Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@07:04:40 GMT

قم| اجرای ۹ هزار هکتار طرح آبیاری نوین در استان قم

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۲۷۶۸۳

قم| اجرای ۹ هزار هکتار طرح آبیاری نوین در استان قم

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: در بخش کشاورزی فرهنگ صرفه‌جویی آب نهادینه شده و تا امروز بیش از ۱۱ هزار هکتار طراحی آبیاری نوین در استان انجام‌ داده و بیش از ۹ هزار هکتار آن در استان اجراشده است. ۰۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۶ استانها قم نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، محمدرضا طلایی در مراسم بزرگداشت روز مهندس که در سالن امام جواد(ع) استانداری برگزار شد، جایگاه علمی و مدیریت سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی استان قم را جایگاه خوبی در کشور دانست و اظهار داشت: سازمان کشاورزی با تکیه‌بر توان علمی و مدیریتی و حمایت‌های استاندار قم توانسته کارهای بزرگی را در استان انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی محدودیت منابع آبی در استان را بزرگ‌ترین چالش در استان خواند و افزود: توانسته‌ایم در بخش کشاورزی فرهنگ صرفه‌جویی  آب را نهادینه کرده و این‌یک اتفاق بزرگ برای استان قم بوده و تا امروز بیش از 11 هزار هکتار طراحی آبیاری نوین در استان انجام‌ داده و بیش از 9 هزار هکتار آن در استان اجراشده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم به رتبه 7 استان قم در اجرای آبیاری نوین در کشور اشاره کرد و گفت: شرکت‌های توانمندی در حوزه آب‌وخاک در استان تشکیل‌شده و که در بسیاری از استان‌ها نظیر این شرکت‌ها را نداشته و در کشور سرآمد هستند.

وی اعتبار سازمان جهاد کشاورزی استان قم در سال 96 را 40 میلیارد تومان در بخش آب اعلام کرد و افزود: اعتبار استان قم 40 میلیارد تومان در بخش آب است که این مبلغ اعتبارات بلاعوض قم بوده  که با سهم کشاورز سالی 70 الی 80 میلیارد تومان تنها در مهندسی آبیاری استان هزینه می‌شود.

طلایی از پایان طرح تجمیع در دشت طغرود خبر داد و خاطرنشان کرد: دشت طغرود در جعفرآباد سال‌ها به  خاطر اختلافات منابع طبیعی هیچ خدمات دولتی دریافت نمی‌کرد اما خوشبختانه با پیگیری‌های انجام‌شده طرح تجمیع  آبیاری این دشت  در مساحت یک هزار هکتار در روزهای آینده به پایان می‌رسد .

وی آینده استان قم را در اجرای طرح‌های نوین آبیاری روشن دانست و تصریح کرد: اولین طرح الگوی کشت کشور در اتاق بازرگانی ایران تصویب شد، این طرح بسیار جامع در روزهای آینده از طرف وزیر ابلاغ‌شده و باید طی 5 سال در استان اجرایی شود تا الگویی برای کشور قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم همچنین از اجرایی شدن دو طرح جدید در استان خبر داد و ابراز کرد: یکی از این طرح‌ها صدور مجوز پرورش ماهی تیلاپیلا در اراضی قمرود بوده و قرار است 16 حلقه چاهی که از بخش کشاورزی خارج می‌شود به این امر اختصاص داده شود.

وی توان فنی همکاران در بخش کشاورزی را بسیار قابل‌توجه خواند و گفت: برای اولین بار در کشور 150میلیون تومان از اعتبارت استان به آموزش کارشناسان کشاورزی اختصاص داده‌شده که امروز استان قم در این حوزه الگوی استان‌های دیگر قرارگرفته و این امر در کشور اجرایی شده است.

انتهای پیام/ش

R7854/P1377/S6,62/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۲۷۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ صالح محمدی با اشاره به اهمیت رعایت تقویم زراعی برنج در افزایش کیفیت محصول و کاهش خسارت‌ها افزود: تا کنون شالیکاران گیلانی ۱۶۷ هزار هکتار از مزارع خود را با آب‌های سنتی و سطحی شخم زده اند که باید کشاورزان باید هرچه سریعتر مزارع خود را برای کشت برنج آماده کنند. 
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین با اشاره به اینکه تا کنون ۱۵۶ هزار هکتار از شالیزار‌های گیلان خزانه گیری شده گفت: ضدعفونی و جوانه دار کردن بذر، آماده سازی و خزانه گیری برنج، ایجاد زهکش در زمان وزش باد و بارندگی، هوادهی و کنترل دمای خزانه برنج به ویژه در ساعات گرم روز‌های آفتابی از مهمترین اقداماتی است که کشاورزان باید توجه داشته باشند. 
وی اضافه کرد: تعریض و ترمیم مرز کرت‌ها، لایروبی آب بندان‌ها، ترمیم کانال‌های آبرسان و سردهنه‌ها باید در اولویت قرار گیرد. 
گیلان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار و ۳۰۰ هزار شالیکار دارد.

دیگر خبرها

  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین