Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روزنامه آمریکایی مدعی شد که بی‌تجربگی داماد و مشاور ارشد ترامپ نگرانی‌هایی را در میان اعضای کاخ سفید به وجود آورده است زیرا امارات، چین، مکزیک و اسرائیل تلاش می‌کنند تا از بی‌تجربگی کوشنر به نفع خود بهره ببرند.

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، بنا به گفته مقامات کنونی و سابق آمریکا، در ماه‌های گذشته مقامات خارجی به صورت محرمانه درباره راه‌های اعمال نفوذ بر «جرد کوشنر» داماد و مشاور ارشد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا از طریق بهره بردن از مناسبات تجاری پیچیده، مشکلات مالی و عدم تجربه وی در زمینه سیاست خارجی بحث و گفت‌وگو کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر گزارش روزنامه «واشنگتن‌پست»، در بین حکومت‌هایی که در خصوص راه‌های اعمال نفوذ بر کوشنر در راستای منافع خود بحث کردند می‌توان به امارات متحده عربی، چین، رژیم اسرائیل و مکزیک اشاره کرد.

هنوز مشخص نیست که آیا این کشورها اقدامی در خصوص این بحث‌ها پیش برده‌اند یا خیر اما تماس‌های کوشنر با برخی دولت‌های خارجی، نگرانی‌هایی را در کاخ سفید به وجود آورده است و به همین دلیل است که کوشنر نتوانسته است یک مجوز امنیتی دائمی دریافت کند.

مجوز امنیت داخلی کوشنر هفته گذشته از بسیار محرمانه به سطح محرمانه نزول درجه پیدا کرد که به موجب آن دسترسی وی به اطلاعات بسیار محرمانه محدود می‌شود.

«هربرت مک مستر» مشاور امنیت ملی ترامپ پی برده که کوشنر بدون هماهنگی با شورای امنیت ملی آمریکا، با مقامات خارجی تماس داشته است.

بنا به گفته مقامات کنونی و سابق آمریکا که خواستند نامشان فاش نشود، مسئله گفت‌وگوی مقامات خارجی درباره دیدار با کوشنر و آگاهی آنها از آسیب‌پذیری‌های وی، موضوعی است که مک مستر در جلسات اطلاعاتی روزانه خود به آن می‌پردازد.

این منابع آگاه تصریح کردند، از همان ابتدا درون کاخ سفید، فقدان تجربه مدیریتی کوشنر و بدهی مالی وی به عنوان نقاط بالقوه‌ای دیده می‌شد که دولت‌های خارجی می‌توانستند از آن به عنوان اهرمی برای اعمال نفوذ در کوشنر بهره ببرند.

مقامات کاخ سفید این نگرانی را داشتند که کوشنر در گفت‌وگوهای خود با مقامات خارجی، «ساده‌لوح باشد و فریب بخورد» و برخی از این مقامات خارجی گفته بودند که تنها خواستار معامله مستقیم با کوشنر هستند و تمایلی ندارند با افراد باتجربه‌تر وارد معامله شوند.

کوشنر برای انجام بسیاری از وظایفی که ترامپ قرار است به وی محول کند و باید قبل از آن اعتمادش را جلب کند، مجوز امنیتی نهایی را دریافت نکرده است. این وظایف شامل مذاکره در خصوص قراردادهای تجاری خارجی و نظارت بر فرایند سازش در خاورمیانه می‌شود.

طبق این گزارش، دولت‌های خارجی همواره درباره راه‌هایی که می‌توانند بر مقامات ارشد تمامی دولت‌ها اعمال نفوذ کنند، مذاکره می‌کنند.

یکی از مقامات آگاه می‌گوید:«تمامی کشورها به دنبال یافتن نقطه نفوذ خود می‌باشد».

یکی از منابع دیپلماتیک مکزیک می‌گوید که کوشنر در تعاملات با این کشور «بسیار حرفه‌ای بوده است» به طوریکه هر دو طرف به دنبال منافع خود هستند اما در عین حال تلاش دارند زمینه‌های مشترک را نیز پیدا کنند.

مقامات سابق و کنونی آمریکایی می‌گویند که مقامات امارات، اوایل بهار 2017 به این امر پی بردند که کوشنر فردی نفوذپذیر است زیرا خانواده وی در جست‌وجوی سرمایه‌گذارانی برای مشارکت در شرکت املاک و مستغلات خود بودند.

مقامات سفارتخانه‌های چین، اسرائیل و امارات درباره این گزارش اظهارنظر نکردند.

پولتیکو اولین پایگاه خبری بود که نزول درجه کوشنر از بسیار محرمانه به محرمانه را گزارش کرد. بنا به گفته چهار مقام آگاه روز 9 فوریه، «راد روزنستین» معاون دادستان کل آمریکا به «دان مک گان» مشاور کاخ سفید هشدار داد که موضوعات مهم، روند مجوز امنیتی کوشنر را به تعویق انداخته است.

کارشناسان می‌گویند، کوشنر به طور مداوم فرم مربوط به جزئیات تماس‌هایش با مقامات خارجی را اصلاح می‌کند و عدم افشای کامل جزئیات تماس با مقامات خارجی منجر به عدم صدور مجوز امنیتی می‌شود.

روز جمعه، ترامپ گفت که «جان کلی» رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید درباره صدور مجوز امنیتی برای کوشنر تصمیم نهایی را اتخاذ می‌کند.

کوشنر در آستانه ورود به کاخ سفید، سهام خود در شرکت‌ خانوادگی‌اش را رها کرد و این شرکت همچنان در کنترل اعضای خانواده وی است. در حالیکه مهلت پرداخت بدهی 1.2 میلیارد دلاری این شرکت در حال نزدیک شدن است، این شرکت همچنان به دنبال یک وام دهنده است.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۵۴۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ندای مواضع ضدونقیض از درون کاخ‌سفید؛ اسرائیل می‌تواند آمریکا را وسط تنش با ایران بیاندازد؟

درحالی‌که کابینه اسرائیل حمله نظامی به ایران را تصویب کرده، همراهی یا عدم همراهی امریکا با اسرائیل به مسئله سیاست خارجی این کشور و ائتلاف غربی‌ها متشکل از کشورهای اروپایی تبدیل شده است. اما آیا امریکا مقابل عمل انجام شده قرار خواهد گرفت یا بایدن تنش را کنترل خواهد کرد؟

برای بررسی پاسخ‌ها گزارش خبرآنلاین را بخوانید.

وزیر خارجه آمریکا گفته واشنگتن به دنبال افزایش تنش با تهران نیست؛ اما از اسرائیل دفاع خواهد کرد. بریتانیا نیز هدف قراردادن پهپادهای ایرانی را توسط نیروهای این کشور تایید کرده؛ اما خواستار خویشتن‌داری طرفین شده است. در همین حال، کابینه جنگ اسرائیل برای دومین روز متوالی تشکیل جلسه داد. بر اساس گزارش شبکه ۱۲ اسرائیل، این کشور به دنبال آسیب‌زدن به ایران بدون به راه‌انداختن یک جنگ تمام‌عیار است. این شبکه خبری در گزارش خود بعد از جلسه کابینه جنگ، گفت اسرائیل به دنبال هماهنگی واکنش خود با آمریکا است که پیش‌ازاین گفته بود در حمله مستقیم به ایران مشارکت نخواهد کرد.

پیش‌تر امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه گفته بود که هر چه در توان دارد انجام خواهد داد تا اسرائیل را «متقاعد کند با پاسخ به حمله ایران، تنش را تشدید نکند.» کامرون در گفتگو با شبکه اسکای نیوز گفت: «اگر صبح امروز در اسرائیل نشسته باشید، به‌درستی فکر می‌کنید که ما محقیم پاسخ دهیم و این کار را هم می‌کنند. اما ما اصرار داریم که نباید تنش تشدید شود.» بریتانیا و فرانسه از جمله کشورهایی بودند که در کنار فرانسه تلاش کردند تا حمله ایران به اسرائیل را که شب شنبه آغاز شده بود خنثی کنند.

اما افزایش خشونت اسرائیل در جنگ غزه، دولت بایدن را با یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های خود در دورنگه داشتن ایالات متحده از جنگ جدید خاورمیانه مواجه می‌کند.

بمباران ساختمان دیپلماتیک ایران در دمشق توسط اسرائیل و شهادت یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران و چندین مقام دیگر ایرانی تشدید تنشی بود که اسرائیل آن را آغاز کرد. از نظر برخی دیگر از کارشناسان، علاوه بر تجاوز اسرائیل به سوریه در این عملیات، هدف قراردادن سفارت، حمله مستقیم به ایران بود. در شرایط مشابه اگر ایران سفارت اسرائیل یا امریکا را بمباران کرده بود، پاسخ خشونت‌آمیز و مرگبار نه‌تنها انتظار می‌رفت، بلکه سیاستمداران و مردم دو کشور نیز به طور یکسان خواستار آن بودند.

در ایران نیز احساسات عمومی نقش مشابهی در چنین رویداد ایفا کرد و افکار عمومی خواهان پاسخ مناسب به اسرائیل بودند. شرایطی مشابه فوران احساسات عمومی هنگام حمله هواپیماهای بدون سرنشین امریکا به سردار سلیمانی که چهار سال قبل انجام شد و حمله ایران به‌عین الاسد را به دنبال داشت. این به آن معنا بود که ایران نیاز دارد تا خطوط بازدارندگی خود را برای تقویت اعتبار بین‌المللی و همچنین اعتبارافزایی قدرت نظامی در داخل کشور تغییر دهد. در چنین شرایطی اگرچه مقامات عالی کشورمان در استراتژی کلان به دنبال گسترش جنگ نبودند؛ اما ضرورت‌های گفته شده، اجرای عملیات موشکی و پهپادی علیه اسرائیل را اجتناب‌ناپذیر کرد.

از این زاویه، تشدید تنش به‌عنوان یک راه در نظر گرفته شده برای اسرائیل برای خروج از بن‌بست جنگ غزه دارای دو نکته مهم است. نکته اصلی تحریک ایران برای ضربه‌زدن است که می‌تواند اسرائیل را قادر سازد تا خود را در مقام دفاع نشان دهد و افکار عمومی جهانی را از غزه دور نگه دارد. چنانچه نشانه‌های این تاکتیک را می‌توان در توقف عملیات اسرائیل در شهر رفح مشاهده کرد. عنصر دیگر افزایش احتمال دخالت مستقیم امریکا در درگیری با ایران است. اگر این اتفاق بیفتد، جنگ در خاورمیانه نه‌تنها به‌عنوان موضوعی برای حمله اسرائیل به فلسطینی‌ها دیده می‌شود، بلکه شامل سایر کشورهای حامی فلسطین نیز خواهد شد.

ناظران سیاسی معتقدند ایالات متحده می‌تواند به هر دو روش به درگیری اسرائیل و ایران کشیده شود. یکی از آنها از طریق خواسته‌های سیاسی در داخل ایالات متحده برای واشنگتن است تا اقدامی مستقیم‌تر برای دفاع از " اسرائیل" بعد از حمله ایران ترتیب دهد. این گزینه فعلاً با مقاومت بایدن مواجه شده و دولت امریکا اگرچه به حمایت از اسرائیل اذعان کرده؛ اما به‌شدت از گسترش درگیری‌ها یا هرگونه پاسخ اسرائیل به عملیات نظامی ایران که شدت آن، ایران را تحریک به پاسخ کند اجتناب می‌کند.

این در حالی است که به طور هم‌زمان بخشی از افکار عمومی در ایالات متحده که غالباً نزدیک به جمهوری‌خواهان هستند، ایران را به‌خاطر عملیات نظامی در اسرائیل سرزنش می‌کنند و در صورت گسترش درگیری‌ها بین دو کشور، این احتمال وجود دارد که همچون وضعیت بعد از حمله حماس به اسرائیل، شاهد افزایش انتظارات و توقعات ولو ساختگی و مهندسی شده در افکار عمومی امریکایی‌ها برای حمایت نظامی بایدن از اسرائیل با وجود بی‌میلی او در سال انتخابات امریکا باشیم. آن‌چنان که این واقعیت، اساس بیانیه نماینده ایران در شورای امنیت است که "ایالات متحده مسئول تمام جنایات اسرائیل است. " و این واقعیت که حمله اسرائیل به سفارت ایران در دمشق، مانند مسطح کردن محله‌های غزه توسط اسرائیل، با هواپیماهای نظامی پیشرفته امریکا انجام شد، تجدید خطوط بازدارندگی از سوی ایران را اجتناب‌ناپذیر کرده است.

کارشناسان روابط بین‌الملل معتقدند جنگ با ایران به دلایل بسیاری به منافع ایالات متحده آسیب می‌رساند، از جمله هزینه‌های مستقیم انسانی و مادی، اختلال در فعالیت‌های اقتصادی که بر امریکایی‌ها تأثیر می‌گذارد، خشم خارجی که منجر به انتقام خشونت‌آمیز بیشتر می‌شود. همه اینها تأثیر دیپلماسی را برای جلوگیری از هر گونه تنش معنادار می‌کند.

اجتناب از چنین جنگی نه‌تنها مستلزم سیاست‌گذاری ماهرانه در برخورد تاکتیکی با بحران‌ها است، بلکه روابط عجیب‌وغریب با اسرائیل است که ایالات متحده را به وضعیت دشوار و خطرناک فعلی خود کشانده است. ناظران سیاسی معتقدند ایالات متحده باید از تصورات قدیمی در مورد اینکه چه کسی متحد است و چه کسی دشمن است، دور شود و توجه کند که چه کسی متجاوز است و چه کسی نیست. موضوعی که بخش غالب توجهی از کارشناسان امریکایی به دولت بایدن گوشزد می‌کنند تا از هرگونه قرارگرفتن در تله اسرائیل برای مشارکت این کشور در جنگ تمام با ایران اجتناب کند.

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین
  • امیرعبداللهیان: در صورتی‌ که رژیم اسرائیل مجدداً اقدامی علیه منافع ایران انجام بدهد، پاسخ بعدی ایران فوری، حداکثری و قاطع خواهد بود؛ این پیام به روشنی به آمریکا و سایر طرف ها منتقل شده/ ریزپرنده‌های ساقط‌ شده {در اصفهان} هیچ خسارت مالی و جانی در بر نداشته
  • رسانه های ضد ایرانی از رسانه های اسرائیلی جلو زدند! | حمله خیالی بزرگ به ایران!
  • نتانیاهو از ترس بازداشت دست به دامن این ۲ کشور شد | ماجرای جلسه فوری و محرمانه در دفتر او
  • واکنش خبرگزاری تسنیم به ادعای اسرائیلی‌ها درباره حمله به ایران
  • دومین جلسه مجازی آمریکا و اسرائیل درباره حمله به رفح
  • بررسی تحولات افغانستان محور گفتگوهای مقامات سازمان ملل و هند
  • ندای مواضع ضدونقیض از درون کاخ‌سفید؛ اسرائیل می‌تواند آمریکا را وسط تنش با ایران بیاندازد؟
  • اعتراف خبرنگار ایرانی بی‌بی‌سی به نفوذ پهپادی حزب الله/ این حمله پیام هشدار حزب‌الله به رژیم صهیونیستی بود
  • گزارش افغانستان اینترنشنال باز هم جعلی درآمد