Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - با درخواست تنها توليد کننده لپ تاپ در کشور از دولت، قرار است تعرفه واردات گمرکي اين کالاي ديجيتال که سه سال پيش با هدف حمايت از همين واحد توليدي به 10درصد و پس از آن در سال 94 به 15 درصد افزايش يافته بود، به همان تعرفه آغازين خود، يعني 5 درصد بازگردد. چندي پيش سازمان نظام صنفي رايانه‌اي کشور نيز در اين باره اظهاراتي را بيان کرده بود و خبر از نامه‌نگاري با وزير ارتباطات براي رفع حل اين معضل داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


4 سال پيش زماني که صحبت از توليد لپ تاپ در ايران شد، همگان تصور مي‌کردند اين صرفا يک ادعاي بي اساس است. اما بعد از گذشت اندکي و ورود اولين لپ‌تاپ هاي توليد داخل به بازار، اين ادعا به واقعيت بدل شد. طبق قوانين جاري کشور و به منظور حمايت از توليدات داخلي، تعرفه گمركى کالاهاي وارداتي که مشابه آن در ايران توليد شود ،افزايش مي‌يابد. اين اتفاق پس از راه اندازي خط توليد لپ‌تاپ در داخل کشور ، براي اين کالا نيز رخ داد اما افزايش تعرفه واردات اين کالا تغيير چنداني در قيمت لپ تاپ هاى وارداتي در بازار ايجاد نکرد.
به گفته رييس اتحاديه فناوران رايانه با توجه به کم اظهاري 40درصدي واردکنندگان اين گروه کالايي در گمرک که قيمت لپ تاپ‌هاي ميان رده را حدود 210 دلار اعلام مي‌‌کنند، تعرفه افزايش يافته تغيير چنداني در ارزش نهايي کالا براي مصرف کننده نداشته. افزايش تعرفه در آن بازه زماني چيزي حدود 80 تا 150 هزارتومان به قيمت لپ‌تاپ در بازار افزود.

اين امر نه تنها موجب حمايت از توليد نشد بلکه نوک پيکان منتقدين را به سمت تنها توليد کننده لپ تاپ در ايران چرخانده چرا که همين توليد کننده ملي ناچار بود قطعات اصلي همچون ماژول ال‌سي‌دي، پردازنده، رم، مادربرد و هارد را با همان تعرفه افزايش يافته وارد کند. اين اتهام در حالي به اين کمپاني ايراني مطرح شد که بسياري از شرکت‌هاي مطرح دنيا همچون اپل، قطعات جانبي محصولات خود را از کارخانه‌هاي ديگري تهيه مي‌کنند و اين امر يک امر رايج در اين بيزينس به شمار مي‌رود.
قوانين گمرك، به نفع واردات، بر ضد توليدلازم به توضيح است که طبق اصل 2 الف قانون گمرک کشور، تعرفه واردات قطعات اصلي کالاي کامل، برابر با تعرفه مصوب واردات همان کالاست. به اين ترتيب توليد کالايي مثل لپ‌تاپ که بخش اصلي قطعات آن به دليل عدم امکان توليد در داخل، مي‌بايست از خارج کشور وارد شود، عملا صرفه اقتصادي براي توليد کننده نداشته و اين كارخانه صرفا جهت اشتغال زايي و به حرکت درآوردن چرخ توليد داخل اقدام به راه اندازي خط توليد اين کالا در ايران کرده بود.

