Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس‌جمهور با اشاره به اینکه ما خواهان صلح و امنیت با جهان هستیم، گفت: تمام کشورهای منطقه خلیج‌فارس و دریای عمان در سایه قدرت ملت ایران می‌توانند در فکر تشکیل یک اتحادیه بزرگ باشند. آفتاب‌‌نیوز : حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در سخنرانی امروز خود در جمع مردم بندرعباس با تاکید بر اینکه ما خواهان صلح و امنیت با جهان هستیم، اظهار کرد: تا روزی که جهان با نگاه صلح به ما نگاه کند، ما حافظان این مسیر استراتژیک در این منطقه هستیم و تا روزی که دنیا فکر توطئه نسبت به ملت ایران را در سر نپروراند امنیت این مسیر را حفظ خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش آفتاب نيوز، وی همچنین افزود: ما به کشورهای حاشیه جنوب خلیج‌فارس اعلام می‌کنیم که همسایه خوبی برای شما بوده، هستیم و خواهیم بود، دیگران شما را اغفال نکنند. بیگانگان و بدخواهان پشت سر شما شعار ندهند، زیرا آنها به فکر منافع شما نیستند. آنها به این فکر می‌کنند که چگونه سلاح خود را به قیمت گران به شما بدهند و نفت شما را ارزان ببرند.
رییس‌جمهور ادامه داد: من اعلام می‌کنم تمام کشورها کنار این آبراه مهم از هند و پاکستان گرفته تا کشورهای سواحل عمان و خلیج‌فارس، سواحل عربستان و سایر کشورها تا عراق همه می‌توانند در سایه قدرت ملت ایران و تصمیم صلح‌خواهانه این ملت، در فکر تشکیل یک اتحادیه بزرگ برای تجارت، گردشگری، صنایع و انرژی باشند.
وی همچنین تاکید کرد: ما برای قدرت دفاعی خود با هیچ کشوری مذاکره نخواهیم کرد.
روحانی با اشاره به اینکه در جنگ تحمیلی و همچنین جنگ دوم خلیج‌فارس مردم ایران امنیت این آبراه بزرگ بین‌المللی را حفاظت کردند، تصریح کرد: مردم می‌توانستند به دلایلی نه چندان غیرمنطقی، جهان را در فشار قرار دهند، اما مردم ایران و هرمزگان و پاسداران این سرزمین نخواستند از مردم جهان انتقام بگیرند. در طول جنگ تحمیلی نیروی دریایی و هوایی قدرتمند ارتش جمهوری اسلامی ایران از این آبراه حفاظت کرده و با اسکورت اف 14‌ها و ناوچه‌های نیروی دریایی، نفتکش‌ها به سلامت از این منطقه عبور کردند. اکنون نیز این آبراه مهم توسط نیروی دریایی سپاه و ارتش حفاظت می‌شود. نیروی دریایی همچنین در تنگه باب‌المندب، دریای سرخ و اقیانوس هند حافظ کشتیرانی تجاری جهان است.
رییس‌جمهور با بیان اینکه ما به تمام جهانیان اعلام می‌کنیم که آنچه برای دفاع از سرزمین‌مان نیاز داشته باشیم به دست هنرمندان، صنعتگران، سربازان و سرداران‌مان تهیه خواهیم کرد، گفت: ما از جهانیان اجازه نخواهیم گرفت. این فرمان خدا به ماست که در برابر دشمنان ایستادگی کنیم و اینکه هر کس که بخواهد در سایه توطئه ایران را مورد نگاه خائنانه قرار دهد در برابرش می‌ایستیم.
وی تاکید کرد: ما برای ساخت موشک، تانک، نفربر و هلی‌کوپترمان از کسی اجازه نگرفتیم و نخواهیم گرفت. ما برای تامین امنیت منطقه نیاز به بیگانگان نداریم اما برای ترتیبات امنیت منطقه آماده‌ایم تا با کشورهای همسایه و دوست‌مان به مذاکره بنشینیم.
روحانی با اشاره به تلاش‌های آمریکا برای آسیب زدن به ملت ایران، اظهار کرد: آمریکا چند بار تلاش کرد تا به ملت ایران ضربه وارد کند. در برجام آمد و حرف‌های غیرمنطقی زد و همزمان با پاسخی که رییس‌جمهور آمریکا داد تمام کشورهای اروپایی و بسیاری از کشورهای جهان سخنان نادرست او را نسبت به ملت ایران محکوم کردند و در این مسیر آمریکا در انزوا قرار دارد و هر کاری بعد از این علیه ملت ایران بکند در انزوا خواهد بود.
رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه ما پای پیمان‌مان ایستاده‌ایم تا روزی که طرف مقابل پیمان را زیر پا نگذاشته است، اظهار کرد: ما به تعهدات‌مان پایبند هستیم اما نمی‌گذاریم که دیگران از آن سوء استفاده کنند.
وی تاکید کرد: آمریکا وقتی در موضوع برجام تنها ماند بار دیگر به صحنه آمد تا از انتقادات و یا اعتراضات برخی از مردم در دی ماه سوء استفاده کند و پرونده ایران را به شورای عالی امنیت سازمان ملل ببرد، اما از 15 کشور عضو شورای امنیت، آمریکا باز هم تنها ماند و منزوی شد. دو شب پیش هم بار دیگر آمریکا به شورای امنیت رفت تا درباره یمن، ایران را محکوم کند اما باز هم تنها ماند و تیرش به سنگ برخورد کرد.
روحانی با تقدیر از مواضع روسیه در قبال ایران در شورای امنیت، اظهار کرد: ما از مواضع داهیانه و برحق همسایه‌مان روسیه که به موقع، دقیق و درست بود تقدیر می‌کنیم و همچنین از برخی دیگر از کشورها که این‌چنین موضع گرفتند و در کنارش آمریکا و انگلیس را برای مواضع‌شان تقبیح می‌کنیم.
وی ادامه داد: ما به آنان می‌گوییم اگر به دنبال امنیت مردم یمن هستید اجازه ندهید موشک‌های عربستان بر سر مردم آنجا ببارد. اگر به دنبال امنیت مردم یمن هستید بمب‌های ناپالم در اختیار عربستان نگذارید که همه بمب‌های سمی هستند. بمب‌های ممنوع خوشه‌ای را در اختیار آنان قرار ندهید.
رییس‌جمهور افزود: راه رساندن آذوقه و غذا را به مردم یمن باز بگذارید. وقتی راه آنجا باز می‌شود بیایید و به مردم ستمدیده یمن کمک کنید.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره دوباره به تلاش‌های آمریکا برای ضربه زدن به ملت ایران، اظهار کرد: آمریکا در سال‌های اخیر سه بار علیه ایران عمل کرده است و به جایی نرسیده و تا زمانی که ملت ایران متحد در کنار یکدیگر ایستاده باشند و به فکر توسعه کشور در کنار یکدیگر باشند به هیچ جایی نخواهد رسید. توسعه ایران را ملت ما تضمین می‌کند و دولت و مردم در کنار هم قرار دارند تا از تنگناها عبور کنیم.
روحانی با اشاره به برخی از مطالبات مردم استان هرمزگان در ادامه سخنانش به افزایش ایجاد 950 هزار شغل در فصل پاییز امسال نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: ما به چنین موضوعی افتخار می‌کنیم و از اینکه تا آخر سال تورم تک رقمی می‌ماند نیز افتخار می‌کنیم. ما در هر اتفاقی از قبیل سیل و زلزله و یا حادثه‌ای که برای کشتی و هواپیماهای ما پیش می‌آید مردم ما کنار هم هستند و این موضوع افتخارآمیز است.
وی با بیان اینکه در سفر امروزش به استان هرمزگان 15 طرح مهم به ارزش بیش از چهار میلیارد تومان در این استان افتتاح خواهد شد، اظهار کرد: ما در همین سفر آغاز عملیات 15 طرح مهم دیگر را هم به ارزش بیش از دو هزار میلیارد تومان اعلام می‌کنیم و می‌دانیم که مردم هرمزگان نیازمند توسعه بهداشتی و درمانی هستند و این کار را به حول قوه الهی انجام می‌دهیم.
رییس‌جمهور ادامه داد: ما 268 طرح بهداشتی و درمانی را در استان هرمزگان در دست اجرا داریم و می‌دانیم که این استان نیازمند یک بیمارستان مجهز است که برای آن درصددیم بیمارستانی با 505 تخت در استان هرمزگان احداث کنیم و نیز از لحاظ آبرسانی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی این موضوع را نیز پیگیری کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: ما قول می‌دهیم که از صندوق توسعه ملی در مواردی مثل حل مشکل آب به استان هرمزگان کمک کنیم و بانک‌ها نیز به این استان کمک کنند.
ايسنا 

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۸۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم

آقای علی اکبر صالحی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به نقش راهبردی مسئله تأمین انرژی در جهان گفت: برای همه فعالیت‌ها نیاز به انرژی وجود دارد، اما آثار استفاده از انرژی گاهی مخرب است؛ مانند انرژی‌های فسیلی که گاز‌های گلخانه‌ای تولید می‌کند و بر شرایط اقلیمی اثر می‌گذارد.

وی با اشاره به مسئله افزایش یک و نیم درجه‌ای دمای کره زمین، افزود: این گرمایش کره زمین، خود را به صورت آثار مخرب زیست محیطی مانند بارش‌های سیل‌آسای اخیر در حوزه خلیج فارس نشان می‌دهد؛ بنابراین، بشر باید هر چه سریعتر برای تأمین انرژی بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی و با انرژی پاک اقداماتی انجام دهد.

این استاد دانشگاه با بیان این که منظور از انرژی پاک، نوعی از انرژی است که کمترین میزان گاز‌های گلخانه‌ای را تولید کند و تا حد ممکن تجدیدپذیر باشد، ادامه داد: انرژی هسته‌ای نوعی از انرژی‌های پاک است، اما تجدیدپذیر نیست؛ پاسخ نهایی بشر به تأمین انرژی، به سمت انرژی هسته‌ای از نوع گداخت حرکت می‌کند.

ترامپ مانع از حضور ایران در طرح بین‌المللی گداخت هسته‌ای شد

وی تأکید کرد: اگر بشر بتواند نیروگاه‌های هسته‌ای از نوع گداخت را احداث کند، پاسخ نهایی را به تأمین انرژی پایدار، حداقل در بخش برق، داده و وقتی برق باشد، تقریبا همه کار‌ها قابل انجام است. رسیدن به این مرحله زمان می‌برد و ایران هم در حال کار کردن روی آن است.

آقای صالحی اظهار کرد: کشور‌های مختلف برای رسیدن به این هدف، طرح مشترکی را در فرانسه با عنوان ایتر (ITER) پیگیری می‌کنند که ایران هم قرار بود بعد از برجام عضوی از این طرح بین‌المللی باشد، اما ترامپ (رئیس جمهور سابق آمریکا) مانع از آن شد.

وی با تأکید بر این که یکی از موضوعات مهم برای کشور‌های مختلف امنیت انرژی (Energy Security) است، گفت: اگر کشور به دنبال توسعه پایدار است، باید از تأمین انرژی پایدار هم مطمئن باشد؛ قیمت انرژی باید به گونه‌ای تعیین شود که در دسترس باشد و فناوری‌های مربوطه هم باید در اختیار یک کشور قرار داشته باشد.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به این که تصمیم گرفته شده بود که ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ای در ایران احداث شود، گفت: اکنون به دلایلی مثل جنگ تحمیلی و مسائل بین‌المللی و شرایط تحریمی، هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ای در کشور وجود دارد و دو هزار مگاوات نیروگاه جدید نیز در دست تأسیس است.

وی بیان کرد: کلنگ احداث این دو هزار مگاوات نیروگاه جدید در سال ۱۳۹۵ در بوشهر بر زمین خورد و اکنون در شرف تکمیل است؛ بسته به نوع مطالعه در مورد سبد انرژی کشور، بین ۸ تا ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای باید در ایران تولید شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

صرفه‌جویی حداقل ۱۰ میلیون بشکه‌ای در نفت‌ خام با تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای

این استاد دانشگاه همچنین گفت: تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای در مصرف ۱۰ تا ۱۲ میلیون بشکه نفت خام صرفه‌جویی می‌کند؛ یعنی اگر اکنون ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در کشور تولید می‌شد، می‌توانستیم معادل ۲۴۰ میلیون بشکه نفت خام در مصرف سوخت فسیلی صرفه‌جویی کنیم.

وی تأکید کرد: این اعداد به معنای این است که می‌توانستیم هر روز حدود ۸۰۰ هزار بشکه نفت خام را صادر کنیم، اما اکنون این میزان را به اشکالی مثل گاز، گازوئیل و مازوت، برای تولید برق، مصرف می‌کنیم.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی بیان کرد: تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای از انتشار حدود ۷ میلیون تن گاز آلاینده در محیط زیست پیشگیری می‌کند؛ یعنی اگر با تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای می‌توانستیم ۱۴۰ میلیون تن تولید گاز‌های آلاینده را کاهش دهیم، اکنون وضعیت کیفیت هوا و شرایط آب و هوایی کشور تا این حد نامطلوب نمی‌شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بیشتر بخوانید:

رکوردشکنی نیروگاه اتمی بوشهر در تولید برق هسته‌ای برنامه ریزی برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق

نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای مصرف آب کمتری دارند

وی با تأکید بر این که بخش عمده خشکسالی‌ها به علت انتشار گاز‌های گلخانه‌ای است، افزود: زمانی که در سازمان انرژی اتمی مسئولیت داشتم، اعلام کردم که بهتر است برای توسعه برق هسته‌ای، به سمت استفاده از نیروگاه‌های کوچک مقیاس برویم؛ زیرا ایران یک کشور خشک است و احداث نیروگاه‌های بزرگ هزار مگاواتی، به حجم زیادی از آب نیاز دارد که چنین امکانی را نداریم.

آقای صالحی با بیان این که تأمین چنین حجمی از آب نیازمند احداث نیروگاه در نزدیکی سواحل کشور است، گفت: در شمال ایران به علت فراوانی جمعیت، شرایط طبیعت و وجود کانون کشاورزی، نمی‌توان چنین کاری کرد؛ ضمن این که خزر یک دریاچه است، اما در حوزه خلیج فارس، تنها جایی است که امکان احداث نیروگاه‌های بزرگ مقیاس هسته‌ای وجود دارد.

وی تصریح کرد: اگر نیروگاه‌ها کوچک مقیاس باشند؛ یعنی در حد ۵۰ مگاوات به جای هزار مگاوات، میزان آب مورد نیاز برای خنک کردن آن‌ها، ناچیز است. اگر از برج‌های خشک در این نیروگاه‌های کوچک استفاده شود، باز هم مصرف آب کاهش می‌یابد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

کاهش هدرفت در انتقال برق با توسعه نیروگاه‌های کوچک مقیاس

آقای صالحی با بیان این که­ با احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس، دیگر نیازی به احداث نیروگاه در جنوب کشور برای تأمین برق نقاط مرکزی و شمالی کشور وجود ندارد، تأکید کرد: تأمین برق از فواصل طولانی باعث می‌شود که در طول مسیر، افت ولتاژ و هدررفت در شبکه رخ دهد.

وی افزود: ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای، سرمایه‌گذاری اولیه کمتری هم نسبت به نیروگاه‌های بزرگ مقیاس نیاز دارد. ساخت یک نیروگاه هزار مگاواتی، هزینه شبانه پنج میلیارد دلاری نیاز دارد، اما ساخت چنین نیروگاهی یک شبه شدنی نیست و این رقم در طول مثلا ۷ سال ساخت نیروگاه به ۸ میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

بخش خصوصی و صنایع داخلی توان ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای را دارند

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: اگر یک نیروگاه کوچک مقیاس که هزینه کمتری دارد، راه اندازی شود، می‌تواند تأمین مالی ساخت نیروگاه کوچک مقیاس بعدی را انجام دهد که بخش خصوصی می‌تواند این کار را انجام دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی همچنین اظهار کرد: صنایع داخلی توان ساخت­ تجهیزات و اجزای مورد نیاز برای نیروگاه‌های کوچک مقیاس را دارند، اما برای تأمین تجهیزات نیروگاه‌های بزرگ، باید صنایعی در همان حد به وجود بیاید که صرفه اقتصادی ندارد؛ به طور مثال، به علت صرفه اقتصادی نداشتن، ساخت مخزن تحت فشار نیروگاه را فقط چند کشور انجام می‌دهند­.

آقای صالحی بیان کرد: این نیروگاه‌های کوچک مقیاس می‌توانند در محل صنایع آماده و در محل مصرف، فقط نصب شوند که قیمت را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد و از نظر ایمنی هم فوق العاده هستند.

وی در پاسخ به علت این که چرا تاکنون چنین اتفاقی در ایران رخ نداده، توضیح داد: دنیا هم تازه در حال حرکت به سمت ایجاد نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای است؛ البته اوایل در آمریکا و روسیه با نیروگاه‌های کوچک کار را آغاز کردند، همچنین تأمین انرژی بسیاری از زیردریایی‌های نظامی و ناو‌های هواپیمابر با این نیروگاه‌ها انجام می‌شود، اما به صورت تجاری، این مسئله تازه در حال اجرا است و ایران هم ان شاءالله در این زمینه، قدم‌های مؤثری را برخواهد داشت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس