Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-03@19:03:08 GMT

دستوری که سینمای ایران این روزها به آن نیاز دارد

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۱۸۵۶۱

دستوری که سینمای ایران این روزها به آن نیاز دارد

عصرایران؛ رضامیرمحرابی - اقدام احمد نجفی، بازیگر سینما و تهیه کننده فیلم سینمایی «من یک ایرانی‎ام» در مقابل ساختمان شماره دو خانه سینما که در حضور برخی از خبرنگاران و عکاسان صدای اعتراض خود را به گوش رئیس سازمان سینمایی و وزیر ارشاد رساند، روز گذشته یکی از پرحاشیه‎ترین خبرهای رسانه‎ها و شبکه‎های اجتماعی بود که با واکنش‎های متعددی از سوی سینماگران نیز مواجه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار همه واکنش‎ها، مدیرکل سینمای حرفه‌ای از دستور رئیس سازمان سینمایی برای شفاف‌سازی در خصوص روند اکران فیلم «من یک ایرانی‌ام» خبر داد. این مقام مسئول گفت: «در راستای شفاف‌سازی افکار عمومی ظرف 24 ساعت اطلاعات مرتبط با روند اکران فیلم سینمایی «من یک ایرانی ام» را در اختیار رسانه‌ها قرار خواهم داد.»

این خبر امیدوارکننده‎ای است که اعلام می‎شود و باید از این اقدام به موقع و تدبیر رئیس سازمان سینمایی برای بررسی دقیق اعتراض یک سینماگر و دستور آنی برای انتشار اطلاعات در رسانه‎ها تقدیر کرد. اما نکته مدنظر در این بحث، اکران فیلم «من یک ایرانی‎ام» و حواشی پیرامون رفتار احمد نجفی مقابل ساختمان خانه سینما نیست. فرصت خوبی است تا یادآور شویم وقت آن رسیده در وزارت ارشاد دستوری برای شفاف سازی در مورد آخرین وضعیت فیلم‎هایی که در توقیف بسر می‎برند صادر شود. دستوری که شاید زودتر از اینها باید برای احترام به افکارعمومی و همچنین سینماگرانی که برای تولید یک اثر سینمایی زحمت کشیده‎اند صادر می‎شد.

هنوز زمان زیادی از عقب‎نشینی وزارت ارشاد برای اکران فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» به کارگردانی رضا درمیشیان نگذشته است. عقب‎نشینی که منجر به نگارش نامه اعتراضی 120 سینماگر مطرح به رئیس جمهوری شد. آن هم کوتاهی و بی‎توجهی برای اکران فیلمی که پروانه نمایش دارد و سه تن از مدیران مطرح سینمای ایران نامه تعهد اکران آن را در آذرماه امسال امضا کرده‎اند. نامه‎ای که در مورد آن شفاف‎سازی نشد و لازم است این روزها وزارت ارشاد دولت دوازدهم که بنا را بر رفع توقیف فیلم‎های سینمایی و تعامل با هنرمندان قرار داده بود در مورد بی‎تعهدی رخ داده به رسانه‎ها و افکار عمومی پاسخگو باشد.

در بخشی از نامه اکران فیلم «عصبانی نیستم» که به امضای علیرضا رضاداد، محمدابراهیم داروغه زاده و منوچهر شاهسواری رسیده، آمده است: «تاریخ قطعی نمایش این فیلم از نظر سازمان سینمایی 25 بهمن 96 و غیرقابل تغییر است و سازمان سینمایی مسئولیت نمایش این فیلم را برعهده می گیرد.»

همچنین در نامه 120 سینماگر به رئیس جمهوری آمده است: «همان گونه که مستحضرید فیلم سینمایى "عصبانى نیستم!" ساخته آقاى رضا درمیشیان پس از دریافت پنج پروانه نمایش و اعمال سانسورهاى مختلف و حتى تائید کمیته بازبینى آثار توقیفى و تضمین کتبى مدیران این بار به بهانه اعمال سانسورهاى جدید مطابق نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامى شما از نمایشش جلوگیرى به عمل آمده است.از آنجا که بى‌اعتبار شدن پروانه نمایش و سانسورهاى چندباره موجب بوجود آمدن فضاى ناامنى در عرصه سینما و تضیع حقوق هنرمندان مى‌شود، ما سینماگران خواهشمندیم دستور مساعد جهت نمایش عمومى عصبانى نیستم! صادر شود.»

در حالی به روزهای پایانی سال 1396 نزدیک می شویم که وزارت ارشاد علاقه‎ای به اکران عمومی برخی آثار از جمله دو فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» به کارگردانی رضا درمیشیان و «آشغال‎های دوست داشتنی» به کارگردانی محسن امیریوسفی که هر دو پروانه نمایش دارند، ندارد و مشخص نیست تکلیف آثاری که توانسته‎اند از سد ممیزی‎های مدنظر وزارت ارشاد عبور کنند و پروانه نمایش بگیرند چه خواهد شد. سرنوشتی که اگر خوشایند نباشد تهدیدی برای آینده سینمای ایران و همچنین نسل کاربلد و فیلمسازان جوان بااستعدادی است که با آمید به آینده در شرایط سخت تولید و موانع متعدد دغدغه ساخت آثار باکیفیت دارند. هر چند فرهنگ با دستور و کار بخشنامه‎ای بیگانه است اما سینمای ایران شاید این روزها بیش از هر موردی به یک نگاه عمیق و دستور جدی و فوری برای بررسی همه جانبه برخی مسایل و موانع و تجدید نظر در برخی راهبردها نیاز دارد، موانعی که ممکن است امید را از فعالان این عرصه بگیرد و آن ها را بیش از پیش نسبت به فعالیت در آینده و ساخت آثار قابل اعتنا دلسرد کند.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۱۸۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمو پورنگ به «لالایی» نزدیک شد و تلویزیون به سریالی فوتبالی!

