Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛بخش های مهمی از سوال های شما کاربران باشگاه خبرنگاران جوان، با کارشناسان دینی و مذهبی مطرح شده و شما می توانید پاسخ های خود را پیرامون «احکام و شکیات درغسل»، در اینجا دریافت کنید.

اما پاسخ سوال های شرعی برخي از کاربران در خصوص «احکام و شکیات درغسل» كه حجت الاسلام عبدالعلی گواهی سخنران و کارشناس امور دینی و مذهبی، داده شده، به شرح زیر است:

 با توجه به اینکه کاشت و لاک ناخن در خانم ها فراوان شده است، آیا کاشت ناخن خللی در غسل کردن ایجاد می کند؟ نظر مراجع تقلید در این زمینه چیست؟
متاسفانه کاشت ناخن از جمله موارد کثیری است که باید پاسخ داد؛ کاشت ناخن و یا لاک زدن اگر قبل از غسل و وضو باشد، اشکال پیدا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر بعد از غسل و یا وضو باشد هیچ مشکلی ندارد.

 با توجه به کم آبی کشور، به طور میانگین چه مدت زمانی باید غسل انجام شود، و یا تا چه میزان آب لازم است؟
غسل کردن زمان خاصی ندارد و با یک پارچ و یا یک بطری و لیوان هم می شود غسل کرد. البته لازم نیست که شیر آب به طور کامل باز باشد و از سر و گردن انسان آب جاری شود. گاهی اوقات با یک ظرف کوچک هم که شود با آن بدن را مرطوب کرد، کفایت می کند. امام راحل نیز با یک نصف لیوان وضو می گرفتند. حتمی برای اینکه آب جاری شود و تمام بدن یکپارچه زیر آب باشد، لزومی ندارد.

سوال شده است که؛ همسرم بر طبق عادت هرشب نوشیدنی های غیر مجاز می خورد، آیا برای از بین بردن آن باید غسل کند؟
مشروب مثل دیگر سایر نِجاسات در کل حرام و نجس است، و با غسل پاک نمی شود. غسل کردن واجب نیست و با آب کشیدن دهان و یا ظرفی که مصرف شده پاک می شود. اما در کل فعل حرامی است.

 درگرفتن غسل جنابت بدن باید حتما خشک باشد؟ اگر حمام کنیم و بعد از حمام غسل کنیم آیا بازهم لازم است که حین غسل تمام بدن خیس شود؟

غسل باید یا داخل استخر و یا حمام انجام شود. البته الزامی ندارد که پیش از حمام کردن و یا بعد از آن باشد. مهم تطهیر بودن بدن و ترتیب غسل کردن است.

شاید دردرایام 13یا 14 سالگی غسلهایمان را درست انجام نداده باشیم، امروز که این شک ایجاد شده باید قضای غسل را دباره انجام دهیم؟ من چند سال اینگونه نماز خوانده‌ام آیا نمازهای من باطل است؟

درخصوص شکیات باید پاسخ داد؛ شک با یقین فرق می کند، اگر شما یقین پیدا کرده‌اید که غسل‌هایتان اشتباه بوده، نماز ها باطل است، اما اگر فقط شک کرده‌اید، نماز و غسل باطل نیست. همچنین شکیات بر سه قِسم است، که بعضی از افراد کثیرالشک هستند و فعل باطلی است، یا دیگر شک هایی که نمی شود به اعتنایی داشت و شک هایی که صحیح است و باید برای رسیدن به آنها باید به رساله مراجع تقلید رجوع کنیم.

البته شک در مقام یقین نیست، و چون در مقام نیست؛ درخصوص غسل کردن همه نمازهایش را نباید دوباره اقامه کند.

بنده سر وکارم با رنگ است و خیلی مواقع بعد از وضو و غسل میبینم که لکه رنگ روی بدنم جامانده است، حکم غسل کردن چیست؟

هرچند که شغل آن نقاشی باشد، اما باید لکه‌های رنگ را برطرف کند و بعد وضو و غسل خود را انجام بدهد. و تا برطرف نکند غسل درست نیست.

 آیا با آبی که در کنتور حساب نمیشود، غسل کردن صحیح است؟

ممکن است در بعضی از مناطق کنتور وجو د نداشته باشد، و یا بعضی از روستا‌ها کنتور ندارند و آب با مشارکت مردم و یا دولت لوله کشی شده است، اینجا ایرادی ندارد. اما اگر آب خارج از کنتور و با لوله کشی مجددی که وصل کردند پول آب بها را ندهند، آنجا اشکل دارد و غصبی است.

 غسل کردن در چه مواردی واجب است؟ و چگونه انجام می شود؟

غسل کردن، یا برای جنابت، میت، عهد و قسم، طواف و دوران زنانگی است که تقریبا به هفت قسم تقسیم می شود، البته بیشتری غسلی که برگردن ماست، غسل جنابت است. که برای ادای این غسل لزومی ندارد که حتما روی به قبله باشید. در غسل کردن باید اول نیت کنیم: «غسل جنابت می کنم، قربة الله» و بعد سر و گردن، قسمت راست بدن و نیز در پایان سمت چپ بدن را می شوییم.

به جای آب می شود، با تیمم غسل کرد؟

اگر آب نباشد، برای غسل می شود، تیمم کرد.

 آیا وجود زیورآلات مانند؛ گوشواره، حلقه، گردن‌بند و ... که مانع رسیدن آب به بدن می‌شود، در حین غسل کردن، باید دربیاید؟ اگر این صحت دارد تکلیف ایامی که ما از این حکم بی اطلاع بوده‌ایم چه می شود؟

اگر آب به زیر زیورآلات نفود می کند،لزومی ندارد که آنها را دربیاورند و فقط لازم است یا حلقه دستشان را تکان دهند و در گوش و یا گردنشان بچرخانند تا آب زیر آن رود. همچنین اگر اطلاع نداشتند موردی ندارد.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۲۰۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، بخوانید

بسیاری از رانندگان و مالکان خودروهای تجاری قصد دارند کشنده‌ای با کیفیت‌ مثل فاو J۶-۴۶۰ را مالک شوند ولی نسبت خرید در بورس کالا مردد و نگران هستند. - اخبار بازار -

برخی از آنها تصور می‌کند خرید کشنده در بورس کالا، کاری پیچیده و سخت است اما واقعیت این است که مراحل خرید خودرو در بورس کالا بسیار راحت‌تر از ساعت‌ها چانه‌زنی با دلال‌های خودور است.
حال اگر برای خرید کشنده فاو J6-460 در بورس کالا ابهام دارید، کافیست:
• پنج دقیقه یک ویدئو آموزشی که در سایت رسمی بورس کالا در بخش «خودرو» بارگذاری شده را تماشا کنید و صفر تا صد خرید خودرو بورس کالا را یاد بگیرد:
سری به سایت بورس کالا به آدرس ime.co.ir بزنید. از منوی بالای صفحه به قسمت «خودرو » بروید؛ پایین صفحه مراحل خرید خودرو توضیح داده شده و اگر نیاز به توضیحات بیشتری دارید، روی قسمت «بیشتر» بزنید تا ویدئو آموزشی پخش شود.
• می‌توانید از عاملیت‌های تجاری گروه بهمن بخواهید در این کار شما را راهنمایی کنند.
عاملیت‌های تجاری گروه بهمن در سراسر کشور، آمادگی دارند شما را در این خصوص راهنمایی کنند؛ بنابراین با مراجعه یا تماس با عاملیت‌ها اطلاعات مورد نیاز شما را در اختیار شما می‌گذارند.
• برخی کارگزاری‌های بورسی این خدمت را به مشتریان خودشان می‌دهند! با کارگزاری بورسی خودتان تماس بگیرید.
برخی کارگزاری‌های بورسی این خدمت را به مشتریان خود ارائه می‌دهند و راهنمایی‌های لازم را انجام می‌دهند.
ضمن اینکه:
• در روز معامله بورس کالا نیازی نیست، تمام مبلغ کشنده فاو در حساب شما باشد! در این نوبت حداقل ده درصد مبلغ پایه خودرو در حساب شما باشد، می‌توانید در قیمت‌گذاری شرکت کنید که در این طرح فروش حدود 478 میلیون تومان می‌شود.
• معامله در بورس کالا در شرایط فعلی بازار، به صرفه است و نیازی نیست پولی که با زحمت بدست آوردید را به دلال‌ها بدهید. در بورس کالا شما خودتان تعیین کننده قیمت هستید اما وقتی محصول در اختیار دلال باشد، شما باید مطیع و تابع باشید.

دیگر خبرها

  • نظر مولر درباره حواشی هوینس-توخل: اهمیتی نمی‌دهم!
  • طرح ترافیک جدید تهران امسال اجرا نمی‌ شود
  • معرفی 5 مدل پالت پرفروش و محبوب حتما بخوانید!
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، بخوانید
  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!
  • طرز تهیه لوبیا پلوی اصیل شیرازی را اینجا بخوانید
  • طرح قرآنی «حیات طیبه» برگزار می‌شود
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت