Web Analytics Made Easy - Statcounter


مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز با اشاره به اینکه درختان خیابان ولیعصر احیاء می شوند، گفت: در این طرح ۴۰۰ تا ۷۰۰ چنار سالم با درختان مبتلا به سرطان رنگی و آفت زده جایگزینی می شوند.

به گزارش امتداد نیوز، علی محمد مختاری در نشست خبری هفته منابع طبیعی با اشاره به برنامه های ویژه سازمان بوستان ها برای کاشت نهال اظهار کرد: همزمان با جمعه ۱۱ اسفندماه پروژه احیاء درختان خیابان ولیعصر با حضور شهردار تهران برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به طول ۱۸ کیلومتری خیابان ولیعصر و کاشت ۱۸ هزار اصله چنار در دوره پهلوی اول در این خیابان اظهار کرد: تعدادی از درختان این خیابان در محدوده مناطق یک، سه، شش و ۱۱ باتوجه به ساخت و سازهای انجام شده، بتن ریزی در نهرهای این خیابان، آسفالت و پیاده رو سازی، احداث برج و نیلینگ زیرزمین ها آسیب دیده و باعث از بین رفتن تعدادی از آن ها شده که در حال حاضر تعداد درختان این خیابان به ۱۵ هزار و ۸۶۶ اصله می رسد.

جایگزینی ۴۰۰ تا ۷۰۰ چنار سالم با درختان مبتلا به سرطان رنگی 

مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران با اشاره به اینکه برخی از درختان خیابان ولیعصر به نوعی قارچ با عنوان «سرطان رنگی» گرفتار شده بودند، گفت: طبق نظر کارشناسان به منظور جلوگیری از سرایت این نوع قارچ درختان مذکور باید با درختان سالم جایگزین و حتی خاک آن قسمت نیز تعویض شود.

مختاری با اشاره به مصوبه شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر الزام سه متر عقب نشینی در ساخت و سازها برای جلوگیری از آسیب به درختان عنوان کرد: این مصوبه اگرچه گام مثبتی بود، اما مصداق نوش دارو پس از مرگ سهراب است و باید پنجاه سال گذشته تصویب می شد.

وی با بیان اینکه در فاز اول پروژه احیاء درختان خیابان ولیعصر ۴۰۰ تا ۷۰۰ اصله درخت چنار جایگزین درختان آفت زده می‌شود، گفت: فاز اول این پروژه تا پایان اسفندماه اجرایی و گونه های دیگری که به صورت سلیقه ای و توسط مناطق در این خیابان کاشته شده بود نیز به مرور با چنار جایگزین خواهد شد.

به گفته مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران تا پایان سال ۹۷ نیز پروژه احیاء درختان خیابان ولیعصر به صورت صد در صد اجرا می شود.

کاشت درخت امید با حضور وزیر بهداشت در بیمارستان امام خمینی(ره)

مختاری با اشاره به اینکه آبیاری مستمر درختان خیابان ولیعصر با هدایت آب جاری کاملا غلط است، اظهار کرد: آب مورد نیاز درختان باید به صورت حساب شده به گیاه برسد. همچنین با همکاری سازمان محیط زیست ۴۸ پلاک را در خیابان ولیعصر که فاضلاب خود را به این نهر هدایت می کردند، پلمپ شد.

وی با اشاره به برنامه های هفته منابع طبیعی گفت: روز دوازدهم اسفند با عنوان درخت دانش نامگذاری و با حضور وزرای آموزش و پرورش و علوم در بوستان چیتگر، سیزدهم اسفند با عنوان درخت فرهنگ و هنر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد و اهالی هنر در باغ هنرمندان، چهاردهم اسفندماه درخت ایثار با حضور رئیس بنیاد شهید و خانواده شهدا در بهشت زهرا(س) و همچنین پانزدهم اسفند با عنوان درخت تدبیر با حضور رئیس جمهور هزار و ۲۰۰ هکتار جنگل کاری سبز افتتاح می شود.

 مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران افزود: شانزدهم اسفند با عنوان درخت امید با حضور وزیر بهداشت و فعالان مردم نهاد در بیمارستان امام خمینی (ره)، در هفده اسفند درخت صلح و دوستی با حضور وزیر امور خارجه و سفرای کشورهای مختلف در اراضی عباس آباد و در هجدهم اسفند با عنوان درخت مادر با حضور معاون امور زنان ریاست جمهوری در بوستان بهشت مادران برنامه های ویژه کاشت نهال اجرا می شود.

کاشت نهال در منازل و ۱۲۳ بوستان شهر

مختاری با اشاره به برنامه‌های کاشت نهال در منازل شهروندان و اهداء نهال در ۱۲۳ بوستان شهر، گفت: از دو ماه و نیم برنامه کاشت نهال در منازل که از طریق سامانه ۱۳۷، ۱۸۸۸ و ۹۳ مرکز آموزش گل و گیاه ثبت شده بود، آغاز شده است و تاکنون ۱۹۹ هزار و ۵۰۰ شهروند تقاضای کاشت نهال را در منزل خود به این سامانه ها اعلام کرده اند.

وی افزود: بر اساس این برنامه در هفته منابع طبیعی ۱۳۶ هزار و ۵۰۰ اصله درخت نیز در سطح ۱۲۳ ناحیه شهر تهران شهروندان اهدا خواهد شد. همچنین در عرصه جنگل کاری نیز ۷۳۰ هزار اصله درخت کاشته می‌شود.

 به گفته مختاری ۷۴۳ هزار و  ۵۰۰ درخت نیز در ریفیوژها، لچکی ها و رمپ و لوپ های سطح شهر تا پایان سال کاشته می شود.

 مختاری در ادامه با تاکید بر اینکه آبیاری فضای سبز پایتخت ۱۰۰ درصد با آب غیرشرب است و تنها در آب خوری ها و سرویس های بهداشتی از آب شرب استفاده می شود، گفت: در حال حاضر ۵۳ منبع ذخیره آب داریم که آب باران را برای مواقع بحران ذخیره می کنند. هم اکنون ۹۰۰ هزار متر مکعب نزولات آسمانی ذخیره شده اند که در مواقع بحران از آن استفاده می کنیم.  

آبیاری فضای سبز با ۱۵۵ قنات بازسازی شده

وی با اشاره به اینکه آبیاری فضای سبز تهران با استفاده از ۱۵۵ قنات بازسازی شده و چاه های حفاری شده انجام می شود، عنوان کرد: در سال های گذشته با سازمان آب همکاری تنگاتنگی داشتیم و در مواردی منابع موجود را در اختیار آن ها قرار دادیم. در مقابل هر زمانی که آن ها پساب را در اختیار ما قرار دهند، با قبول این شرط که تاسیسات را شهرداری راه اندازی کند، از پساب موجود استفاده می کنیم.  

مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران از اجرای “طرح جامع آب خام” به دستور شهردار تهران طی ماه های گذشته خبر داد و گفت: برای اجرای این پروژه از حضور ۲۲ مشاور در ۲۲ منطقه استفاده می کنیم که این پروژه در مراحل نهایی است.  

وی با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد از فضای سبز شهر تهران آبیاری مکانیزه می شود، ادامه داد: تا پایان امسال ۲ میلیون و ۹۵ اصله نهال در تهران کاشته می شود؛ شاید این تعداد نسبت به سال های گذشته کم تر باشد اما آنچه که برای ما مهم است، این است که هر تعداد نهالی که کاشته می شود، ماندگار باشند و شهروندان آن ها را در شهر ببینند.

مختاری در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد سامان دهی بخش هایی از بوستان ولایت که در حال حاضر بایر است، بیان کرد: در سال ۹۳ طی ۶۶ روز کار فشرده ۱۱۰ هکتار از بوستان ولایت را فضای سبز کردیم. به غیر از این، ۲۰۰ هکتار باقی مانده بود که با دستور شهردار  تهران قرار شد که معاونت های شهرسازی و معماری و فنی و عمرانی طرح آن را آماده کنند و ما به عنوان مجری، طرح را عملیاتی کنیم.  

وی همچنین در واکنش به ادعای برخی از شهروندان در مورد رهاسازی چنارهای کاشته شده خیابان ولیعصر گفت: درخت چنار به گونه ای است که اگر در فصل بهار آب نخورد، خزان می کند و از بین می رود. ادعای شهروندان هم به این دلیل است که ما طبق مجوز پلیس راهنمایی و رانندگی تنها از ۱۲ شب به بعد اجازه آبیاری و کوددهی را داریم.

رئیس سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران با اشاره به شکستن درختان در بارش سنگین برف پایتخت گفت: کلا در تهران ۱۶۱ اصله درخت شکست در حالی که بیش از سی میلیون درخت در پایتخت داریم. یک کارگر ساده تا بیش از پنج متر ارتفاع را نمی تواند بتکاند و برای خالی کردن تاج درختان از برف نیاز به بالا بر هست که البته مجهز به آن هستیم و اگر لازم باشد به تعداد کافی اجاره می کنیم.  اما باید این را در نظر گرفت که دوستانمان در پلیس راهبر به درستی تا ساعت یک شب اجازه تردد بالابر ها در معابر را ندادند چرا که اگر قرار بود بالابر ها و بالابر کش ها را به تمام سطح شهر اعزام کنیم مشکل ترافیک صد چندان می شد.

درختان شکسته شده از نوع سوزنی بود / هرگونه درختی را نمی توان حرص کرد

مختاری با اشاره به آنکه بیشتر درختان شکسته شده از نوع سوزنی برگ بودند، توضیح داد: درختان سوزنی برگ آب زیادی به خود جذب می کنند و همانطور که می دانید دما در شب بارش به منفی پنج درجه رسید وقتی که در این دما درخت سوزنی یخ می زند به هیچ وجه نباید آن را با چوب تکان داد چرا که بدون شک به طور کامل می شکند. به همین خاطر باید اجازه داد درختان به آرامی خشک شوند. این را هم در نظر بگیرید که اساسا هر گونه گیاهی را نمی شود حرص کرد.

