Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز: سخنگوی دولت در تازه‌ترین وعده خود اعلام کرده است که دولت در سال آینده بیش از یک میلیون و سیصد هزار شغل ایجاد خواهد کرد. بنا بر آنچه خبرگزاری دولت از سخنان آقای نوبخت منتشر کرده است، او می‌گوید: «دولت قصد دارد سال آینده یک میلیون و 333 هزار فرصت شغلی ایجاد کند که از این تعداد، 846 هزار شغل در اختیار فارغ التحصیلان دانشگاهها قرار خواهد گرفت»

محمدباقر نوبخت مدتی پیش نیز چنین وعده‌ای را مطرح کرده بود که در نشست خبری رییس جمهور مورد پرسش خبرنگاران قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی هنگام مواجه شدن با این سوال با خنده‌ای که نشانه هایی از تعجب هم همراه آن بود رو به خبرنگار گفت: آقای نوبخت قول دادند؟! خب از خودشان بپرسید، توضیح دهند!

روزنامه اصلاح طلب بهار و از حامیان دولت طی گزارشی در اینباره می نویسد: " رییس دولت در ادامه توضیح می‌دهد که اگر لایحه پیشنهادی دولت برای بودجه سال 1397 در مجلس تغییرات عمده‌ای پیدا نکند امکان ایجاد این میزان از شغل وجود دارد.نکته جالب توجه آن است که اظهارنظر تازه رییس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر ایجاد یک میلیون وسیصد وسی وسه هزار شغل در سال 1397 پس از تصویب لایحه بودجه در مجلس مطرح شده است و می‌توان گفت دیگر از آن قیدی که رییس جمهور برای محقق ساختن این وعده مطرح کرده است خبری نیست.
ای گزارش تصریح می کند: "در روزهای انتخابات96 شاهد آن بودیم که رقبای سیاسی حسن روحانی با مطرح کردن وعده هایی همچون ایجاد یک میلیون و دویست هزار و یا یک میلیون و پانصد هزار شغل در هر سال در پی آن بودند که با شعارهایی عوام فریبانه رای مردم را به سمت و سوی خود جلب کنند. در آن مقطع زمانی بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این نکته تاکید می‌کردند که چنین ایجاد شغلی اساسا با ساختار اقتصادی موجود در ایران امکان پذیر نیست و اگر تمام شرایط هم مهیا باشد ساختار اقتصادی اجازه ایجاد شغل در این میزان بالا را نخواهد داد.همان روزها بود که معاون اول رییس جمهور خطاب به رقبایی که چنین وعده هایی می‌دانند گفت: «ظرفیت اقتصاد مشخص است که چه مقدار شغل می‌توان ایجاد کرد بنابراین کسی که بگوید چند میلیون شغل ایجاد می‌کنم، معلوم است که می‌خواهد مردم را فریب دهد. برخی می‌گویند و شعار می‌دهند که می‌خواهند این میزان شغل ایجاد کنند، این برادر عزیز یا شغل ایجاد نکرده یا عدد و رقم متوجه نمی‌شود.»حالا ظاهرا باید همان نقد اسحاق جهانگیری را خطاب به نوبخت تکرار کرد و گفت: «این برادر عزیز یا شغل ایجاد نکرده یا عدد و رقم متوجه نمی‌شود! »

روزنامه بهار می افزاید: " واقعیت آن است که مهمترین بحران اقتصادی کشور در سال‌های اخیر و شاید تا یک دهه دیگر بحران بیکاری است، موضوعی که ثمره بی عملی و نرخ رشد اقتصادی منفی دولت‌های نهم و دهم بود که در تمام دوران هشت ساله خود نتوانستند تغییری در آمار اشتغال خالص ایجاد کنند. ریشه بسیاری از اعتراضات موجود در سطح جامعه و به عنوان یک نمونه مشخص آنچه در دی ماه در شهرهای مختلف ایران اتفاق افتاد، ریشه کسر قابل توجهی از آسیب‌های اجتماعی که چند سالی است روندی رو به صعود دارد و حتی سبب ورود مستقیم مقامات ارشد نظام به این موضوع شده است، افزایش میزان افسردگی و کاهش امید به آینده در جامعه و... علت العلل همه و همه را می‌توان در بیکاری جستجو کرد. مقامات دولتی با شناسایی درست این بحران درصدد آن هستند تا با انتقال منابع مالی به این سمت حتی اگر نمی‌توانند نرخ بیکاری را تغییر دهند هم حداقل از تعمیق بیشتر از قبل بحران بیکاری جلوگیری به عمل آورند. از سوی دیگر تاکید مسئولان به جذب سرمایه‌های خارجی برای تداوم نرخ رشد اقتصادی مثبت نیز مسیر دیگری است که برای ایجاد شغل در برنامه‌های دولت دیده می‌شود.
اما مشکل اساسی آنجا است که حتی اگر تمامی این برنامه‌ها نیز اجرایی شود و با موانع داخلی و خارجی مواجه نشود باز هم به طور منطقی امکان آن که در یک  سال شاهد ایجاد یک‌میلیون و سیصد هزار شغل باشیم  وجود ندارد."

این روزنامه اصلاح طلب در پایان نیز تصریح می کند: " برای فهم دقیق‌تر مطلب خوب است به میانگین میزان ایجاد اشتغال در همه سال‌های پس از انقلاب توجه کنیم که کمتر از پانصد هزار شغل در هر سال بوده است و حتی در بهترین شرایط نیز به عددی بیشتر از هشتصد هزار شغل نرسیده‌ایم؛ در نتیجه حتی اگر مسئولان دولتی معجزه گر هم باشند  حداقل در سال 1397 و با توجه به پیش بینی‌های داخلی و بین المللی از وضعیت اقتصاد کشورمان، به آن میزان از ایجاد شغل نخواهیم رسید.نکته آخر آنکه چنین وعده هایی که امکان تحقق آن وجود ندارد علاوه بر اینکه سبب مخدوش شدن وجهه دولت نزد مردم  و سوءاستفاده رقبای سیاسی می‌شود، اعتماد جامعه را نیز به آمارهای رسمی کشور خدشه دار می‌کند. هنگامی که یکی از مسئولان ارشد اقتصادی دولت چنین بی محابا از اعداد نجومی ایجاد شغل سخن می‌گوید که خود به خوبی به عدم امکان تحقق آن واقف است دیگر نمی‌توان انتظار داشت که شاهد اعتماد مردم به آمارهای مثبت ارائه شده از سوی مراکز دولتی باشیم."
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۰۲۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف‌گذاری ایجاد یک میلیون و ۴۴ هزار شغل در سال جاری

معاون اشتغال وزارت کار گفت: برای امسال ایجاد یک میلیون و ۴۴هزار شغل را در نظر گرفته ایم که به همه استانداران ابلاغ شده است و امسال برای اولین بار ۲۵درصد از این میزان به فارغ التحصیلان اختصاص می یابد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، وعده ایجاد سالیانه یک میلیون شغل در دولت سیزدهم داده شد, آمار اعلام شده بیانگر این است که این موضوع در سال گذشته 100 درصد محقق شد و در کنار آن نرخ بیکاری روند کاهشی و نرخ اشتغال روند افزایشی به خود گرفته است.

مطابق با آمار سامانه رصد در سال 1401 بیش از یک میلیون و 350هزارفرصت شغلی بر اساس کد ملی، نوع شغل، جایی که در آن شغل ایجاد شده، دستگاهی که کمک کرده آن شغل ایجاد شود در این سامانه به ثبت رسید. در سال 1402 نیز مطابق آمارهای ارائه شده یک میلیون و 88هزارشغل ایجاد شده است.

تحلیلگران بازارکار معتقد هستند که دولت سیزدهم در زمینه اشتغال خوب عمل کرده است و کارنامه موفقی دارد, سیاست‌های دولت در احیای واحد‌های تولیدی نیمه‌کاره و نیمه‌تعطیل، راه اندازی پروژه‌های جدید صنعتی و واردات ماشین‌آلات و مواد اولیه موردنیاز کارخانجات و بهبود فضای کسب‌وکار از طریق تسهیل صدور مجوز‌ها از مواردی است که موجب شده این کارنامه برای دولت سیزدهم ثبت شود.

محمود کریمی بیرانوند, معاون اشتغال وزارت کار در آخرین اظهارات خود بیان کرده است: :برای امسال ایجاد یک میلیون و 44 هزار اشتغال در نظر گرفته‌ایم که ابه همه استانداران ابلاغ کرده ایم و  امسال برای اولین بار گفته‌ایم که 25 درصد این میازن باید حوزه فارغ التحصیلان باشد.

 وی گفت:  سال اول ما یک میلیون و 250 هزار تا تعهد در نظر گرفتیم، سال دوم یک میلیون و 88هزار شغل، سال سوم یک میلیون و تقریباً 44هزار شغل. ما  در ابتدا محاسبات را انجام می دهیم در صورتی که منجر به کاهش نرخ بیکاری شود, به استان ها ابلاغ می کنیم.

معاون اشتغال اظهار داشت:سال گذشته بیمه بیکاری روند کاهشی داشته است, نرخ اشتغال ناقص کاهش داشته است,عملکرد سازمان فنی و حرفه ای نسبت به سال گذشته خود در حوزه آموزش ها بیشتر بوده است, تسهیل راه اندازی کسب وکارو... بیانگراین است که پایداری مشاغل بیشتر شده است.نرخ مشارکت اقتصادی با افزایش چهار دهم درصدی به 41.3درصد رسیده است که نشان دهنده پایداری و کیفیت مشاغل است. اما به معنی این نیست که در وضعیت مطلوب هستیم, باید تلاش کنیم.

وی افزود: در راستای شعار سال یکی از برنامه‌های ویژه‌مان توسعه سامانه جستجوی شغل است، سال گذشته  سامانه جستجوی شغل را رونمایی کردیم، حدود8 ماه هم از عملکرد این سامانه گذشت، تقریباً در طول 8ماه حدود 300هزار فرصت شغلی را روی این سامانه بارگذاری شد، این اتفاق  توسط بخش خصوصی رخ داد, یعنی هیچ دخالتی دولت در این موضوع نداشت.

کریمی بیرانوند گفت: امسال به صورت ویژه ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم که حداقل 400هزار فرصت شغلی جدید را بتوانیم در تعاملمان با بخش خصوصی روی سامانه عرضه کنیم که کارفرما‌ها و کارجویان نیازشان برطرف شود،  تمرکزمان روی سامانه جستجوی شغل برای حل مسئله بیکاری فارغ التحصیلان بکارگماری فارغ التحصیلان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • پایه‌گذاری بیش از ۱۰۰۰۰۰ شغل توسط بنیاد علوی در سال جاری
  • چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند
  • دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»
  • تعهد اشتغال ۷۵۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار در همدان
  • بیش از ۵ هزار نفر در خوزستان آموزش‌های مهارتی را در محیط کار واقعی فرا گرفتند
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک
  • هدف‌گذاری ایجاد یک میلیون و ۴۴ هزار شغل در سال جاری
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم