Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از اصفهان، محمدحسین ریاحی، استاد دانشگاه، محقق و پژوهشگر تاریخ امروز چهارشنبه 9 اسفندماه در سومین نشست علمی مقام ادبی اصفهان و رونمایی از کتاب «فروغ ادب»، اظهار کرد: بحث ادبیات اصفهان مانند بسیاری از مکاتب دیگر، بسیار عمیق و ریشه‌ای می‌باشد، اما متاسفانه اصفهان از لحاظ هویت تاریخی آن‌طور که باید و شاید، مورد توجه قرار نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه ادبیات اصفهان بیش از 1300 سال قدمت دارد، گفت: البته به رغم وجود مکاتب فلسفی، ادبی، طبی، معماری و هنری در اصفهان، اما باید گفت که جایگاه ادبیات اصفهان مورد غفلت واقع شده است.
ریاحی افزود: اصفهان بسیاری از ادیبان بزرگ را به جهان معرفی کرده که تعداد زیادی از آنها در ادب اسلامی تاثیرگذار بودند که از جمله آن‌ها می‌توان به ابوالفرج، طغرایی و بُنداری، مترجم بزرگ شاهنامه از زبان فارسی به عربی اشاره کرد.
استاد دانشگاه علمی کاربردی اصفهان با بیان اینکه خراسان خاستگاه ارزشمند ادب فارسی است، ادامه داد: ادبیات اصفهان نیز از قرن ششم، بسیار قابل اعتنا بوده است.
نویسنده کتاب «فروغ ادب» درباره ویژگی‌های این کتاب، بیان کرد: نام و شرح زندگی حدود 10 نفر از بزرگان ادب اصفهان در این کتاب ذکر شده است. همچنین سعی من بر این بوده که سیر تحول تاریخ ادب فارسی  در اصفهان، مکتب موصوف عراقی و مکتب موسوم به هندی یا اصفهانی و تحول ادبی را مورد بررسی قرار دهم.
ریاحی گفت: نقش ادبی اصفهان در دوره‌های مختلف تاریخی، مخصوصا قبل از صفویه در ایران بسیار ارزشمند است. در تخت فولاد شخصیت‌هایی داریم که بیشتر به نام حکیم شناخته شده‌اند، ولی در عین حال شاعرانی بلندپایه بوده‌اند که نمونه بارز آن میر فندرسکی است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: من قبلا مدتی هند در بودم و این را شاهد بودم  که در آنجا آثار متعددی از شعرای اصفهان و اطراف آن مورد توجه قرار دارد. هر ساله در شهرهای مختلف هند، کنگره‌های ادبی برگزار می‌شود که کاملا وابسته به اصفهان هستند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۵۶۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود

امیر رجبی امروز در دیدار با اعضای موسسه ادبی حکیم ملامحمد فضولی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل گفت: جای خالی موسسه‌ای فعال در حوزه زبان و ادبیات در استان احساس می‌شد و این جمع وزینی از شعرا و ادبا که برای شکل‌گیری موسسه فضولی گرد آمده امید برای پر شدن آن خلاء را در دل‌ها زنده می‌کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل افزود: نامگذاری این موسسه ادبی به نام حکیم ملامحمد فضولی از محسنات این حرکت فرهنگی است و از ناحیه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از این کار استقبال می‌کنیم و اصرار داریم فضولی‌خوانی در استان اردبیل باید پا بگیرد.

به گفته او، سابقه و صبغه مکتبی ، مرثیه‌ای و آیینی ملامحمد فضولی در خیلی از جنبه‌ها با ما تجانس و تناسب دارد و امیدواریم با فعالیت این موسسه ادبی جلسات و محافل فضولی‌خوانی در این استان برگزار شود.

رجبی گفت: برای تصویب نهایی موسسه ادبی ملامحمد فضولی در این استان همکاری می‌کنیم و با توجه به موسسه بودن این تشکل ادبی و فرهنگی، امکان حمایت مالی از آن را خواهیم داشت تا با تلاش شما شعرا در قالب این موسسه، برنامه‌ها و آئین‌های ادبی و فرهنگی در خور توجهی در استان اجرا شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: برنامه‌ریزی و اجرای برخی کارها و برنامه‌های ادبی را به این موسسه واگذار خواهیم کرد و فرایند ثبت نهایی موسسه باید با سرعت پیگیری شود و امیدواریم چاپ مجموعه‌های شعر و کتاب‌های فاخر از موسسه فضولی را شاهد باشیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • جغرافیای اصفهان از منظر علم فلسفه جایگاه بی‌نظیری دارد
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در اصفهان
  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان
  • قدمت ۱۵۰ ساله ورزش زورخانه‌ای در آباده