Web Analytics Made Easy - Statcounter


شیراز – خانه های تاریخی در بافت تاریخی شهر شیراز در حال آب رفتن است، خانه هایی که یکی یکی در حال تخریب است و نگرانی دوستداران میراث فرهنگی را دوچندان کرده است.

امتداد نیوز– گروه استان ها، هادی فتحی: بافت ۳۶۰ هکتاری فرهنگی  و تاریخی شیراز به تنهایی می توانست بار گردشگری جنوب کشور را به دوش بکشد اما کم توجه ای به این مهم باعث شده که هر روز از تعداد خانه های تاریخی ثبتی کاسته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهانه های مختلفی از جمله طرح توسعه، خیابان جدید و… طی چند سال گذشته باعث از بین رفتن خانه های تاریخی شیراز شد که در آخرین حرکت نیز ۲ خانه تاریخی مربوط به دوره قاجار از بین رفت.

دو خانه قاجاری یدالله منتصری و شمس سلیمی نیز آخرین قربانیان این روزهای بافت تاریخی شیراز هستند که با واکنش های مختلفی به رو به رو شده است. 

در این راستا رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان فارس در گفت و گو با امتداد نیوز، با اظهار تاسف از اتفاقات روی داده در بافت تاریخی شیراز، گفت: اینگونه رفتارها جای تاسف و نگرانی دارد.

مسعود منیعاتی تاکید کرد: اگر این دو منزل تخریب شده دوره قاجار مالک شخصی دارد که مسئولین اسامی مالکین را اعلام کنند تا بدانیم چه کسی مسئول نگهداری از این املاک بوده است.

وی یادآور شد: طبق قانون اگر آثار ثبت ملی شده باشد مربوط به تمامی مردم است و حال باید دید مسئول نگهداری از این املاک ثبت شده در استان فارس و شهر شیراز چه کسی است.

رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان فارس تصریح کرد: چه کسی باید در مقابل اینگونه تخریب ها ایستادگی کند، اگر مسئول نگهداری از این املاک، مالکین هستند که باید اعلام شود که ملک در اختیار چه کسی است و اگر هم دستگاهی باید این مهم را پیگیری کند چرا تاکنون کوتاهی کرده است.

نتیجه پیگیری تخریب های گذشته نیز هنوز معلوم نیست

منیعاتی یادآور شد: مسئولین وعده پیگیری می دهند در حالیکه نتیجه پیگیری تخریب های گذشته تاکنون مشخص نیست و در هیچ رسانه و یا جلسه عمومی اعلام نشده است.

وی تاکید کرد: گلایه از شهرداری و اعضای شورای شهر نیز مطرح است زیرا بارها ادعای دوستداری میراث فرهنگی را مطرح کردند اما در نزدیکی محل شورای شهر ۲ خانه دوره قاجار تخریب شد.

رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان فارس افزود: همه از حفاظت بافت تاریخی شیراز دم می زنند اما در عمل خانه ها تخریب می شود و تنها اعلام نگرانی را از مسئولین شاهد هستیم.

منیعاتی تاکید کرد: متولی دقیق و اصلی خانه های تاریخی مشخص شود، اگر این تخریب ها قانونی است که همه سکوت کنیم و اگر هم غیر قانونی است که مسئولین اینگونه رفتارها مشخص شود.

اما چندی پیش معاون گردشگری استاندار فارس در گفت و گو با امتداد نیوز، اعلام کرد که طرح جامعی برای بافت قدیمی و تاریخی شیراز مد نظر قرار دارد تا بیش از گذشته شاهد توسعه صنعت گردشگری در شهر شیراز باشیم.

محمد ابراهیم فروزانی تمامی دستگاه ها را مسئول نگهداری از بافت تاریخی شیراز دانست و اعلام کرد که همگان باید تلاش کنند که شاهد توسعه و رونق بافت باشیم.

دیشب نطق پیش از دستور اعضای شورای شهر  نیز به موضوع تخریب ها اختصاص داشت.

آنچه امروز در بافت تاریخی در حال اجراست طرح مصوب توسعه نیست نصیری معاون اداره کل میراث فرهنگی استان فارس که در صحن علنی شورای شهر  حضور یافته بود به ارائه توضیحاتی درباره این واقعه پرداخت و گفت: خانه‌های تاریخی در بافت تاریخی در طرح توسعه حرم مطهر شاهچراغ(ع) نشان گذاری شده است.

وی گفت: آنچه امروز در بافت تاریخی در حال اجراست طرح مصوب توسعه نیست.

این مسول بیان کرد: طرحی نانوشته در اطراف حرم شاهچراغ (ع)در حال اجراست که ما از آن بی‌خبریم.

وی ادامه داد: در طرح توسعه حرم مطهر شاهچراغ همه مکان‌های میراثی با ارزش با ستاره مشخص شده است

معاون اداره کل میراث فرهنگی استان فارس عنوان کرد: اجرای طرح توسعه مشروط به حفظ مکانهای تاریخی بود.

در عین حال  رئیس شورای شهر شیراز در جلسه علنی شورای شهر گفت: از مسئولین میراث فرهنگی و دادستان شیراز نیز برای حضور در جلسه دعوت شده بود اما فقط معاون میراث فرهنگی در جلسه حاضر شد.

رئیس شورای شهر شیراز با اشاره به اینکه عجنه باعث تخریب منازل تاریخی نشدند، گفت: به گونه ای رفتار می شود که همه مسئولیت حرف زدن را به گردن دیگری می اندازند در حالیکه یک فرد و یا افرادی مشخص این تخریب را انجام داده اند.

نایب رئیس شورای شهر شیراز نیز در ادامه جلسه تاکید کرد: نهادها و افراد فرا قانونی در شیراز حضور دارند که هیچکس هم حق اعتراض به آنها را ندارد.

ابراهیم صبوری تصریح کرد: قانون در خصوص تخریب کنندگان آثار تاریخی وجود دارد اما اینگونه که مشخص است در گذشته با آنها برخورد نشده چون اگر چنین بود شاهد تخریب های مجدد نبودیم.

به گزارش مهر، هنوز به صورت مشخص هیچ دستگاهی مسئولیت این تخریب را اعلام نکرده و مشخص نیست تخریب این دو خانه تاریخی در چه چارچوبی صورت گرفته است.

true برچسب ها : بافت تاریخی شیراز مسعود منیعاتی میراث فرهنگی فارس true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۲۵۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند

محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه نوسازی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی موجود در بافت‌های فرسوده کشور آغاز شده است بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده پیش‌بینی می‌شود از این تعداد حدود ۱۰۰ هزار واحد تا پایان سال به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه  پرداخت تسهیلات به حوزه نوسازی بافت های فرسوده  در صورت صنعتی سازی افزایش خواهد یافت: بانک ها در صورت پرداخت تسهیلات بافت های فرسوده می‌توانند زمینه ساز ورود بیشتر سازندگان به این طرح ها شوند.

آیینی اظهار کرد: نوسازی ۲۶۰ هزار خانه در دولت سیزدهم و در طی دو سال گذشته انجام شده است گفت: ۲۵ هزار واحد نوسازی شده در بافت‌های فرسوده کشور در آینده‌ای نزدیک با حضور رییس جمهور به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی اظهار کرد: حدود ۵۵ درصد بافت فرسوده در وسعت ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار را بافت تاریخی تشکیل می‌دهد که نوسازی این مناطق نیازمند همراهی و تعامل بیش از پیش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای جذب سرمایه‌گذران است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت های مردمی خود نقش بسیار موثری در بهبود و تسریع اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن دارد و این امر خود می تواند در فرهنگ سازی نوسازی بافت های فرسوده کشور موثر باشد.

او گفت: پرداخت تسهیلات ساخت و همچنین حمایت از بخش خصوصی و مالکان یکی از عواملی است که می تواند بازار مسکن را به سمت رونق هدایت کند و این موضوع را دولت در دستور کار خود قرار داده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • اینجا غزه نیست؛ بمباران هم نشده است! | اینجا اوکلاهما است که خانه ها بر اثر گردباد تخریب شده اند ... + فیلم
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان