Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته کارشناسان حیات‌وحش، کاهش زاد و ولد و افزایش مرگ و میر در گونه‌ای از نهنگ‌های اقیانوس اطلس شمالی موسوم به "right whales" که به دلیل صنعت صیادی تشدید شده تا سال ۲۰۴۰ میلادی به انقراض این نهنگ‌ها می‌انجامد.

به گزارش ایسنا، کاهش تدریجی جمعیت این نهنگ‌ها که باعث شده با پایان یافتن فصل تولید مثل آنها هیچ تولد جدیدی صورت نگیرد، کارشناسان را به این باور رسانده که بدون مداخله به موقع بشر، سرنوشت این گونه با انقراض رو به رو خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج بررسی در سواحل شرقی آمریکا نشان داد سال گذشته شمار قابل توجهی مرگ و میر در جمعیت این گونه دیده شده است. از جمله تهدیداتی که این جانوران با آن مواجه‌اند می‌توان به گیر افتادن در تورهای ماهیگیری برای صید خرچنگ‌ها و تنازع روز افزون برای یافتن غذا در آب‌هایی که بطور غیر طبیعی گرم شده‌اند، اشاره کرد.

بنا به تخمین‌های کارشناسان تعداد ۴۳۰ قلاده از این گونه نهنگ در سراسر جهان باقی مانده که در این میان تنها ۱۰۰ نهنگ ماده وجود دارد.

مارک باومگارتنر، بوم شناس دریایی از موسسه اقیانوس شناسی «وودز هول» در ماساچوست با اشاره به سرعت از بین رفتن این نهنگ‌ها توسط انسان‌ها گفت این ۱۰۰ نهنگ ماده تا ۲۰ سال آینده از بین خواهند رفت و به نابودی تمامی نهنگ‌های این گونه تا سال ۲۰۴۰ منجر خواهد شد.

در اولین مرگ به ثبت رسیده در سال ۲۰۱۸ یک نهنگ ماده ۱۰ ساله که در آلات ماهیگیری به دام افتاده بود در سواحل ویرجینیا پیدا شد. در سال ۲۰۱۷ میلادی ۱۸ مرگ زودهنگام نهنگ‌ها به ثبت رسیده است.

تحقیقات فدرال نشان می‌دهد ۸۲ درصد از مرگ‌های زودهنگام نهنگ‌ها در اثر به دام افتادن در آلات ماهیگیری به وقوع می‌پیوندد. نخستین مقصر این معضل، صنعت صید خرچنگ ایالت‌های نیو – اینگلند آمریکا و دومین مقصر، صید خرچنگ در آب‌های کاناداست.

باومگارتنر همچنین گفت: تا حدود هفت سال پیش جمعیت این گونه نهنگ‌ها سالم بود اما با افزایش قدرت ریسمان‌های استفاده شده برای صید خرچنگ‌ها،‌ نهنگ‌هایی که در دام این آلات می‌افتند کمتر قادر به فرار از آنها هستند که باعث می‌شود برخی از آنها به طور کلی تلف شده، برخی در شنا کردن دچار مشکل شوند و گرسنگی بکشند. در بسیاری از موارد نیز از دست دادن مقادیر بالایی چربی در نهنگ‌های ماده منجر به ناباروری آنها می‌شود.

وی با بیان اینکه ابزارآلات صید خرچنگ‌ها می‌توانند به گونه‌ای طراحی شوند که با زندگی نهنگ‌ها سازگاری داشته باشند ادامه داد: دولت آمریکا باید برای تنظیم این ابزارآلات مداخله کند. این صنایع باید از تکنولوژی‌هایی استفاده کنند که در آن صیادان بتوانند بدون استفاده از تورهای شناور به صید خرچنگ‌ها بپردازند.

این نهنگ‌ها عمدتا از فیتوپلانکتون‌ها تغذیه می‌کنند. به اعتقاد دانشمندان، گرم شدن سریع خلیج "مین" که با تغییرات اقلیمی در ارتباط است، منابع غذایی این نهنگ‌ها را به شدت کاهش می‌دهد.

به گزارش گاردین، اقدامات قبلی برای جلوگیری از برخورد کشتی‌ها با این جانوران و حفاظت از مناطق تغذیه‌ای آنها، تاثیر گذار بوده است. بسیاری از گروه‌های زیست محیطی، دولت فدرال را مورد انتقاد قرار داده و خواستار حفاظت بیشتر از این گونه شده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۵۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) نجات ۱۶ توله خرس سیاه در خطر انقراض از استخراج کیسه صفرا

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

فرارو- یک موسسه خیریه حفاظت از محیط زیست، در ۱۹ مارس ۲۰۲۴ شانزده توله خرس سیاه آسیایی که دچار سوء تغذیه بودند را در خانه‌ای در وینتیان، پایتخت لائوس، پیدا شدند که بزرگترین نجات سال عنوان شد.

به گزارش فرارو، خرس سیاه آسیایی یا خرس ماه که لکه سفیدی هلال‌شکل روی سینه‌اش دارد، در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN RED LIST) در طبقه در بحران انقراض (CR) قرار دارد و هیچ آمار مشخصی از تعداد اندک باقی‌مانده جمعیت این گونه در دست نیست.

تعداد زیادی از خرس‌های سیاه آسیایی به عنوان حیوان خانگی نگهداری می‌شوند یا برای استخراج صفرا برای استفاده در طب سنتی پرهزینه نگهداری می‌شوند.

مت هانت از مسئولان پناهگاهی که توله‌ها نگهداری می‌شوند گفت که توله‌ها اکنون با بطری تغذیه می‌شوند و باید چندین ماه در پناهگاه بمانند تا به اندازه کافی بزرگ شوند و بتوانند به تنهایی زنده بمانند.

او به رویترز گفت: این احتمالا بزرگترین نجات توله خرس در حال انقراض در سراسر جهان است.

هانت گفت که پلیس لائوس این توله‌ها را در اواخر مارس در جریان یورش به خانه‌ای که متعلق به یک تبعه چینی بود، نجات داد. گروه ۱۰ نر و ۶ ماده را پیدا کردند که بین ۱.۳ تا ۴ کیلوگرم وزن داشتند و گمان می‌رود دو تا چهار ماهگی داشته باشند.

وی افزود: همسایه‌ها با شنیدن صدای گریه توله‌ها به پلیس خبر دادند. زمانی که پلیس توانست آن‌ها را بیرون بکشد، یکی از توله‌ها مرده بود.

هانت گفت: آن‌ها بسیار کوچک هستند و ظاهراً به طور غیرقانونی از شکارچیان در سراسر لائوس شمالی خریداری شده اند... به احتمال زیاد برای استفاده از کیسه صفرا نگهداری می‌شدند.

وی افزود که آنها خیلی خوشحال هستند که شانزده توله از ۱۷ توله زنده هستند و شانس دوباره‌ای برای زندگی بدون ترس و رنج دارند.

استخراج کیسه صفرای خرس‌های سیاه آسیایی در چین قانونی است، اما در لائوس، ویتنام و کامبوج و سایر کشور‌ها غیرقانونی است.

دیگر خبرها

  • چین دقیق‌ترین اطلس ماه را منتشر کرد
  • (ویدئو) نجات ۱۶ توله خرس سیاه در خطر انقراض از استخراج کیسه صفرا
  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • نخستین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس‌شناسی
  • اولین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس شناسی
  • (تصاویر) شگفت‌انگیزترین اکتشافات در دل دریاها؛ از خوک باربی تا مارماهی کور ژلاتینی
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش : کشتی‌ های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • کشتی‌های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم