Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس براساس گزارش های ارائه شده توسط شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران چشم انداز تولید نفت خام از میادین نفتی غرب کارون جمعا یک میلیون و ۳۳۰ هزار بشکه در روز است که انتظار می‌رود تا پایان سال ۱۳۹۷ حدود ۵۵۰ هزار بشکه در روز برداشت از این میادین تحقق یابد.

حوزه نفتی غرب کارون شامل میدان نفتی آزادگان است که به دو بخش آزادگان شمالی و جنوبی تقسیم شده، یاران شمالی و یاران جنوبی، میدان نفتی یادآوران شامل دو ناحیه نفتی کوشک و حسینیه و سایر میادین نفتی حوزه غرب کارون که شامل دارخوین، بند کرخه، سهراب، سوسنگرد و چند میدان نفتی کوچک دیگر میادین این حوزه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس آخرین مطالعات انجام شده، برآورد نفت در جای این حوزه برای میادین آزادگان و یادآوران حدوداً ۶۷ میلیارد بشکه است. عمده میزان نفت درجای مذکور از نوع نفت فوق سنگین صادراتی و در لایه نفتی سروک است.

میزان تولید فعلی ایران از میادین غرب کارون ۳۲۰ هزار بشکه در روز است و با اقداماتی که صورت گرفته است یعنی با در سرویس قرار گرفتن پروژه یادآوران با تولید ۱۱۰ هزار بشکه در روز، آزادگان شمالی با ۷۵ هزار بشکه در روز، آزادگان جنوبی با ۱۱۰ هزار بشکه در روز و پروژه یاران جنوبی که طرح زودهنگام با 10 هزار بشکه و شش حلقه چاه در سرویس قرار گرفته است،در مجموع تاکنون تولیدات این چند میدان  به ۳۲۰ هزار بشکه در روز رسیده و قرار است با تمهیداتی که به کار گرفته می‌شود تا پایان سال به ۳۵۰ هزار بشکه در روز برسد.

همچنین طبق بررسی‌های صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۳۹۷،حدود ۵۵ هزار بشکه در روز از نفت خام تولیدی کشور به  میادین یاران شمالی و جنوبی، ۷۵ هزار بشکه از میدان آزادگان شمالی شامل فاز یک و دو، ۳۲۰ هزار بشکه در روز نفت خام از میدان آزادگان جنوبی شامل تولید زودهنگام و فاز یک و دو و ۱۰۰ هزار بشکه  از میدان یادآوران شامل فاز یک و دو تولید شود که مجموع آن ۵۵۰ هزار بشکه در روز خواهد شد.

از سوی دیگر نیز باید گفت تا پایان سال ۹۷ به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز از میادین آذر، چنگوله، بندکرخه، دارخوین و میادین نفت سنگین زاغه، موند، کاکی، یوشکان، گلشن و فردوس تولید شود.

براساس بررسی های صورت گرفته توسط شرکت مهندسی و توسعه نفت تحقق هدف تولید یک میلیون و 300 هزار بشکه‌ای از میادین غرب کارون نیازمند حدود ۲۱ میلیارد دلار و همچنین ۵۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه است، بخشی از این سرمایه قرار است از منابع داخلی شرکت نفت و برخی نیز از طریق قراردادهای جدید تامین شود.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۲۴۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته

صندوق بین المللی پول از رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته خبر داد و پیش بینی کرد ذخایر ارزی در دسترس ایران در سال ۲۰۲۴ با افزایش حدود ۶ میلیارد دلاری نسبت به سال قبل به ۳۱.۳ میلیارد دلار برسد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین المللی پول در گزارش  منطقه ای خاورمیانه و آسیای مرکزی که به تازگی منتشر شده پیش بینی کرده ارزش تولید ناخالص داخلی ایران 61 میلیارد دلار در سال 2024 نسبت به سال 2023 افزایش یابد و به 464 میلیارد دلار برسد. اقتصاد ایران در این سال 3.3 درصد رشد خواهد کرد که  از رشد متوسط 20 ساله طی سال های 2000 تا 2020 که 3 درصد گزارش شده بیشتر خواهد بود.

این گزارش رشد اقتصاد غیر نفتی ایران در سال 2023 را  3.8 برآورد و پیش بینی کرده است این رقم در سال جاری به 3.3 درصد برسد. بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته رشد قابل توجه 15 درصدی را به ثبت رساند. پیش بینی شده است در سال 2024 نیز رشد این بخش به 2.9 درصد برسد.

نرخ تورم در کشور طی سه سال گذشته نزولی بوده است و به پیش بینی صندوق بین المللی پول انتظار می رود این روند حداقل طی دو سال آینده ادامه پیدا کند. نرخ تورم ایران در سال 2023 به 41.5 درصد کاهش یافته و پیش بینی می شود در سال 2024 به 37.5 درصد و در سال 2025 به 32.5 درصد برسد.

نرخ رشد نقدینگی در سال 2023 بالغ بر 34.7 درصد بوده و انتظار می رود این رقم در سال 2024 به 32.9 درصد کاهش یابد. متوسط رشد نقدینگی طی سال های 2000 تا 2020 بالغ بر 26.5 درصد محاسبه شده است.

*پیش بینی تراز مثبت 16.7 میلیارد دلاری حساب های جاری در 2024

صندوق بین المللی پول تراز حساب های جاری ایران در سال 2024 را مثبت 16.7 میلیارد دلار پیش بینی کرده است. در سال 2023 نیز تراز حساب های جاری ایران مثبت 17.8 میلیارد دلار برآورد شده بود.

*عبور ذخایر ارزی در دسترس ایران از 30 میلیارد دلار

ذخایر ارزی در دسترس ایران بر اساس برآورد صندوق بین المللی پول در سال گذشته 25.1 میلیارد دلار بوده است. این رقم برای سال قبل از آن 19.7 میلیارد دلار اعلام شده بود. بر اساس پیش بینی این نهاد بین المللی ذخایر ارزی در دسترس ایران طی سال جاری با افزایش حدود 6 میلیارد دلاری نسبت به سال قبل به 31.3 میلیارد دلار خواهد رسید.

بر اساس این گزارش ذخایر ارزی ایران بسیار بیشتر از این ارقام و بالای 100 میلیارد دلار است که بنا به ادعای صندوق بین المللی پول به دلیل تحریم ها در دسترس ایران قرار ندارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت بزرگراه شهید بروجردی در غرب تهران | این بزرگراه به آزادگان و آزادراه تهران- ساوه متصل خواهد شد
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • جزئیات اتوبان 5 هزار میلیاردی برای باز کردن گره ترافیک تهران
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • خواهر لاتین‌تبار اصفهان؛ شهر میادین و دروازه دنیای جدید
  • واحدهای تولید فولاد در هرمزگان ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند
  • تلاش برای خودکفایی در تولید کودهای فسفاته با تمرکز بر شیمی و معدن
  • توسعه میادین نفت و گاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد