Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- حسن روحاني رييس جمهوري چند روز پيش با انتقاد از تفکري که هنوز انديشه اسلامي سازي علوم را دنبال مي کردند گفت: اين آقايان هر علمي که پيدا مي‌شد، يک آيه و روايت پيدا مي‌کردند و مي‌گفتند که ريشه آن در دين است.

روحاني که در جمع اساتيد دانشگاه سخن مي گفت افزود: ما نمي‌توانيم بگوييم فلان خودرو اسلامي است و آن يکي نيست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين‌که شما يک قرآن در داشبورد خودرو بگذاريد که خودروي اسلامي نمي‌شود. اما اين‌که چگونه از اين خودرو به نحو احسن استفاده کنيم، مي‌تواند در اين تقسيم‌بندي موثر بوده و تاثير بگذارد.
اين موضوع را با آيت الله محسن غرويان استاد درس خارج حوزه علميه قم و از مدرسين دانشگاه در ميان گذاشتيم که ماحصل آن در پي مي آيد:
** عده اي سعي کردند بحث را سياسي کنند
آقاي سيدمنيرالدين حسيني بعد از انقلاب، فرهنگستان علوم را تاسيس کرد و حرکتي را تحت عنوان اسلامي سازي علوم شروع کرد. بعدا نيز اين حرف ها توسط آقاي سيدمهدي ميرباقري ادامه داده شد.
آنها مي گفتند همه علوم را مي توان به اسلامي و غيراسلامي تقسيم کرد. مثلا فيزيک اسلامي و فيزيک غيراسلامي، جامعه شناسي اسلامي و جامعه شناسي غيراسلامي و از اين قبيل.
آقاي رييس جمهور در سخنان اخيرش در واقع به اين ادعاها اشاره کرد. ايشان به طور نمونه گفت فيزيک اصلاح طلبان و فيزيک اصولگرايان نداريم. منظور آقاي روحاني اين بود که اين تقسيم بندي ها درست نيست و رياضي اسلامي يا رياضي غيراسلامي وجود ندارد.
ولي متاسفانه برخي به خاطر سياسي کردن موضوع آمدند و اين سخنان رييس جمهور را آنطور که مي خواستند تفسير کردند و به سخره گرفتند در حالي که چنين افرادي شانيت ورود به اين بحثها را ندارند.
** فقط اهداف علوم مي تواند متفاوت باشد
البته در اهداف علوم مي توان اين بحثها را مطرح کرد ولي در متن علوم چنين بخش بندي هايي ناصحيح است.
يعني ممکن است ما فيزيک و شيمي را به عنوان وسيله اي براي ايجاد رفاه و توسعه معيشت مردم قرار دهيم يا اينکه از اين دانش براي ساخت جنگ افزارهاي کشتارجمعي بهره ببريم و انسان ها را با آن قتل عام کنيم. اين دو استفاده کاملا متفاوت از علم شيمي و فيزيک است در حالي که فرمول ها و محتواي آن علوم يکي است و نمي توان فرمول ها و محتواي علوم را به کافر و مسلمان تقسيم کرد و چنين ايده اي يک توهم است.
** مگر مردم چين خدا پرست بودند؟!
در صدر اسلام هم ما رواياتي از ائمه اطهار(ع) داريم که `علم را جست و جو کنيد حتي اگر در چين باشد` طبيعي است که مردم چين در آن زمان خداپرست نبودند ولي معصوم توصيه به يادگيري دانش از آنها کرده است. يا روايت ديگري که فرموده اند` حکمت و دانش را بياموزيد حتي از اهل باطل و گمراهي` .
ولي بعضي از اين آقايان هنوز هم مي گويند علم اگر در خانه اهل بيت(ع) باشد علم و در غير اين صورت علم نيست. جوان هاي ما هم مي پرسند مگر در صدر اسلام رايانه بود و تکليف ما که مي خواهيم علوم رايانه اي ياد بگيريم چيست؟
اينها حرف هاي عجيب و غريبي است که بعضي بر زبان مي آورند.
** مثال روحاني درباره قرآن گذاشتن در ماشين کنايه اي به کارهاي نمايشي بود
آقاي روحاني هم در صحبت هاي اخير خود مثال زدند که گذاشتن يک قرآن داخل يک ماشين آنرا اسلامي نمي کند در واقع رييس جمهور کنايه اي به کارهاي صوري و نمايشي وارد کرد که هيچ فايده اي در بر ندارد.
بعد از انقلاب دفتر همکاري حوزه و دانشگاه تاسيس شد و اشخاصي چون آقايان دکتر عبدالکريم سروش و آيت الله مصباح يزدي نيز اقداماتي را در راستاي اسلامي کردن علوم انجام دادند که دستاوردي نداشت.
شاهديم که در علوم انساني همچنان از برگردان نوشته هاي دانشمندان غربي استفاده مي کنيم و به طريق اولي در علومي مانند فيزيک و پزشکي. و چيزي به نام فيزيک يا شيمي يا روانشناسي اسلامي از سوي هيچ کس تا کنون ارائه نشده است چرا که اصلا وجود ندارد.
پژوهشم **3081**
ايرنا پژوهش، کانالي براي انعکاس تازه ترين تحليل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشي ايران و جهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شويد
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۱۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از پایانه مرزی آذربایجان شرقی

تین نیوز

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برای ساخت پایانه مرزی کلاله آغبند مصمم بوده و با جدیت کار را پیش می برند.

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان شرقی، داریوش امانی در بازدید از محل ساخت این پایانه در نقطه صفر مرزی ایران و جمهوری آذربایجان گفت: تقسیم کار بین دو کشور به این ترتیب است که جمهوری اسلامی ایران پایانه مرزی را احداث کرده و جمهوری آذربایجان نیز به موازات آن پل روی رودخانه ارس را می سازد.

داریوش امانی با بیان اینکه فاز اول این پایانه و پل روی رودخانه در مدت یک سال ساخته خواهد شد افزود: این طرح از اول امسال آغاز شده و در دو طرف مرز، دو همسایه با اراده کافی مصمم هستند تا در مدت معین کار را به سرانجام برسانند.

وی با بیان اینکه برای آزاد سازی زمین و پیش بینی سایت موقت، ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: کل این پایانه در زمینی به مساحت ۱۹ هکتار ایجاد خواهد شد که در فاز اول هشت هکتار در حال آماده سازی است.

رئیس سازمان راهداری کشور گفت: این طرح در قالب شبکه بزرگراهی ایران راه با هدف افزایش ترانزیت اجرا می شود و در این زمینه قرار است جاده نوردوز به کلاله را نیز چهاربانده کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه قرارداد اولیه با پیمانکار برای چهاربانده کردن این مسیر ۱۰۷ کیلومتری حدود پنج هزار میلیارد تومان است، افزود: پیش بینی می شود پس از ساخت گذرگاه ارس و پایانه مرزی کلاله اغبند، بخش زیادی از ترانزیت کشور همسایه جمهوری آذربایجان از این مسیر انجام شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • انتقاد شدیدالحن از حکم اعدام توماج | کسانی عمدا حیثیت نظام را بر باد می‌دهند؟
  • انتقاد استاندار گلستان از سنگ‌اندازی‌ در اجرای مصوبه رییس جمهور در آشوراده
  • انتقاد معاون استاندار از آپارتمان‌سازی در قم
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • واکنش هند به انتقاد باکو از فروش تسلیحات به ارمنستان
  • بازدید رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از پایانه مرزی آذربایجان شرقی
  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی در کراچی
  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی از دانشگاه کراچی