Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@11:47:26 GMT

جوادی:‌ کتاب قلب فرهنگ و کتابخوانی حیات آن است

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۳۰۹۷۸

جوادی:‌ کتاب قلب فرهنگ و کتابخوانی حیات آن است

معاون فرهنگی وزارت ارشاد در مراسم انتخاب پایتخت کتاب ایران گفت: کتاب قلب فرهنگ است. جایی که کتاب نباشد، فرهنگ معنایی ندارد. کتابخوانی زندگی و حیات فرهنگ است. اگر کتابی خوانده نشود، فرهنگی شکل نخواهد گرفت و زنده نخواهد ماند. ۰۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۵ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا،‌ آیین پایانی چهارمین دورۀ انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن جوادی،  معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم در سخنانی گفت: کتاب قلب فرهنگ است. جایی که کتاب نباشد، فرهنگ معنایی ندارد. کتابخوانی زندگی و حیات فرهنگ است. اگر کتابی خوانده نشود، فرهنگی شکل نخواهد گرفت و زنده نخواهد ماند

جوادی افزود:‌ مردمی که این برنامه‌ها را برگزار می‌کنند، نبض فرهنگ ایران هستند. شهرها و روستاهای دوستدار کتاب، دغدغۀ فرهنگ ایران را دارند و نگران آن هستند.نام ایران در همیشۀ تاریخ با نام کتاب گره خورده است و در بسیاری از کشورهای جهان، ایران را با شاهنامه، مثنوی و شفای بوعلی می‌شناسند. پایتخت کتاب ایران جایی است که کتاب در آن دیده می‌شود و مردمانی هستند که با امثال این کتاب‌ها زندگی می‌کنند.

وی ضمن قدردانی از دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی، نهاد کتابخانه‌های عمومی و سایر نهادهای درگیر در طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران و جشنوارۀ روستاها و عشایر دوستدار کتاب، ابراز امیدواری کرد این برنامه‌ها در سال‌های آینده ادامه یابد و شاهد برنامه‌های پویاتری در غرصۀ کتاب و کتابخوانی باشیم. از تمامی کسانی که دلشان برای کتاب می سوزد و فرهنگ این سرزمین را با کتاب و کتابخوانی تقویت خواهند کرد، تقدیر و تشکر می‌کنم.

 علی‌اصغر سیدآبادی، دبیر پایتخت کتاب و جشنوارۀ روستاها و عشایر دوستدار کتاب  دراین مراسم در سخنانی گفت: مهم نیست چه شهرها و روستاهایی برگزیده شوند، مهم این است که دست کم چندبار، مدیران بخش‌های دولتی و فعالان بخش‌های غیردولتی، درباره کتاب و خواندن با هم گفت‌وگو کرده‌اند و کمک کرده‌اند تا شهرشان کتاب‌خوان‌تر شود و در هر کدام از این روستاها، مردم تشویق شده‌اند که بیش‌تر بخوانند، کار گروهی انجام بدهند و برای طراحی برنامه‌های کتاب‌خوانی در روستایشان با هم گفت‌وگو کنند.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی، در ادامه افزود: نمی‌خواهم بگویم این‌همه، تأثیر این دو رویداد است. این دو رویداد تنها پنجره‌هایی بودند که بر این منظره‌ها گشوده شدند. آنچه در این شهرها و روستاها اتفاق افتاده است، مجموعه‌ای از کارهای کوچک و مردمی است و آن‌چه می‌ماند، مجموعۀ همین کارهای کوچک است که کار بزرگ را شکل می‌دهد؛ کار بزرگ بیش‌تر خواندن در سراسر ایران!

سیدآبادی گفت: در سالی که گذشت، به شهرها و روستاهای بسیاری سفر کرده‌ام، به شهرها و روستاهایی که در رقابت‌های پایتخت کتاب و روستاهای دوستدار کتاب حضور داشتند، از شمال تا جنوب و از غرب تا شرق و در هر شهر و روستایی، رویدادی شوق‌برانگیز بود. برای این‌که بتوانیم امروز این‌جا گرد‌هم بیاییم و دربارۀ کتاب‌خوانی گفت‌وگو کنیم، بسیاری کار کرده‌اند.

وی افزود:‌ افراد و گروه‌های فعال در ترویج کتاب‌خوانی، اهل قلم و پدیدآورندگان، ناشران و کتاب‌فروشان، شهرداری‌ها و دهیاری‌های شهرها و روستاها، شوراهای شهر و روستا، انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران، اتحادیۀ ناشران و کتابفروشان تهران، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، کتابداران و مدیران نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی، کتابداران و مدیران ستادهای عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم، کمیسیون ملی یونسکو، خانۀ کتاب، سازمان امور عشایری، صاحبان اصناف، صنایع و نهادهای اقتصادی در شهرهای مختلف، شوراهای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی و گروه‌های داوری انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، مدیران ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرهای مختلف، همکارانم در دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی، همکاران معاونت امور فرهنگی و خبرنگاران، روزنامه‌نگاران و مدیران رسانه‌های ملی و محلی، از جملۀ کسانی‌ هستند که باید قدردان کارشان باشیم.

 حمیده ماحوزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در این مراسم  گفت: بوشهر، در سال 93 با 25 برنامه در قالب 100 تفاهم‌نامه در رتبه سوم و در سال 94 با 26 برنامه و 100 تفاهم‌نامه در رتبۀ دوم انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایستاد و در سال 95، با 32 برنامه و 200 تفاهم‌نامه و ایجاد شبکۀ شهرداران و بخشداران و استفاده از توان تشکل‌های غیر دولتی و کارخانجات و اجرای برنامه‌ها در سه سال پیاپی مفتخر به دریافت عنوان پایتخت کتاب شد. طی نظرسنجی و پژوهش صورت‌گرفته در بوشهر، سرانۀ مطالعه در این شهر متجاوز از 60 دقیقه است و هر سال، یکی از روستاهای این استان در بین 10 روستای برتر دوستدار کتاب قرار گرفته است.

ماحوزی با اشاره به سوابق فرهنگی درخشان استان بوشهر در زمینۀ آموزش و پرورش، چاپ و انتشار کتاب و روزنامه و پرورش نویسندگان و شعرای بنام در این استان گفت:  سعی و تلاش ما در این سه سال، اجرای همۀ طرح‌ها و برنامه‌ها در شهرها و روستاهای استان بوده تا کتابخوانی ترویج و نهادینه شود. خدا را سپاس که امروز شاهد موج کتابخوانی و مطالبه‌گری کتاب در کل استان هستیم.

وی در پایان گفت:  طرح پایتخت کتاب ایران یکی از برنامه‌های بسیار ارزشمند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید است که با همت وزیر محترم جناب آقای دکتر صالحی و همکاران محترم در اداره کل مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی به ثمر رسیده است. 

انتهای پیام/

R1013198/P1013197/S4,35/CT12 واژه های کاربردی مرتبط معاونت فرهنگی وزارت ارشاد

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۳۰۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد

فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر توسط بنیاد آیه‌های ایثار وتلاش، با هدف تحقق رهنمود‌های مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاست‌های کلی مبتنی بر تبیین مولفه‌های فرهنگ ایثار، شهادت، مقاومت زنان در تاریخ انقلاب اسلامی الگوسازی از زنان فرهیخته ایثارگر تشویق و ترغیب هنرمندان ایران اسلامی به فعالیت موثر در زمینه‌ی ترویج این مولفه‌ها درمسیر فرهنگ ایرانی اسلامی، و با موضوع نقش زنان ایثارگر وجایگاه حماسی آنان در انقلاب و جبهه مقاومت منتشر شد.

 پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر و بر اساس اعلام دبیرخانه این رخداد فرهنگی هنری، هدف گذاری در ۷ زمینه:

۱-پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه انقلابیگری زنان و پرچمداری آنها در نهضت اسلامی ایران
۲-شناسایی و معرفی ظرفیت‌ها، استعداد‌ها و توانمندی‌های زنان در حوزه‌های فرهنگی و هنری به منظور اثر بخشی مضاعف آنان در پیشبرد فرهنگ ایثار و مقاومت
۳- توجه به نقش ارزنده زنان و معرفی ظرفیت‌های موجود جامعه هنری جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی بویژه مقابله با تهاجم نرم دشمن و آندلسی کردن ایران
۴-الگوسازی شخصیت‌های موفق علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان ایثارگر ایران و جبهه مقاومت برای نسل‌های آینده و جهان اسلام بعنوان الگوی سوم زنان در جهان 
۵- تقویت فعالیت‌های جهادی، فرهنگی، هنری و رسانه‌ای در حوزه زنان
۶- تبیین و تحکیم بنیان خانواده و لزوم افزایش جمعیت در پیشرفت و تعالی کشور 
۷-ایجاد بانک اطلاعاتی و مطرح کردن چهره‌های شاخص زنان نخبه کشور برای دسترسی جوانان در دستور کار جشنواره قرار گرفته است.

جشنواره پنجم فیلم کوثر در چهار بخش سینمای ایران (شامل: فیلم‌های سینمایی، داستانی بلند (تله فیلم) مستند کوتاه و نیمه بلند، مستند بلند و آثار کوتاه داستانی، پویا نمایی و نماهنگ است. همچنین در بخش مسابقه سینمای ایران، عنوانی با نام مسابقه ویزه گنجانده شده که عبارتست از:

الف - نقش زنان و کودکان در مقاومت: این بخش ویژه آثار تولیده شده پیرامون موضوعات مرتبط با ایثارگری و نقش زنان و کودکان در کشور‌های حوزه مقاومت و مقابله با داعش و رژیم صهیونیستی و مظالمی که بر آنها رفته است 

ب- حجاب، عفاف: این بخش اختصاص دارد به آثار مرتبط با ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و افشای ماهیت توطئه‌های دشمنان برای آندلسی کردن ایران.

بر پایه این گزارش، بخش طرح‌ها و ایده ها، بخش بین الملل و بخش غیر رقابتی نیز سایر بخش‌های چهارگانه جشنواره را تشکیل می‌دهند؛ نمایش‌های ویژه، نشست‌های تخصصی، نکوداشت‌ها و بزرگداشت ها، برپایی نمایشگاه عکس و برگزاری همزمان جشنواره در استان‌ها و سایر مراکز فرهنگی هنری کشور، از دیگر بخش‌های پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر هستند.

بر پایه اعلام دبیرخانه جشنواره، متقاضایان شرکت در این رویداد می‌توانند با مطالعه فراخوان در هر بخش، لینک قابل دانلود فایل آثار خود را در فرمت‌های مشخص شده در فراخوان به صندوق الکترونیکی دبیرخانه ارسال کنند و در صورتیکه حجم فایل اثر بیشتر از ۱۰ گیگ است و یا امکان ارسال ایمیل وجود ندارد صاحبان آثار می‌توانند اثر خود را بصورت پستی و یا حضوری به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. ضمن اینکه پایان وقت اداری روز شنبه پنجم خرداد ماه سالجاری، آرخین مهلت ارسال آثار در نظر گرفته شده است. 

پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر، تیرماه ۱۴۰۳ در تهران با دبیری ناصر باکیده وبا همکاری شهرداری تهران، سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران است