Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردار جلالی با اشاره به نقش ویژه زنان در سلامت حوزه‌های زیستی، به مهمترین عوامل دفاع بازدارنده در حملات بیوتروریسمی نیز اشاره کرد.   به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در نشست هم‌اندیشی پدافند زیستی زنان و خانواده که هم‌اکنون به همت گروه سلامت زنان فرهنگستان علوم پزشکی ایران در سالن غدیر در حال برگزاری است، بیان کرد: خانواده مهمترین نهضت در جنگ‌های دفاعی است، به گونه‌ای که موضوع پدافند غیر عامل به عنوان جنگ نرم ابتدا باید در هسته خانواده‌ها مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد، زیرا باید نقش زن به عنوان محور‌ی‌ترین الگو و شالوده اصلی بنیان هر خانواده مورد توجه قرار گرفته شود، همانند مادر شهید حدادیان که با وجود چنان درد عمیقی با حفظ اقتدار خود آن سخنرانی محکم را انجام داد و در حقیقت با این اقدامش دز حوزه یک جنگ نرم، استوار پاسخ بسیاری از فرافکنی‌ها را داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی همچنین با بیان اینکه به طور کلی در حوزه دفاع بیولوژیک شاهد 3 لایه اصلی هستیم، گفت: دفاع زیستی یکی از مهمترین این لایه‌ها است که حوزه‌های ایمنی سلامت، بهداشت و حتی غذا را در بر می‌گیرد، بنابراین توجه به لایه‌های امنیتی در این باره برای شناسایی به موقع تهدیدهای بیوتروریستی مهمترین اقدامی که باید جدی‌تر از قبل پیگیری شود.

 رئیس سازمان پدافند غیر عامل ادامه داد: در واقع مدل‌های زیستی یکی از روش‌های اساسی تروریسم برای تضعیف بنیان یک حکومت و دولت به شیوه‌های مختلف است، از سوی دیگر اگر بخواهیم یکی از مهمترین نقطه‌های حمله در مدل‌های زیستی را بیان کنیم باید به شاخص حوزه ایمنی زیستی که در برگیرنده مجموعه بیماری‌ها، ویروس‌ها، باکتری‌‌ها، سلامت غذایی، بهداشت است، اشاره کنیم.

دستکاری‌های موجودات زنده و ژنتیک یک عامل تهاجمی برای کشورهاست

 سردار جلالی در ادامه با بیان اینکه در حوزه پدافند زیستی دستکاری‌های موجودات زنده و ژنتیک می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد، ادامه داد: گاهی این بررسی‌ها برای توسعه علم به کار می‌رود اما زمانی که بحث بیوتروریسم مطرح می‌شود همین دستکاری‌ها در ژنتیک ویروس با ایجاد تلفات جانی اقتصادی و زیستی به راحتی به عنوان تهاجم و دشمنی برای یک کشور مورد استفاده قرار گیرد.

تحقیقاتی که از دستکاری بودن ابولا خبر می‌دهد

 وی در ادامه با تاکید بر اینکه بسیاری از گزارش‌ها و گفته‌ها از دستکاری شدن ویروس‌ ابولا خبر می‌دهد، بیان کرد: یکی از استنادهای موجود برای اثبات این ادعا نبودن ثلث اولیه این بیماری در دنیا بوده است به گونه‌ای که در این مورد هیچ گزارش ثبت‌شده‌ای مبنی بر ابتلا به ویروسی به نام ابولا وجود نداشت ولی به یکباره این ویرویس پیدا می‌شود و در واقع در چنین دستکاری‌هایی وقتی ساختار سلول ویروسی را باز می‌کنند از طریق علم ویروس‌شناسی و ژنتیک همه قابلیت‌های آن چه از نظر دما و چه از نظر برد جغرافیایی برای توسعه و انتشار آن مورد بررسی قرار می‌گیرد که نتیجه آن ابتلا سریع، کشتار به شکل بیماری مهلک می‌شود، وضعیتی که به خوبی یکی از نمونه‌های بیوتروریسم، می‌تواند محسوب شود.

 اپیدمی ثالث حمله اقتصادی آمریکا به چین بود

رئیس سازمان پدافند غیر عامل همچنین با یادآوری جریان توسعه بیماری ثالث در چین گفت: در حقیقت انتشار چنین بیماری‌ای دست‌مایه حمله بیوتروریسمی آمریکا به کشور چین برای تضعیف و از بین بردن بازار داغ توریسم و گردشگری در آن کشور بوده زیرا هم اکنون دنیا به سمتی در حال حرکت است که متاسفانه تهدیدات زیستی  از طریق دستکاری‌های ویروسی تبدیل به یک سلاح برای برخی کشورها شده است.

سردار جلالی با بیان اینکه ویروس در حالت عادی یک سلاح کاملا ماموریت‌پذیر است، افزود: گاهی حملات بیوتروریسمی می‌تواند به عنوان یک تهدید اقتصادی برای فروش انواع داروها و واکسن‌ها برای بیماری مورد نظر به کار گرفته شود، موضوعی که باز هم در جریان انتشار ثالث در چین شاهد آن بودیم.

 وی تاکید کرد: در حقیقت در جریان حملات بیوتروریسمی آزمایشگاه‌های فوق پیشرفته می‌توانند به عنوان کارخانجات تسهیلات زیستی به شمار آیند بنابراین باید ابزارهای بسیار قوی تشخیصی برای پیش‌بینی، شناسایی ‌و خنثی‌سازی در حوزه جنگ زیستی در هر کشوری به ویژه کشور ما ایجاد شود، مسئله‌ای که حیاتی بودن ساخت و راه‌اندازی آزمایشگاه‌های فوق پیشرفته تشخیصی سطح 3 و سطح 4 را در کشور به خوبی نشان می‌دهد، زیرا در صورت بروز یک حمله بیوتروریسمی و زیستی هزینه مقاومت پدافندی در هر دفاع زیستی بسیار بالاتر از هزینه پیش‌بینی و مقاومت آفندی است.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل با تاکید بر اینکه پدافند انحصارا در حوزه سلامت فردی نیست ، ادامه داد: به طور کلی سلامت ، انسان، دام ، طیور و آبزیان، محصولات کشاورزی و نباتات و آب آشامیدنی مجموعا ۶ محور اساسی پدافند زیستی به شمار می روند که انسان، خانواده و امنیت غذایی و زندگی سالم از  مهمترین اولویت‌ها به شمار می‌روند.

 جلالی با بیان اینکه تشخیص تهدید اساسی ترین مولفه در حوزه پدافند زیستی است ، اظهار کرد : باید در این زمینه کل نظام تشخیصی با راه اندازی های آزمایشگاه‌های سطح ۳ و ۴، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع ویروس‌ها و ساختارهای ژنتیکی به روز شود.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۰۶۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی ایران خللی در عزم و اراده ایران ایجاد نمی‌کند.

به گزارش مشرق، ناصر کنعانی در یک موضع گیری رسانه‌ای اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد : تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • غیرت؛ دگرگونی عقلانی
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام