Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوادث رکنا: پس از ۳ روز جستجو برای یافتن لاشه هواپیمای سقوط کرده آسمان در نهایت با یک عکس، پاسخی برای تمام سوالات مبهم محل سقوط هواپیما یافت شد.

روز یکشنبه، ۲۹ بهمن ماه پرواز شماره ۳۷۰۴ هواپیمایی آسمان از مقصد تهران به سمت یاسوج بعد از ۵۰ دقیقه پرواز به یکباره از مدار خارج شد. بعد از آن، اعلام شد که هواپیما پس از اصابت با کوه دنا سقوط Fall کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جستجو‌ها برای یافتن نشانی از هواپیما آغاز شد و پس از ۳ روز در نهایت نیرو‌های حاضر در منطقه موفق به یافتن نشانی از هواپیمای سقوط کرده شدند. محل سقوط هواپیما، قله پازن پیر کوه دنا در جنوب روستای نقل سمیرم بود.

پهپاد‌های سپاه تصاویری از محل سقوط هواپیما را ثبت کردند و بعد از آن، نیرو‌های هلال احمر به منطقه اعزام شدند.در این اعزام، برای نخستین بار تصویری به ثبت رسید که به وضوح لاشه بیرون زده از برف هواپیما را نشان می‌داد.

در همین رابطه گفت و گویی را با محمد خادم الشیخ، عکاس و ثبت کننده این تصویر انجام شده است.

وی که به عنوان مربی تیم‌های واکنش سریع جمعیت هلال احمر و مربی و مدرس امداد و نجات کوهستان فعال است در رابطه با اقدامات جمعیت هلال احمر پس از سقوط هواپیمای "ای‌تی‌آر ۷۲" هواپیمایی آسمان در منطقه کوه دنا می‌گوید: پس از حادثه Incident سقوط هواپیما در مرکز کنترل و هماهنگی عملیات جمعیت هلال احمر تصمیم گیری‌های لازم برای فعالیت نیرو‌های این جمعیت صورت گرفت. جستجو برای یافتن لاشه هواپیما در کمترین زمان ممکن انجام شد و شب نخست حادثه، به صورت زمینی به مناطقی که گمان برده می‌شد هواپیما در آنجا سقوط کرده است، اعزام شدیم.

مربی تیم‌های واکنش سریع جمعیت هلال احمر می‌افزاید: دمای هوا بین منفی ۱۵ تا منفی ۲۰ درجه بود. آن زمان خیلی‌ها اعلام کردند که می‌شود از طریق نقشه‌های هوایی محل شناسایی دقیق هواپیما را مشخص کرد، اما باید اعلام شود زمانی که آسمان ابری و مه آلود است و شرایط جوی مهیا نیست، شناسایی منطقه سقوط هواپیما از طریق نقشه‌های هوایی ممکن نیست.

خادم الشیخ در خصوص ثبت نخستین تصویر لاشه هواپیما می‌گوید: در روز سوم جستجو برای یافتن لاشه هواپیما، آسمان تا حدودی صاف بود. در این شرایط بالگرد هلال احمر به حرکت در آمد و من نیز همراه تیم، عازم منطقه‌ای شدم که بر اساس اطلاعات پهپاد‌های سپاه، اعلام شده بود که لاشه هواپیما در آن نقطه قرار دارد.

وی می‌افزاید: ۱۰ سال سابقه کوهنوردی حرفه‌ای دارم و به منطقه سقوط هواپیما نیز آشنا هستم. با توجه به شناخت قبلی که داشتم پیش بینی می‌کردم که در چه نقطه‌ای بتوان لاشه هواپیما را پیدا کرد. با دوربین منطقه را رصد می‌کردم تا در نهایت ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه صبح در خط الراس قله نول شمالی شی‌ای را رصد کردم که برق می‌زد.

این مربی و مدرس امداد و نجات کوهستان با اشاره به حضور برخی از عکاس‌ها در پرواز‌های تیم‌های امدادی می‌گوید: تعدادی از عکاسان حاضر در منطقه، در پرواز‌های تیم‌های امدادی حضور یافته، اما موفق به ثبت تصویری از لاشه نشده بودند. من قبل از پرواز، نقطه احتمالی سقوط هواپیما را نشان کرده بودم و در شرایطی که خلبان پرواز موفق به دیدن لاشه هواپیما نشد، در تصاویری که به ثبت رساندم به وضوح بخش‌هایی از لاشه هواپیما قابل رویت بود. با این تصاویر، بسیاری از سوالاتی که مطرح بود پاسخ داده شد و به نوعی می‌توان گفت که پازل مبهم محل سقوط هواپیما با عکس‌های اولیه به طور کامل حل شد.

خادم الشیخ می‌افزاید: نخستین تصویر ثبت شده از لاشه هواپیما مورد توجه رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفت و در بسیاری از صفحات نخست روزنامه‌ها استفاده شد. ۵۰ رسانه خارجی و تعداد زیادی از رسانه های داخلی از این عکس در خبرهای خود استفاده کردند.

مربی تیم‌های واکنش سریع جمعیت هلال احمر در رابطه با درخواست‌های ارائه شده از روستائیان و افراد محلی برای عدم حضور در منطقه سقوط هواپیما می‌گوید: درخواست ما این است که افراد محلی برای یافتن پیکر‌های مسافران حاضر در هواپیمای سقوط کرده اقدام نکنند، زیرا در نقطه سقوط هواپیما خطر آن‌ها را تهدید می‌کند.

خادم الشیخ می‌افزاید: افرادی که در منطقه حاضر می‌شوند باید تجهیزات کافی به همراه داشته و با شرایط بقا در برف آشنا باشند. تاکید شده که به خاطر اینکه هواپیما در صعب العبور‌ترین نقطه سقوط کرده و در ارتفاع ۴ هزار و ۵۰ متری است، اگر افرادی قصد حضور در منطقه را دارند باید پیش از هر اقدام با هلال احمر هماهنگ کنند.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۱۴۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۰ نیروی هلال احمر در جست و جوی «یسنا»

مدیرعامل جمعیت هلال احمر گلستان با بیان اینکه چند روز پس از گمشدن «یسنا دیدار»، هنوز هیچ نشانه‌ای از این کودک چهار ساله کلاله‌ای پیدا نشده است گفت: جستجوی‌های تخصصی برای پیدا کردن این کودک ادامه دارد.

قاسم غریب آبادی  اظهار کرد: از عصر یکشنبه نهم اردیبهشت با اطلاع از گم شدن کودک چهار ساله اهل روستای «یلی‌بدراق» شهرستان کلاله، نیروهای هلال احمر در کنار مردم محلی جست و جوی خود را برای یافتن یسنا آغاز کردند.

وی افزود: جمعیت هلال احمر با تمام ظرفیت پای کار آمد و به دلیل مطالبه مردمی یک فروند بالگرد هم برای گشت زنی در منطقه حاضر شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر گلستان ادامه داد: چندین دستگاه پاراموتور و هلی شات در کنار سگ‌های زنده یاب به همراه روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر از نیروی هلال احمر و مردمی به صورت هوایی و زمینی در منطقه حضور و کار گشت زنی را انجام دادند.

غریب آبادی گفت: نیروهای هلال احمر در سه روز نخست به صورت خطی متر به متر تا شعاع پنج تا ۶ کیلومتری را گشت زنی کردند.

وی افزود: دیروز صبح فرماندار کلاله نشست شورای مدیریت بحران را در همان روستا برگزار کرد و تصمیم گرفته شد تا امروز (پنجشنبه) گشت‌زنی به صورت تخصصی با هلی‌شات و پاراموتورها و دسته‌های امنیتی و دوربین‌های دید در شب انجام شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر گلستان بیان کرد: تاکنون اثری که نشانه دهنده زنده و یا مرگ این کودک باشد در منطقه پیدا نشده است.

وی افزود: چهار تیم هلال احمر همچنان در منطقه مستقر هستند و نیروهای تخصصی هم اقدامات لازم جست و جوی را انجام می‌دهند.

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • ماجرای مفقود شدن «یسنای» ۴ ساله در گلستان
  • ماجرای مفقود شدن«یسنا» ۴ ساله چیست؟
  • نجات مصدوم در ارتفاعات سخت‌گذر اشنویه
  • ماجرای مفقود شدن «یسنای» ۴ ساله چیست؟
  • نجات فرد سقوط کرده از ارتفاعات سخت‌گذر اشنویه
  • این دختر ۴ ساله را پیدا کنید | ماجرای مفقود شدن«یسنا» ۴ ساله چیست؟
  • ۳۰۰ نیروی هلال احمر در جست و جوی «یسنا»
  • نجات نصاب آسانسور با سقوط از ارتفاع ۱۵متری
  • سوخت گیری در آسمان چگونه و چقدر طول می‌کشد؟
  • رهاسازی مصدومان دو حادثه سقوط خودرو به دره در باغملک و دزفول