Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای حمایت از حقوق مصرف کنندگان باید از تولید کالاهای بی‌کیفیت و نامرغوب، ایجاد الگوی مصرف غلط، افزایش آلودگی، ایجاد بی‌اعتمادی به بازار داخلی و رها کردن مصرف کننده در شرایط ناگوار جلوگیری شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آوای‌شمال، برای حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان باید از تولید کالاهای بی‌کیفیت و نامرغوب، ایجاد الگوی مصرف غلط، افزایش آلودگی، ایجاد بی‌اعتمادی به بازار داخلی و رها کردن مصرف کننده در شرایط ناگوار جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از آنجایی که در زنجیره تولید، تمامی تولید کنندگان نیز مصرف کننده هستند بنابراین حمایتی که از مصرف‌کننده می‌شود در واقع حمایت از خود تولیدکننده نیز به حساب می‌آید.

همه افراد به عنوان مصرف‌کننده، دارای حقوقی هستند که عرضه‌کنندگان کالا باید آن را رعایت کنند که از جمله آن حق برخورداری از ایمنی و انتخاب آزادانه کالاها، حق معامله منصفانه، حق دادرسی برای جبران خسارت، حق جبران آسیب‌های وارده، حق برخورداری از حمایت دولت در صورت وقوع برخی تخلفات از صاحبان واحدهای صنفی، حق استفاده از محصولات با کیفیت مناسب با انتظارات مصرف‌کنندگان کالا است.

کارشناس مسائل اقتصادی و مدرس دانشگاه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما اظهار کرد: دین مقدس اسلام، برای امور اقتصادی و مالی قواعدی در نظر گرفته که با رعایت آنها، هیچ گونه زیانی متوجه فروشنده و خریدار نخواهد شد.

حسن شجاعی تصریح کرد: خداوند در قرآن، فروشندگان را به رعایت عدالت و دقت در وزن کردن اجناس و پرهیز از کم فروشی امر می‌کند، که پیمانه و وزن را تمام بگذارند و کم فروشی نکنند.

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: سوره مطففین نیز در مذمت و توبیخ کم فروشان نازل شده است، به همین دلیل کم فروشی، امری کلی است و شامل نقص و کم گذاشتن در هرگونه اندازه‌گیری می‌شود.

سهیل فلاح‌زاده تاجر لباس در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما، اظهار کرد: کاهش بهای تمام شده کالا از طریق کاهش توجه ویژه اداری، تخصصی شدن واردات و ارتقای بهره‌وری و تشریفات اداری در خدمت ارتقای بهره‌وری برخی راهکارهای مؤثر بر حمایت از حقوق مصرف کننده در حوزه محصولات وارداتی است.

وی افزود: همچنین تسریع امور، نیز آسان شدن تجارت قانونی، همچنین ایجاد پنجره واحد تجاری در گمرکات کشور، ایجاد خط سـبز گمرکی برای واردکنندگان و تولیدکنندگان شناسنامه دار کردن و مسؤولیت‌پذیری واردکنندگان و تولیدکنندگان، مقابله با پدیده شوم قاچاق و واردات کیفی و پیشگیری از رانت و تقویت فرایندهای گردش اطلاعات و تقویت جایگاه تشکل‌های وارداتی و تولیدی به‌عنوان بازوی مشورتی دولتمردان از دیگر راهکارهای مؤثر بر حمایت از حقوق مصرف کننده در حوزه محصولات وارداتی است.

فلاح‌زاده خاطرنشان کرد: با توجه به انجمن‌های حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان می‌توانند شکایات از افراد حقیقی و حقوقی را بررسی کرده و در صورت عدم توافق دو طرف برای رسیدگی قانونی به سازمان تعزیرات حکومتی مراجعه کنند.

با توجه به اینکه مصرف‌کننده و حقوق آنها به یکی از موضوع‌هایی مهم در حقوق کشور ایران تبدیل شده است و با وجود قوانین و مقررات و سازمان‌های مرتبط با حقوق مصرف‌کننده، باید تاکید کرد که همچنان انتقادهایی در عدم وجود تعادل در روابط مصرف‌کننده و عرضه‌کننده وجود دارد که بخشی از آن به نواقص قوانین و بخشی دیگر به عدم اجرای دقیق قوانین موجود مرتبط است.

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۶۳۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تأمین زیرساخت‌ها و ایجاد جاذبه در آموزش و پرورش

حجت‌الاسلام حسینی امام جمعه بافق در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهرستان گفت: حدود هشت سال قبل در شهرستان حدود ۳۰۰ معلم مازاد داشتیم، اما امروز بیش از ۳۰۰ معلم در بافق کم داریم.

او افزود: کمبود معلم مرد در شهرستان داریم؛ حال چگونه مسئله عفاف و حجاب را باید دنبال کنیم درحالیکه در مدرسه پسرانه معلم خانم درس بدهد؟

حسینی بیان کرد: امروز نیاز ما به معلم بیش از هر نیاز دیگر است و رهبر معظم انقلاب بر افزایش توانمندی معیشتی معلمان تأکید کردند. 

او ادامه داد: زیرساخت را باید آماده کرد تا آموزش و پرورش جاذبه داشته باشد و جوانان به سوی شغل معلمی کشیده شوند. 
خطیب جمعه بافق گفت: تمام ارگان‌های ما نیرو جذب می‌کند، اما آموزش و پرورش نیرو می‌سازد و کسی که می‌خواهد نیرو بسازد خودش باید متدین باشد. 

او تأکید کرد: یک مسئله‌ای باید با جدیت در مدارس دنبال شود، بحث هویت ملی دانش‌آموزان است به این معنی که دانش آموزان به ایرانی بودن خود افتخار کنند. 
حسینی افزود: روحیه انقلابی در آموزش و پرورش باید ایجاد و تقویت شود و هرکسی با زبانش یا قلمش روحیه‌ی انقلابی را در آموزش و پرورش تضعیف کند، خداوند اورا نخواهد بخشید. 

او گفت: دانش‌آموزان ما باید به سوی حرفه آموزی و هنر آموزی سوق داده شوند و آموزش و پرورش نیز به این مسئله بپردازد. 

امام جمعه بافق در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز اول مسئله‌ی تمام دنیا فلسطین است و این جنبش‌های دانشجویی در دنیا و کشور‌های غربی، حقانیت دفاع ایران از فلسطین را نشان می‌دهد. 

او افزود: اسرائیل امروز با بهانه یهود ستیزی، در غزه می‌جنگد، در حالی که ما با یهود مشکلی نداریم، ما با صهیونیست مشکل داریم. 
حسینی گفت: امروز دانش‌آموزان ما باید به صورت عقلانی درک کنند که چرا مرگ بر آمریکا یا ظلم سرکوب این جنبش‌های دانشجویی باید برای دانش‌آموز ما تبیین شود.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • ضرورت ایجاد ایستگاه آتش نشانی برای امامزاده ابراهیم(ع) شفت
  • ضرورت تأمین زیرساخت‌ها و ایجاد جاذبه در آموزش و پرورش
  • ضرورت توجه به حقوق و مسائل مادی معلمان
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • راهپیمایی بانوان ساوجبلاغی در حمایت از مجریان طرح نور
  • انجمن واردکنندگان برنج : چرا برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج رسما اعلام نمی‌شود؟
  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • ضرورت احداث تهران جدید
  • «کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