Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه «هنر و تجربه» نسبت به واکنش‌ها به نامزدی فیلم «هجوم» در جایزه همجنسگرایانه تِدی واکنش نشان داد و در بیانیه‌ای تاکید کرد که با جستجو در «لغت‌نامه‌ای معتبر» به نتیجه دیگری رسیده است؛ اما این همه حقیقت نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هفته گذشته فیلم «هجوم» ساخته شهرام مکری نامزد دریافت جایزه تدی شد؛ موضوعی که در رسانه‌های ایرانی به دلیل محورهای همجنسگرایانه تِدی بازتاب گسترده‌ای داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمعه شب مراسم اهدای جایزه برگزار شد و شهرام مکری به عنوان برگزیده اعلام نشد.

امروز روابط عمومی گروه «هنر و تجربه» نسبت به واکنش‌ها به نامزدی فیلم «هجوم» در حاشیه‌ جشنواره‌ی برلین واکنش نشان داد و در بیانیه‌ای تاکید کرد تعبیر همجنسگرایانه از جایزه تدی غلط است. هنر و تجربه مدعی شده عبارت «queer film» تعبیر دیگری دارد و جایزه تدی به فیلم‌هایی داده می‌شود که حاوی مفاهیمی همچون مدارا، پذیرش، همبستگی و برابری در جامعه باشند.

توجه به موارد زیر ضروری است.

1.جوایز تدی توسط هیئت داوران بخش رقابتی جشنواره برلین اهدا نمی‌شود و حتی اختتامیه‌ای جدای از آن دارد اما اگر به صفحه رسمی جشنواره برلین و سایت رسمی جوایز تدی مراجعه کنیم متوجه می‌شویم که این جوایز زیر مجموعه‌ای کاملا رسمی در برلین به حساب می‌آیند حتی تدی اجازه دارد از لوگوی جشنواره فیلم برلین در وبسایت خودش استفاده کند. هیئت داوران تدی لزوما توسط برلیناله تعیین نمی‌شود اما این جایزه زیر مجموعه رسمی برلین است که نامش در بروشور جوایز رسمی جشنواره برلین آمده است. این بروشور از خود سایت رسمی جشنواره برلین قابل دانلود است و در بخش مستندات همین خبر نیز قابل مشاهده و دریافت است.

2.با جستجوی Queer در گوگل، مقصود روابط عمومی هنر و تجربه از برادری و برابری و مدارا حاصل می‌شود اما حتما از مابقی ماجرا غفلت کردند. با مراجعه به همان دیکشنریِ احتمالا معتبر می‌توانیم بقیه معانی این واژه را پیدا کنیم که متاسفانه جایی در بیانیه رسمی گروه هنر و تجربه ندارد.  معنای دوم واژه Queer که در زبان عامیانه انگلیسی استفاده می شود این است: (of a person) homosexual یعنی همجنسگرا!

این واژه طبق دیکشنری آکسفورد هم در فرهنگ عام معنای همجنسگرا می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر می توانید به جز دیکشنری‌ها به صفحه انگلیسی زبان ویکی پدیای واژه Queer هم رجوع کنید که در بالاترین بخش صفحه، سمت راست، پرچم رنگین کمان قرار گرفته و این واژه را تعریف کرده است.

3.در بیانیه رسمی جایزه تدی از واژه Queer استفاده شده که مشخصا معنای همجنسگرایی آن مورد توجه است. کما این که در پوستر و تیزر جشنواره امسال خبری از عشق های برادرانه و خواهرانه نیست و پر از محتواهای جنسی و غیر اخلاقی است. بد نبود روابط عمومی هنر و تجربه قبل از انتشار بیانیه حداقل پوستر و تیزر تدی را می‌دیدند تا تعریفشان از برادری، برابری و مدارا با چالش جدی مواجه شود! این موضوع چیز جدیدی نیست و در جشنواره Queer film ونکوور هم فیلم‌های همجنسبازانه حضور دارند. در بیانیه  آن جشنواره صراحتا واژه مورد بحث این گزارش تعریف شده است:  The Vancouver Queer Film Festival is the largest LGBT arts event in Western Canada and the second-largest film festival in the city.

4.جوایز تدی 32 سال است که برگزار می‌شود. در تمام این سال ها اما فقط فیلم هایی جایزه برده‌اند که موضوعی مرتبط با LGBT داشته‌اند. برخی از این آثار کاملا شنیع و غیر اخلاقی هستند و برخی دیگر به صورتی عادی داستان زندگی شخصیت‌های دگرباش را روایت می‌کنند.

5.سینمای Queer اما طبق بیان بی.رابی ریچ استاد دانشگاه یو سی سانتا کروز و منتقد سینما در مجله تخصصی «سایت اند ساوند» (منتشر شده در سال 1992) آمده به فیلم‌هایی گفته می‌شود که موضوعات «کوییر» دارند. دلیل این که از واژه کوییر استفاده شده این است که شان عام‌تری دارد وGay ها، Lesbian ها، Bisexual ها و Transgender ها را هم در بر می‌گیرد.

منبع:تسنیم

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۰۲۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه منتقدین جشنواره مونودرامای تونس به «آلاء» رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مشاور رسانه، نمایش «آلاء» به نویسندگی و کارگردانی محمد کاظم‌تبار که پیش از این در چهاردمین جشنواره بین‌المللی دائجون کره جنوبی، چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، تئاتر شهر و همچنین سالن اصلی تالار مولوی روی صحنه رفته بود، رتبه دوم بخش نقاد «منتقدین» جشنواره بین‌المللی مونودرامای تونس را از آن خود کرد.

جشنواره مونودرامای تونس در این دوره با محوریت مقاومت و صلح در حالی برگزار شد که ۱۶ کشور دنیا در آن حضور داشتند و در نهایت نمایش «آلاء» رتبه دوم بخش نقاد «منتقدین» را کسب کرد.

این بخش از جشنواره برگزیده‌هایی مجزا در کارگردانی، بازیگری و نویسندگی نداشت و لوح قدردانی و نشان ویژه خود را به بهترین آثار برای کامل‌ترین نمایش به لحاظ فنی، طراحی، بازیگری، متن، میزانسن و طراحی صحنه اهدا کرد.

از دیگر عوامل نمایش می‌توان از صدا: فرهاد قائمیان، محمدرضا آزادفرد، طراح صدا و موسیقی: علی خاتمی، مدیر تولید: حامد گودرزی، دستیار تولید: محسن صفری، طراح نور: حسین نادری، دستیار کارگردان: محمد قیاسی، علیرضا افیونی، مبین آریا، مشاور طراحی صحنه: سینا ییلاق بیگی منشی صحنه: رضوان مقدسی، طراح پوستر و بروشور: رامین رستمی، مشاور رسانه: ناصر ارباب، مربی اریال یوگا: سپیده صمد پور، طراح حرکت: امیر آقاجان و طراح لباس: سمیه پسندیده‌خواه، نام‌ برد.

کد خبر 6097163 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • یک جایزه و یک نامزدی برای «لوتریا» در آمریکا و بلژیک
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • تیزر باشگاه بایرن مونیخ برای معرفی پیراهن اول فصل 2024/25 / فیلم
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم
  • گروه‌محوری در دستور کار جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دارد
  • «له له» جایزه جشنواره هیوستون را گرفت
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • اهدای جایزه «فرج الله سلحشور» در جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • جایزه منتقدین جشنواره مونودرامای تونس به «آلاء» رسید