Web Analytics Made Easy - Statcounter

تجمع علمای مسلمان لبنان در سال 1402 با هدف توجیه امت برای توحید صفوف خود و مقابله با فتنه انگیزی و اشغال کشورها تشکیل شد؛ اعضای آن متشکل از علمای شیعه و سنی و از خبره ترین علمای لبنان هستند.

در نیمه شعبان سال 1402 مصادف با هفته اول از پاییز سال 1982میلادی، همزمان با کنفرانس مستضعفان در تهران، دشمن صهیونیستی به لبنان حمله کرد؛ پس از بررسی وضعیت، هیأت لبنانی شرکت‌کننده در کنفرانس مذکور، گزینه‌ای بهتر از وحدت مسلمانان به عنوان پاسخی بر این اقدام صهیونیست‌ها نیافتند و ایده تشکیل تجمع علمای مسلمان در لبنان از اینجا آغاز شد؛ ایده ای که مورد نظارت شخصی امام خمینی (ره) قرار گرفت؛ پس به تبع آن تجمع علمای مسلمان شیعه و سنی در لبنان تشکیل شد و حرکتی میدانی را به همراه جبهه نظامی شروع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هدف از تأسیس این تجمع، توجیه امت برای توحید صفوف خود و مقابله با فتنه انگیزی و اشغال کشورشان بود.

اعضای منسوب به تجمع، از خبره ترین علمای شیعه و سنی لبنان هستند و در میان آنها قاضیان، ائمه جمعه ...حضور دارند و برای عضویت در نظام داخلی و قبول عضویت مذهب معینی را مشخص نکرده اند؛ در شروط عالم بودن همین اندازه که به مرحله ای برسد که بتواند مسائل دینی را توجیه کند و ملتزم به روش دینی باشد، کافی است.

می توان گفت که غالب علمای سنی آن، بنا بر روش مرسوم، عهده دار قضاوت شرعی و دار الفتوا می باشند و تعدادی از اعضای آن از مهم ترین اعضای محاکم شرعی شیعه و از اعضای هیأت علمی در مجلس اسلامی اعلای شیعی هستند.

این تجمع تفاهم نامه های دوجانبه ای را با بسیاری از مؤسسات دینی و اجتماعی و فرهنگی  کشورهای عربی و اسلامی برای همکاری در زمینه های مختلف از جمله برگزاری کنفرانسها و سمینارهای مشترک به امضا رسانده است.

تجمع علمای مسلمان لبنان به مؤسسات رسمی نزدیک است و مسائل زیادی را که متعلق به شئوون دینی مسلمانان در لبنان است، مورد توجه  قرار دارند و آن را بر پا می دارند.

این تجمع خود را یک هیأت علمایی و افرادی دور از مؤسسات نمی دانند، ولی در مواقعی که می خواهند دخالتی در قوانین رسمی مؤسسات داشته باشند به تنهایی وارد می شوند و به اسم تجمع دخالتی ندارند.

امام خمینی(ره) به عنوان یک مرجع و فقیه و ولی امر، مورد توجه و رضایت اعضای تجمع به عنوان یک شخصیت و نمونه فقیه عادل بود و بعد از رحلت امام، علمای اهل سنت در لبنان چه آنهایی که اعضای تجمع بودند و یا جزء اجزای تجمع نبودند و حتی علمایی که خارج از تجمع بودند با جانشین امام یعنی آیت الله خامنه ای بیعت کردند.
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۸۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق(ع) در گسترش مذهب شیعه نقش برجسته ای داشتند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمد جواد باقری ارومی ظهر شنبه در اجتماع سوگواران شهادت امام جعفر صادق (ع) در مسجد امام جعفر صادق (ع) شهرستان آستارا با تسلیت شهادت ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، اظهار کرد: هر آنچه در دین و معنویت داریم مدیون امام صادق (ع) هستیم.

امام جمعه آستارا با بیان‌اینکه امام صادق (ع) فقه اسلامی را منظم و منسجم و مطالب و مسائل را دسته بندی کرد، افزود: امام جعفر صادق (ع) در گسترش و اشاعه اسلام ناب محمدی (ص) و مذهب شیعه نقش برجسته‌ای داشتند.

وی با تأکید بر اینکه در میان امامان شیعه، بیشترین روایات را از امام جعفر صادق (ع) داریم، اضافه کرد: مفسران و مبلغانی که دین را شناخته‌اند، آن را منتقل می‌کنند و نشر می‌دهند و این موضوع همان مطالعه سیره امام جعفر صادق (ع) است که سال‌ها تداوم دارد.

وی ادامه داد: حضرت امام جعفر صادق (ع) دارای شخصیت جامع علمی و نظرات متقن و ژرف در رشته‌های مختلف علوم و معارف بود، به گونه‌ای که در دوران زندگی و حیات فرهنگی خویش بسیاری از راه‌های دانش و بینش را گشود و بیراهه‌های نادانی و ناآگاهی را مسدود کرد و زمینه‌های رشد و نمو و کمال علمی را برای جامعه اسلامی مساعد و مهیا ساخت.

حجت‌الاسلام باقری ضمن تقدیر از فراجا در راستای اجرای طرح نور بر تداوم اجرای این طرح تاکید کرد و افزود: این طرح باید با قدرت و اقتدار ادامه یابد.

راه اندازی گشت ارشاد مسؤولان مطالبه مردمی است

امام جمعه آستارا بر راه‌اندازی گشت ارشاد مسؤولان تاکید کرد و گفت: راه اندازی گشت ارشاد مسؤولان یک مطالبه مردمی است و رئیس جمهور راه‌اندازی گشت ارشاد مسؤولان را در انتخابات وعده داده بود که امیدواریم ارزیابی عملکرد مدیران دغدغه دولت باشد و این وعده اجرایی شود.

وی افزود: در کنار گشت ارشاد برای حجاب، گشت ارشاد برای مسؤولان آستارا نیاز است زیرا برخی از آنها مردم را قربانی تعارف‌های سیاسی خودشان می‌کنند.

حجت‌الاسلام باقری با انتقاد از وجود برخی معضلات شهری در آستارا گفت: برخی از معضلات این شهر مربوط به سالیان گذشته است و با بی توجهی مسؤولان، این مشکلات به زمان فعلی رسیده است، با عافیت طلبی و محافظه کاری نمی‌شود مدیریت کرد و مدیران ادارات باید خدمت جهادی و صادقانه به مردم را سرلوحه خود قرار دهند.

وی با انتقاد از عدم حضور برخی از اعضای شورای شهر در مراسم‌ها و در میان مردم اظهار کرد: اعضای شورا در زمان انتخابات نیاز به رأی مردم پیدا می‌کنند اما بعد از پیروزی در انتخابات از حضور در بین آنها هراس دارند.

وی ادامه داد: برخی از اعضای شورا در طول این سال‌های اخیر یک بار در نمازجمعه و مراسم ملی و مذهبی شرکت نکردند و در این بین به صورت زبانی ادعای خدمت به مردم را دارند.

گفتنی است؛ مداحی مادحین و مراسم سینه‌زنی پایان بخش مراسم عزاداری سالروز شهادت ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت در آستارا بود.

کد خبر 6096437

دیگر خبرها

  • چالش اصلی اسرائیل با حزب الله لبنان چیست؟
  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند
  • روسیه مجوز استفاده از عکس محجبه در پاسپورت اتباع مسلمان را صادر کرد
  • تجمع اعتراض‌آمیز خانواده‌های قربانیان انفجار بیروت
  • خراسان شمالی غرق در ماتم عزای صادق آل محمد
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود
  • مکتب کلامی امام صادق علیه السلام و امتداد آن تا عصر حاضر
  • امام صادق(ع) در گسترش مذهب شیعه نقش برجسته ای داشتند
  • دیدگاه علما و روحانیون شیعه و سنی کردستان در مورد امام صادق(ع)
  • امام صادق(ع) در مناظرات آموزگار اخلاق و ادب بودند