Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، اطلاعات دریافتی از کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار نشان می‌دهد، تا این لحظه تعداد 108 شرکت کارگزاری در بورس‌های کشور بر اساس مجوزهای دریافتی از سازمان بورس مشغول به فعالیت هستند.
 
بر اساس پراکندگی شرکت‌های کارگزاری در بورس‌ها و بازارهای خارج از بورس هم اکنون 105 کارگزار فعال در بورس اوراق بهادار ،87 کارگزار فعال در بورس کالا، 105 کارگزار در فرابورس و 61 کارگزار فعال در بورس انرژی وجود دارد و این در حالی است که تعداد 21 کارگزار صرفاً فعال در بازار اوراق بهادار، 3 کارگزار صرفاً فعال در بازار کالایی و 84 کارگزار فعال در بازار کالایی و اوراق بهادار فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
از میان 105 شرکت کارگزاری فعال در بورس اوراق بهادار تعداد 70 شرکت کارگزاری دارای رتبه «الف» هستند، همچنین 24 شرکت کارگزاری نیز دارای رتبه «ب» و شش شرکت کارگزاری نیز دارای رتبه «ج» هستند. از میان این شرکت‌ها تعداد 5 شرکت کارگزاری نیز هنوز رتبه‌بندی نشده‌اند.
 
مجموع سرمایه شرکت‌های کارگزاری تا این لحظه به رقم یک هزار و 81 میلیارد و 281 میلیون و 880 هزار و 300 تومان و میانگین سرمایه کارگزاران به مبلغ 10 میلیارد و 11 میلیون و 869 هزار و 262 تومان رسیده است.
 
76 درصد از شرکت‌های کارگزاری در پایتخت به ثبت رسیده‌اند و پس از آن نیز 6 درصد شرکت‌ها در مشهد، سه درصد در اصفهان و قزوین و دو درصد در تبریز و ساری و شیراز به ثبت رسمی رسیده‌اند.
 
تعداد کل نیروی انسانی شرکت‌های کارگزاری بنا به گزارش کانون کارگزاران، هم اکنون به 5 هزار و 873 نفر رسیده که سه نفر از کارکنان شرکت‌های کارگزاری زیر 20 سال سن داشته و 12 نفر بالای 75 سال در این صنعت مشغول به فعالیت هستند.
 
میانگین سن کل پرسنل شرکت‌های کارگزاری در حالی 36 سال عنوان شده که 37 درصد از پرسنل شرکت‌های کارگزاری بین 30 تا 35 ساله هستند.
 
همچنین در شرکت‌های کارگزاری تعداد دو هزار و 367 زن معادل 40 درصد و تعداد سه هزار و 506 مرد معادل 60 درصد از پراکندگی جنسیتی پرسنل این شرکت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.
 
ببرسی‌ها نشان می‌دهد 49 درصد پرسنل شرکت‌های کارگزاری دارای مدرک کارشناسی ،30 درصد دارای مدرک کارشناسی ارشد و 13 درصد نیز دارای دیپلم و زیر دیپلم هستند.
 
بیشترین تمرکز نیروی انسانی شرکت‌های کارگزاری شامل 4459 نفر در شهر تهران متمرکز شده و پس از آن نیز شهر اصفهان با 225 نفر و مشهد با 135 نفر در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.
 
سه شهر بزرگ سنندج ،سمنان و زاهدان هریک با 8 نفر کارگزار کمترین تعداد پراکندگی نیروی انسانی در شرکت‌های کارگزاری را به خود اختصاص داده‌اند، این در حالی است که در شهرهای کوچک این تعداد به یک نفر نیز می‌رسد.
 
بنا به این گزارش از بین پرسنل شرکت‌های کارگزاری تعداد 32 نفر دارای مدرک حرفه ای ارزشیابی اوراق بهادار، 76 نفر دارای مدرک مدیریت سبد اوراق بهادار، 88 نفر دارای مدرک حرفه ای نظارت و کنترل داخلی،156 نفر دارای مدرک حرفه‌ای مدیریت نهادهای بازار سرمایه و 2035 نفر دارای مدرک حرفه‌ای اصول بازار سرمایه هستند.
 
همچنین 83 درصد از پراکندگی پرسنل شرکت‌های کارگزاری در بورس اوراق بهادار و فرابورس متمرکز شده است.
 
بر پایه این گزارش، تعداد کل ایستگاه‌های معاملاتی فعال در شرکت‌های کارگزاری به یک هزار و 528 عدد می‌رسد که 891 ایستگاه در شهر تهران متمرکز شده است.
 
همچنین تعداد کل دفاتر، شعب، نمایندگی‌ها و تالارهای شرکت‌های کارگزاری در 31 استان کشور به یک هزار و 222 عدد رسیده و جالب اینکه در شهرهای تورنتو کانادا ، لندن انگلستان و اوپسالا سوئد نیز یک نماینده از کارگزاران حضور دارند.
 
به این ترتیب هم اکنون 350 تالار اختصاصی معاملات، 313 دفتر معاملات،207 شعبه در تالار شرکت بورس،177 نمایندگی داخل کشور، 142 شعبه در تالار مناطق و 3 نمایندگی خارج از کشور در صنعت کارگزاری مشغول به فعالیت هستند.
 
56 درصد از شرکت‌های کارگزاری از نرم افزار رایان هم افزا برای پشتیبانی معاملات اوراق بهادار خود استفاده می‌کنند.
 
36 درصد از این شرکت‌ها نیز از نرم افزار تدبیر پرداز و تنها 5 درصد از نرم افزار صحرا در معاملات اوراق بهادار خود بهره می‌گیرند.
 
در فرایند پشتیبانی معاملات کالایی ،سیستم برخط، سیستم حسابداری و سبد گردانی نیز هم چنان رتبه‌های نخست به ترتیب به نرم افزارهای رایان هم افزا، تدبیر پرداز و صحرا اختصاص دارد.
 
ترکیب سهامداری شرکت‌های کارگزاری نیز نشان می‌دهد، هم اکنون تعداد 474 سهامدار حقیقی و 242 سهامدار حقوقی در هیات مدیره‌های این شرکت‌ها حضور دارند که از لحاظ مالکیت 37 درصد سهام به اشخاص حقیقی و 63 درصد نیز به اشخاص حقوقی اختصاص دارد.
 
به عبارتی 52 شرکت کارگزاری با سهامدار حقیقی و سرمایه 405 میلیارد تومانی و 56 شرکت کارگزاری با سهامدار حقوقی و سرمایه 676 میلیارد و 300 میلیون تومانی فعالیت می‌کند.
 
همچنین از بین 108 مدیر عامل در شرکت‌های کارگزاری تعداد 58 نفر از مدرک کارشناسی ارشد و 25 نفر از مدرک کارشناسی برخوردار هستند. تعداد 22 نفر نیز از دانشنامه دکترا و سه نفر از وضعیت نامشخص برخوردارند.
 
با وجود وضعیت نا مطلوب بازار سرمایه و سخت تر شدن کسب بازده با توجه به ریسک‌های موجود، در نیمسال اول سال 96 تعداد نیروی انسانی نسبت به نیمسال دوم 95 با رشد 2.71 درصدی مواجه شده و در مجموع به 5 هزا رو 873 نفر رسیده است.
 
تعداد دفاتر و تالارهای معاملات در کشور نیز که در بالاترین عدد طی نیمسال دوم 93 به 2170 دفتر می‌رسید، در نیمسال اول 96 به 1225 دفتر کاهش یافته است.
 
همچنین ایستگاه‌های معاملاتی شرکت‌های کارگزاری برای معاملات بورس کالا در نیمسال دوم 95 از 163 دفتر به 60 دفتر در نیمسال اول 96 کاهش یافته است.
 
در نهایت آمارهای تعداد مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری از سال 92 تا 96 حاکی از کاهش 1.79 درصدی مدیریت صندوق‌ها در نیم‌سال اول 96 دارد هر چند که مدیریت صندوق‌ها در این دوره به 127 صندوق سرمایه گذاری رسیده است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۲۴۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و شرکت کارگزاری پویش البرز
  • بنو و پرداخت مبلغ محکومیت سنگین!
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • آینده بورس در چند پرده
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