وی در ادامه این سوال را مطرح کرد که آیا به این فکر کرده اید، اگر قرار باشد تنها یک سوم درختان پایتخت یعنی ده میلیون اصله را تکاند، به چه تعداد کارگر نیاز است؟

رئیس سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران تصریح کرد: بسیاری از شهروندان شاخه های شکسته شده را به عنوان درخت شکسته تلقی کردند؛ این در حالی است که وقتی شاخه یک درخت می شکند این درخت به هیچوجه از بین رفته محسوب نمی شود. و ما وظیفه داریم فرم درخت را پس از شکستن شاخه آن تصحیح کنیم. که اتفاقا از نظر علمی کاری کاملا درست است.

وی با تاکید بر اینکه تمام آن دو شب را بیدار و در خدمت مردم بودیم و این وظیفه ما است، افزود: حتی شب بارش برف شهردار به صورت کاملا سر زده به محل اسکان کارگران آمدند تا از وضعیت اسکان و آسایش آن ها آسوده خاطر شوند.

 مختاری در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر برنامه سازمان بوستان ها و فضای سبز برای همکاری با مدارس، خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم به طور عادی سرانه فضای سبز را افزایش دهیم باید در هر محله زمینی را با قیمت هر متر دست کم سه تا چهار میلیون تومان بخریم و فضای سبز بسازیم. این در حالی است که اگر مدارس در محوطه های خود و شهروندان در حیاط منازلشان درخت بکارند هم یک هزینه فوق العاده از دوش ما برداشته می شود و هم علاوه بر زیبایی و طراوت مکان های خصوصی و آموزشی سرانه فضای سبز شهری نیز به شکل خارق العاده ای افزایش می یابد.

true برچسب ها : شهر تهران محمد مختاری میدان ولی عصر true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۰۶۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر

به گزارش صدای ایران از ایرنا، موضوع از این قرار است که در روز‌های اخیر متنی کوتاهی با عنوان " قطع درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر"‌در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران منتشر شده است و در توضیح این اتفاق نیز عنوان شد:‌

این متن با اشاره به قطع ۴۰ اصله درخت در اراضی روستای منجیر بخش کجور توضیح می‌دهد: بیش از ۴۰ اصله درخت پهن پیکر در اراضی روستای منجیر بخش کجور نوشهر توسط افراد ناشناس قلع و قمع شد.

انتشار تیتر این خبر با عنوان" فاجعه‌ای دیگر در البرز مرکزی / نابودی درختان پهن پیکر در کجور " در شبکه‌های اجتماعی برای تمامی دوستداران طبیعت دردآور و سخت و برخورد با عوامل این کار به طور قطع خواسته آنان است، اما جوابیه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه مرهمی برای دوستداران طبیعت شده است چرا که این متن مربوط به سال گذشته بود و اکنون از وقوع چنین حوادث دلخراش طبیعی در حاشیه اراضی و عرصه‌های طبیعی روستا‌های بخش کجور خبری نیست.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس روز جمعه در خصوص خبر منتشره " نابودی درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر " در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران آن را مربوط به سال گذشته ذکر کرد.



عبدالله شمس ادامه داد: محل قطع این درختان در عرصه مستثنیات اشخاص قرار داشته که این درختان در سال گذشته و با مجوز اداره منابع طبیعی قطع شده که در نزدیکی این باغ ساختمان اداره محیط زیست قرار دارد.

وی با تاکید بر حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی از سوی همگان اظهارداشت: برای حفاظت از جنگل و منابع طبیعی باید هم مردم تلاش کنند.

شمس از اهالی منطقه و همیاران طبیعت خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب منابع طبیعی، از طریق شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی را مطلع کنند.



استان مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی دارد که اداره کل منابع طبیعی منطقه نوشهر، بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را زیر پوشش دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.

حوزه منابع طبیعی مازندران منطقه ساری هم حدود ۷۰ درصد از اراضی ملی و جنگل‌های استان را زیر پوشش مدیریتی خود دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.



قدمت جنگل‌های شمال ایران به بیش از ۴۰ میلیون سال قبل بر می‌گردد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه‌ای و هزار و ۵۵۸ گونه علفی و بوته‌ای است. مساحت این عرصه‌های جنگلی در حدود یک درصد جنگل‌های اروپاست ولی تعداد گونه‌های آن ۱۶ درصد گونه‌های موجود در کل قاره اروپاست.

جنگل‌های هیرکانی با گستره حدود ۱.۹ میلیون هکتار از آستارا در شمال استان گیلان آغاز می‌شود و تا گُلی داغی در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم معادل ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولیعصر
  • توضیحات شهرداری منطقه ۷ تهران درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • قطع درختان در محدوده باغ موزه قصر
  • ماجرای قطع درختان در بوستان قصر چیست؟
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | دیه قطع درختان شهر کجا هزینه شد؟
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | توسعه فضای سبز با عوارض قطع درختان
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر