Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@20:20:28 GMT

وقتی که نمک تربیت در بابل از خاصیت می‌افتد

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۵۱۴۹۹

وقتی که نمک تربیت در بابل از خاصیت می‌افتد

وقتی که با حذف دهقان فداکار، حسین فهمیده و دریاقلی سورانی از کتب آموزشی، چاپ و توزیع عکس‌های بدون حجاب یک زن ایرانی به بهانه نبوغ ریاضی، مورد اهتمام آموزش و پرورش قرار می‌گیرد، آیا نباید به‌شدت نگران آینده دختران‌مان باشیم؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، آموزش و پرورش، که متکفل تربیت و الگودهی است، در بابل الگوی سازنده ارائه نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
امروزه تاثیر تربیتی الگوها بر انسان‌ها بویژه در سنین دبستانی و دبیرستانی بر کسی پوشیده نیست؛ بدین جهت است که در کتب درسی همه کشورها این نکته مهم مورد توجه اولیای تربیتی قرار می‌گیرد و هیچ دولتی را نمی‌توان در جهان سراغ آورد که از این فرصت در شکل‌دادن شخصیت و منزلت جامعه هدف خود غفلت کند.

 
اصول و بنیاد تربیتی مردم کشورمان مبتنی بر ارزش‌های انسانی و متعالی اسلامی است. اصولی که دنیای تشنه کنونی عمیقاً خواهان و طالب آن است و روند گرایش غربیان به اسلام و چشمه‌سار معرفت اهلبیت پیامبر اعظم(ص)، گواه روشنی بر اصالت ارزش‌های ملت ایران و انطباق آن با فطرت خداجوی جهانیان است.

 
از این روی، در منابع آموزشی و تربیتی کشورمان به‌خصوص پس از انقلاب، سعی شده تا از مفاد و شخصیت‌هایی استفاده شود که نقش سازنده در شکل‌دادن شخصیت و هویت دانش‌آموزان داشته باشند.

 
چهره‌هایی چون: ریزعلی خواجوی معروف به  دهقان فداکار، حسین فهمیده، دریاقلی سورانی که در شب پاییزی و بارانی سال 1359 اسطوره‌ای آفرید که لشکر ایران را از یک شکست بزرگ و حتمی نجات داد. دریاقلی بر روی دوچرخه خود نشست و مسافتی قریب به 20 کیلومتر را رکاب زد و خود را به نیروهای ایرانی رساند و آنها را از حضور نیروهای عراقی و حمله آنها آگاه ‌کرد. گفته می‌شود که اگر دریاقلی این حرکت را انجام نداده بود، نیروهای عراق می‌توانستند تا شیراز و دیگر شهرهای مرکزی ایران نفوذ کنند، و...، از زمره الگوهایی هستند که تا چندی قبل در کتاب‌های درسی از آنها یاد می‌شد؛ لیکن طی سال‌های اخیر با حذف این اسطوره‌ها، به نظر می‌رسد تغییر جدی و تدریجی در سیاست‌های آموزش و پرورش بوجود آمد که برخی رفتارها و شیوه‌ها در سطح کلان و جزء، موید این تغییر منفی است.

 
آموزش و پرورش، نقش‌آفرین‌ترین وزارتخانه در تربیت بخش عظیم و سرنوشت‌سازترین قشر جامعه یعنی دانش‌آموزان است. کوچک‌ترین قصور و تقصیر این وزارتخانه در پیشبرد صحیح وظائف خود موجب بروز فاجعه تربیتی خواهد شد.

 
آموزش و پرورش شهرستان بابل با برگزاری لیگ ریاضی بین دانش‌آموزان، چهره‌ای را الگوی دانش‌آموزان شرکت‌کننده بویژه برای دختران قرار داده که تنها برجستگی او، ریاضی است و تنها اشتراک او با دانش‌آموزان، ایرانی بودن تابعیت اولیه است که با پذیرش تابعیت امریکایی و اشتغال در دانشگاه‌های امریکا و تشکیل خانواده در آن کشور، نمی‌توان وجه تجانس دیگری از او سراغ آورد تا بتوان او را برای دانش‌آموزان کشورمان الگو قرار داد.

 
هرچند مریم میرزاخانی در ریاضی نابغه بود و در تیرماه 96 به‌علت بیماری سرطان از دنیا رفت، که انشاءالله خدا بیامرزدش، اما  از جهت فرهنگی  نمی‌تواند الگو برای دانش‌آموزان‌مان به‌خصوص برای دختران دانش‌آموز قرار گیرد؛ چراکه ویژگی بانوی اسلامی و ایرانی که در حجاب او متبلور می‌شود، را فاقد بود.

 
موضوع حجاب و عفاف، که باید از سوی آموزش و پرورش جدی گرفته شود، با انتشار و عرضه عکس‌های بدون حجاب میرزاخانی در بابل، نشان از رویکرد نگران‌کننده این نهاد مهم تربیتی دارد که باید برای اولیای دلسوز جامعه محل تأمل و تدبیر باشد.

 
جا دارد در این نوشتار اشاره مجددی بر تلاش و پشتکار انکارناپذیر مرحوم میرزاخانی و نیل ایشان به جایگاه بالای ریاضی جهان داشت و برای روح آن مرحوم از خداوند بزرگ درخواست مغفرت نمود، اما در حوزه مسائل تربیتی، که فلسفه اصلی و رسالت نخست انقلاب اسلامی است و آموزش و پرورش نیز به عنوان متولی اصلی در این زمینه، باید هوشمندانه رفتار کند، از کج‌سلیقگی در این ارتباط بویژه نشر بی‌محابای عکس‌های بدون حجاب مرحومه میرزاخانی در بابل باید به شدت گلایه کرد و خواهان رسیدگی مسئولان مربوطه شد.


بواقع آموزش و پرورش باید به این پرسش پاسخ صریح و شفاف دهد که می‌خواهد چه نوع تربیتی را برای نسل آینده‌ساز کشور پیشه کند؟. آیا با وضع موجود و روش جاری و توجه تنها و آنهم اندک به مسائل آموزشی، از تربیت در نظام کنونی آموزش و پرورش خبری می‌توان گرفت؟!.
در چنین شرائط سکولاریته و مصیبت‌بار، آموزش و پرورش بابل باز بخواهد در مسیر انحرافی به حرکت خود شیب تندتری بدهد، واقعاً باید پاسخگو باشد.
 
 
از یاد نبریم که علائم، نشانه هستند و کسانی که به علائم توجه نمی‌کنند، بناگاه خود را در میانه طوفان خواهند یافت که هستی خود را بریاد رفته خواهند یافت. علامت‌ها در آموزش و پرورش واقعاً خبر از بروز فاجعه می‌دهد.

پس دلسوزان و اولیای امور!     بهوش، که دارد به سرعت دیر می‌شود     انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۵۱۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد

رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در گردهمایی مشترک اعضای شورای معاونان وزارت، مدیران کل و روسای استانی آموزش و پرورش که امروز در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، با اشاره به اینکه گردهمایی‌ها فرصت مغتنمی است برای بررسی فعالیت‌های انجام شده و برنامه ریزی برای آینده، گفت: کلید حل مشکلات آموزش و پرورش درون خودش است و با اتحاد، انسجام، همدلی و همراهی می‌توانیم بسیاری از مشکلات را حل کرد.

وی افزود: اگر با هم کارکنیم به توان هم می‌رسیم و ظرفیت‌های درونی آموزش و پرورش برای ارتقای آن کافی است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه راهبرد ما یکپارچگی و همدلی درونی آموزش و پرورش است، گفت: اگر امکانات و توانمندی‌های‌مان را شبکه کنیم از رموز موفقیت ما خواهد شد.

صحرایی با بیان اینکه گفتمان اول آموزش و پرورش است، خاطرنشان کرد:آموزش و پرورش نقطه اتکای همه کسانی است که برای پيشرفت کشور فعالیت می‌کنند و ما باید کاری کنیم که آموزش و پرورش مسئله اول تمامی مسئولان و مدیران ارشد باشد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اصل بازگشت به مدرسه، خاطرنشان کرد: مدرسه مزرعه آینده کشور است و این یک گفتمان است و کماکان مدرسه قوی، ایران قوی جهت و شعار اصلی ما خواهد بود و مدرسه باید به والدین اطمینان بدهد که میتوانیم فرزندی تربیت کنیم که دغدغه آنهاست.

وی ادامه داد: حذف تدریجی کنکور، اولویت پیدا کردن تربیت معلم نسبت به تأمین معلم، تحولات مدرسه سازی، تربیت بدنی و سلامت، امور پرورشی، سازمان تعلیم و تربیت کودک، فعالیت‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، احیای باشگاه دانش پژوهان و... از تحولات آموزش و پرورش در سال گذشته  بود.

سال ۱۴۰۳ سال اجرای پرشتاب تر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه سال ۱۴۰۳ سال اجرای پرشتاب‌تر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش خواهد بود، گفت: سال جاری سال نهضت ملی آموزش و توانمندسازی معلمان‌ است و تمامی ظرفیت برای آموزش معلمان باید بسیج شود.

وی افزود: آیین نامه مسیر ر‌شد معلمی در دستورکار شورای عالی است و مسیر رشد  در سه ساحت صلاحیت‌های عمومی، حرفه‌ای و تخصصی به طور روشن مشخص شده است .

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: آیین نامه مسیر رشد معلمی به نتیجه عملکرد معلم در آموزش توجه خواهد شد.

صحرایی با بیان اینکه، اقدام بعدی برنامه ملی مهارت آموزی دانش آموزان است، گفت: در این برنامه برای هر دانش آموز ۳۰۰ ساعت آموزش مهارت در نظر گرفته شده وتقویت هنرستان‌ها وساخت هنرستان‌ها در کنار کارخانجات در دستور کار  قرار گرفته است .

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: برنامه‌ ملی دیگر ارتقای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی است که ماده واحده کاهش تنوع مدارس در دستور کار است و همه ظرفیت‌ها برای تقویت مدارس دولتی بسیج خواهد شد.

وی اذعان کرد: برنامه ملی‌ بعدی‌؛ انسداد مبادي بی‌سوادی و ارتقای سواد عمومی است چراکه باید برنامه ویژه‌ای  برای ریشه کنی بی‌سوادی در تمام مناطق کشور داشته باشیم و ارتقای سواد عمومی و خواندن در این برنامه مورد تاکید است.

صحرایی با اشاره به ارتقای بهره وری و بهبود آموزش و پرورش، گفت: باید هر آنچه بهره‌وری سازمانی را کاهش می‌دهد، شناسایی و برطرف شود.

هیچ جلسه و گردهمایی و همایشی نباید خارج از ظرفیت اردوگاه‌های آموزش و پرورش برگزار شود

وزیر آموزش و پرورش بر ارتقای بهره‌وری اردوگاه‌ها، تاکید کرد و گفت: هیچ جلسه و گردهمایی و همایشی نباید خارج از ظرفیت اردوگاه‌های آموزش و پرورش برگزار شود و باید ظرفیت اردوگاه‌ها فعال شود.

وزیر آموزش و پرورش خبر داد: اساس‌نامه سازمان دانش آموزی تغییر و به سازمان دانش آموزی - اردویی تبدیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه سیاست دیگر ما تداوم نهضت مدرسه سازی است، تصریح کرد: دولت سیزدهم در مدرسه سازی درخشان عمل کرده است و به لطف خدا ۷ هزار مدرسه افتتاح شده است.

صحرایی ادامه داد: ساخت هنرستان‌ها و تجهیز آن‌ها، تجهیز و تقویت اردوگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشگاه فرهنگیان از امور اصلی ما در سال جاری است.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ساماندهی معلمان، گفت‌: حدود ۱۰۵ هزار ردیف استخدامی جدید به آموزش و پرورش اختصاص پیدا کرده است.

وی ادامه داد: در سال جاری دانشگاه فرهنگیان کار بزرگ آزمون اختصاصی تعلیم و تربیت را خواهد داشت و فرصت کافی برای ارزیابی دارد.

صحرايي با اشاره به محتوای کتاب‌های درسی و نظام پایه شایستگی‌ها دانش آموزان، اظهارکرد: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی کار دو ساله‌ای انجام داده که هر دانش آموزی در پایان پایه تحصیلی چه شایستگی عمومی باید داشته باشد تا کتاب‌های درسی بر مبنای احراز آن شایستگی‌ها تألیف‌ شود.

نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نهایی شده است

وی با اشاره به اینکه نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نهایی شده است، گفت: پیش از این زیر نظام‌های َسند نگاشته شده بود اما چون پشتوانه‌ای نداشت، اجرایی نشد. امروز آئين نامه مدرسه تراز سند تحول ،نهایی شده است

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به سیاست‌ها و ضوابط کیفیت بخشی دانشگاه فرهنگیان، گفت: یک مصوبه ۱۱ ماده‌ای گرفته شده است که خیلی از مسایل دانشگاه را حل کرده است؛ از جمله کنکور اختصاصی تربیت معلم است که  قانون پیدا کرد و آیین نامه آن نگاشته و امسال هم اجرا شد..

 وی افزود: هیئت جذب مرکزی در دانشگاه فرهنگیان، آیین نامه ویژه جذب استعدادهای برتر بدون کنکور به معلمی، آیین نامه ارتقا اساتید، مدارس وابسته، نظام صلاحیت حرفه‌ای معلمان و دانشجو معلمان از دیگر مسایلی است که در دانشگاه پیگیری شده است .

صحرایی اظهار کرد: سال ۱۴۰۳، سال آغاز برنامه هفتم پيشرفت کشور است و آموزش و پرورش ۳۸ حکم در این برنامه دارد و باید هم عهد شویم که در اجرای برنامه هفتم  کوشش و تلاش حداکثری داشته باشیم.

هیچ مانع قانونی برای ثبت نام دانشجو معلمان در طرح تأمین مسکن فرهنگیان وجود ندارد

وی تصریح کرد: پروژه تامین مسکن فرهنگیان برنامه ملی بعدی است که مرحله اول این پروژه در ۱۸استان آغاز شده است.

وزیر آموزش و پرورش افزود: هیچ مانع قانونی برای ثبت نام دانشجو معلمان در طرح تأمین مسکن فرهنگیان وجود ندارد.

وی با بیان اینکه سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک از افتخارات دولت سیزدهم است، گفت: تامین محتوا برای کودکستان‌ها و برگزاری رویدادهای مهم مثل یارستان کودکستان و هوای مادرانه از اقدامات ارزشمند این سازمان در سال ۱۴۰۲ بود.

صحرایی با اشاره به فعالیت‌های حوزه تربیت بدنی در سال گذشته، اظهار کرد: بیش از دو هزار فضای ورزشی درون مدرسه‌ای در طرح شهید به بهره برداری رسیده است و در سال جاری طرح هر دانش آموزان ابتدایی یک مهارت ورزشی را بطور جدی پیگیری می‌کنیم و در این حوزه طرح ملي غربالگری دانش آموزان را اجرایی خواهیم کرد.

صحرایی تاکید کرد: اولویت وزارت آموزش و پرورش سلامت جسمی، روحی و روانی دانش آموزان است و طرح نماد در دستور کار وزارت است و گزارش نماد حکایت از آن دارد که می‌توان بسیاری از چالش‌های آینده کشور را در مدارس برطرف کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • چرا اردستان معاونت آموزشی و پرورشی ندارد؟
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • پیش بینی ۵۲ میلیارد اعتبار در حوزه عمرانی آموزش و پرورش رزن
  • کسب مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی توسط دانش‌آموز بابلی
  • باور‌های اعتقادی مهم‌ترین عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم
  • هیچ منعی برای ثبت‌نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • 44 هزار دانش آموز کردستانی سفیر سلامت
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد