Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - شمار پرونده های قضایی در ایران در سال 95 به 15 میلیون پرونده رسید که نسبت به سال های اخیر نه تنها از میزان ورودی این گونه پرونده ها به دادگاه ها کاسته نشده بلکه با افزایش نیز روبرو شده است.

حجم زیاد پرونده های ثبت شده قضایی در دادگاه ها حاکی از وجود جریان غیر عادی در جامعه است که خیلی افراد را به سمت جرائم می کشاند و از این طریق هزینه های زیادی از لحاظ روحی و مالی به خانواده و جامعه تحمیل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جدا از اینکه بخش زیادی از حجم پرونده های قضایی به رفتار و مناسبات اجتماعی افراد ارتباط پیدا می کند و باید با فرهنگ سازی نسبت به کاهش این پرونده ها اقدام کرد اما چنانچه همه جرائم کوچک و بزرگ را به یک چشم نگاه کنیم و سرنوشت همه مرتکبان این اعمال، حبس در زندان باشد قاعدتا زندان ها مملو از این افراد خواهد شد که می تواند آسیب های فراوانی هم به خانواده ها و هم به جامعه وارد کند.
در زمان حاضر خیلی از زندانیان با جرائم سبک در زندان بسر می برند که وجود همین افراد در زندان ها جدا از اینکه خانواده ها را با مشکلات معیشتی و روحی مواجه می کند می تواند برای زندانی نیز آثار نامطلوبی به همراه داشته باشد. زندان جایی است که همه افراد با جرائم مختلف در آن بسر می برند و خیلی از افرادی که سر از زندان در می آورند نیز ممکن است برای اولین بار و آن هم ناخواسته پایشان به این مکان باز شده باشد این افراد در کنار زندانیان با جرائم سنگین و سوابق متعدد، قطعا با مشکلات فراوان روبرو خواهند شد و اگر هم از حبس بیرون آیند احتمال می رود با آسیب هایی که در همین زندانها فرا می گیرند به سمت ارتکاب جرائم دیگر پیش بروند در حالی که می توان با تمهیداتی این افراد را از حبس بیرون آورد و در منزل خود که هم بتوانند معیشت خانواده را تامین کنند و هم در کنار خانواده باشند به رفع مساله این دسته از زندانیان اقدام کرد.
همین حالا در برخی از کشورهای خارجی بسیاری از زندانیان در خانه های خود با پابند الکترونیکی حضور دارند که به امور خانواده و معیشت آنان رسیدگی می کنند. این حرکت همچنین این زندانیان را از آسیب های زندان مصون نگه می دارد.
حجم زیاد پرونده های قضایی نشان می دهد که جامعه ما در آرامش بسر نمی برد و مشکلاتی از جمله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و مدنی برخی از افراد را کم طاقت کرده و پرخاشگری، درگیری و خشونت و اقدامهای نامتعارف دیگری را برای رفع مشکلات خود انتخاب می کنند که نه تنها از این طریق نمی توانند بر مسایل خود غلبه کند بلکه ممکن است بر اثر اقدامات، مشکلات لاینحل را برای خود رقم بزنند.
شوربختانه این عوامل باعث شده که تاب آوری خیلی از افراد اندک شود و این مساله تعداد پرونده های قضایی را با افزایش روبرو کرده است. برای کاهش پرونده ها باید همه دستگاه های اقتصادی و غیر اقتصادی به فعالیت خود بیافزایند تا مشکلات مردم کاهش یابد زیرا زندان و حبس نمی تواند تاثیر معناداری در کاهش جرائم داشته باشد. فرهنگ سازی از موضوعاتی دیگری است که جامعه برای کاستن از پرونده های قضایی نسبت به توسعه آن اقدام کند.
اجتمام** 1569**1545
* خبرنگار

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۲۹۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازش ۲۱۲۳۲ فقره پرونده در جنوب کرمان

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی در شورای معاونین (شورای برنامه ریزی) دادگستری کل استان کرمان گفت: شورا‌های حل اختلاف جنوب استان کرمان طی پارسال مجموعا به ۶۰ هزارو ۸۹۳ فقره پرونده رسیدگی کرده اند و درصد پرونده‌های سازش شده به پرونده‌های مختومه در شورا‌های حل اختلاف جنوب استان طی پارسال ۳۵ درصد است.

وی افزود: طی پارسال ۶۱ هزارو ۱۷۹ فقره پرونده به شعب شورا‌های حل اختلاف در ۹ حوزه قضایی جنوب استان کرمان وارد و ۶۰ هزار و ۸۹۳ فقره پرونده با سازش مختومه شده است.

عالی‌ترین مقام قضایی استان کرمان به فعالیت شعب شورا‌های حل اختلاف ویژه زندان در شهرستان‌های جیرفت، کهنوج و منوجان اشاره و بیان کرد: طی پارسال ۳۷۷ پرونده به این شورا‌های حل اختلاف وارد و ۳۸۰ پرونده مختومه شده که از این تعداد ۳۴۶ پرونده به صلح و سازش ختم شده است.

حجت الاسلام حمیدی تصریح کرد: طی پارسال تعداد ۳۸ زندانی با کمک شورا‌های حل اختلاف ویژه زندان از زندان‌های جنوب استان کرمان آزاد و ۱۱ فقره پرونده قتل به سازش منجر شد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان ضمن اشاره به فلسفه تشکیل شورا‌های حل اختلاف، اولویت اول در نهاد مذکور را زمینه سازی برای اصلاح ذات البین اعلام و از تلاش صادقانه همکاران قدردانی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • کاهش سرقت در کشور/ تاکید بر ارتقاء قدرت کشف جرائم و برخورد قاطع با سرقت
  • آگاه‌سازی عمومی برای کاهش ورود پرونده‌ به دادگستری
  • رئیس سازمان زندان‌ها از زندان میناب بازدید کرد
  • آزادی ۱۲ زندانی جرائم غیر عمد در سال جاری
  • صدور کیفرخواست برای‌ متهم قتل پزشک ماهشهری
  • تلاش دستگاه قضایی برای تحقق شعار سال
  • خیران برای آزادی ۲۴۷ زندانی جرائم غیر عمد در کرمان پیش قدم شوند
  • سازش ۲۱۲۳۲ فقره پرونده در جنوب کرمان
  • مقصر جریمه شدن اشتباهی رانندگان کیست؟
  • متهم جرائم اقتصادی در کرمانشاه دستگیر شد