Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با حضور در گردهمایی معاونان فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز چهارشنبه، 9 اسفندماه در محل کتابخانه دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات این دانشگاه آغاز به کار کرد، اظهار کرد: خدا را شاکریم که به دانشگاه‌های ما لطف دارد و به دانشگاه آزاد نیز عنایت کرد و این دانشگاه اکنون بر روی ریل اصلی خود قرار‌ گرفته و فرصت تازه‌ای ایجاد شده تا امیدهای به محاق رفته بازگردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مقام معظم رهبری هم برای این انتصاب شایسته سپاسگزاریم که به واسطه این حسن انتخاب اتفاق‌های خوبی در دانشگاه آزاد رقم خورده است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه کار فرهنگی مانند یک بذر است که اگر در زمین مناسب کاشته نشود اثرگذاری مطلوبی ندارد، تصریح کرد: پاشیدن بذر در شوره‌زارها، زمین‌های سنگلاخی جز ضرر برای کشاورز حاصلی ندارد. برخورد مدیران فرهنگی و برنامه‌ریزی آن‌ها بیشترین نقش را در عرصه فرهنگی دارد؛ برخی کارهایی که مدیران دانشگاه‌ها انجام می‌دهند موجب خنثی شدن فعالیت‌های فرهنگی خواهد شد.

محمدیان افزود: شما مدیران فرهنگی دانشگاه‌ها سکان‌داران بخش فرهنگی کشور هستید و با توجه به کم‌کاری‌هایی که در گذشته در این دانشگاه شاهد آن بودیم، شما باید به عنوان یک مدیر جهادی وارد این عرصه شوید، به این موضوع به چشم یک شغل نگاه نکنید بلکه این یک رسالت است که بر دوش شما قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: همان‌طور که اجازه داده نمی‌شود شما به عنوان یک مدیر فرهنگی در امور آموزشی دخالتی داشته باشید، کلاس‌ها را تعطیل کنید و یا ...، شما هم باید مراقب برخورد رؤسای واحدها باشید تا موجب خنثی‌سازی تلاش‌های شما نشوند؛ یک بی‌عدالتی، تبعیض و یا برخورد نامناسب می‌تواند تمام فعالیت‌های فرهنگی را نقش بر آب کند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان ویژگی‌های یک مدیر جهادی و با اشاره به اینکه در انتخاب مدیران واحدها و افرادی که مرتبط با دانشجویان هستند باید توجه بیشتری شود؛ چرا که اگر مدیریت غیردینی وجود داشته باشد فعالیت فرهنگی به درستی انجام نمی‌شود، گفت: برخی‌ها بر سر سفره دین می‌نشینند و منتظر می‌مانند کسی از آنها پذیرایی و بعد هم بدرقه‌شان کند. یکی از شاخص‌های کار جهادی «فی سبیل‌الله» بودن است. در معاونت فرهنگی دانشگاه‌ها نباید فردی برای خود ساعت کاری انتخاب کند و بگوید امتیاز ما چه می‌شود کسانی که خسته‌اند، حوصله و توان ندارند، بروند جای دیگری کار کنند.

حجت‌الاسلام محمدیان با بیان اینکه خستگی‌ناپذیری دیگر مؤلفه کار فرهنگی است، گفت: بهره‌مندی از تمام امکانات و امید به خدا از دیگر شاخص‌های کار جهادی به شمار می‌رود. عده‌ای تا دیروز رزومه خود را جور دیگری عنوان می‌کردند، اما اکنون در روزمه کاری خود اعلام می‌کنند که در کدام دعای کمیل و کدام دوره دانش‌افزایی دینی شرکت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه افرادی که می‌خواهند کار فرهنگی کنند باید بدانند چه مخالفانی در داخل و خارج دارند، افزود: اگر همه از ما راضی باشند باید بدانیم یک مشکلی وجود دارد؛ مدیری که از گفتن آرمان‌های انقلاب خجالت می‌کشد به درد کار مدیریتی نمی‌خورد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با تاکید بر اینکه کار فرهنگی را باید به دانشجو و استاد واگذار کنیم، گفت: گاهی ممکن است خطاهایی ایجاد شود و خطا قابل پذیرش است اما خط قابل پذیرش نیست؛ مراقب چاپلوسی‌ها در دانشگاه باشید و به افراد غیرقابل اعتماد، اعتماد نکنید.

وی ساده‌زیستی را یکی دیگر از شاخه‌های مدیریت جهادی نامید و اظهار کرد: زندگی اشرافی سرمایه اجتماعی را کاهش داده و متاسفانه برخی افراد افتخار به زندگی تجملی دارند که این قابل پذیرش نیست. این مسئله برای ما طلبه‌ها مهم‌تر است، اگر امام جمعه‌ای به یک مهمانی رفته که در شأن آن نبوده و کار آن غلط است باید انتقاد کنیم. اگر از یک امام جمعه سؤال شود که پول از کجا آوردی و این همه خرج انتخابات کرد‌ه‌ای باید جواب دهد. به دانشجو اجازه دهیم به ما نقد کند و در مورد نحوه هزینه‌کرد بیت‌المال و نحوه برخوردها حرف بزند، تا کار فرهنگی با مشکل مواجه نشود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ضمن تشکر از ولایتی درباره تذکر به برخی اساتید، گفت: مگر می‌شود در دانشگاه کسی به حضرت زهرا‌(س) اهانت کند و بگوییم بعدا در کمیته انضباطی بررسی می‌کنیم؟ کسی به صورت نظام چنگ بیندازد و مسئول دانشگاه نگاه کند؟ غیرت مسئول کجا رفته؟ از فضای نقد استقبال می‌کنیم، در دانشگاه تک صدایی معنا ندارد اما با تخریب مخالفیم. با مدیر سازش‌کار و محافظه‌کار نمی‌توان کار کرد.

محمدیان گفت: میان مدیر جهادی و غیرجهادی تفاوت وجود دارد، اگر مدیر جهادی نباشد به جای ایستادن مقابل دشمن صورت مسئله را پاک می‌کند و مقاومت را به نفهمیدن شرایط جدید جهانی، نقدها را به تخریب تفسیر می‌کند و سرمایه‌داری را عُرضه می‌داند. می‌گویند مدیر هم حق نفس کشیدن دارد او هم باید از مواهب بهره ببرد، چرا حسودی می‌کنید!

وی با بیان اینکه در برخی از جلسات فرهنگی می‌رویم، اما همه نوع بحثی می‌شود غیر از مسائل فرهنگی، افزود: اگر در دانشگاه آزاد تنگه احدی باشد کسانی که آن تنگه را نگه می‌دارند معاونان فرهنگی هستند. همان‌طور که پیامبر(ص) در جنگ فرمودند؛ اگر دشمن را تا مکه راندیم و هر اتفاق دیگری افتاد، تنگه را رها نکنید. اگر جایی احساس وظیفه کردید انجام دهید، خدا از شما دفاع می‌کند؛ «إِنَّ اللَّهَ یدَافِعُ عَنِ الَّذِینَ آمَنُوا»، مدیران فرهنگی باید محکم بایستند حتی اگر ما پشت آنها نبودیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور در پایان تاکید کرد: اگر نگاه انقلابی دانشجو تقویت شد، فعالیت‌های دانشگاه به اوج قله موفقیت خواهد رسید.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۵۰۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد

زینب زاهدی مدرس و مشاور دانشگاه آزاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد به سابقه بحث خودکشی پرداخت و افزود: خودکشی در تاریخ سابقه طولانی دارد. در یونان باستان و روم به عنوان روشی قابل قبول در شکست نظامی تلقی می‌شد. این عمل در تمام ادیان قبیح و زشت و ناپسند و غیر قابل پذیرش برای دینداران می‌باشد.

وی افزود: خودکشی عملی عمدی است که باعث مرگ فرد می‌شود. این کار پدیده پیچیده ای است که می‌تواند علل گوناگون داشته باشد. مهم‌ترین علل خودکشی ناامیدی، اختلالات روانی، نظیر افسردگی، اختلال دوقطبی، اختلال طیف اوتیسم، اختلالات فیزیکی مانند سندرم و خستگی مزمن، شکست عاطفی، اعتیاد به الکل و مواد مخدر، فقر فرهنگی و اقتصادی می‌باشد.

ایشان افزودند: ۱/۵ درصد مرگ و میرهای سراسر دنیا به دلیل‌ خودکشی است. این آمار ۱۲ در ۱۰۰۰۰۰ نفر است. میزان خودکشی عموما در مردان بیشتر از زنان می‌باشد. در خیلی از کشورها خودکشی در سن ۷۰ سال و در برخی از کشورها بین ۱۵ تا ۳۰ سال است. اروپا بالاترین نرخ خودکشی را دارد. سالانه ده تا بیست میلیون خودکشی ناموفق وجود دارد. در آسیا کشورهای قزاقستان، کره جنوبی، هند، ژاپن و سریلانکا به ترتیب بیشترین آمار خودکشی را دارند.
ایران رتبه ۱۵۵ در جهان را دارد و روزانه بین ۴ تا ۹ نفر در ایران خودکشی می‌کنند. معمولا ۶۲ درصد خودکشی‌ها منجر به مرگ می‌شوند.

وی درباره خودکشی در استان خاطر نشان کرد: آمار خودکشی در جغرافیای ایران نسبت به تراکم جمعیت متفاوت است. با توجه به جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد، خودکشی در این استان آمار قابل ملاحظه‌ای دارد. مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی، افسردگی و اختلال روانی می‌باشد.

ایشان خاطرنشان کرد: اگر به دو مولفه یعنی فرهنگ و زیست محیطی آنان توجه شود بیماری افسردگی و اختلالات روانی قابل کنترل و درمان است. روند زیست محیطی و فرھنگی در استان به وفور دیدہ می‌شود. فضای مجازی اطلاعات فزاینده‌ای را به ذهن جوانان ما داده و ذهن آنها راکت کرده است، همین اطلاعات فزاینده باعث ایجاد شکاف نسلی شده است. با توجه به تاثیرگذاری فضای مجازی و ترویج فرهنگ غربی، جوانان و نوجوانان پدر و مادرشان را از خودشان جدا می‌کنند زیرا این تفکر درک نشدن از سوی والدین در ذهن آن‌ها نهفته شده است. عقیده نوجوانان این است که کسی به آنها توجه نمی‌کند. احساس عدم توجه در نوجوانان موجب می‌شود تا آنها احساس پوچی کنند و با توجه به کلیپ و فیلم ھای مبتذل و دروغین توقعات از خودشان بالا می‌رود. این احساس یاس و ناامیدی باعث می‌شود که آنها تمایلی به ادامه این راہ نداشته باشند.

خبرنگار: الهام سادات هاشمی اصل

انتهای خبر/

کد خبر: 1228787 برچسب‌ها خودکشی دانشجویان

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت‌نام پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد پیام نور
  • برگزاری اردوی جهادی در روستا‌های بخش روداب سبزوار
  • حذف ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • اثرگذاری فرهنگی اساتید در دانشگاه آزاد بیشتر می‌شود
  • عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی