Web Analytics Made Easy - Statcounter

حیدر ویسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خفاش ها تنها پستاندارانی هستند که پرواز حقیقی دارند و از حیوانات بسیار مفید برای طبیعت بشمار می روند که با تغذیه از پشه ها و حشرات مضر، نقش مهمی در کنترل بیولوژیک آفات و بیماری ها ایفا می کنند و در اکوسیستم های طبیعی دارای جایگاه ویژه ای هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: این پرنده در گرده افشانی درختان نقش موثری ایفا کرده و به صورت گروهی در غارها زندگی می کنند و در جمعیت های زیاد به صورت خوشه ای از سقف غارها در حالیکه سرشان پایین است با پاهای خود، آویزان می شوند و هیچ لانه ای ندارند.
ویسی تاکید کرد: بعضی از خفاش ها با شروع فصل زمستان به مناطق گرمسیر مهاجرت می کنند و برخی دیگر نیز با سرد شدن هوا به خواب زمستانی در درون غارها فرو می روند.
به گفته وی، در موقع خواب زمستانی، متابولیسم بدن خفاش ها بشدت پایین می آید و اگر در این فصل، خطری برای آنها پیش بیاید و از خواب زمستانی بیدار شوند از گرسنگی می میرند.
ویسی یادآور شد: این پرنده در سال یک بار زایمان کرده و در هر زایمان یک یا 2 بچه به دنیا می آورد که بچه خود را در میان بال های شان می گیرند، بچه خفاش ها حتی هنگام شکار نیز از مادر خود جدا نمی شود.
وی اضافه کرد: برخی افراد سودجو و فرصت طلب که هیچ اطلاعی از رفتار این گونه ی جانوری ندارند با رفتار نا آگاهانه خود که ناشی از نداشتن اطلاعات از رفتار خفاش است، در صدد نابودی این گونه هستند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست کردستان گفت: خفاش ها می تواند ناقل بیماری های هاری و ایبولا باشند و کسانی که با خفاش ها سر وکار دارند باید واکسن ضد این 2 بیماری را دریافت کنند.
وی از مردم خواست در صورت مشاهده افراد سودجو، فرصت طلب و ناآگاه که قصد آزار رساندن به گونه های جانوری را دارند مراتب را در اسرع وقت به ادارات محیط زیست گزارش دهند تا پیگیری های لازم و برخورد قانونی با آنان بعمل آید.
به گزارش ایرنا، در روزهای اخیر مطالبی مبنی بر قصد تعدادی از مردم برای جمع آوری لانه خفاش ها در فضای مجازی منتشر شد که باعث نگرانی عمیق دوستداران محیط زیست و حیات وحش شده است.
خفاش از راسته بال ‌دستان و دارای پنج انگشت است، بال‌های خفاش با بال‌های پرندگان متفاوت است و به گونه دیگری ساخته شده، اما در عوض پوست بال‌های خفاش جنسی شبیه چرم دارد و دارای خاصیت ارتجاعی است که باعث می‌شود بال هایش در طول استخوان هایی که دست‌ها و انگشتان خفاش را حرکت می‌دهند کشیده شود.
بال زدن خفاش مانند پرندگان نیست که بال‌ها را به تمامی بالا و پایین می‌برند آنها در مقابل انگشتانشان را بطور کامل باز می‌کنند، انگشتان آنها بسیار بلند است و با پوستی نازک پوشیده شده‌است.
در جهان بیش از یک هزار و 300 گونه خفاش شناسایی شده که 50 گونه آن در ایران زیست می کنند.
3020/9102
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۹۷۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل، حسین معصوم‌زاده افزود: برابر پیگیری‌های مکرر قضایی که از سوی این اداره اراضی ملی مورد نظر که در بخش شاهرود از توابع شهرستان خلخال قرار دارد، رفع تصرف شد.
وی بیان کرد: اراضی تصرف شده درون محدوده منطقه حفاظت شده آق داغ قرار داشت و با ایجاد فنس مورد تصرف قرار گرفته بود، اما با پیگیری‌های صورت گرفته، با حکم مقام قضایی آزادسازی شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست خلخال در ادامه از حامیان محیط زیست خواست تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی، موضوع را از طریق شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ گزارش دهند.
منطقه حفاظت شده آق داغ خلخال که ۹۳ هزار هکتار مساحت دارد، به دلیل برخورداری از تنوع زیستی و گونه‌های نادر گیاهی و جانوری از جمله انواع پرندگان شکاری، کبک، تیهو، کل و بز، پلنگ، سیاه گوش و سایر گونه‌ها تحت مدیریت اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل قرار دارد.

دیگر خبرها

  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید +فیلم
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • ترفندهایی برای سرحال شدن بعد از خواب شبانه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • مشاهده پلنگ درسبزکوه چهارمحال و بختیاری
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد