Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل درباره پشت‌پرده نشست‌های شورای امنیت قبل از تصویب قطعنامه این شورا درباره غوطه شرقی دمشق صحبت کرد.

به گزارش ایسنا، بشار الجعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل به رأی الیوم گفت که در متن اصلی قطعنامه تأکید شده که باید تمامی طرف‌های درگیر فورا به آتش‌بس انسانی و توقف خشونت در تمامی مناطق سوریه برای ۳۰ روز بعد از ۷۲ ساعت از تصویب قطعنامه پایبند باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این متن هیچ اشاره‌ای به حملات گروه‌های تروریستی به دمشق نشده است که نشان می‌دهد هدف آن خدشه‌دار کردن چهره دولت سوریه و کارشکنی در عملیات نظامی ارتش سوریه و دادن فرصت به تروریست‌ها برای تقویت نیروی خود بود تا فشار بر دولت و ارش سوریه بیشتر شود به ویژه اینکه این مسئله همزمان با صحبت فشرده درباره به‌کارگیری سلاح شیمیایی مطرح شد.  

به گفته الجعفری در متن اصلی قطعنامه اشاره‌ای به مسئولیت کشورهای حامی تروریست‌ها برای اعمال نفوذ و فشار بر این گروه‌ها جهت پایان دادن به جنایت‌هایشان و تضمین پایبندی‌شان به آتش‌بس نشده بود. دولت سوریه خواهان کنار گذاشتن سلاح شده بود اما کسانی که این پیش‌نویس را ارائه کردند این مسائل را نایده گرفتند تا اینگونه نشان دهند که گروه‌های تروریستی وجود ندارد که غیرنظامیان را بکشند بلکه مخالفان میانه‌روی هستند که در برابر نقض ارتش سوریه درباره مناطق کاهش تنش در غوطه از خود دفاع می‌کنند.

الجعفری گفت: بر همین اساس مذاکرات برای تغییر متن اصلی شروع شد و تنها چند ساعت نبود بلکه مذاکرات ماراتونی شبانه‌روزی بود و چند روز ادامه داشت. با موعد پیشنهادی جلسه در روز جمعه روسیه موفق شد اصلاحات اصلی را در این پیش‌نویس انجام دهد از جمله اضافه کردن "مستثنی کردن داعش و النصره از آتش‌بس"، "تبدیل شروع آتش‌بس از ۷۲ ساعت بعد از تصویب به فوری" و تقدیم ضمانت‌هایی از کشورهای تأثیرگذار بر گروه‌های تروریستی.

وی گفت: به رغم فشارهای زیادی که بر هیئت روسیه وجود داشت و تنها به این هیئت محدود نشد بلکه امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در نامه‌ای به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه از وی خواستند به تسهیل تصویب قطعنامه کمک کند اما طرف روسی بر موضع خود پافشاری کرد. کشورهای غربی پیشنهاد دادند که واژه "تصمیم می‌گیرد" به واژه "می‌خواهد"  و واژه "فورا" به واژه "بدون تأخیر" تبدیل شود. هیئت روسیه روز جمعه باز هم بر عدم واقع‌بینانه بودن تحمیل آتش‌بس از سوی شورای امنیت بدون ورود طرف‌ها برای اجرای آن تأکید کرد.

وی گفت: پیشنهاد شد که برای دستیابی به راهکار و عدم تحریک روسیه به استفاده از وتو مشورت بیشتری صورت گیرد. تا اینکه شورای امنیت روز شنبه برای تصویب قطعنامه تشکیل جلسه دهد. اینگونه مذاکرات ادامه داشت.

جعفری گفت: ادعای هیئت‌های غربی درباره اینکه آن‌ها برای تصویب قطعنامه با زمان مسابقه می‌دهند به دلایل زیر ادعای کاذبی بود:

-بعد از گذشت هفت سال از جنگ در سوریه و اذعان بین المللی به اینکه سوریه از جنایت‌های داعش و دیگر گروه‌های تروریستی رنج می‌برد قطعنامه‌ای که مطرح شده بود هیچ اشاره‌ای به قطعنامه‌های شورای امنیت درباره مبارزه با تروریسم نکرده بود.

-هیئت روسیه و سوریه طرف‌هایی بودند که خواهان نشست فوری در ۲۲ فوریه برای بررسی اوضاع غوطه شرقی وو حمله تروریست‌ها به دمشق شدند.(به این معنا که ما و روس‌ها از بررسی اوضاع غوطه شرقی فرار نکردیم)

-هیئت آمریکا از آغاز تلاش می‌کرد تا پیش‌نویس قعطنامه با ساختار اصلی بدون اصلاحات تصویب شود(با هدف تحریک امتیاز وتوی روسیه بعنی هدف سیاسی بود نه انسانی) اما نتوانست به این هدف برسد.

-هیئت‌های غربی دو روز از مذاکرات را با هیئت روسیه و در مسکو و حتی با پوتین گذراندند تا پیش‌نویس قطعنامه تصویب شود که اینجا نیز هدف سیاسی بود نه انسانی.

-هیئت‌های غربی بیشتر وقت را سر عبارت‌هایی تلف کردند به جای اینکه اصلاحات اصلی را انجام دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۵۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب نخستین آیین‌نامه سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش پس از ۱۲ سال

وزیر آموزش‌وپرورش امروز پس از ماه‌ها غیبت در حیاط دولت به جمع خبرنگاران آمد تا از تصویب نخستین آیین‌نامه سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش پس از ۱۲ سال انتظار از زمان تصویب این سند در هیئت دولت خبر دهد.

رضا مراد صحرایی با تأکید بر اینکه این سند ائتلاف برای اعتلای تعلیم و تربیت را نشانه‌گیری کرده تصویب این آیین‌نامه نشان داد که در دولت موضوع مهارت‌آموزی به‌عنوان زیرساخت اصلی جهش تولید با مشارکت مردم از طریق دبیرستان‌ها و هنرستان‌ها باید دنبال شود.

وی بابیان اینکه در همین راستا آیین‌نامه تربیت کودکی در دستور کار دولت قرارگرفته اظهار داشت: به‌زودی نیز دو آیین‌نامه دیگر انسداد مبادی بی‌سوادی و توسعه سواد خواندن در کشور و دیگری برنامه ملی اوقات فراغت به دولت خواهد آمد تا به تصویب برسد.

وزیر آموزش‌وپرورش خاطرنشان کرد: این آیین‌نامه در ۱۰ ماده به تصویب هیئت دولت رسید. بر این اساس تا ۵ سال آینده، ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می‌شود و تعداد دانش آموزان در رشته‌های مهارتی در هنرستان به نیمی از دانش آموزان کل کشور می‌رسد. این عدد الآن ۳۹ درصد است. ضمن اینکه  ۸۰۰ هنرستان نیز از طریق تغییر فضای آموزشی موجود ایجاد می‌شود.

وی اضافه کرد: بر اساس این آیین‌نامه ۲ هزار و ۵۰۰ هنرستان به واحدهای تولیدی و کارآفرین تبدیل خواهد شد و معادل ۲ درصد اعتبارات حساب‌های ملی و استانی پیشرفت و عدالت به‌عنوان مشوق در اختیار شرکت‌ها و صنایعی قرار می‌گیرد که هنرستان تأسیس کنند و  تأسیس هنرستان‌های  وابسته به دستگاه‌ها و مراکز غیردولتی و تیزهوشان نیز در این آیین‌نامه دیده‌شده است.

وی خاطرنشان کرد: وزارت صمت هم مکلف به ایجاد هنرستان در جوار شهرک‌های صنعتی شده است. وزارت تعاون، نفت،  صمت، کشاورزی، فرهنگ، گردشگری، راه، بهداشت، وزارت کشور و ورزش حداقل ۵ هنرستان وابسته مبتنی بر ظرفیت‌های خود برای تقویت مهارت‌آموزی ایجاد کنند.

وزیر آموزش‌وپرورش همچنین گفت که ۲۰درصد ظرفیت آموزشی مراکز فنی و حرفه‌ای به آموزش مهارت به سایر دانش آموزان غیر فنی و حرفه‌ای اختصاص می‌یابد و وزارت آموزش‌وپرورش مکلف شده به دانش آموزان دوره دوم متوسطه غیر فنی و حرفه‌ای، ۳۰۰ ساعت آموزش مهارتی دهد.

صحرایی افزود: تغییر کاربری هنرستان‌ها و تصاحب زمین‌های ممنوع است. اگر هنرستانی قابل‌استفاده نباشد، با اجازه وزارت آموزش‌وپرورش امکان تغییر بهره‌برداری از آن‌ها ممکن است.

به گفته صحرایی موضوع تغییر تقویم آموزشی هم در قالب یک طرح در دولت تصویب‌شده و در حال بررسی است اما هنوز قطعی نشده است و مطابق راهکاری از تحول هستند، ۱۰ تا ۲۰ درصد برنامه‌های آموزشی باید متناسب با زیست‌بوم هر استان امکان تغییر داشته باشد. امکان‌سنجی این موضوع در دستور کار شورای عالی آموزش‌وپرورش قرارگرفته و امیدواریم این موضوع به‌زودی به ثمر برسد.

صحرائی با تأکید بر اینکه سند تحول بنیادین اجرایی نخواهد شد مگر با ائتلاف همه دستگاه‌های وابسته به دولت و وزارتخانه‌ها، تصریح کرد: این یک اتفاق مبارک و یک ریل جدید برای تقویت تعلیم و تربیت کشور است.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص درباره پرداخت هزینه کلاس‌های فوق‌العاده قبول‌شدگان آزمون آموزش‌وپرورش در سال گذشته هم با تأکید بر اینکه اگر قانونی در مجلس است که گفته این موضوع غیرقانونی است، همان قانون مبنا است، تصریح کرد:  ما چنین قانونی را نداریم که گرفتن هزینه مهارت‌آموزی غیرقانونی است، این مصوبه هیئت‌امنای دانشگاه است و مصوبات هیئت‌امنا در چارچوب ضوابط هیئت امناها لازم‌الاجرا هستند اینکه سال‌های گذشته این هزینه را نمی‌گرفتند به این معنا نیست که امسال که گرفته‌اند غیرقانونی است.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در پارلمان اروپا
  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • تصویب نخستین آیین‌نامه سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش پس از ۱۲ سال
  • رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد
  • در ظاهر بی‌قدرت اما همه کاره در پشت پرده؛ هونس و رومنیگه چه جایگاهی در بایرن مونیخ دارند؟