Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود نکویی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، ضمن اعلام این مطلب گفت: دو آلبوم«هفت سین» و «کوچه بازار» با اجرای گروه آوازی مهر وطن و کتاب آموزش آواز کلاسیک واکای را 14 اسفند در یخدان مویدی کرمان رونمایی و منتشر خواهیم کرد. در این مراسم برخی از قطعات این دو آلبوم نیز توسط اعضای گروه کر مهر وطن به اجرا درخواهد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکویی درباره نحوه شکل‌گیری آلبوم «هفت سین» گفت: آلبوم هفت سین از ایده‌های متنوعی شکل گرفت که در طی چهار سال به سرانجام رسیده است. قطعاتی همچون هفت سین (با شعر مسعود نکویی) با گویش کرمانی که به دو نوع هفت شین (گیاهی و باستانی) اشاره می‌کند، به همراه قطعه سال تحویل با شعر خواجوی کرمانی و شعر عامیانه حاجی فیروز (عمو نوروز)، آهنگ قوّتو (با شعر مسعود نکویی) با گویش کرمانی که در آن نحوه تولید و استفاده آن به گونه‌ای خاص اشاره می‌شود و سپس قطعه وکال مهر با ریتم لنگ و بدون شعر با محتوای مهرورزی، آهنگ مارم با گویش کهن نیشابوری و گلپونه‌ها به یاد ایرج بسطامی، نوایی به‌صورت آکاپلا، خنده‌ها با رویکرد تولید آهنگ آکاپلا تنها با صدای خنده‌های انسان و انواع آن، بهشت جاودان به‌صورت آکاپلای پلی‌فونیک با محوریت کرمان (شهر شش دروازه) تشکیل دهنده این آلبوم موسیقی هستند.

وی افزود: در این آلبوم بیش از 24 نفر نقش‌آفرینی کردند که اعضای گروه مهروطن هستند و این آثار ازجمله نخستین آثار کرال آکاپلا پلی فنیک با موضوع فرهنگ و هویت و آداب و رسوم در ایران هستند. تمامی مراحل تولید این آلبوم در کرمان انجام شده و مجوز انتشار آن نیز توسط موسسه فرهنگی هنری نسل مهر کرمان گرفته شده است. این آثار در طی 4 سال ضبط و تولید شدند که در طی این سال‌ها با اجرای قطعات امکان اجرای آن برای گروه‌های کر در سنین مختلف نیز بررسی و سپس ضبط شد. خوانندگان گروه مهروطن تمامی بخش‌ها را اجرا و ضبط کردند و طراحی‌ها و تمامی هماهنگی‌ها توسط تیم نشر نسل مهر به انجام رسید. این آلبوم مجموعه‌ای از آثار ایرانی از استان‌های شرق کشور است که می‌تواند هدیه نوروزی ارزشمند و نفیسی برای هموطنان در داخل و خارج از کشور باشد.

این موزیسین همچنین درباره نحوه شکل‌گیری آلبوم موسیقی «کوچه بازار» نیز عنوان کرد: در دورهمی‌های ایرانی هنوز هم نغمه‌هایی همچون تیرم تیرم یا ماشین مشدی مندلی، شمس العماره، دم گاراژ، دل بده، آید برون، گلبندک، گندمو کی می‌خوره، گله از چرخ ستمگر، حمومی، می‌میرم و مردم از برات، حریرم و رشیدخان شنیده می‌شود که باعث شعف و شادی جمع خانواده‌هاست. در دورانی که برنامه‌های جمعی و شادابی ایرانی کمرنگ شده است آلبوم کوچه بازار با شیوه آکاپلای پلی فونیک می‌تواند بخشی از این شادی‌ها را بازگرداند و نغمه‌های کوچه بازاری قدیم را بر سر زبان‌ها بیاورد.

نکویی گفت: حدود دو سال برای انتشار این آثار می‌اندیشیدم که آیا این انتشار لازم است یا چندان ضروری نیست؟ در مکان‌های مختلف و در حضور بین دوستان و مردم و اجرای این آثار لبخند و رضایت و اشتیاق هموطنان برای شنیدن آثار مشهود بود و گاهی اشک شوق در چشمانشان حلقه می‌زد و آنان را به یاد ایام قدیم می‌انداختند. این موضوع به همراه بررسی خاستگاه پایه ریتم و وزن اشعار که عمدتا بر میزان‌های لنگ استوار بود تولید و انتشار این آلبوم را ضروری‌تر کرد تا جایی که پس از چهار سال تلاش بی‌وقفه به انجام رسید و این قطعات دشوار که سراسر تغییرات ریتمیک و ملودیک و هارمونیک دارند در اسفند ماه 1396 به انتشار رسید.

وی افزود: در این آلبوم بیش از 24 نفر نقش آفرینی کردند که اعضای گروه مهروطن هستند و این آثار ازجمله نخستین آثار کرال آکاپلا پلی فنیک با موضوع موسیقی کوچه بازار در ایران هستند. تمامی مراحل تولید این آلبوم در کرمان انجام شده و مجوز انتشار آن نیز توسط موسسه فرهنگی هنری نسل مهر کرمان اخذ شده است. این آثار در طی 4 سال ضبط و تولید شدند که در طی این سالها با اجرای قطعات امکان اجرای آن برای گروه‌های کر در سنین مختلف نیز بررسی و سپس ضبط شد. خوانندگان گروه مهروطن تمامی بخش‌ها را اجرا و ضبط کردند و طراحی‌ها و تمامی هماهنگی‌ها توسط تیم نشر نسل مهر به انجام رسید.

تیزر این دو آلبوم را در اینجا می‌توانید ببینید:

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۱۰۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سید رسول موسوی‌نژادیان در تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سراسری موسیقی کرال به میزبانی شیراز در هفته آتی بیان کرد: نخستین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران مرداد ۱۳۹۷ از شیراز کلید خورد و دومین دوره نیز آذر ماه ۱۳۹۸ به میزبان شیراز برگزار شد.

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: با شیوع کرونا شاهد برگزاری یک دوره مجازی جشنواره گروه‌های کر در سال ۱۳۹۹ بودیم و اینک به منظور تداوم این مسیر، «سومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران» به میزبانی شهر شیراز با مدیریت اجرایی حسام هوشیار و دبیری هنری طیب فقیه ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه جاری برگزار خواهد شد.

وی افزود: این رویداد هنری با مجوز و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به همت مؤسسه مفاخر و نواندیشان هنر پارس و با همکاری شرکت نوازندگان سرزمین آفتاب (بنیان‌گذار جشنواره گروه‌های کر ایران)، با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان عرصه موسیقی آوازی در قالب گروه‌های کرال (آوازی) از سراسر کشور برنامه‌ریزی گردیده است.

موسوی‌نژادیان گفت: جشنواره پیش روی بر بنیان شناسایی، ظرفیت‌سازی و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان و گروه‌های موسیقی فعال در زمینه موسیقی آوازی سراسر کشور و نگاه ویژه به فرهنگ متنوع و ارزشمند اقوام و آداب و سنن مرتبط با این شاخه از هنر، برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد و در همین راستا، دبیرخانه جشنواره بدینوسیله از کلیه فرهیختگان، هنرمندان و علاقه‌مندان به عرصه موسیقی آوازی به منظور بازدید از این دوره از جشنواره دعوت می‌نماید.

معاون هنری فرهنگ و ارشاد فارس گفت: در روز اول از ساعت ۱۱ صبح به ترتیب گروه‌های آیریک، مهر وطن، فیلارمونیک، آوای ماهان، وندا، آزرمان و آداک تا ساعت ۲۰:۳۰ به اجرای صحنه‌ای در تالار حافظ می‌پردازند و در ادامه در بخش اجرای خیابانی، گذر هنر حافظ میزبان گروه‌های وندا، آزرمان، مهر وطن و فیلارمونیک می‌شود و همچنین بخش پژوهشی نیز با عنوان «نشست پژوهشی با حضور سهند شکرزاده» در تالار غزل ساعت ۱۱ برگزار می‌شود.

وی در پایان گفت: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه که روز دوم جشنواره است نیز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸:۳۰ تالار حافظ در بخش صحنه‌ای به استقبال گروه‌های، آزرمان، آوای ماهان، پارسه، وندا، آیریک، آداک، فیلارمونیک و مهر وطن خواهد رفت و در بخش خیابانی نیز پذیرای گروه‌هایی همچون آیریک، آداک، آوای ماهان و پارسه می‌گردد.

موسویان نژاد در پایان گفت: نشست پژوهشی نیز با حضور دکتر علی رادمان در تالار غزل ساعت ۱۵:۳۰ برپا است و آئین پایانی نیز ساعت ۲۰ یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه جاری در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار می‌شود.

کد خبر 6099791

دیگر خبرها

  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • «نجوای عشق» در تالار وحدت می‌پیچد
  • تلفیق آگاهانه بازیگری و موسیقی در آثار نمایشی
  • قدردانی از هنرمندان در یک پایگاه مهم موسیقی/ خاطراتی که زنده شد
  • آلبوم «عشق ناباور» به زودی منتشر می‌شود
  • آلبوم «عشق ناباور» آماده شد
  • «عشق ناباور» با رهنمودهایی از محمدرضا لطفی شنیدنی شد
  • نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران