Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@11:45:45 GMT

با فرآورده های غذایی پروبیوتیک آشنا شویم

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۱۵۱۷۵

با فرآورده های غذایی پروبیوتیک آشنا شویم

به گزارش خبرگزاری برنا از فارس، کارشناس غذا و داروی شبکه بهداشت و درمان بوانات در توضیح مفهوم "پروبیوتیک" گقت: پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که مصرف آنها به میزان کافی، با تحریک رشد سایر میکروارگانیسم ها، موجب تنظیم پاسخ ایمنی مخاطی و سیستمی، متعادل کردن تغذیه، متعادل کردن رشد سایر میکرو ارگانیسم ها در دستگاه گوارش برای میزبان شده و در تسکین مشکلات گوارشی نیز موثر عمل می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهندس "رضا زارع" ادامه داد: در صورتی که یک دوره آنتی بیوتیک مصرف کرده باشیم، بخشی از باکتری های مفید بدن به ویژه باکتری های ساکن روده بزرگ از بین رفته و مقاومت بدن در برابر عوامل بیماری زا کاهش پیدا می کند؛ از سوی دیگر هضم و جذب مواد غذایی نیز دچار اختلال می شود، اما مصرف مواد غذایی پروبیوتیک باعث جایگزین شدن مجدد باکتری ها شده و به این ترتیب دستگاه گوارش دوباره ترمیم می شود. این کارشناس غذا و دارو با بیان اینکه هر چه میزان پروبیوتیک ها در بدن بیشتر باشد به همان نسبت میزان باکتری های بیماری زا کاهش می یابد، توضیح داد: در واقع دریافت پروبیوتیک ها با مصرف منابع حاوی آن مانند ماست های پروبیوتیک، باعث ایجاد تعادل بین باکتری های بد و خوب در بدن می شود. او یکی از عوامل جلوگیری از ابتلا به بیماری ها به ویژه بیماری های عفونی را باکتری های بیوتیک عنوان کرد و گفت: فراورده های لبنی، بهترین حامل پروبیوتیک ها محسوب می شود؛ ماست پروبیوتیک یک ماست غنی شده است که با استفاده از آن نه تنها می توان از مزایای ماست بهره برد، بلکه می توان باکتری های مفید و لازم را به کمک آن تامین کرد. مهندس "زارع" در مورد افرادی که نمی توانند فراورده های لبنی مصرف کنند، یادآور شد: این افراد می توانند قرص و کپسول های حاوی پروبیوتیک را زیر نظر پزشک مصرف کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۱۵۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟

ایتنا - محققان دانشگاه ملی سنگاپور موفق شدند مکانیسمی را شناسایی کنند که ممکن است توضیح دهد چرا یک رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
ارتباط بین تغذیه ضعیف و بیماری هایی مانند چاقی، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ از قبل ثابت شده بود، اما آنچه رژیم غذایی را به سرطان مرتبط می کند، تا حد زیادی ناشناخته مانده بود.

در این تحقیق جدید که نتایج آن در مجله Cell منتشر شده، محققان دریافتند که ماده ای به نام متیل گلیوکسال، که از تجزیه گلوکز برای آزادسازی انرژی تولید می شود، می تواند ژن هایی را که از سرطان محافظت می کنند، مهار کند.

آنها می گویند که یک رژیم غذایی نامناسب منجر به تولید سطوح بالاتری از متیل گلیوکسال می شود که این امر احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

متیل گلیوکسال یک مولکول کوچک واکنش پذیر است که می تواند عملکرد سلولی را مختل کند. این مطالعه نشان می دهد که اگر بیش از حد تولید شود، می تواند به DNA آسیب برساند.

رژیم های غذایی سرشار از مواد غذایی ناسالم فرآوری شده، گوشت قرمز، قندهای اضافه شده و غلات تصفیه شده، ممکن است به دلیل اختلال متابولیسم در بدن منجر به افزایش سطح متیل گلیوکسال شود. این امر خطر ابتلا به چاقی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت و سرطان را افزایش می دهد.

از طرف دیگر، یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از فیبر و سبزیجات تولید متیل گلیوکسال را کاهش می دهد و به سلامت متابولیسم، میکروبیوم و سلامت کلی بدن کمک می کند.

محققان می گویند رژیم مدیترانه‌ای می‌تواند سطوح متیل گلیوکسال را پایین نگه دارد.

این یافته ها حاکی از آن است که انتخاب‌های غذایی سالم و اجتناب از مصرف بیش از حد مواد غذایی فرآوری‌شده، گوشت قرمز و شکر می تواند از طریق کاهش تولید متیل گلیوکسال، خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

محققان امیدوارند این کشف بتواند به درک بهتر ارتباط بین رژیم غذایی و سرطان کمک کند و زمینه را برای راهکارهای پیشگیرانه جدید در آینده فراهم آورد.

دیگر خبرها

  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • دریافت قند برای بدن امری حیاتی است
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • انجام بیش از ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع و مصرف‌کنندگان عمده
  • انجام ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند