Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیین پایانی چهارمین دورۀ انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران و جشنوارۀ روستاها و عشایر دوستدار کتاب در تالار وحدت تهران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم که سه‌شنبه (هشتم اسفندماه) برگزار شد گفت: طرح پایتخت کتاب و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، طرح‌های ملی فراگیری هستند که می‌توانند در الگوسازی‌های دیگر کشور موثر واقع شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود: زمانی که این حرکت فرهنگی آغاز شد، شاید خود کسانی هم که ایده‌پردازان آن بودند، تصور نمی‌کردند که کاروان این حرکت بیش از ۱۵۰ شهر و صدها روستا را در بر بگیرد.
صالحی گفت: این طرح که یک طرح ملی و فراگیر کشوری بود، در این مسیر از منظر سازماندهی تجربه‌هایی داشته است که می‌تواند در الگوهای دیگر کشور نیز مورد استفاده قرار بگیرد. شالودۀ این حرکت این بود که انعطاف گسترده ای را در عرصه عمل فراهم کند. در کشور ما الگوهایی می توانند موفق باشند که شالوده جمع و جور و مستحکم و میدان متنوعی برای خلاقیت های شهر به شهر و روستا به روستا داشته باشند. این حرکت چارچوب خشکی نداشت، اما بی چارچوب هم نبود و همین باعث شد که شهر به شهر ، به این کاروان بپیوندند.
وزیر ارشاد ادامه داد: نکته دومی که این جریان با خود به همراه داشت، این بود که به ما نشان داد چقدر ظرفیت های پنهان غیر مکشوف در کشور وجود دارد. عمق این ظرفیت ها در حوزه کتاب و کتابخوانی دیده شد و به نظر می رسد اگر به اعماق دیگر حوزه های کشور نیز برویم، همین ظرفیت ها وجود دارد. تجربه این حرکت چهارساله نشان داد که ما هنوز به خوبی ظرفیت های فرهنگی خود را بازکاوی و بازشکافی نکرده‌ایم.
او با اشاره به اهمیت هم‌افزایی نهادهای دولتی، خصوصی و عمومی شهرهای مختلف کشور، گفت: آنچه مشخص است این است که با وجود مشکل کمبود منابع، اگر ظرفیت‌های عمومی، خصوصی و دولتی به هم متصل شود، در همۀ حوزه ها، اتفاقات شگرف و پیش‌بینی‌نشده‌ای رقم خواهد خورد.
صالحی افزود: این تجربه نشان داده است که ایده های خلاق تا چه حد می تواند بی نهایت باشد. وقتی یک حرکت فرهنگی بر اساس بخشنامه‌های مرکزی باشد، به ما ایده های محدودی در چارچوب محدود می دهد. اما زمانی که جریان ایده سازی به موج سیال اجتماعی سپرده می شود از دل آن ایده های متکثر و خلاقانه ای به وجود خواهد آمد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ایجاد شبکه شهرهای پایتخت کتاب و روستاهای دوستدار کتاب در چهارمین دوره این دو رویداد ترویجی گفت: این اتفاق از دل یک حرکت فرهنگی عمومی برخاسته است که می تواند افق های جدیدی را برای کشور رقم بزند.

محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: کتاب قلب فرهنگ است. جایی که کتاب نباشد، فرهنگ معنایی ندارد. کتابخوانی زندگی و حیات فرهنگ است. اگر کتابی خوانده نشود، فرهنگی شکل نخواهد گرفت و زنده نخواهد ماند.
او افزود: مردمی که این برنامه‌ها را برگزار می‌کنند، نبض فرهنگ ایران هستند. شهرها و روستاهای دوستدار کتاب، دغدغۀ فرهنگ ایران را دارند و نگران آن هستند.
جوادی همچنین بیان کرد: نام ایران در همیشۀ تاریخ با نام کتاب گره خورده است و در بسیاری از کشورهای جهان، ایران را با شاهنامه، مثنوی و شفای بوعلی می‌شناسند. پایتخت کتاب ایران جایی است که کتاب در آن دیده می‌شود و مردمانی هستند که با امثال این کتاب‌ها زندگی می‌کنند.
او ضمن تشکر از دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی، نهاد کتابخانه‌های عمومی و سایر نهادهای درگیر در طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران و جشنوارۀ روستاها و عشایر دوستدار کتاب، ابراز امیدواری کرد این برنامه‌ها در سال‌های آینده ادامه یابد و شاهد برنامه‌های پویاتری در عرصۀ کتاب و کتابخوانی باشیم.
جوادی در پایان گفت: از تمامی کسانی که دلشان برای کتاب می سوزد و فرهنگ این سرزمین را با کتاب و کتابخوانی تقویت خواهند کرد، تقدیر و تشکر می‌کنم.

همچنین علی‌اصغر سیدآبادی دبیر پایتخت کتاب و جشنوارۀ روستاها و عشایر دوستدار کتاب در این مراسم گفت: 150 شهر و ۱۳۰۰ روستا و آبادی عشایری در انتخاب و معرفی پایتخت کتاب و جشنوارۀ روستاها و عشایر دوستدار کتاب شرکت کرده‌اند و کتابخوانی در آنها همچون رویدادی اجتماعی عمل می‌کند و بقیۀ کارهای آنها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
او اظهار کرد: مهم نیست چه شهرها و روستاهایی برگزیده شوند، مهم این است که دست کم چندبار، مدیران بخش‌های دولتی و فعالان بخش‌های غیردولتی، درباره کتاب و خواندن با هم گفت‌وگو کرده‌اند و کمک کرده‌اند تا شهرشان کتاب‌خوان‌تر شود و در هر کدام از این روستاها، مردم تشویق شده‌اند که بیش‌تر بخوانند، کار گروهی انجام بدهند و برای طراحی برنامه‌های کتاب‌خوانی در روستایشان با هم گفت‌وگو کنند.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی در ادامه افزود: نمی‌خواهم بگویم این‌همه، تأثیر این دو رویداد است. این دو رویداد تنها پنجره‌هایی بودند که بر این منظره‌ها گشوده شدند. آن‌چه در این شهرها و روستاها اتفاق افتاده، مجموعه‌ای از کارهای کوچک و مردمی است و آن‌چه می‌ماند، مجموعۀ همین کارهای کوچک است که کار بزرگ را شکل می‌دهد؛ کار بزرگ بیشتر خواندن در سراسر ایران.
سیدآبادی گفت: در سالی که گذشت، به شهرها و روستاهای بسیاری سفر کرده‌ام، به شهرها و روستاهایی که در رقابت‌های پایتخت کتاب و روستاهای دوستدار کتاب حضور داشتند، از شمال تا جنوب و از غرب تا شرق و در هر شهر و روستایی، رویدادی شوق‌برانگیز بود. برای این‌که بتوانیم امروز این‌جا گردهم بیاییم و دربارۀ کتاب‌خوانی گفت‌وگو کنیم، بسیاری کار کرده‌اند. افراد و گروه‌های فعال در ترویج کتاب‌خوانی، اهل قلم و پدیدآورندگان، ناشران و کتاب‌فروشان، شهرداری‌ها و دهیاری‌های شهرها و روستاها، شوراهای شهر و روستا، انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران، اتحادیۀ ناشران و کتابفروشان تهران، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، کتابداران و مدیران نهاد کتابخانه‌های عمومی، کتابداران و مدیران ستادهای عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم، کمیسیون ملی یونسکو، خانۀ کتاب، سازمان امور عشایری، صاحبان اصناف، صنایع و نهادهای اقتصادی در شهرهای مختلف، شوراهای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی و گروه‌های داوری انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، مدیران ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرهای مختلف، همکارانم در دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی، همکاران معاونت امور فرهنگی و خبرنگاران، روزنامه‌نگاران و مدیران رسانه‌های ملی و محلی، از جمله کسانی‌ هستند که باید قدردان کارشان باشیم.

او در پایان گفت: به نمایندگی از برگزارکنندگان این دو رویداد از حمایت‌های جناب آقای دکتر صالحی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و جناب آقای دکترجوادی معاون محترم امور فرهنگی تشکر می‌کنم. همچنین به نمایندگی از برگزارکنندگان این دو رویداد، سپاسگزار حضور پرشور اهالی روستاهای دوستدار کتاب و شهرهای برگزیده هستم و امیدوارم اگر در میزبانی ما نقصی دیدند، به بزرگواری خودشان ببخشند.

حمیده ماحوزی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر نیز در سخنانی گفت: امروز نهالی که در سال ۹۳ کاشته شد، چهارساله شده و به بار نشسته است و چهار شهر ایران با ارائۀ برنامه‌های خلاقانه، مفتخر به دریافت عنوان پایتخت کتاب ایران شده‌اند.
او اظهار کرد: بوشهر، در سال ۹۳ با ۲۵ برنامه در قالب ۱۰۰ تفاهم‌نامه در رتبه سوم و در سال ۹۴ با ۲۶ برنامه و ۱۰۰ تفاهم‌نامه در رتبۀ دوم  انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایستاد و در سال ۹۵، با ۳۲ برنامه و ۲۰۰ تفاهم‌نامه و ایجاد شبکۀ شهرداران و بخشداران و استفاده از توان تشکل‌های غیردولتی و کارخانجات و اجرای برنامه‌ها در سه سال پیاپی مفتخر به دریافت عنوان پایتخت کتاب شد.
او افزود: طی نظرسنجی و پژوهش صورت‌گرفته در بوشهر، سرانۀ مطالعه در این شهر متجاوز از ۶۰ دقیقه است و هر سال، یکی از روستاهای این استان در بین ۱۰ روستای برتر دوستدار کتاب قرار گرفته است.
ماحوزی با اشاره به سوابق فرهنگی درخشان استان بوشهر در زمینۀ آموزش و پرورش، چاپ و انتشار کتاب و روزنامه و پرورش نویسندگان و شاعران بنام در این استان گفت: سعی و تلاش ما در این سه سال، اجرای همۀ طرح‌ها و برنامه‌ها در شهرها و روستاهای استان بوده تا کتابخوانی ترویج و نهادینه شود. خدا را سپاس که امروز شاهد موج کتابخوانی و مطالبه‌گری کتاب در کل استان هستیم.
او در پایان گفت: طرح پایتخت کتاب ایران یکی از برنامه‌های بسیار ارزشمند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در  دولت تدبیر و امید است که با همت وزیر محترم جناب آقای دکتر صالحی و همکاران محترم در اداره کل مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی به ثمر رسیده است.

در آیین پایانی چهارمین دورۀ انتخاب و معرفی پایتخت کتاب، شهر «کاشان» از شهرهای استان اصفهان، از میان ۱۰ شهر راه‌یافته به مرحلۀ نهایی داوری، به دلیل برنامه‌های نوآورانه، مشارکت‌جویانه و منسجم و استفاده از ظرفیت‌های صنعتی، فرهنگی و هنری در تدوین برنامه‌های پایتخت کتاب، به عنوان «پایتخت کتاب ایران» دست یافت و لوح افتخار وزرای کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون ملی یونسکو را دریافت کرد. همچنین مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال جایزۀ نقدی و ۲۵۰ میلیون ریال حوالۀ کتاب از طرف معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مدیر ادارۀ فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهردار این شهر اهدا شد.

در این مراسم که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسؤولان شهرهای برگزیده و تقدیری چهارمین دورۀ انتخاب و معرفی کتاب در تالار وحدت تهران برگزار شد، همچنین شهرهای «مهاباد» از استان آذربایجان غربی، «صدرا» از استان فارس، «دزفول» از استان خوزستان و «یزد» مرکز استان یزد، شایستۀ تقدیر شناخته شدند و با اهدای لوح تقدیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیسیون ملی یونسکو و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال حوالۀ کتاب، از مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداران آنها تقدیر شد.
در سال ۹۷، از طرح‌های ترویج کتابخوانی این پنج شهر، توسط معاونت امور فرهنگی و نهاد کتابخانه های عمومی حمایت خواهد شد.

در این مراسم همچنین از میان ۲۰ روستای راه‌یافته به مرحلۀ نهایی داوری این جشنواره، روستای «فهلیان» از نورآباد ممسنی در استان فارس، به دلیل استمرار در فعالیت‌های ترویج کتابخوانی و انجام برنامه‌های معرفی‌شدۀ سال گذشته، به‌عنوان برگزیدۀ برگزیده‌های چهارمین دورۀ جشنوارۀ روستاها و عشایر دوستدار کتاب معرفی شد و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال جایزۀ نقدی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۵۰ میلیون ریال جایزۀ نقدی از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، ۵۰ میلیون ریال از سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و ۵۰ میلیون ریال از سوی کانون‎های عالی مساجد به مردم این روستا اهدا شد.

همچنین روستاهای «اسفیدان» از توابع بجنورد در خراسان شمالی، «امامزاده بزم» از بوانات استان فارس، «دهنو لوداب» از توابع یاسوج در استان کیهگیلویه و بویراحمد، «فیشور» از توابع اِوَز استان فارس، «بزنج» از توابع اسفراین در خراسان شمالی، «فدافن» از توابع کاشمر در استان خراسان رضوی، «شرف‌آباد» از توابع اشکذر در استان یزد، «قادیکلای بزرگ» از توابع قائم‌شهر در استان مازندران، «حسین‌آباد کارخانه» قند از توابع شهرستان بهار در استان همدان و «باصدی» از توابع رامهرمز در استان خوزستان، به‌عنوان روستاهای برگزیدۀ این دوره از جشنواره معرفی شدند.

روستاهای برگزیده به دلیل فعالیت‌های گسترده، ابتکاری و مردمی در ترویج کتابخوانی،از سوی معاوت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و کانون‌های عالی فرهنگی هنری مساجد، جوایز نقدی‌ای به ارزش ۳۰۰ میلیون ریال دریافت کردند.

همچنین از ۱۰ روستای «مؤمن‌آباد»، «مربچه»، «سن‌سن»، «اسفندیار»، «حصار زبرخان»»، «عربخیل»، «گلبستان»، «محمدصالحی»، «عشایری کلات» و «ناچیت» که به مرحلۀ نهایی داوری راه یافته بودند، تقدیر شد و از  سوی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال حوالۀ کتاب دریافت کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۳۲۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: خلیج فارس هویت و میراث باارزش و ثمین سرزمین ایران است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مجید منادی، امروز در آیین اختتامیه ششمین کنگره ملی شعر خلیج فارس که در بندر بحرکان هندیجان برگزار شد، خلیج فارس را هویت و میراث گرانبها و ثمین سرزمین ایران عنوان کرد و گفت: دشمنان ایران، مسایل هویتی را در چند جبهه مورد هجمه قرار داده‌اند که یکی از این مولفه‌های هویتی، مساله خلیج فارس است که قطعا به مثابه سایر توطئه‌های شوم آنان راه به جایی نخواهد برد.

وی افزود: هر چقدر ظرفیت‌های رسانه‌ای و فرهنگی برای خلیج فارس و هویت کشور به کار گرفته و ظرفیت‌سازی شود، به غنای هویتی و فرهنگی کشور می‌افزاید که تاثیر به سزایی در آینده دارد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با اشاره به فرمایشات مقام‌ معظم‌ رهبری درخصوص خلیج فارس گفت: این مساله فراتر از جنبه تاریخی، عقیدتی و سیاسی است و دشمن تلاش‌های زیادی با هدف تفرقه‌افکنی، جعل و تغییر در مولفه‌های هویتی ما داشته است.

وی همچنین با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در زمینه فعالیت‌های فرهنگی و هنری گفت: یکی از کم سابقه‌ترین حمایت‌ها با محوریت و هدف تحقق عدالت فرهنگی در حوزه برنامه‌ای و زیرساختی در وزارت ارشاد دولت سیزدهم اتفاق افتاده است.

منادی با تأکید بر اجرای رویدادهای متعدد در زمینه فرهنگ و حفظ هویت استان و کشور گفت: بخش زنان و مادران خلیج فارس یکی از بخش های جدید این دوره از کنگره شعر خلیج فارس بود که استقبال از آن قابل توجه بود.

به گزارش تسنیم، در پایان‌ این‌ آیین از شاعران برگزیده در ششمین کنگره شعر خلیج فارس تجلیل شد. 

انتهای پیام/735

دیگر خبرها

  • حمایت وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از طنزپردازان و رسانه‌های فعال این حوزه
  • اعضای شوراها از دخالت دادن تفکرات سیاسی پرهیز کنند
  • ۱۱۲۹ اثر به دبیرخانه «طنز پهلو» ارسال شد/ استان تهران بیشترین آثار طنز را ارسال کرد
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • برگزاری ۱۴ دوره جشنواره شعر رضوی در استان خوزستان