Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند باران‌های اسیدی می‌توانند بسیاری از آثار باستانی از جمله معابد ۴۰۰۰ هزار ساله تمدن مایا در کشور مکزیک را از بین ببرند.

محققان تخمین می‌زنند تنها در عرض ۱۰۰ سال امکان دارد میزان بارش باران‌های اسیدی به اندازه‌ای زیاد شود که کتیبه‌های باستانی تمدن مایا را از بین ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بارش باران اسیدی به دلیل ایجاد گاز‌های گلخانه‌ای به وسیله انسان ها، آلودگی هوا و بالا رفتن دمای کره زمین و برای سلامت انسان‌ها و دیگر جانداران بسیار مضر است.

بسیاری از معابد، نقش برجسته‌ها و کتیبه‌های تمدن مایا با استفاده از سنگ آهک که حاوی کربنات کلسیم است ساخته شده‌اند که در اثر بارش اسیدی به تدریج ذوب می‌شوند.


مکزیکو سینی پایتخت کشور مکزیک در دهه‌های گذشته با بحران آلودگی هوا مواجه بوده است به طوری که در سال ۱۹۹۲ لقب آلوده‌ترین شهرجهان را کسب کرده است.

کارشناسان در جست و جوی راه حلی برای نجات آثارباستانی تمدن مایا هستند و اعلام کرده‌اند نمی‌توانند برروی کلیه سطوح یک لایه محافظ قرار دهند، زیرا سنگ آهک به رطوبت و آب نیاز دارد و اگر با یک لایه پوشانده شود، فرسایش آن شتاب می‌گیرد.


گفتنی است، تمدن مایا یکی از بزرگترین تمدن‌های باستانی در آمریکای مرکزی و جنوبی بوده است که تا قبل از ورود اولین مهاجران اسپانیایی به آمریکا از قدرت بالایی برخودار بوده است، اما به تدریج و در اثر عامل‌هایی، چون جنگ بین قبیله‌های مختلف، خشکسالی و قحطی و مواردی از این دست این تمدن از بین رفته است.


قوم مایا در زمینه‌های مختلفی از جمله معماری، ریاضیات، ستاره شناسی، فنون جنگی، شبکه آبرسانی و نیز در طراحی جواهرات چیره دست بودند.


اهالی کنونی مناطق آمریکای مرکزی و جنوبی از بازماندگان تمدن‌های باستانی مایا، اینکا و آزتک هستند.

یکی از جاذبه‌های توریستی کشور مکزیک، معابد و آثار باستانی برجای مانده از تمدن مایا است و تنها درسال ۲۰۱۷ درحدود ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار گردشگر از کشور‌های مختلف دنیا ازاین آثار بازدید کرده‌اند به همین دلیل نابودی آثار می‌تواند اثر‌های منفی بر اقتصاد و صنعت گردشگری مکزیک داشته باشد.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

در قرن‌های آینده باران‌های اسیدی، میراث باستانی جهان را نابود می‌کنند

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۱۸۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید

تحولات اخیر نورا را شگفت‌زده کرده است. سال‌ها پس از آنکه نیروهای اشغالگر اسرائیل، خانواده‌اش را مجبور به ترک غزه و نقل مکان به کالیفرنیا کرد، نظامیان اسرائیلی شروع به بمباران وطن پدر و مادرش کرد. تعداد زیادی از بستگانش در حملات اخیر اسرائیل به نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند. در روزهایی که تمام دنیا نظاره‌گر این اتفاقات بودند، دانشجویان آمریکایی اعتراضاتی را شروع کردند که حالا هر روز دامنه‌اش گسترده‌تر می‌شود. در زمان شعله‌ور شدن این اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا، نورا برای ملاقات یکی از دوستانش به مکزیک رفته بود.

به گزارش ایسنا به نقل از ال پائیس، دانشجویان دانشگاه «استقلال ملی مکزیک» نیز به صف معترضان به جنگ در غزه پیوسته‌اند. دانشجویان این موسسه آموزشی مطرح در آمریکای لاتین، همچون هم‌سالان خود در ایالات متحده با برگزاری تجمع اعتراضی، خواستار توقف نسل‌کشی در غزه شدند. معترضان از دو روز پیش با برپا کردن بیش از ۴۰ چادر خواستار پایان دادن به روابط دیپلماتیک مکزیک و اسرائیل شده‌اند.

نورا جزو اولین کسانی بود که در این تجمع حاضر شد. او با راهنمایی دوستش متوجه شد که این دانشگاه نماد جنبش مستقل دانشجویی در آمریکای لاتین به حساب می‌آید. دوست نورا در این مورد می‌گوید: سابقه این دانشگاه موجب شده تا بسیار مورد احترام مردم مکزیک باشد. از نظر تاریخی، آنها توانسته‌اند فضای سیاسی را تغییر دهند و به همین دلیل کاملا من به اقدامات دانشگاه بسیار امیدوار هستم.

با اینکه چند روز بیشتر از شکل‌گیری این تجمع نگذشته است، اما بسیار هدفمند عمل می‌کنند. کار و وظایف بین افراد تقسیم شده است: یکی برای مدیریت امنیت، یکی برای تدارکات، دیگری برای اطلاع رسانی و ارتباط با رسانه‌ها و گروهی نیز برای ارائه کمک های اولیه و حمایت روانی. خواسته‌های اولیه آنها هم بسیار مشخص و واضح است: توقف نسل کشی و پایان دادن به اشغالگری در فلسطین، پایان دادن به روابط بین دانشگاه و اسرائیل، پایان دادن به روابط دیپلماتیک بین مکزیک و اسرائیل، پایان دادن به سرکوب جهانی جنبش دانشجویی طرفدار فلسطین و آزادی معترضانی که در زندان هستند.

کریمه رجما، فارغ‌التحصیل رشته فلسفه این دانشگاه در مورد این حرکت اعتراضی می‌گوید: دانشجویان مکزیکی قرار نیست به دولت نتانیاهو پایان دهند؛ در واقع قرار است ما با حضور خود بگوییم که کنار فلسطین ایستاده‌ایم و خواستار توقف این نسل‌کشی گسترده هستیم.

هنوز مشخص نیست که این تجمع اعتراضی تا کی ادامه خواهد داشت. بعید نیست که پلیس مکزیک همچون نیروهای پلیس در آمریکا، معترضان را در اینجا سرکوب کنند. با این حال، هدف آنها کاملا مشخص است: شنیده شدن صدای آنها و گسترش جنبش اعتراضی.

رناتا آگیلار، دانشجوی ۲۲ ساله رشته تاریخ این دانشگاه در این رابطه می‌گوید: دانشگاه «استقلال ملی مکزیک» از نظر سیاسی، چه در داخل و چه در خارج از کشور، اهمیت زیادی دارد. ما امیدواریم که دیگر دانشگاه‌های مکزیک هم از این حرکت الهام بگیرند. این حرکت نباید پس از هفت ماه نسل‌کشی اسرائیل در فلسطین آغاز می‌شد. فقط امیدوارم که دوام بیاورد و تعداد بیشتری از مردم را به سمت خودش جلب کند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • عفونت چشم بلای جان قهرمان کشتی شد
  • زیباترین اما خطرناک‌ترین شهر ساحلی جهان
  • اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید
  • آثار باستانی تپه «علی‌کش» نشان از ارتباطات اجتماعی با همسایگان دارد
  • تجمع دانشجویان طرفدار فلسطین در مقابل بزرگترین دانشگاه مکزیک
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • بهترین زمان برای مسواک زدن / چند بار در روز مسواک بزنیم؟