Web Analytics Made Easy - Statcounter

یطرف: سیاست راهبردی وزارت نفت تقویت زمینه پژوهش و فناوری است/ یوسفی: زمینه حضور و رقابت شرکت‌های دانش‌بنیان در منطقه ویژه پارس فراهم شده است

آئین اختتامیه هشتمین جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نفت، هفتمین جشنواره ملی دانایی خلیج فارس (جایزه شهید تندگویان) و دومین فن بازار صنایع نفت و گاز در سالن همایش‌های منطقه ویژه پارس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش جنوب نیوز، در این همایش، معاون وزیر نفت، استاندار بوشهر، رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر و رئیس پارک علم و فناوری استان سخنرانی کردند.

ارائه دستاوردهای منتج از فعالیت‌های پژوهش و فناوری توسط برگزیدگان جشنواره وزارت نفت و اهدای جوایز به برگزیدگان و بازدید از دومین فن بازار نفت و گاز و پتروشیمی از دیگر بخش‌های این آئین بود.

زمینه حضور و رقابت شرکت‌های دانش‌بنیان در منطقه ویژه پارس فراهم شده است

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در این مراسم گفت: زمینه حضور و رقابت شرکت‌های دانش‌بنیان در منطقه ویژه پارس فراهم شده است.

مهدی یوسفی ادامه داد: افتخار بزرگی است که این سه رویداد را در استان بوشهر میزبانی می‌کنیم و برای اولین بار این رویدادها در پارس جنوبی برگزار می‌شود.

وی از حضور مهندس بی‌طرف معاون وزیر نفت، استاندار بوشهر و معاونان، از پژوهش و فناوری وزارت نفت و مسئولان دانشگاه‌ها، مسئولان شهرستان عسلویه و شوراها و ائمه جمعه و سایر مسوولان  در این مراسم تقدیر کرد.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با بیان اینکه توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است گفت: تا ۱۰۰ سال پیش وجه تمایز شرکت‌ها و نهادها بر روی نیروی انسانی بود و داشتن نیروهای بهتر و بیشتر یک مزیت اقتصادی بود ولی بعدها داشتن منابع یک مزیت شد و سپس سرمایه و امروزه به تدریج سرمایه هم یک مزیت رقابتی نیست و فناوری به عنوان مهمترین مزیت محسوب می‌شود.

یوسفی گفت: هر کشوری که در حوزه علم و دانش و تکنولوژی عملکرد بهتری داشته باشد به موفقیت بیشتری رسیده و گوی رقابت را از رقبا می‌رباید. کشورهای موفق که می‌بینیم بدون داشتن منابع زیرزمینی و یا جمعیت بالا دارای جایگاه ویژه‌ای هستند.

وی اضافه کرد: در صنعت نفت نیز به این موضوع توجه جدی شده است و به پژوهش و فناوری وزارت نفت نگاه ویژه‌ای شده است که راهکاری خوب برای کاهش وابستگی به منابع است.

یوسفی در ادامه افزود: در منطقه پارس نیز تلاش کردیم این موضوع را در بخش‌های مختلف دنبال کنیم.  از شرکت‌های دانش‌بنیان برای حضور و استقرار در منطقه از حمایت های ویژه ای شده است و  این اتفاقی نمادین نبوده است و نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان به قرارداد منجر شده است.

وی ادامه داد: تلاش کردیم در سه سال گذشته با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان نمایشگاه برگزار کردیم و توانمندی این شرکت‌ها ارائه شد و شاهد ایجاد بازار و خرید محصول این شرکت‌ها بودیم. خیلی عقب هستیم از جایی که باید باشیم.

یافته های پژوهشی بهترین راهکار برای توسعه و پیشرفت کشور است

استاندار بوشهر در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نفت گفت: یافته های پژوهشی بهترین راهکار برای توسعه و پیشرفت کشور است.

عبدالکریم گراوند اظهار داشت: استان بوشهر لقب پایتخت انرژی کشور را دارد و باید با توسعه پژوهش و دانایی دست در دست هم داده تا زمینه آبادانی ایران اسلامی فراهم شود.

وی بیان کرد: یکی از مشکلات ما در حوزه توسعه و پیشرفت این است که چرخ دنده‌ها به هم متصل نبوده‌اند و عملکرد جزیره ای باعث شده تا به اهداف مورد نظر دست نیافته ایم.

گراوند با انتقاد از وضعیت بیکاری اهالی استان بوشهر در کنار ظرفیت عظیم پارس جنوبی افزود: امروز در پایتخت انرژی ایران یعنی استان بوشهر، میزان بیکاری استان زیبنده این منطقه نیست و میزان بیکاری بالا است.

استاندار بوشهر ادامه داد: در استان بوشهر میزان بیکاری ۱۱.۱ است و بیکاری ما در استان تقریبا اندازه میانگین کشور است که زیبا نیست و باید شاهد بهبود این وضعیت باشیم.

وی اضافه کرد: مراکز علمی باید پایتخت انرژی کشور و این تمدن عظیم صنعتی را از علم و تحقیق خود بهره‌مند کنند و با پشتیبانی خود در حوزه اشتغال، بخش زیادی از مشکلات را رفع کنند.

گراوند ادامه داد: مسوولان و نخبگان جامعه از فرصت همگرایی و هم افزایی برای رفع مشکلات بهره بگیرند و باید شرکت‌های دانش بنیان ما از این ظرفیت استفاده کنند.

استاندار بوشهر افزود: ۶۰۰ نفر در حوزه شرکت‌های دانش بنیان در مرکز استان مشغول فعالیت هستند. این رقم در مقابل این ظرفیت عظیم رقم پائینی است و باید بیشتر تلاش کنیم.

وی گفت: از وزیر نفت می‌خواهیم که این جشنواره در مرکز استان برگزار شود. در حوزه مسئولیت های اجتماعی باید جنوب استان مورد توجه قرار گیرد ولی مرکز استان هم باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد و بتوانیم نقش خود را به خوبی ایفا کنیم.

سیاست وزارت نفت، تقویت زمینه پژوهش و فناوری است

معاون پژوهش، فناوری و مهندسی وزارت نفت گفت: سیاست راهبردی وزارت نفت تقویت زمینه پژوهش و فناوری است که هم در درون وزارت نفت و هم در صنایع و شرکت‌های وابسته به خوبی به این موضوع توجه می‌شود.

حبیب‌الله بی‌طرف اظهار داشت: در دو سال اخیر در وزارت نفت رویکردهای جدیدی در این عرصه اتخاذ شده است. ما ۱۰ درصد ذخایر نفت جهان و ۱۸ درصد گاز جهان را داریم و توان تولید سالانه ۴۰۰ میلیارد مترمکعب گاز و روزانه شش میلیون بشکه نفت خام را داریم.

وی ادامه داد: ساختار توسعه‌یافته نفت و گاز را در اختیار داریم و از نظر مجموع ذخایر هیدروکربوری را نگاه کنیم ایران کشور اول جهان است.

معاون پژوهش و فناوری و مهندسی وزارت نفت گفت: در برنامه درازمدت تولید ۴.۵ بشکه نفت و ۹۵۰ هزار بشکه میعانات و هزار و ۱۰۰ میلیون تولید روزانه گاز طبیعی را در برنامه داریم که به ۱۳۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در بالادست و ۶۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در پائین دستی نیاز داریم.

وی بیان کرد: فناوری می‌تواند ارزش افزوده و اشتغال گسترده‌ای را در کشور ایجاد کند که چهار طرح در برنامه است؛ انتقال فناوری از طریق قراردادهای جدید نفتی یکی از این برنامه‌ها است.

بی‌طرف افزود: توسعه و انتقال فناوری در بخش بالا دست با مشارکت شرکت‌های داخلی، انتقال و توسعه فناوری در پائین دست و حمایت از ساخت داخل از طریق قرارداد با سازندگان داخلی برای تولید کالاهای پرمصرف از دیگر برنامه‌ها است.

معاون پژوهش و فناوری و مهندسی وزارت نفت تاکید کرد: نظام پژوهش از نظام متمرکز به حالت غیرمتمرکز تبدیل می‌شود و اختیارات تفویض می‌شود، جاری‌سازی اصل نتیجه‌گرایی در امور پژوهشی است که بتوان نتیجه آن را استفاده کرد.

وی ادامه داد: ساختار جدید فناوری و پژوهش در وزارت نفت تدوین و طراحی شده است و نقش هر یک از اجزا مشخص شده است. تببین صحیح ماموریت‌ها و برنامه‌های هر یک از دستگاه‌ها در این زمینه بسیار مهم است.

معاون پژوهش و فناوری و مهندسی وزارت نفت با بیان اینکه پیشبرد اهداف انقلاب نیازمند پیشرفت است و باید در عرصه فناوری حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: جذب و توسعه فناوری و ارتقای ظرفیت‌ها و توانمندی شرکت‌های داخلی با جدیت دنبال می‌شود.

افتتاحیه سیستم مدیریت یکپارچه ارتباطات رادیویی درمانگاه ها و آمبولانس های بهداشت و درمان صنعت نفت

در حاشیه این مراسم، سیستم مدیریت یکپارچه ازتیاطات رادیویی درمانگاه ها و آمبولانس های بهداشت و درمان صنعت نفت با برقراری اولین ارتباط رادیویی توسط معاون وزیر نفت و استاندار بوشهر به بهره برداری رسید.

مهدی یوسفی مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: در گذشته وقتی حادثه ای رخ می داد امکانات اورژانش با هم در ارتباط نبودند و با وجود امکانات و زیرساخت های بالایی که وجود داشت هماهنگی لازم جهت ارایه باکیفت خدمات میسر نبود که با راه اندازی این سیستم بسیاری از مشکلات موجود در این زمینه مرتفع می گردد.

 وی اضافه کرد: با راه اندازی این سیستم هماهنگی و تقسیم کار به خوبی انجام می شود و آمبولانس ها و بیمارستان های معین در مناطق مختلف با هم در ارتباط مستقیم خواهند بود.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تصریح کرد: برای راه اندازی این شبکه رادیویی یکپارچه دو میلیارد تومان هزینه شده و کل ناوگان تحت پوشش سیستم یکپارچه قرار گرفته است.

فرهاد باقری رییس بیمارستان توحید جم نیز در این آیین راه اندازی این شبکه رادیویی گفت: هم اکنون زیر ساخت ارتباط معین فراهم شده و در فاز اول 68 دستگاه آمبولانس در 42 منطقه ثابت به این سیستم متصل شده اند که باعث ارتقای سیستم های بهداشت و درمان در منطقه شده است.


۲۲۳ پیشنهاد به هفتمین جشنواره ملی دانایی خلیج فارس ارسال شد

رییس هفتیمن جشنواره ملی دانایی خلیج فارس در آیین اختتامیه این مراسم گفت:۲۲۳ پیشنهاد به هفتمین جشنواره ملی دانایی خلیج فارس ارسال شد

بوشهری اظهار داشت:از دو دوره قبل پیشنهاد شد و وزیر نفت موافقت کرد که این جشنواره در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی به دلیل اهمیت آن تخصصی‌تر شود.

وی اضافه کرد:منطقه ویژه پارس دارای بزرگترین مخزن گازی جهان است و در کل جهان به اندازه این مخزن گاز وجود ندارد و همین باعث شده که ایران دومین دارنده ذخایر گازی جهان باشد و این جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نفت به نام شهید تندگویان مزین شد و در مدت کوتاهی که وزیر نفت بود تلاش ها و موفقیت های بسیار زیادی صورت گرفت.

بوشهری با اشاره به تلاش های شهید تندگویان برای حفظ پالایشگاه آبادان در طول جنگ تحمیلی گفت: این پالایشگاه بیش از ۱۰۰ سال عمر دارد ولی هنوز هم بزرگترین پالایشگاه کشور است و خوشحالیم که  مزین به نام شهید تندگویان است.

رییس هفتیمن جشنواره ملی دانایی خلیج فارس اظهار داشت :نمایندگانی از ۲۴ استان در این جشنوره شرکت کردند و طرح‌های مختلفی را ارائه کردند. مالکان دنیا کسانی هستند که فکر و اندیشه و فناوری دارند و بدون کاغذ تولید می‌کنند و کار می‌کنند. خوشبختانه جشنواره ملی  دانایی خلیج فارس از لحاظ تعداد شرکت کنندگان و فرهیختگان در هر دوره نسبت به دوره قبل افزایش می‌یابد.

بوشهری اضافه کرد:امسال ۲۲۳ پیشنهاد داشتیم که در چند مرحله بررسی شد و در آخرین مرحله که ارائه حضوری است و اساتید این طرح‌ها را ارزیابی کردند  و امروز از بهترین طرح‌ها تقدیر خواهیم کرد.

وی در پایان گفت:امیدواریم این جشنواره زمینه‌ای باشد تا جوانان این کشور بتوانند استعدادها و قابلیت‌های خود را به خوبی نشان دهند و با حمایت از این ایده‌ها شاهد موفقیت باشیم و حضور افراد با تجربه در کنار جوانان می‌تواند منتج به افزایش راندمان کاری شود و بسیار ارزشمند است.

جشنواره دانایی خلیج فارس زمینه ساز تعامل دانشگاه و صنعت است

رییس دانشگاه حلیج فارس بوشهر با اعلام مطلب بالا، اظهار داشت: این جشنواره دارای اعتبار و جایگاه ویژه‌ای است و زمینه تعامل بیشتر صنعت و دانشگاه و شرکت‌های دانش‌بنیان را فراهم می‌کند.

عبدالمجید مصلح اضافه کرد: دانشگاه خلیج فارس بر روی دو حوزه به صورت ویژه تمرکز دارد که شامل انرژی و دریا است و این محورها را به عنوان مزیت‌های کلیدی برای خود تعیین کرده است و تاکید ویژه بر توسعه و فناوری دارد.

 رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر خاطرنشان کرد: موفقیت‌های خوبی در سال‌های اخیر کسب شده است. این دانشگاه در زمینه میزان ارجاعات دارای رتبه دوم کشور است و از نظر کمیت نیز دارای رتبه ۱۸ کشور است.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه خلیج فارس بوشهر از نظر آموزشی و کیفیت رتبه هشتم کشور را دارد، تصریح کرد: بیش از ۵۰ درصد فارغ‌التحصیلان ما در دانشگاه معتبر کشور ادامه تحصیل می‌دهند و در بسیاری از رشته‌ها رتبه‌های خوبی را در کشور كسب کردیم.

مصلح با بیان اینکه دانشگاه خلیج فارس بوشهر به جمع یک درصد دانشگاه موثر جهان پیوسته است، اضافه کرد: سه نفر از همکاران ما جزو دانشمندان یک درصد برتر جهان هستند.

وی تاکید کرد: تاکنون همکاری های خوبی با صنعت داشتیم و با نهادهای مختلف همکاری و تعامل خوبی را داریم.

 رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر افزود: آزمایشگاه‌های خوبی را در دانشگاه خلیج فارس داریم و بیش از ۲۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای این آزمایشگاه‌ها شده است.

وی افزود: پایداری صنعت نیازمند توجه به علم و فناوری است. باید سختی‌های ارتباط دانشگاه و صنعت را به جان بخریم و شرایطی فراهم شود که تکیه به نفت و منابع طبیعی داریم.

مصلح بیان کرد: سال‌ها است که تصمیم داریم به سمت ایجاد ارزش افزوده برویم ولی به جایگاه خوبی نرسیده‌ایم.

وی گفت: در سال‌های اخیر تلاش‌های خوبی صورت گرفته است ولی تا رسیدن به شرایط ایده‌ای خیلی کار داریم و هم مدیران صنعت و هم مدیران دانشگاه باید به مدل‌های مناسب برای ایجاد این ارتباط برسند.

 رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر اضافه کرد: سرمایه‌گذاری در عرصه فناوری صنعت نفت و گاز باید در استان بوشهر و استان‌های نفتی و گازی انجام شود.


منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۷۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد

بخش R&D آوان بهمن شیمی مجهز به مدرن‌ترین تجهیزات و فناوری‌های روز دنیا بوده و توسط تیمی از متخصصان برجسته در حوزه شیمی و داروسازی در حال توسعه مولکول‌های دارویی است. این بخش وظیفه توسعه مواد اولیه دارویی جدید و همچنین بهینه‌سازی روش‌های تولید محصولات موجود را بر عهده دارد.

دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با تاکید بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و نوآور در حوزه سلامت گفت: در کشور ما رویکرد جدیدی به علم و فناوری وجود دارد که مسیر را تغییر داده و تبدیل علوم به فنون در دستور کار مراکز علمی قرار گرفته است. دانشگاه‌ها فقط تا سطحی، فناوری را خلق می‌کنند و پس از آن نیاز است تا بخش خصوصی و صنایع در کنار یکدیگر قرار گیرند و بر اساس قانون و مسیر مشخص تولید دانش بنیان رشد و جهش یابد.

دکتر محمد رضا عبدالهی، مدیر عامل شرکت آوان شیمی، در سخنانی در این مراسم، ضمن ابراز خرسندی از افتتاح بخش R&D ، گفت: «ما متعهد به تولید مواد اولیه دارویی با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای بین المللی هستیم. افتتاح این بخش، نقطه عطفی در مسیر این تعهد است و امیدواریم که با کمک این بخش، بتوانیم با توسعه و بهینه سازی محصولات جدید نقشی موثر در ارتقای سطح سلامت جامعه ایفا کنیم.»

وی افزود: «آوان شیمی همواره با توسعه دانش فنی محصولات ارزشمند با کیفیت و اثربخش، در جهت تامین با ثبات و امن دارویی و همچنین کاهش وابستگی کشور در زمینه مواد موثره داروئی گام بر می‌دارد. مبنا قرار دادن تحقیقات در خدمت تولید صنعتی در این شرکت از ارزش‌های اصلی  است».

دکتر عبدالهی اضافه کرد: «از دیگر اهداف استراتژیک شرکت و در راستای ارتقاء نظام سلامت کشور، می‌توان به ایجاد سایت تولیدی مطابق با اصول GMP برای تولید محصولات High-Potent و LVHV به منظور امکان تولید محصولات درمانی در حوزه‌های جدید اشاره کرد».

مدیرعامل آوان شیمی با تاکید بر اهمیت محصولات دانش بنیان افزود: « بر اساس تأییدیه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، شرکت آوان شیمی تاکنون موفق به اخذ گواهی دانش بنیان 3 محصول خود گردیده و اقدامات لازم جهت اخذ تائیدیه دانش بنیان 6 محصول دیگر نیز در حال انجام است. لازم به ذکر است این شرکت برای اولین بار در کشور، اقدام به تولید و فروش مولکول تلمیزارتان به عنوان یکی از محصولات جدید دسته قلبی و عروقی با هدف کنترل فشارخون نموده است».

در حال حاضر 30 مولکول در پایپ لاین توسعه شرکت آوان شیمی قرار دارد که از این تعداد، 4 مولکول در مرحله تولید و فروش صنعتی، 11 مولکول در مرحله اخذ پروانه فروش در سال جاری، 9 مولکول در مرحله توسعه دانش فنی و 6 مولکول در فاز بررسی اولیه است.

در راستای توسعه همکاری و مشارکت‌های علمی، کمک به اقتصاد دانش بنیان و ایجاد ارتباط موثر مابین صنعت و دانشگاه، همکاری با مراکز دانش نهاد و اساتید دانشگاهی و مراکز علمی و تحقیقاتی نیز در حال انجام است و همچنین شش پروژه توسعه محصول به منظور همکاری با دانشگاه‌ها و متخصصین کشور برای سال جاری تعریف شده است.

افتتاح بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی گامی بلند در مسیر ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق تولید مواد اولیه دارویی باکیفیت و مبتنی بر نوآوری است.

درباره شرکت آوان بهمن شیمی

شرکت آوان بهمن شیمی به عنوان شرکتی دانش بنیان، تحقیقاتی و تولیدی از ابتدای سال1400در صنعت داروسازی کشور و در حوزه تولید مواد موثره داروئی فعالیت خود را آغاز نموده است. این شرکت با رویکرد نوآورانه و مطابق با استانداردهای بین المللی، یکی از شرکت‌های تامین کننده مواد موثره داروئی است که در حوزه‌های درمانی مختلف نظیر دیابت، کاردیولوژی، نورولوژی، ایمونولوژی و آنکولوژی در حال فعالیت است.

 

دیگر خبرها

  • مرکز تجاری هند و ایران با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور راه اندازی شد
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی دوست من کتاب برگزار می‌شود
  • رییس هیات اجرایی سی‌امین جشنواره علوم پزشکی رازی منصوب شد
  • تجلیل از ۵۰۰۰ معلم شاغل و بازنشسته جنوب استان بوشهر
  • آئین اختتامیه جشنواره سفیران سلامت با تجلیل از فعالان سلامت
  • تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی آغاز شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • مهندسی معکوس قطعات پتروشیمی پارس جنوبی به همت دانش بنیان‌ها
  • اختتامیه دومین جشنواره شهید آوینی در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود