Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@05:46:02 GMT

توسعه تجارت خارجی در حوزه های غیرنفتی دغدغه است

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۳۳۷۳۸

توسعه تجارت خارجی در حوزه های غیرنفتی دغدغه است

ساری - رئیس اتاق بازرگانی مازندران، توسعه تجارت خارجی در حوزه های غیرنفتی را از دغدغه های فراروی برشمرد.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله مهاجر  عصر سه شنبه در نشست مسئولان عالی رتبه بخش دولتی و خصوصی، لازمه فعالیت حوزه اقتصادی  در روابط خارجی را وجود افرادی از بخش خصوصی در این حوزه دانست و تصریح کرد : توسعه تجارت خارجی در حوزه غیر نفتی از دغدغه های کلی است به طوری که بهره مندی از نیروی کارآمد در این بخش می تواند کمک خوبی را برای افزایش فعالیت بخش خصوصی  در مراودات تجاری بین کشورها داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اتاق بازرگانی مازندران جنس تجارت با کشورهای حاشیه خلیج فارس و مراودات تجاری با کشورهای آسیای میانه را متفاوت خواندو گفت: شناخت درست از بازارهای متفاوت همسایه های تجاری ایران می تواند در کاهش مشکلات مشترک دو جانبه موثر باشد.

وی به بازار ۳۰۰ میلیون نفری روسیه و کشورهای آسیای میانه اشاره کردو بیان داشت: تولیدات مازندران از جمله نیازمندی های مهم کشورهای این حوزه به شمار می آید که می توان با افزایش حجم مبادلات تجاری از فضای این بازارها در گسترش سطح همکاری ها استفاده کرد.

مهاجر عضو شدن درمجمع  اوراسیا را دغدغه جدی خواند و افزود: پس از گذشت حدود دو سال از آخرین مواضع مثبت در این خصوص هنوز اتفاق خاصی در این مورد نیفتاده است.

رئیس اتاق بازرگانی مازندران نبود امکانات مناسب برای تجار  و بخش خصوصی را عاملی برای عقب ماندن از فعالان بخش خصوصی دیگر کشورها  اعلام کرد و گفت: یکی از شرکتهای مازندران به عنوان یکی از فعالان بخش خصوصی مازندران به تنهایی می تواند به میزان دو میلیارد دلار صادرات را به روسیه پوشش دهد اما با وجود تمام این ظرفیت ها هنوز نتوانستیم این امکان را به خوبی فراهم کنیم.

وی عضو نبودن در مجمع اقتصادی اوراسیا را از جمله مشکلات پیش روی فعالیت بخش خصوصی در زمینه گسترش روابط تجاری دانست و یادآور شد:  در حالی که شرکت های داخلی استاندارهای صادرات به کشورهای دیگر را  کسب کردند اما به دلیل عضو نبودن در اتحادیه اقتصادی اوراسیا نمی توانند فعالیت صادراتی مطلوبی را با کشورهای عضو این اتحادیه داشته باشند.

مهاجر یادآور شد: مشکل صادرات بخش خصوصی در کشورهای حوزه بالکان و عراق نیز بر همین منوال است که امیدواریم با تدابیر وزارت امورخارجه در این حوزه بتوان راهکار مناسبی برای افزایش حجم تجاری و تسهیل صادرات بخش خصوصی در نظر گرفت.

رئیس اتاق بازرگانی مازندران  به وجود مشکل در مراودات بانکی با برخی کشورها اشاره کردو افزود : بسیاری از صادر کنندگان ایران قادر نیستند پول خود را به کشور وارد کنند و در این زمینه مشکلات زیادی را از جمله بازداشت کامیون حاوی ارز داشته اند .

مهاجر با بیان اینکه قالب صادرکننده ها با ظرفیت کوچک کار می کنند ، تاکید کرد:بیش از ۹۵درصد واحدهای صادر کننده  با این حجم از ظرفیت فعالیت می کنند که باید تدبیری برای سهولت در روند صادرات حاصل شود.

وی تغییرات قیمت ارز را عامل  متضرر شدن بخش خصوصی اعلام کردو افزود :حمل و نقل و روادید هم مشکلات دیگر بخش خصوصی در زمینه افزایش حجم مبادلات تجاری است.

رئیس اتاق بازرگانی مازندران داشتن مسئول واحد درحوزه  صادرات  را خواستار شد و خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بخش خصوصی اغلب کار صادرات را برعهده دارند اما شاهد هستیم که مسئولان متعدد در دستگاههای  دولتی باید برای این حوزه تعیین تکلیف کند که امیدواریم با اطمینان به بخش خصوصی و قرار دادن امکانات در اختیار  این بخش و حمایت از این حوزه افزایش فضای فعالیت بخش خصوصی را در زمینه مبادلات تجاری و سهولت در این امر شاهد باشیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۳۳۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی ضیغمی رییس سازمان توسعه تجارت ایران در دیدار با معاون سازمان توسعه تجارت مالزی با اشاره به توانمندی‌های صادراتی ایران، بیان کرد: تفاهم‌نامه تجارت ترجیحی با اندونزی در مراحل نهایی شدن است و امیدواریم که با مالزی نیز تفاهم‌نامه تعرفه ترجیحی را امضا کنیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی تولیدکنندگان ایرانی، گفت: چگونگی مراودات پولی و بانکی در شرایط تحریم برای ایران اهمیت دارد.

برگزاری نمایشگاه ایران در مالزی

در ادامه جایی شانکه معاون سازمان توسعه تجارت مالزی، ضمن تشکر از میهمان نوازی ایرانیان، گفت: من برای نخستین بار به ایران سفر کردم؛ تعداد قابل توجه بازدیدکنندگان داخلی و خارجی از این نمایشگاه برای من جالب توجه است.

وی پیشنهاد دایر کردن نمایشگاه‌های مشترک ایران و مالزی را به ضیغمی داد و افزود: من از شما دعوت می‌کنم که به مالزی سفر کنید و علاوه بر بازدید از سازمان توسعه تجارت مالزی، در نمایشگاه حلال MIHAS که در مهر امسال برگزار می‌شود نیز دیدن کنید.

معاون سازمان توسعه و تجارت مالزی، گفت: من مسوول دفاتر سازمان توسعه تجارت مالزی در سایر کشورها هستم و تمایل داریم که در ایران نیز یکی از دفاتر منطقه‌ای خاورمیانه را افتتاح کنیم.

همچنین در این دیدار دو طرف درباره شیوه مراودات پولی و بانکی به توافقاتی دست پیدا کردند. معاون سازمان توسعه تجارت مالزی به همراه هیات مدیره اتاق بازرگانی مالزی از نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ دیدن کردند.

کد خبر 6093247 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • تاکید ایران و قطر بر توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری
  • توسعه روابط تجاری و اقتصادی با مالزیایی ها در نمایشگاه اکسپو
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد
  • ایجاد تبادل آخرین تجارت حوزه صادرات کشور با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