Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-19@17:07:19 GMT

چهره واقعی حضرت عیسی (ع) چگونه بود؟

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۶۵۰۷۴

چهره واقعی حضرت عیسی (ع) چگونه بود؟

با بررسی متون تاریخی‌مذهبی و علم انسان‌شناسی، به نظر می‌رسد تصویر کلاسیکی که در طول تاریخ از حضرت عیسی (ع) کشیده شده، با چهره واقعی او که می‌بایست شبیه به ساکنان آن روزگار یهودیه باشد، تفاوت دارد.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از سیناپرس، در حال حاضر تصویری که از حضرت عیسی (ع) در کلیساها رسم می‌شود و درمقیاسی وسیع در جهان منتشر شده است، تصویر مردی سفیدپوست، بلندقد، با موهای قهوه‌ای و حتی دارای چشمان روشن است که ردایی بلند به تن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
یکی از مشهورترین این تصاویر در نقاشی «شام آخر» اثر لئوناردو داوینچی دیده می‌شود.

شام آخر،‌ اثر لئوناردو داوینچی، ترسیم‌شده به سال ۱۴۹۸ میلادی

اما جوآن تیلور (Joan Taylor)، استاد دانشکده مطالعات مذهبی کالج لندن در انگلستان، تصویر کاملا متفاوتی از حضرت مسیح (ع) را در کتاب خود ارائه داده است. او در کتاب «چهره عیسی چگونه بود؟» (What Did Jesus Look Like) که در اوایل ماه جاری منتشر شد، با توجه به منابع و متون تاریخی به توصیف چهره واقعی عیسی مسیح (ع) پرداخته است. تیلور، هدف از نوشتن این کتاب را ارائه واقعیت‌های مذهبی بر اساس متون و یافته‌های تاریخی عنوان کرده است.

چند طرح‌ منتسب به چهره عیسی مسیح (ع)

این پژوهشگر معتقد است که عیسی مسیح (ع) برخلاف آنچه تصور می‌شود و آنچه تاکنون نقاشان به تصویر کشیده‌اند، مردی کوتاه‌قد با ارتفاع ۱٫۶۷ متر بوده است. تیلور به بقایای اسکلتی به‌دست‌آمده از انسان‌هایی که در منطقه یهودیه (Judea) زندگی می‌کردند، استناد کرده است. یهودیه، نام بخش‌هایی از سرزمین فلسطین و مناطقی از مصر در دوران زندگی حضرت عیسی (ع) است. مردمی که در این مناطق زندگی می‌کردند، دارای چشمانی قهوه‌ای، موهایی سیاه و پوستی زیتونی‌رنگ بوده‌اند؛ درحالی‌که تصاویر کشیده‌شده از عیسی (ع) از ویژگی‌های چهره اروپاییان برخوردار است. متون تاریخی، پرتره و عکس‌های باقی‌مانده از عیسی مسیح (ع) حاکی از آن است که او، موها و ریش خود را به دلایل بهداشتی همواره کوتاه نگاه می‌داشت.  
تیلور در مورد لباس‌هایی که برای عیسی مسیح (ع) رسم می‌شود نیز نظر مثبتی ندارد و آن را مغایر با آنچه عیسی مسیح (ع) استفاده می‌کرد، می‌داند. به نظر او عیسی (ع) فردی فقیر بود و به تصویر کشیدن چنین وضعیت پوششی برای نشان دادن شخصیت واقعی این چهره تاریخ‌ساز غلط است.

بازسازی سه‌بعدی از چهره مردمان یهودیه در ۲۰۰۰ سال پیش  
تیلور نخستین کسی نیست که تصویر رایج عیسی (ع) را اشتباه می‌داند. سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) تیمی از دانشمندان و باستان‌شناسان بین‌المللی از اطلاعات حوزه انسان‌شناسی قانونی استفاده کردند و با روشی همانند روش تاکتیکی پلیس برای حل جنایات، به مدل سه‌بعدی چهره مردم یهودیه در روزگار زندگی عیسی مسیح (ع) دست پیدا کردند (تصویر فوق). با این فرض که عیسی مسیح (ع) می‌بایست شبیه به دیگر مردم یهودیه باشد، او از رنگ موها، پوست و چشم تیره برخوردار است. بسیاری از کارشناسان معتقدند که رنگ پوست حضرت عیسی (ع) بیشتر به رنگ پوست سامی‌ها شباهت داشته است تا رنگ پوست اروپائیان.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۶۵۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استادانی که سن نمی‌شناسند/ از اسکورسیزی تا اسپیلبرگ و ایستوود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، مارک تواین یک بار به طعنه گفت «سن یک مورد ذهنی مقدم بر ماده است؛ اگر برایت مهم نیست، مهم نیست». وقتی صحبت از مارتین اسکورسیزی به میان می‌آید، مطمئنا سن تعیین‌کننده نیست. این کارگردان ۸۱ ساله پس از دریافت ۱۰ نامزدی اسکار برای حماسه جنایی «قاتلان ماه کامل»، چندین پروژه بعدی خود را تعیین کرده و گفته می‌شود قصد دارد ۲ فیلم پشت سر هم فیلمبرداری کند: اولی درباره عیسی و دومی زندگینامه فرانک سیناترا.

کارگردان برنده اسکار که به آغاز موج جدید هالیوود در دهه ۱۹۷۰ کمک کرد، حالا به دنبال دور زدن سیستم استودیویی است و «زندگی عیسی» را با اقتباس از کتاب شوساکو اندو در سال ۱۹۷۳ به طور مستقل می‌سازد. او همین رویکرد را با «سکوت» در سال ۲۰۱۶ پشت سر گذاشت. اسکورسیزی مایل است برای پروژه عیسی، بار دیگر با اندرو گارفیلد ستاره «سکوت» همراه شود، اگرچه مشخص نیست که این بازیگر ۴۰ ساله برای نقش اصلی مورد توجه است یا یکی از حواریون مسیح. (محققان بر این باورند که عیسی در سن ۳۳ تا ۳۸ سالگی از دنیا رفته است.) انتظار می‌رود تولید این فیلم اواخر امسال آغاز و فیلمبرداری در رژیم صهیونیستی، ایتالیا و مصر انجام شود. با توجه به این‌که رژیم صهیونیستی در حال جنگ با حماس در غزه است، فیلمبرداری در رژیم صهیونیستی می‌تواند یک چالش لجستیکی بسیار بزرگ باشد.

پروژه دوم یعنی سیناترا هم هنوز مشکلاتی دارد و تینا سیناترا، دختر خواننده مشهور که وارث پدرش است هنوز موافقت خود را اعلام نکرده است. منابع می‌گویند اسکورسیزی قصد دارد از لئوناردو دی کاپریو و جنیفر لارنس در این فیلم بهره بگیرد. لارنس در نقش اوا گاردنر همسر دوم سیناترا نقش‌آفرینی می‌کند. این فیلم که درباره ۲ چهره مشهور سینما است، توجه استودیوهای بزرگ را جلب کرده و اپل که بودجه ۲۱۵ میلیون دلاری «قاتلان ماه کامل» را تامین کرد، دوست دارد همکاری خود با اسکورسیزی را ادامه دهد، اما گفته می‌شود سونی در این پروژه دست بالاتر را دارد.

همچنین برنامه همکاری اسکورسیزی با استیون اسپیلبرگ در ساخت مجموعه تلویزیونی «کیپ فیر» برای اپل تی‌وی وجود دارد و این ۲ اسطوره تهیه‌کنندگان اجرایی آن هستند.

اسکورسیزی تنها کارگردان بالای ۷۵ ساله نیست که هنوز مشغول ساخت برخی از جاه‌طلبانه‌ترین پروژه‌هایش است. در فهرست رقابتی جشنواره کن امسال ۳ تن دیگر حضور دارند؛ فرانسیس فورد کاپولا ۸۵ ساله با «مگالوپولیس»، دیوید کراننبرگ ۸۱ ساله با «کفن‌ها» و پل شریدر ۷۷ ساله با «آه، کانادا». سال‌های پربار این چهره‌ها با توجه به اینکه هالیوود همیشه با نویسندگان مسن مهربان نبوده، قابل توجه است. قابل یادآوری است که بیلی وایلدر ۲ دهه آخر زندگی‌اش تلاش می کرد تا یک فیلم دیگر بسازد.

شریدر که فیلمنامه فیلم مهم اسکورسیزی «راننده تاکسی» را در سال ۱۹۷۶ نوشت، می‌گوید: مطمئن هستم که بیشتر هنرمندان می‌خواهند به کار خود ادامه دهند، اما گاهی اوقات به اندازه کافی خوش شانس نیستی و اگر انگیزه خلاقانه را نداشته باشی، فقط به عنوان نمادی از چیزی که قبلا بودی، به یاد آورده می‌شوی. باید به کار ادامه داد. من گرفتار کووید شدم و هر بار که فکر می‌کردم ممکن است بمیرم، ایده جدیدی به ذهنم می‌رسید.

ریدلی اسکات هم در ۸۶ سالگی به معنای واقعی کلمه در عرصه است. ساخت دنباله «گلادیاتور» و استقبال از تیزر آن، به سرتیتر خبرها بدل شد. برایان رابینز مدیرعامل پارامونت که با اسکات در فیلم بعدی وی بیوگرافی گروه بی‌جیز همکاری خواهد کرد، می‌گوید: ریدلی اسکات استاد خلق انواع نمایش‌های سینمایی و یکی از سرسخت‌ترین و سرزنده‌ترین کارگردان‌های مولف است که برای پارامونت کار می‌کند.

اسپیلبرگ ۷۷ ساله نیز از پا نمی‌نشنید. او احتمالا پروژه بعدی خود را که فیلمی درباره یوفوها است بر اساس ایده اصلی خودش خواهد ساخت. گفته‌شده دیوید کوپ در حال نوشتن فیلمنامه است.

اما شاید موفقیت و تلاش هیچ‌یک از این کارگردان‌های به شاهکار موفقیت کلینت ایستوود نرسد که در ۹۳ سالگی فیلم «هیات منصفه شماره ۲» را به پایان رسانده است. خودی‌ها می‌گویند کمپانی برادران وارنر از این فیلم هیجان زده است. حتی در ۹۳ سالگی، ایستوود را نمی‌شود دست کم گرفت.

شریدر به شوخی می‌گوید: ایستوود پدربزرگ نسل سالمندان است. اما مرد پرتغالی یعنی مانوئل دی اولیویرا تا ۱۰۴ سالگی کار می‌کرد (وی سال ۲۰۱۵ در ۱۰۶ سالگی از دنیا رفت).

کد خبر 6081805

دیگر خبرها

  • استادانی که سن نمی‌شناسند/ از اسکورسیزی تا اسپیلبرگ و ایستوود
  • نبود مسیح در 3 بازی به چشم آمد
  • صدر جدول لیگ دست پرسپولیس است
  • قصه تکراری عیسی مقابل صنعت نفت (عکس)
  • گل عیسی خیال پرسپولیس را راحت کرد
  • رسالت همه فعالین اجتماعی نشان‌دادن چهره واقعی سیستان و بلوچستان است
  • ایهود باراک: نتانیاهو برده یهودیانِ نژادپرستِ معتقد به ظهور مسیح یهودیان از راه برپایی جنگ است (فیلم)
  • ماموریت مهم شش ستاره در پرسپولیس
  • سلفی عیسی با آینده‌های پرسپولیس (عکس)
  • مضحکه شدن زن صهیونیست عاقبت همنشینی با مسیح علینژاد