درهر حال به نظر مي‌رسد پس از گذشت 4 سال و کش مکش‌هاي مداوم ميان تنها توليد کننده لپ تاپ در ايران و خيل عظيم واردکنندگان اين کالا و البته قوانين غير كارشناسى گمركى، بالاخره واحد توليدي تصميم گرفت تا براي حفظ حقوق مصرف کننده و تنظيم بازار درخواست خود را جهت بازگرداندن تعرفه به همان ميزان قبلى ارائه دهد که اين درخواست با موافقت دولت روبرو شد و قرار است در کتاب تعرفه و مقررات گمرک سال 1397، اين تغييرات اعمال شود.
لازم به ذکر است به دليل اينکه تنها ذينفع و متولي توليد لپ تاپ در کشور تاکنون يک واحد توليدي بوده است، به همين دليل درخواست کاهش تعرفه از سوي اين توليد کننده، با موافقت روبرو شده است.
البته در اين بين نبايد فراموش شود که همين اتفاق نيز منجر به مساله عدم حمايت اصولي و تخصصي از اين واحد توليدي و در نهايت به تعديل نيروي اين شرکت تبديل خواهد شد که مغاير اصول توليد و اشتغال‌زايي دولت دوازدهم است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۱۱۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف

امین نوربخش کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بر اساس شاخص‌های موجود امنیت انرژی مربوط به کشورهای مصرف کننده است، گفت: کشورهایی نظیر ایران و کشورهایی که بیشتر صادر کننده هستند باید ابتدا تغییراتی در شاخص‌ها ایجاد کنند و سپس به عنوان امنیت انرژی از آن یاد نمی‌شود و بیشتر ابعاد صادراتی آن و تنوع مقاصد صادراتی مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: ما هم در تولید و هم مصرف دچار مشکل هستیم، زیرا تولیدمان در مقایسه با ذخایری موجود بسیار کم است و اگر این روند ادامه دار باشد اتمام ذخایر گازی و نفتی ما تقریباً ۸ دهه طول می کشدو آخرین کشوری هستیم که ذخایر آن به اتمام می‌رسد.

نوربخش ادامه داد: ما اگر این نسبت را افزایش ندهیم باعث می‌شود که پس از چند دهه ایران و چند کشور دیگر نفت و گاز دارند و سایر کشورها نفت و گازشان به اتمام رسیده است در این شرایط سایر کشورها روندی را طی نمی‌کنند که برای تأمین انرژی خود به یک یا دو کشور وابسته شوند.

به گفته این کارشناس انرژی، روندی که برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی آغاز شده به این دلیل است که قدرت‌های بزرگ دسترسی چندانی به انرژی ندارند و هر چقدر ادامه پیدا کند کشورهای بیشتری را همراه خود می‌کند و کشور ما که تقاضا برای سوخت‌های فسیلی وجود دارد اگر تولید را افزایش ندهد در دوره‌ای مجبور به فروش نفت و گاز می‌شوند که مشتری برای آن نیست و قیمت‌ها را به شدت کاهش پیدا می‌کند به همین دلیل در عرضه و تولید باید به فکر افزایش باشیم.

وی با اشاره به اینکه در مصرف نیز چالش‌هایی وجود دارد و شدت مصرف انرژی در کشور ما نسبت به میانگین جهانی بیشتر است، خاطر نشان کرد: برای انجام یک واحد کار مشخص دو برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌شود و فرصت بالقوه ای وجود دارد که با بهینه سازی بتوانیم مصرف انرژی را کاهش دهیم تا ظرفیتی برای صادرات و درآمد ارزی و حتی ایجاد روابط سیاسی از طریق توسعه روابط انرژی در فضای منطقه ایجاد شود.

به گفته نوربخش می‌توان گفت تولید نسبت به ذخایر موجود کم است و باید حجم تولید را افزایش داد و حتی آن را به دو برابر برسانیم و هم به لحاظ مصرف آن را کاهش دهیم.

وی در خاتمه یادآور شد: بهینه سازی راه‌های مختلفی دارد به عنوان مثال تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی، رفع نشتی خطوط لوله و حتی تعویض بخاری و راه کارهای قیمتی؛ قیمت گذاری پلکانی می‌تواند در بهینه سازی مصرف مثمر ثمر واقع شود. اما ابتدا باید برسی کرد که مدام یک از این راهکارها ظرفیت بیشتری دارد به عنوان مثال در بخش خانگی از راهکارهای غیر قیمتی نظیر تعویض بخاری‌ها می‌توان دنبال کرد

کد خبر 6097948 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد