Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@06:55:16 GMT

پارچه فروشان در بند رکود

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۹۹۳۴۳

 صنف پارچه فروشی از نمونه فعالیت های تجاری محسوب می شود که در سالیان اخیر از ترکش ها و تبعات رکود اقتصادی مصون نمانده است و معضل کسادی آنچنان در لایه های متعدد این صنف رسوخ و رسوب کرده که بسیاری از فعالان این عرصه، به تغییر شغل و یا تعطیلی واحدهای تجاری خود مبادرت ورزیده اند.

کاهش قدرت خرید مردم از یکسو و واردات پارچه و پوشاک قاچاق از چین، مزید بر علت شده تا بُنیه صِنفِ پارچه فروشی، ضعیف تر از گذشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی شنیده می شود قیمت پارچه های وارداتی از چین،  آنچنان پایین است که هرآنچه مراکِزِ تولید پارچه (نساجی ها) قیمت تعیین شده را کاهش دهند؛ قادر به رقابت با آن نیستند، زیرا هزینه تمام شده تولید به میزانی است که امکان رقابت را از تولیدکنندگان داخلی سلب می‌کند.

از افزایش چک های برگشتی تا کاهش تمایل به استفاده از پارچه برای دوخت البسه سفارشی

یاور محبی نیا، یکی از فعالان صنفِ فروش پارچه،در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به مشکلات اقتصادی متعدد صنف مذکور، اظهار کرد: در سالیان اخیر، فعالان این صنف با چنان رکودی مواجه شده اند که توان مدیریت آن از یَدِ اختیار فعالان عرصه مذکور خارج شده و به نوعی ما تنها ناظر بر کسادیِ موجود هستیم و هر تدبیری که برای جلب مشتری اتخاذ می‌کنیم، راه به جایی نمی برد.

وی افزود:  در شرایطی که تقاضایی برای خرید وجود ندارد، مشکلات اقتصادی فعالان این صنف نیز مضاعف خواهد شد و بصورت های مختلف همچون برگشت خوردن چک های صادره و یا پاس نشدن آن بروز پیدا می‌کند.

محبی نیا گفت: برگشتن خوردن چک ها در صنف مذکور به دلیل عُرفِ نانوشته ای که در استفاده از این اوراق در بازار پارچه وجود دارد، به یک پدیده نامطلوب و ناخوشایند مبدل شده است.

وی افزود: چندی پیش، از سوی مسئولان اتحادیه صنف بُنَکداران و طاقه فروشان پارچه، از تعطیلی دو هزار و 500 واحد پارچه فروشی از میان هفت هزار واحد فعال در این رسته خبر داده شد که مجموعه این نارسایی‌ها گواهی است بر عمق چالش ها و مصائب صنف پارچه فروشان در این حال و روز اقتصادی،که امید آن داریم هر چه زودتر مرتفع شود.

این فعال در صنف پارچه فروشی گفت: در شرایطی که شاهد مدل‌ها و تنوع بسیار کثیر در واردات محصولات چینی هستیم، اقبال مردم به خرید البسه آماده و امتناع از خرید پارچه و سفارِشِ دوخت به خیاطی ها بیش از گذشته خواهد بود.

محبی نیا بیان کرد: به واقع با در نظر گرفتن مشکلات حلقه توزیع، این واقعیت تلخ ملموس می شود که درگیر شدن این صنف با رکود و کسادی نه تنها صنعت نساجی، بلکه صنف خیاطان را نیز با مشکلات عدیده مواجه می‌کند، زیرا حلقه صنعت نساجی، توزیع و دوخت لباس، به مثابه زنجیره ای به هم پیوسته از یکدیگر تاثیر می‌گیرند.

بروز تغییرات در سبک زندگی، صنف پارچه فروشی را تحت تاثیر قرار داده است

علی سماواتی، توزیع کننده عمده پارچه در غرب استان تهران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به نقش تحولات اجتماعی و فرهنگی سالیان اخیر و تغییر سبک زندگی مردم در کسادی بازار پارچه اظهار کرد: بدون تردید، بازار پارچه نیز از وضعیت کلان اقتصادی کشور تاثیر می‌گیرد و در بستری که شاهد بروز مشکلات متعدد اقتصادی هستیم، آسیب پذیر شدن بازار مذکور در تلاطمات اقتصادی دور از ذهن نخواهد بود.

وی افزود: برای برون رفت از این معضل در گام اول باید جلوی واردات بی رویه گرفته شود و تعرفه واردات پارچه با افزایش هر چه بیشتری همراه شود، زیرا در شرایطی که توان و بنیه تولید داخِلیِ کشور امکان تهیه و تامین پارچه مورد نیاز را دارد، هیچ ضرورتی برای عرضه و توزیع پارچه های خارجیِ چینی وجود ندارد.

سماواتی بیان کرد: فرهنگ سازی و آگاه سازی عموم مردم به اهمیت صنعت نساجی و نقش بسیار موثر این صنعت در اشتغالزایی از دیگر الزاماتی است که با اتکای به آن می توان به تشویق و ترغیب شدن هر چه بیشتر مردم به خرید پارچه های ایرانی امیدوارتر شد.

این توزیع کننده عمده پارچه در غرب استان تهران درخاتمه یادآور شد: ارائه تسهیلات کم سود و موثر و حمایت هر چه بیشتر دستگاه های ذی‌ربط از صنعت نساجی، نظام توزیع و تولیدکنندگان داخلی پوشاک، ضرورت دیگری است که یقینا با حصول آن، شاهد تحولی شگرف در حوزه فعالیتی مذکور خواهیم بود.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۹۹۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالی‌بافان دلسردی می‌بافند / سایه‌اندازی رکود و کاهش صادرات بر فرش اردبیل

تکتم بهار دوست: هنر قالی‌بافی در استان اردبیل تاریخی دیرینه داشته و ازآنجایی‌که نقطه اوج فرش‌بافی در ایران به دوران صفوی بازمی‌گردد، استان اردبیل به‌عنوان زادگاه سلاطین صفوی نقش مؤثری در توسعه این هنر در کشور داشته است.

هنری که جزو قدیمی‌ترین نقاط کشور در تولید فرش به شمار می‌رود، در پی انباشت و درهم‌تنیدگی مشکلات متعددی که در سال‌های گذشته این حوزه را تحت تأثیر قرار داده، این روزها شرایط چندان مساعدی ندارد و رونق دوباره آن نیازمند حمایت ویژه نهادهای  متولی است.

صنعت فرش استان اردبیل که درگذشته‌ای نه‌چندان با تولیدات متنوع فرش با نقشه‌های بیجاری، ریزه ماهی و مسند رقم قابل‌توجهی از صادرات به کشورهای دیگر را تشکیل می‌داد، با بروز مشکلات مختلف در حال از دست دادن جایگاه خود است.

کاهش ارزآوری، کاهش میانگین درآمد سرانه، کمتر شدن گرایش به بافندگی، کاهش تعداد کارگاه‌های تولیدی و درنتیجه افت میزان تولید فرش و رکود و تعطیلی صنایع جانبی و مشاغل وابسته تنها بخشی از تبعات شرایط کنونی است و بخش دیگر به محاق رفتن نقش و نگارهای  با اصالتی است که هر یک مفهومی خاص در خود نهفته دارند.

شغل سخت با حقوق اندک

رئیس اتحادیه فرش دستباف اردبیل در گفتگو با خبرنگار میهن و در توضیح وضعیت فرش دستباف این شهرستان گفت: اردبیل از گذشته‌های دور به‌عنوان یکی از مناطق تولید فرش دستباف ایران نامیده می‌شده است که متأسفانه از اوایل دهه هشتاد با توجه به وضعیت تحریمی کشور و تغییر بازار فرش در داخل و خارج از کشور افت محسوسی داشته است.

یونس اصلانیان ادامه داد: البته ناگفته نماند که در سال‌های 95 تا 96 افت قابل‌توجهی درزمینهٔ بافت و تولید فرش دستباف داشتیم ولی متأسفانه طی دو سال اخیر به خاطر تورم و مشکلات اقتصادی که کشور درگیر آن بوده است پسرفت در حوزه تولید فرش داشتیم.

وی در توضیح این سؤال که به‌جز تورم چه عوامل دیگری در افت این صنعت دخیل بوده است گفت: کاهش توان خرید مردم و از طرف دیگر افزایش قیمت مواد اولیه تولید و به همان نسبت هم فروش فرش دستباف کاهش چشمگیری داشته است.

کاهش صادرات

رئیس اتحادیه فرش دستباف اردبیل در توضیح وضعیت صادرات فرش دستباف افزود: با توجه به جایگاه قابل‌توجهی که این فرش در میان خریداران خارجی و صادرات پررونقی که سال‌های پیش‌ازاین داشته است در حال حاضر و طی یکی دو سال گذشته به صفر رسیده است و ما عمل جایگاهمان را در عرضه و بازارهای جهانی ازدست‌داده‌ایم.

اصلانیان در توضیح وضعیت کارگاه‌های تولید و بافت فرش دستباف نیز گفت: در حال حاضر هم هنوز تعدادی از کارگاه‌های بافت فرش ما دایر است ولی متأسفانه نسبت به سال‌های گذشته بسیار کم و کم‌رنگ شده است.

وی دلیل این قضیه را عدم توجیه درآمدی برای بافنده اعلام کرد و گفت: متأسفانه درآمد بافنده‌های شاغل در این کارگاه‌ها از حداقل حقوق اداره کار هم کم‌تر است و همین عامل و عوامل دیگری مانند مشکلاتی که در حوزه بیمه و... دارند ، باعث می‌شود که ما مرتب شاهد کم شدن تعداد این کارگاه‌ها باشیم تا جایی که در حال حاضر در شهرستان اردبیل حدود 120کارگاه بافت فرش دستباف دایر است.

مشکل بافندگان بیمه است

مسعود ایرانی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان نیز در انتقاد از عملکرد بیمه در بحث زیرپوشش قرار دادن قالی‌بافان و فرش‌بافان اظهار کرد: برداشت و سود اصلی این قشر مستمری است که می‌بایست از بیمه دریافت نمایند اما برای اینکه هزینه کرد بیمه پایین بیاید، بیمه تعداد قابل‌توجهی از بافندگان قطع‌شده و ازاین‌رو عمده مشکل بافندگان استان بحث بیمه است.

وی تصریح کرد: بهانه‌ بیمه این است که تنها افرادی را می‌توان زیرپوشش بیمه بافندگان قرارداد که به‌صورت تمام‌وقت در این حوزه اشتغال داشته باشند، این در حالی است که بحث اشتغال تمام‌وقت برای شخصی که اشتغال خانگی دارد همانند یک کارگر یا کارمند نیست اما کارشناسان و بازرسان بیمه به این امر توجهی ندارند.

وی عنوان کرد: ممکن است بافنده‌ای حتی بیش از ۱۰ ساعت در ۲۴ ساعت کار کند اما در زمان مراجعه بازرسان مشغول به کار یا در خانه نباشد، یا از شخص دیگری (برای مثال فرزندش) برای تکمیل دار قالی کمک بگیرد، در این شرایط تکلیف چیست و آیا باید بلافاصله نسبت به قطع بیمه آن‌ها اقدام کرد؟ از سوی دیگر نماینده بیمه باید با نماینده صمت همراه باشد و نمی‌تواند به تنهایی اقدام کند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل نیز در ادامه افزود: بافت یک فرش دست‌کم ۶ ماه زمان می‌برد و ممکن است برخی بافندگان بنیه مالی ضعیفی داشته و مجبور باشند تا برخی مشاغل جانبی به منظور تامین بخشی از هزینه‌های خود را در پیش بگیرند اما حتی بیمه این افراد نیز قطع شده که تنها پیش‌بینی از این وضعیت برخورد سلیقه‌ای و شخصی است.

وی بیان کرد: شاید توجیه‌شان این باشد که بیمه این شخص که قطع می‌شود، شخص دیگری به جایش زیر پوشش قرار می‌گیرد؛ ولی برای مثال بیمه بافنده‌ای با بیش از ۲۰ سال سابقه را قطع کردند و شخصی با ۲ ماه سابقه را زیر پوشش قرار دادند؛ با اینکه به راحتی بر اساس پیشرفت فیزیکی فرش می‌توان به میزان و نحوه کار بافنده پی برد و به عنوان اشتغال در قالی‌بافی حساب کرد.

منبع: قدس آنلاین تکتم بهاردوست

دیگر خبرها

  • توزیع ۳ هزار کیسه پارچه‌ای در نانوایی‌های شهرستان بروجرد
  • ممنوع شدن توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • نقش برجسته صنعت نفت در تحقق رشد اقتصادی ۱۴۰۲
  • توزیع رایگان کیسه‌های پارچه‌ای در بازارهای کوثر ویژه هفته نکوداشت اصفهان
  • رکود در ساخت‌وساز موجب افزایش جرایم اجتماعی می‌شود
  • کمبود نقدینگی از مهم‌ترین مسائل توزیع برق مرکزی
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • نامه مالکان لکوموتیو به وزیر راه
  • قالی‌بافان دلسردی می‌بافند / سایه‌اندازی رکود و کاهش صادرات بر فرش اردبیل
  • زنجان؛ میزبان بزرگترین رویداد صنعت برق کشور