Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت:40 سال با همه ابزار‌های هنری و فرهنگی و رسانه‌ای، امروز در بدیهی‌ترین مسائل اجتماعی، نسل جوان با بدترین چالش‌ها همراه است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،آیین اختتامیه و معرفی برگزیدگان مسابقه ملی عکس سفر به خانه خدا با حضور مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران، وحید اسکندری مدیرکل حوزه ریاست سازمان حج و زیارت، مسعود زنده روح کرمانی، کمال الدین شاهرخ و جمعی دیگر از مسئولان و هنرمندان، یکشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۶، در سالن اصلی باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجید سرسنگی در این مراسم ضمن تشکر از برگزارکنندگان این مسابقه، گفت: موضوع حج یکی از شیرین‌ترین، ارزنده‌ترین و باشکوه‌ترین موضوعات در فضای ذهنی و عینی ایرانیان است.
وی ضمن برشمردن ویژگی‌های حج و استفاده از زبان هنر در فرایض دینی، تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب در بخشی از سخنانشان می‌فرمایند هیچ تفکری در جهان اگر با هنر آمیخته نشود، ثبت نخواهد شد.‌ای کاش مسئولان ما، فرمایشات رهبری را بیشتر سرلوحه کار‌های خود قرار دهند و توجه داشته باشند که ایشان به عنوان، ولی امر مسلمین چقدر هنر را به ویژه در فرایض دینی، چاره‌ساز می‌دانند.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با بیان اینکه ما هنوز از هنر بهره درست و کافی نبرده‌ایم، گفت: حتی کشور‌های به ظاهر لائیک آثار هنریشان را به گونه‌ای تولید می‌کنند که تفکراتشان را به جهانیان منتقل کرده‌اند، اما ما هنوز در کشورمان درگیر مبانی هنر هستیم که آیا هنر در دین می‌تواند جای داشته باشد یا خیر؟
وی، افزود: اگر ما راه استفاده از هنر به ویژه در فرایض دینی را پیدا کنیم، می‌توانیم نسل جوان را به خوبی با آن‌ها آشنا کنیم، در غیر این صورت همین اتفاقاتی که شاهد آن هستیم، می‌افتد؛ یعنی نسل جوان نسبت به مبانی دینی ناآشنا می‌شوند.
دکتر سرسنگی با اشاره به تشکیک پیش آمده در حوزه حجاب، تاکید کرد: در این ۴۰ سال، صداوسیما و نهاد‌های فرهنگی برای خودشان و بدون توجه به مخاطبانشان کار کرده‌اند؛ برای همین است که امروز در ذهن جوانان ما راجع به مسئله حجاب تشکیک به وجود می‌آید برای اینکه ما به بدترین شکل ممکن حجاب را در حوزه فرهنگ و هنر مطرح کرده‌ایم.
وی با بیان اینکه در این ۴۰ سال همه ابزار‌های هنری و فرهنگی و رسانه‌ای را داشته‌ایم، تصریح کرد: با وجود همه ابزارها، امروز در بدیهی‌ترین مسائل اجتماعی، نسل جوان با بدترین چالش‌ها همراه است. نهاد‌های فرهنگی و رسانه‌های ما غافل از این بوده‌اند که برای انتقال یک پیام باید از زبان روز هر عصر استفاده کرد. مهم نیست من به عنوان یک مسئول یک موضوع را چطور می‌پسندم، مهم این است که مخاطب آن را چطور می‌پذیرد.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران، در ادامه افزود: استفاده از زبان تصویر و زبان هنر از مهم‌ترین ویژگی‌های مسابقه ملی عکس سفر به خانه خدا است. خوشحالیم که دانشجویان دانشگاه تهران، چنین برنامه‌های موفقی برگزار می‌کنند و امیدواریم این دانشجویان فرهیخته بتوانند به خوبی در این زمینه بدرخشند.
در بخش دیگری از این مراسم، مسعود زنده روح کرمانی دبیر هنری این مسابقه به سخنرانی پرداخت و گفت: مسابقه عکس سفر به خانه خدا، توسط تشکل‌های فرهنگی هنری دانشگاه تهران، فراخوان خود را آذرماه منتشر کرد. با اتمام مهلت ارسال آثار، بیش از ۳ هزار عکس به دبیرخانه ارسال شد که بیش از ۱۸۰۰ مورد به داوری راه یافتند.
وی افزود: با اتمام داوری‌ها در نهایت ۵۰ تصویر از زائران برای تبدیل‌شدن به کتاب انتخاب و ۱۰ عکس هم به عنوان برگزیده این دوره از مسابقه عکس سفر به خانه خدا انتخاب شدند.
در این مراسم همچنین، وحید اسکندری مدیرکل حوزه ریاست سازمان حج و زیارت، سهیل کاکایی و کمال الدین شاهرخ به سخنرانی پرداختند.
در پایان مراسم اختتامیه، صاحبان آثار برتر این مسابقه با حضور دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران، وحید اسکندری مدیرکل حوزه ریاست سازمان حج و زیارت، مسعود زنده روح کرمانی و احسان محمدی، تقدیر و به سه اثر برتر این مسابقه، سه سفر عتبات عالیات اهدا شد.
گفتنی است، مسابقه ملی عکس سفر به خانه خدا در محور‌های عزت و کرامت حجاج ایرانی، وحدت در جهان اسلام، عملیات اجرایی حج سال ۱۳۹۶، لحظه‌های ویژه عبادی، سلفی بنا‌ها و آیین‌ها و استقبال از حجاج سال ۱۳۹۶ و به همت شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری دانشگاه تهران و با همکاری و مشارکت معاونت فرهنگی دانشگاه تهران و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد.
مسعود زنده روح کرمانی، دبیر هنری مسابقه و افشین شاهرودی، کمال الدین شاهرخ و حسن غفاری، اعضای هیئت داوران مسابقه بودند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۰۱۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند

رئیس دانشکده دین و رسانه از برگزاری همایش "دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین" روزهای هشتم و نهم خرداد در تهران و قم خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، کمال اکبری در نشست خبری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین که در سالن جلسات دانشکده دین و رسانه قم برگزار شد از ارسال 153 مقاله به دبیرخانه خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد 50 مقاله چاپ و در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

وی افزود: استقبال مراکز علمی از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه قم، پژوهشگاه‌های وابسته به حوزه و دانشگاه و نیز مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین بسیار عالی بود. نیازمند استفاده از ظرفیت‌های حوزوی و دانشگاهی برای تولیدات صدا و سیما هستیم.

دبیر همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین، محورهای این همایش را "دین، فرهنگ و نظامات رسانه‌ای"، "دین، جهانی شدن و رسانه‌های نوین"، "دین و زیبایی‌شناسی رسانه‌های نوین"، "زبان دین و زبان رسانه‌های نوین" و "دین دیجیتال و رسانه‌های نوین" اعلام و خاطرنشان کرد: "روش‌شناسی مطالعات دینی و رسانه‌های نوین"، "فرهنگ، حکمرانی و رسانه‌های نوین"، "رسانه، خرده‌فرهنگ‌ها و تفاهم فرهنگی"، "رسانه‌های نوین، خانواده ‌و سبک زندگی"، "هویت دینی، عدالت‌طلبی و رسانه‌های نوین"، "دین و قالب‌های برنامه‌سازی در رسانه‌های نوین" از دیگر محورهای این همایش است.

وی عنوان کرد: "استعاره و تمثیل در رسانه‌های نوین"، "فرصت‌ها و چالشهای دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های اخلاقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های حقوقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "هنرهای رسانه‌ای و عرفی‌سازی دین"، "دین، رسانه‌های نوین و چالش‌های زیست‌محیطی"، "تنظیم‌گری رسانه‌های نوین و حکمرانی فضای مجازی"، "فرهنگ و آینده‌پژوهی رسانه‌های نوین"، "علوم شناختی، دین و رسانه‌های نوین"، "هوش مصنوعی، دین و رسانه‌های نوین"، "رسانه‌های نوین و بازآفرینی انقلاب اسلامی" و "دین و تنوع زیبایی‌شناسی‌های نوظهور" از دیگر محورهای این همایش ملی است.

رئیس دانشکده دین و رسانه قم گفت: این همایش برای تولید ادبیات علمی و فرهنگی در مبحث رسانه‌های نوین است، بنا به تغییرات ساختاری سازمان صداوسیما در استفاده از فرصت رسانه‌ای و فضای مجازی، پژوهش علمی در این زمینه ضروری است. همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» تلاشی از سوی همه اندیشمندان، اساتید حوزه و دانشگاه برای تولید ادبیات نظری در حوزه رسانه‌های جدید است.

دبیر این همایش تصریح کرد: اولین همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» پس از برگزاری 17 پیش نشست در طول 6 ماه گذشته و برگزاری 11 نشست علمی، هشتم و نهم خرداد در استان تهران و قم با معرفی مقالات برگزیده برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • اجرای ۳۰ برنامه فرهنگی، هنری و اجتماعی به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر
  • بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران
  • ترکیب جمعیتی از چالش های البرز است/ تردد نیروی کار استان به تهران
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • بدترین اتفاق برای پرسپولیس در آستانه بازی با نساجی
  • زیرساخت‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی شهر جدید مهستان ارتقا می‌یابد
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست