Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس بنیادملی نخبگان هرمزگان گفت: همایش ملی تکریم و نکوداشت نخبگان از ساعت ۸ فردا در سالن فجر پالایشگاه گاز سرخون با حضور نخبگان و فرهیختگان آغاز می‌شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، داوود صمصام پور، رئیس بنیاد ملی نخبگان هرمزگان از برگزاری همایش ملی تکریم و نکوداشت مقام علمی، پزشکی، فلسفی، عرفانی و ادبی شمس الدین محمد بن احمد کیشی در بندرعباس خبر داد و گفت: یکی از رسالت‌های بنیاد ملی نخبگان معرفی، تکریم و نکوداشت چهره‌های ماندگار و اثرگذار بوده که ضرورت این کار در هرمزگان بسیار احساس می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داوود صمصام پور در نشستی خبری معرفی اظهار کرد: یکی از رسالت‌های بنیاد ملی نخبگان معرفی، تکریم و نکوداشت چهره‌های ماندگار و اثرگذار با هدف الگوسازی این افراد سرآمد برای مستعدین جوان است.

وی با بیان اینکه استان هرمزگان چهره‌های تأثیرگذار زیادی را داشته و دارد که متأسفانه تاکنون نتوانسته‌ایم به‌درستی این ظرفیت را شناسایی و معرفی کنیم، افزود: این همایش از ساعت 8 روز پنج‌شنبه (10 اسفند) در سالن فجر پالایشگاه گاز سرخون با حضور نخبگان و فرهیختگان آغاز می‌شود.

 رئیس بنیادملی نخبگان هرمزگان اضافه کرد: این همایش یک‌ روزه بوده و در دو بخش برگزار می‌شود در بخش اول به معرفی شمس‌الدین محمد بن احمد کیشی و همچنین تقدیر و تجلیل از مستعدین برتر در 12 جشنواره ملی و بین‌المللی پرداخته و در بخش دیگر همایش در عصر همان روز نشست تخصصی با حضور صاحب‌نظران، دانشجویان، اساتید و... برگزار می‌شود.

صمصام پور با بیان اینکه ضرورت معرفی مفاخر هرمزگان بسیار احساس می‌شود، تصریح کرد: بنا داریم با همکاری بنیاد ملی نخبگان کشور، نهادهای فرهنگی، انجمن مفاخر هرمزگان، دستگاه‌های ذی‌ربط و ... سالیانه به معرفی حداقل یکی از این مفاخر بپردازیم.

وی با اشاره به اینکه جوکار، مؤلف و گردآورنده آثار شمس‌الدین محمد بن احمد کیشی و خیراندیش، مورخ، استاد و عضو هیئت‌علمی دانشگاه از سخنرانان کشوری همایش هستند، عنوان کرد: آثار جوکار در رابطه با شمس‌الدین محمد بن احمد کیشی و نشریه تخصصی حاوی مقالات پیرامون شمس‌الدین محمد بن احمد کیشی کاری از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان نیز بین شرکت‌کنندگان در همایش توزیع می‌شود.

 رئیس بنیادملی نخبگان هرمزگان با اشاره به ایده درخور تحسین شورای عالی انقلاب فرهنگی که هرساله جایزه پیامبر اعظم (ص) را به یکی از دانشمندان جهان اسلام اعطا می‌شود، اظهار کرد: این جایزه که می‌توان از آن به نوبل اسلامی یاد کرد طی دو سال گذشته به یکی از دانشمندان شهرستان بستک اعطا شد.

صمصام پور خاطرنشان کرد: از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار دارم برای حضور وزیر ارشاد در این همایش رایزنی کند شد.

وی در پایان در معرفی شمس‌الدین محمد بن احمد کیشی اظهار کرد: شمس‌الدین محمد بن احمد کیشی، از پزشکان، فلاسفه و ادبای نامدار زاده جزیره کیش و مدرس دانشگاه‌ها، حوزه‌ها و مدارس اصفهان و شیراز و نیز مدرسه نظامیه بغداد در قرن هفتم هجری بود. از سال تولد و تحصیلات او اطلاعی در دست نیست؛ محضرش در شیراز و اصفهان محل اجتماع دانش‌طلبان بود و در رشته‌های مختلف علوم تدریس می‌کرد.

 رئیس بنیادملی نخبگان هرمزگان ادامه داد: قطب‌الدین شیرازی از وی به‌عنوان استاد پزشکی خود یاد کرده است. ازآنجاکه قطب‌الدین شیرازی بین مهروموم‌های ۶۴۸ تا ۶۵۸ در شیراز به تحصیل اشتغال داشته این نتیجه به دست می‌آید که در این زمان محمد بن احمد کیشی دانشمندی بنام بوده و در شیراز به تدریس کتاب "قانون" ابن‌سینا که در دانش پزشکی است شهرت بسیار داشته است.

صمصام پور با بیان اینکه شمس‌الدین کیشی به نوشته جنید شیرازی در کتاب "شدالازار" در عرفان و تصوف دارای مقام شامخی بود، گفت: شمس‌الدین، در علم حکمت نیز مقام رفیعی داشته و از همتایان خواجه‌نصیرالدین طوسی به شمار می‌رفته است و با او مکاتبه داشته و نامه‌هایی در میان آن‌ها ردوبدل می‌شده است.

وی اضافه کرد: از میان نگاشته ابن فوطی در «الحوادث الجامعه» درمی‌یابیم که کیشی در سال ۶۶۵ به بغداد رفته و مدرس نظامیه آن شده است و حکام و دانشمندان به مجلس درس وی حاضر شده‌اند و پس از اندکی توقف در بغداد دوباره به اصفهان بازگشته و ازاین‌قرار وی ساکن اصفهان بوده است و شاید تا پایان عمر در آن شهر مانده باشد.

 رئیس بنیادملی نخبگان هرمزگان ادامه داد: جدای از پزشکی، فلسفه و عرفان، این حکیم فرزانه در شعر فارسی و عربی نیز درنهایت انسجام و شیوائی شعر می‌سرود. در مجموعه‌ای که به سال ۷۵۰ نوشته‌شده و در کتابخانه مجلس شورای ملی ایران ثبت‌شده و در صدر آن قطعه؛ نام وی را چنین نوشته است "ملک الائمه والحكماء شمس‌الدین الكیشی طاب ثراه".

رئیس بنیاد ملی نخبگان هرمزگان با تأکید بر اینکه شمس‌الدین در اصفهان با امجد همگر، شاعر معروف آن عصر معاشرت داشته است و گویا مجد همگر علاوه بر شاعری از خطی خوش برخوردار بوده و برای بزرگان عصر خود کتب ادبی را می‌نگاشته است، تصریح کرد: مرحوم علی‌اصغر حکمت در حاشیه ترجمه "تاریخ ادبی ایران" نوشته ادوارد براون می‌گوید: من در تصفح دیوان خطی نفیسی از مجد همگر به دو قطعه نغز از لطایف آثار او تصادف کردم که قطعه دوم کتابت کلیله‌ودمنه بهرام شاهی برای امام شمس‌الدین محمد کیشی است که وی در وصف و ستایش شمس‌الدین سروده‌اند.

صمصام پور با اشاره به اینکه در آیینه آثار دیگران از شمس‌الدین محمد کیشی بسیار نام برده‌اند، عنوان کرد: در مورد وفات شمس‌الدین، علامه قزوینی نیز به استناد "الحوادث الجامعه" سال ۶۹۴ را پذیرفته است اما نویسنده "الوافی بالوفیات" به نقل از "تاریخ الاسلام ذهبی" وفات وی را در سال ۶۹۵ می‌داند.

وی ابراز کرد: طبق گفته جنید شیرازی در "شدالازار"، محل دفن شمس‌الدین در محله دزک شیراز در منزل وی بوده است. این محله هم‌اکنون هم به همین نام معروف است اما متأسفانه بافت قدیم شهر به هم خورده است و یافتن قبر شمس‌الدین میسر نیست.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۵۱۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخبگان جوان برای افزایش قدرت رقابت محصولات تولیدی استان هرمزگان وارد میدان شوند

ایسنا/هرمزگان نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان با اشاره به پایین بودن قدرت رقابت محصولات صادراتی استان هرمزگان گفت: نخبگان جوان برای افزایش قدرت رقابت محصولات تولیدی استان هرمزگان وارد میدان شوند و سعی کنند چالش‌های موجود در بخش‌های بسته‌بندی، ارائه، بازاریابی و ... در حوزه صادرات برطرف کنند تا محصولات استان هرمزگان رقیب جدی محصولات کشورهای خارجی باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده نخبگان و سرمایه‌گذاران را دو بال پیشرفت کشور دانست و عنوان کرد: دولت سیزدهم به واسطه اهمیت علم و دانش در کنار مجوزهایی که برای سرمایه‌گذاران صادر می‌شود، حضور نخبگان و پژوهشگران جوان را به عنوان شرط تحقق مجوزها قرار دهند؛ تا صاحبان صنایع و معادن از حضور نخگبان در مجموعه خودشان به صورت جدی و نه به صورت نمادین استفاده کنند.

وی که امروز (یازدهم اردیبهشت ماه)، در جشنواره اختراعات دانشجویان دانشگاه پیام نور استان هرمزگان که در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی بندرعباس برگزار شد، سخن می‌گفت با اشاره به روز ملی خلیج‌فارس، اظهار کرد: استقلال، امنیت و راهبرد امنیتی ایران عزیز امروز در پرتوی نام بزرگ خلیج‌فارس شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد جامعه نخبگانی گفت: امروز هم اگر می‌بینید کشور ما در عرصه‌های علمی دارای جایگاه خوبی  است به خاطر حمایت‌ها و تاکیدات مقام معظم رهبری در مناسبت‌های مختلف خطاب به مسئولان مختلف کشور است.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با بیان این نکته که در سطح جهان رتبه ۱۶ عرصه تحقیقات و پژوهش را داریم، بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه جایگاه اول تحقیقات و پژوهش را دارد اما این مهم کشور را قانع و راضی نمی‌کند؛ بلکه تلاش نخبگان باید به‌گونه‌ای باشد که این تحقیقات و پژوهش به سمت تولید ثروت برود.

حجت‌الاسلام والسلمین عبادی‌زاده، عنوان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان را باید به صورت هدفمند و متناسب با نیاز و ظرفیت‌های منطقه توسعه داد و دولت باید در این مسیر حمایت ویژه را در دستور کار قرار دهد.

وی ضمن طرح ایده راه‌اندازی شهرک‌های صنعتی دانش‌بنیان در دل شهرک‌های صنعتی هرمزگان، خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم باید به صورت جدی برای رشد و توسعه شهرک‌های صنعتی دانش‌بنیان اهتمام داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با اشاره به لزوم برگزاری نمایشگاه‌ها وجشنواره‌های موضوعی اختراعات در سال‌های آینده، تصریح کرد: جشنواره‌های تجاری‌سازی پژوهش و فناوری به صورت سالیانه و مستمر در استان هرمزگان برگزار شود تا صاحبان ثروت و ایده در کنار یکدیگر اتفاقات بزرگی را رقم بزنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری آیین نکوداشت هفته کارگر در شرکت فولاد اکسین/ تجلیل از کارگران نمونه
  • آئین نکوداشت و تجلیل از اساتید برتر دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد
  • اولین نکوداشت روانشناسان رضوی برگزار می شود
  • رئیس مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما معرفی شد
  • تحقیقات و پژوهش نخبگان باید به سمت تولید ثروت برای جامعه برود
  • نخبگان جوان برای افزایش قدرت رقابت محصولات تولیدی استان هرمزگان وارد میدان شوند
  • شهرک‌های صنعتی دانش‌بنیان در هرمزگان راه‌اندازی شود
  • آئین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری برگزار می شود
  • آئین تکریم آیت الله موسوی جزایری برگزار می‌شود
  • همایش تجلیل و تکریم شوراهای اسلامی شهرستان قشم