این روزها سریال‌هایی در راه تلویزیون‌اند و در عین حال برخی از تلویزیونی‌های با قدمت هم با کاری جدید سر از نمایش‌خانگی درمی‌آورند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پیگیری‌هایی که انجام شده این روزها تلویزیون 52 سریال در حال پیش‌تولید و تولید دارد که از سمتِ سیمافیلم پیش می‌رود و سریال‌هایی هم توسط برخی از سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی پیش می‌رود که به روال گذشته برای پخش از تلویزیون ساخته می‌شوند. 

به طور مثال سریال «بوقچی» که مجموعه تلویزیونی فوتبالی است، البته در دهه‌های گذشته داریوش ارجمند و اکبر عبدی سریال «به سوی افتخار» را با فضای مافیای فوتبال به آنتن تلویزیون رساندند. یا «پژمان» با بازی پژمان جمشیدی و پرداختن به بازیکنان شناخته شده و مصائب و مشکلات‌شان، «سه پنج دو» به گونه‌ای سرمایه‌گذاران و مافیای فوتبال، «آخرین بازی» و «لژیونر» هم جزو دیگر کارهای فوتبالی به شمار می‌رود که تاکنون در ساختار تلویزیون به آنها پرداخته شده است.

البته این روزها «پرویز خان» هم بعد از حضور در جشنواره فیلم فجر و اکران در سینما به شبکه نمایش‌خانگی آمده است.

حالا باید دید «بوقچی» با چه هدفی ساخته شده و تنها قصدِ به هیجان درآوردن مخاطب به واسطه پرداختن به «فوتبال» در یک اثر نمایشی را دارد یا به دنبال اهدافی دیگر است؟

ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟

این سریال در تهران به فیلمبرداری خودش ادامه می‌دهد و پیگیری‌ها نشان می‌دهد تا تیرماه تصویربرداری سریال ادامه خواهد داشت. حسن حبیب‌زاده کارگردانی سریال را برعهده دارد و گفته می‌شود موسسه هنری سوره آن را تهیه می‌کند. در این سریال حسن پورشیرازی، امیر غفارمنش، آرش نوذری، امیر کربلایی‌زاده، شهره سلطانی، رامین ناصر نصیر و بسیاری دیگر از هنرمندان به ایفای نقش می‌پردازند.

اما سریالی دیگر که تلویزیونی‌های قدیم به سمتِ آن رفته‌اند یک سریال فانتزی در حوزه کودک و نوجوان است که برای اولین بار داریوش فرضیایی یا همان عمو پورنگ در برنامه تحویل سال یک خبر کوتاهی از آن داد. سریال «لالایی» که قرار است با بازی او بعد از مدت‌ها غیبت و البته فضایی متفاوت از یکی از پلتفرم‌های نمایش‌‌خانگی پخش شود. 

این سریال به کارگردانی احمد درویشعلی‌پور که سال‌ها با داریوش فرضیایی کار کرده و «سرزمین بالش‌ها» را با او در شبکه نمایش‌خانگی داشت این روزها در اواخر تصویربرداری به سر می‌برند و گروه در تهران مشغول فعالیت‌اند تا اواخر اردیبهشت‌ماه کار به پایان برسد. قرار است این سریال امسال در یکی از پلتفرم‌های نمایش‌خانگی پخش شود.

امیر کربلایی‌زاده که مدت‌ها از او خبری نیست و بیشتر به آموزش استندآپ کمدی و اجرای تئاتر مشغول است در این سریال به ایفای نقش می‌پردازد و فرهاد بشارتی هم چندی پیش از حضور خود در این سریال خبر داده بود. قطعاً بازگشت داریوش فرضیایی بعد از مدت‌ها با سریالی در شبکه نمایش‌خانگی را می‌توان به فال نیک گرفت، چون خبرها حاکی از همکاری مجدد او با تلویزیون است. 

سریال «لالایی» و نقش‌آفرینی داریوش فرضیایی متفاوت از کارهایی است که تاکنون از او به عنوان کاراکتر عمو پورنگ دیده شده است. در عین حال باید دید با حضور او و هنرمندانی که در «محل گل و بلبل» و برخی از پروژه‌هایی که او و دوستان داریوش فرضیایی فعالیت داشته‌اند می‌تواند اقبال را نسبت به محدود کارهای کودکانه نمایش‌خانگی برگرداند یا خیر.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نظارت بر فیلم‌های خارجی و چند ابهام    
  • «هفت» از امشب روی آنتن می رود /موضوع سینمای‌ جنایی
  • «هفت» از امشب راهی آنتن تلویزیون می‌شود + ساعت پخش
  • «هفت» از امشب راهی آنتن می‌شود/ بررسی موضوع جنایی
  • عمو پورنگ به «لالایی» نزدیک شد و تلویزیون به سریالی فوتبالی!
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • «فسیل» در نمایش برخط هم رکورد زد
  • رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد
  • دستور خزاعی برای فیلم‌های خارجی عرضه شده در پلتفرم‌ها
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد