Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@15:45:35 GMT

فلسفه استقلال وکیل

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۵۷۸۷۷

فلسفه استقلال وکیل

سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - صالح نقره‌کار

سالگرد استقلال کانون وکلا نه یک مناسبت تقویمی بی معنا، بلکه یک هدف مشخص دارد و آن تثبیت تشخص مستقلانه نهاد دفاع از مردم به منظور تحقق دادرسی منصفانه است. برای مردم همه کشورها دسترسی به عدالت و نهاد فصل خصومت بی طرف یکی از معیارهای خرسندی اجتماعی و بهروزی عمومی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آمال دیرین ایرانی بدون وجود وکیل مستقل تهی از گوهر حقیقی است.
نگرانی آنجاست که قاضی و ضابط و دادستان و زندانبان و مجری همه یکی باشند و وکیل هم از میان همین یکی ها انتخاب شود. آنگاه ضرباهنگ عدالت برای شهروندی که در مقابل یک طیف هماهنگ مشخص هم‎بسته هماهنگ قرار گرفته، بدون ابزار تناظر و تعادل ذکر مصیبتی تاسف بار خواهد بود.
اینکه بزرگان حقوق کشور در باب استقلال وکیل هشدار می دهند مستمسکی برای مخالفت با قوه قضا یا اصرار بر انحصار یک طیف یا تکاثر شخصی و گروهی نیست. محل نزاع صدمه پذیری و حساسیت دستگاه عدالت است که اساسا نباید متمرکز در یک نقطه قدرت باشد.
این مساله اگر جدی گرفته نشود اولین خسران ان متوجه دستگاه عدالت قضایی است. انجا که اعتماد عمومی در سایه بی نقدی و بی اعتراضی و یکسانی و سکوت مطلق همه نهادهای از پیش هماهنگ شده ذبح ناموجه می شود.
همانقدر که استقلال قوه قضایی از سایر قوا در تحقق و تثبیت عدالت موضوعیت دارد، استقلال ارکان دادرسی منصفانه اعم از قاضی و وکیل طریقیت و اهمیت دارد.حماسه معدلت بر منهج دادرسی موکول به بیطرفی و استقلال تمام عیارقاضی و وکیل در این فرآیند است. هر کجا استقلال مخدوش شد، فرشته عدالت مایوس و مغموم می گردد و هر کجا این آب حیات بر حلقوم محکمه ریخته گردید، آن فرشته اقبال یافته و بال و پر می گشاید تا بر فراز آشیان اصلیش اقامت گزیند. عدالت در غیبت استقلال نهاد دادرسی می میرد و نفس انصاف در فقدان بی طرفی قاضی و ناوابستگی وکیل به شماره می افتد. استقلال تمام عیار این دو رکن، موطن قسط و فراخنای تحقق حقوق بشر است. با حقوق مردم نمی شود شوخی کرد.

اگر وکیل آزادانه بار سنگین دفاع را بدوش نکشد و بی هیچ واهمه و ملاحظه ای جانب حق را نگه ندارد و اگر انجا که امر دایر بر جانبداری از قدرت یا طرفداری از طرف ضعیف فاقد شوکت است؛ اولی را بخاطر حفظ موقعیت و جلب منافع ترجیح دهد باید فاتحه دادرسی منصفانه را خواند! اگر وکیل در طرفداری از حق با قاضی و دیگر ارکان و وابستگان قدرت مجادله نکند و در بزنگاه‎های نیاز موکل به افشاگری و احقاق و استیفای حق، سوگندی را که شرافت وثیقه ان و استفتاء از جان مناط آن و محاکات وجدان پشتوانه آن است به ورطه نسیان یا تجاهل العارف بسپارد، باید برای آن باصطلاح محکمه ذکر مصیبت کرد. 

تلاش دستگاه قضا و قوه عاقله و تصمیم ساز آن باید این باشد که استقلال حداکثری قاضی و وکیل را فراهم آورد. البته استقلال دادستان نیز موضوعیت دارد و در این میان همه باید از حب و بغض های سلیقه ای و مسلکی عمل نمودن اجتناب ورزیده و به حاکمیت قانون دل بسپارند. دادرسی منصفانه معرکه ای است که صحنه گردانان آن همه وابسته به عدالت و قانون عادلانه و مستقل از عوامل مخل عدالتند.

ضوابطی باید رعایت شود تا اطلاق دادرسی منصفانه موجه نماید از جمله:

- قانونی بودن جرایم و مجازات‌ها

- مستند و مستدل بودن آرای دادگاه‌ها

- وجود مرحله تجدیدنظر برای اعتراض به آرای دادگاه‌ها

- رعایت مهلت منطقی برای رسیدگی و...

- حق دفاع و انتخاب آزادانه وكیل بمنظور تضمین حقوق دفاعی

در پازل دادرسی منصفانه است که این قطعات زیبایی خود را در کنار یکدیگر می یابند و مزه شیرین عدالت را به کام تظلم خواهان و دادجویان می چشانند. این حق دفاع موصوف عبارت است از مجموعه تضمینات قانونی و قضایی که برای شهروندان مورد اتهام در برابر محکمه پیش بینی شده و با هدف اتخاذ تصمیمی عادلانه به دور از اشتباهات قضایی مورد عنایت قرار می گیرد.

چنانچه در ماده ۱۴ میثاق مدنی و سیاسی آمده همه افراد مستحق برخورداری از دادرسی عادلانه هستند و به تعبیر اصل ۳۵ قانون اساسی هر کس حق دارد برای احقاق حق خود به محاکم صالحه رجوع نموده و وکیل شایسته خود را انتخاب نماید. ناديده گرفتن اين ويژگي مهم به منزله معطل گذاشتن يكي از بنيادي ترين حقوق بشري و نقض میثاق قانون اساسی است. استقلال وکیل، حق هر شهروند است. این حق را پاس داریم.

2727

کلید واژه‌ها : کانون وکلا - قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۵۷۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه «صفات الهی» در کتابفروشی‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «صفات الهی» نوشته تیم جی ماوسون به تازگی با ترجمه صبا فریدونی توسط انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شده است.

این کتاب که یکی از عناوین مجموعه بن‌مایه‌های فلسفه دین است، در عین خلاصه بودن، اصلی‌ترین موضوعات مطرح درباره صفات الهی را در برمی‌گیرد. پرسش اصلی این کتاب این است که آیا زمانمندانگاری خداوند پذیرفتنی‌تر است یا بی‌زمان انگاری او؟ نویسنده با طرح این پرسش صفات ذاتی خداوند را بررسی می‌کند. کتاب شامل سه فصل است که هر فصل به سه صفت ذاتی خدا می‌پردازد.

فلسفه دین در کشورمان نیز در سال‌های اخیر مورد توجه استادان و محققان به‌ویژه نسل جوان‌تر قرار گرفته است. البته با توجه به گستره موضوعی مباحث فلسفه دین، میزان دغدغه‌مندی نسبت به هر کدام از این موضوعات در جوامع مختلف متفاوت است. موضوعاتی نظیر معنای زندگی، علم و دین، خداباوری، تکثرگرایی و مساله‌های شر و رنج که در زمره موضوعات اصلی و مشترک مباحث فلسفه دین‌اند، مصادیقی از چالش‌های فکری محیط‌های علمی ایران نیز محسوب می‌شوند.

این‌کتاب با ۱۱۴ صفحه و قیمت ۸۵ هزار تومان عرضه شده است.

کد خبر 6089657 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • در دادرسی کودکان به‌دنبال عدالت ترمیمی  هستیم
  • مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین رونمایی می‌شود
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می‌کند
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می کند
  • لیست 6 نفره از وکلای خوب تهران به همراه سوابق
  • نامه رئیس دانشگاه فردوسی به روسای دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از تجمعات ضداسرائیلی دانشجویان
  • عرضه «صفات الهی» در کتابفروشی‌ها