Web Analytics Made Easy - Statcounter


محمد درویش مصوبات اخیر شورای عالی میحط زیست درباره تغییر حدود مناطق حفاظت شده را خطایی بزرگ و نابخشودنی دانست و گفت: متأسفم که در دولتی که اسمش دولت محیط زیستی است این اتفاقات می‌افتد.

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور درباره مصوبات اخیر شورای عالی میحط زیست درباره تغییر حدود مناطق حفاظت شده به امتداد نیوز گفت: این مصوبه سراسر مشکل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد درویش افزود: این‌که در این حوزه شفافیت به خرج نمی‌دهند و فکر می‌کنند مخاطب نمی‌فهمد و می‌شود دورش زد برای فعالان و کارشناسان محیط زیست عذاب‌آور است. وقتی تصمیم می‌گیرید وسعت مناطق حفاظت شده را کم کنید شجاع باشید و بیایید شفاف بگویید می‌خواهیم وسعت مناطق حفاظت شده را کم کنیم. اینکه بیایید بنویسید ما به خاطر تعارضاتی که با بخش‌های مختلف وجود دارد تصمیم گرفتیم وسعت برخی مناطق را کم و برخی را زیاد کنیم خیلی شگفت انگیز است. چگونه ممکن است یک منطقه حفاظت شده با منطقه صنعتی و نظامی و خدمات شهری تعارض داشته باشد و برای اینکه این تعارض حل شود وسعت منطقه را زیاد کنید. معلوم است که برای رفع تعارض وسعت مناطق را کم کرده‌اید.

وی ادامه داد: نحوه اعلام این موضوع به شکلی است که معلوم است می‌خواستند سر و صداهای اعتراض متخصصان و مردم را بخوابانند چرا که خودشان فهمیده‌اند این مساله خطرناک است.

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع تصریح کرد: قطعا این کار غیرقانونی است چرا که مطابق با تعهدی که ایران در کنفرانس ناگویا در ژاپن داد قرار بود تا سال ۲۰۱۹ وسعت مناطق حفاظت شده را به ۱۷ درصد خاک ایران افزایش دهد. الان نه تنها این کار را نمی‌کنیم بلکه از وسعت مناطق حفاظت شده کم هم می‌کنیم.

درویش اعلام کرد: الان وسعت مناطق حفاظت شده ما در کل کشور حدود ۱۱ درصد است اما این عدد در خیلی از استان ها تنها حدود ۷ درصد است. یعنی این ۱۱ درصد هم به خاطر مناطق مرکزی و شرقی است که عرصه بزرگی از آن بیابان است و آن‌ها را لطف کرده‌اند و جزو مناطق حفاظت شده کرده‌اند اما مناطقی مثل زاگرس که اتفاقاً از نظر تنوع زیستی بسیار ارزشمند است مثلاً در استان‌های چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، ایلام و لرستان وسعت مناطق حفاظت شده ما کمتر از ۷ و۸ درصد است.

وی با اعلام اینکه این کار آشکارا خطایی بزرگ و نابخشودنی است گفت: متأسفم که در دولتی که اسمش دولت محیط زیستی است این اتفاقات می‌افتد.

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع تأکید کرد: اصولاً اینکه جزییات این مصوبه منتشر نمی‌شود از آن نظر جالب است که شعار دولت شفافیت است. همین اخیراً آقای رئیس جمهور گفت مردمی که اعتراض می‌کنند انتظار شفافیت دارند. خب این شفافیت را خودتان نشان بدهید.

درویش یادآوری کرد: همین چند وقت پیش بود که عیسی کلانتری اعلام کرد ما از این به بعد نتایج گزارش های ارزیابی را منتشر می‌کنیم و اطلاعیه این تصمیم را هم روی پرتال سازمان گذاشتند. برخی متخصصان محیط زیست کشور هم به این خاطر یادداشت‌هایی نوشتند و تشکر کردند. از آن زمان یک ماه می‌گذرد اما هنوز یک عدد گزارش روی پرتال سازمان منتشر نکرده‌اند. این کجایش با شفافیت همخوانی دارد؟ جز این است که اتفاقاً می‌خواهند مردم را فریب بدهند و ژست شفافیت و دموکراسی در دولت بگیرند اما عملاً کاری نکنند؟

کنفرانس حفاظت از تنوع زیستی در ژاپن موفق شد برنامه‌ای مهم را برای دهه ‌آینده جهان به تصویب رساند. کشورهای صنعتی و در حال توسعه به‌طور مشترک در توافقی تاریخی تضمین کردند که حفاظت از طبیعت را قربانی بهره‌وری اقتصادی نکنند.

کشورهای شرکت کننده در کنفرانس تنوع زیستی در شهر ناگویا در ژاپن به توافق رسیدند که تا سال ۲۰۲۰ میلادی به ۲۰ هدف دست پیدا کنند. این اهداف به منظور حفاظت از تنوع زیستی در دهه آینده در جهان به اجرا گذاشته خواهد شد.

در این نشست تاریخی که به دعوت سازمان ملل متحد برگزار شده بود، ۱۹۳ کشور حاضر اعلام کردند که از این پس ۱۷ درصد از مساحت خشکی‌ها و ۱۰ درصد از آب‌های کره زمین جزو منطقه حفاظت شده به شمار می‌آید. این تصمیم بدین معناست که هرگونه استفاده اقتصادی از این مناطق ممنوع خواهد شد.

کنفرانس ناگویا پیامی روشن داشت: بدون تنوع زیستی هر منفعت اقتصادی بی‌اهمیت است. رشد اقتصادی‌ای که سبب نابودی تنوع زیستی در جهان شود، به جای آنکه زندگی را ارتقاء دهد، قطعاَ از کیفیت آن خواهد کاست.

true برچسب ها : حسن روحانی شورای عالی محیط زیست عیسی کلانتری محمد درویش مناطق حفاظت شده true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۰۱۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی این خانه‌ها تجربه‌ای موفق و کارآمد در دولت سیزدهم و در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در رسیدن به اهداف سازمان نقش بسزا و پر رنگی را ایفا می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله حاتمی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تاثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی  و در نهایت به مردمی‌سازی محیط زیست نیاز دارد.  

وی افزود: قطعا بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثربخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی فراهم کردن بسترهای قانونی، حمایت‌های حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیتها  را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویتهای محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.  

وی، محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه  عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم کرده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه‌اندازی این خانه در محل اداره کل حفاظت محیط زیست کرد.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره‌گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدید کنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه‌ها، مراکز تشکل‌های محیط زیست و همچنین  با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و... این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و به ویژه نیروهای تسهیلگر محلی تربیت شده، مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده و درحال فعالیت در حوزه  محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه‌سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست، تشکیل کمیته‌های تخصصی حسب موضوعات و چالش‌های محیط زیستی هر منطقه و بهره گیری از مشاوره و نظرات کارشناسی فعالان و صاحبنظران عرصه محیط زیست و... عنوان و اظهار امیدواری کرد با مشارکت فعال همه دغدغه‌مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

وی بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون 50 خانه محیط زیست در استان راه‌اندازی شده و علاقمندان و دغدغه‌مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها ، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به  ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

انتهای پیام/257/

دیگر خبرها

  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • اصفهان قطب مدیریت پسماند در کشور است
  • عرصه مناسبی برای دفع پسماند در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
  • شکارچی کل وحشی در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق