Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@03:08:34 GMT

۴۰ تا ۵۰ درصد از علل بروز سقط جنین ناشناخته است

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۶۹۲۸۹

۴۰ تا ۵۰ درصد از علل بروز سقط جنین ناشناخته است

متخصص ژنتیک گفت: علی‌رغم پیشرفت‌های علمی موجود، هنوز ۴۰ تا ۵۰ درصد از علل بروز سقط جنین ناشناخته بوده و سوالات بی پاسخ بسیاری در این زمینه وجود دارند.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان شرقی دکتر جعفر محسنی در سمینار دو روزه بازآموزی متخصصان زنان و زایمان با اشاره به ارزیابی و مشاوره ژنتیک زوجین مبتلا به نازایی و سقط مکرر اظهار کرد: سقط مکرر به از دست دادن جنین (دو بار یا بیشتر) قبل از هفته بیستم بارداری اطلاق می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمارهای جهانی دو الی پنج درصد زوجین سقط مکرر را تجربه می‌کنند که از تبعات منفی آن می‌توان به ناراحتی‌های فیزیکی‌ و روحی و احساس گناه اشاره کرد؛ ‌از این رو پزشکان نقش بسیار مهمی در برطرف کردن مشکل و پیدا کردن راه حل برای این زوجین ایفا می‌کنند.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان در ادامه با بیان این که سقط جنین باید از دیدگاه کلینیکال و پری کلینیکال مورد بررسی قرار گیرد، افزود: مطالعات نشان داده است که ناهنجاری‌های ژنتیکی بیماری‌های اندوکرین، مشکلات آناتومی و دیگر ریسک فاکتورها در سقط جنین تاثیر  دارند. همچنین چاقی و سن مادر و پدر نیز از دیگر فاکتورهای اثرگذار در سقط جنین به شمار می‌آیند؛ به طوری که در سن بالای ۳۵ سال  مادران و سن بالای ۴۰ سال  پدران سقط بیشتر رخ می دهد.
 وی همچنین بر نقش عوامل محیطی و تراتوژن‌ها در سقط جنین تاکید کرد و گفت: عوامل آسیب‌زایی مانند سیگار، الکل، عوامل میکروبی، شیمیایی و دارویی نیز نقشه مهمی در از دست دادن جنین ایفا می‌کنند.
 دکتر محسنی در ادامه با بیان این که سقط جنین در هر نوبت شانس بارداری در نوبت‌های بعدی را کاهش می‌دهد، بیان کرد: شانس بارداری پس از دو بار سقط جنین 21 درصد و در سومین نوبت ۳۳ درصد کاهش می‌یابد.
 وی در ادامه با اشاره به نقش عوامل ژنتیکی در بروز سقط جنین در زنان باردار اظهار کرد: طبق مطالعات به عمل آمده تاثیر مستقیم عوامل ژنتیکی دو الی پنج درصد برآورد شده است که در سطح سلولی و مولکولی مورد بررسی قرار می‌گیرند. تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد که ۵۰ درصد سقط‌‌ها ناشی از اختلالات کروموزومی بوده که در این روش کروموزوم‌ها از طریق کاریوتایپ ارزیابی ژنتیکی می‌شوند.
دکتر محسنی همچنین اشاره کرد که آزمایشگاه ژنتیک پزشکی چهاد دانشگاهی علاوه بررسی ژنتیکی والدین، مطالعه جنین‌های سقط شده و همپنین غربالگری  جنین‌ها در دوران بارداری را با روش‌های سلولی و ملکولی نیز انجام می‌دهد.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی با ارائه توضیحاتی در خصوص چگونگی بررسی ساختاری کروموزوم‌ها و اختلالات ژنتیکی گفت: کروموزوم‌ها در این روش از نظر ساختاری و تعداد مورد بررسی قرار می‌گیرند و حذف قسمتی از ساختار کروموزوم، مضاعف شدگی، جهش و انتقال کروموزوم‌های تغییر یافته به جنین از جمله اختلالات ژنتیکی هستند که با ایجاد تغییرات ساختاری مانند مونوزومی، دیزومی و تریزومی در جنین، منجر به سقط جنین می‌شوند.
 سمینار دو روزه بازآموزی متخصصان زنان و زایمان در سالن اجتماعات نسل فردا با همکاری انجمن زنان و مامایی مرکز درمان ناباروری  سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی  و همچنین حمایت مالی آزمایشگاه صدر برگزار شد. 
انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۶۹۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی میزان موفقیت درمان ناباروری با IVF در ایران

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، محمد ابراهیم پارسانژاد رئیس انجمن باروری و ناباروری ایران اظهار داشت: وقتی زوجین برای درمان ناباروری مراجعه می‌کنند، در مرحله اول درمان‌های سطحی مربوط به زوجین برای آنها تجویز می‌شود و در صورت لزوم درمان‌های اولیه به سمت درمان‌های پیشرفته سطح ۳ می‌رود.

بیشتر بخوانید: ۱۰ روش طبیعی برای تقویت باروری در مردان

وی افزود: بعد از ازدواج درصد بارداری یک زوج در ماه اول ۱۵ درصد، در ۶ ماه اول ۵۰ درصد، در ۸ ماه این میزان به ۸۰ درصد و بعد از یک سال احتمال بارداری برای آنها به ۱۰۰ درصد می‌رسد.

این فوق تخصص نازایی، با اشاره به اینکه تمامی زوج‌های نابارور می‌توانند در فرایند درمان قرار بگیرند، تاکید کرد: این به معنای این نیست که همه آنها بچه‌دار می‌شوند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، بین ۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که اقدام به درمان ناباروی می‌کنند و از روش‌های کمک‌باروری (IVF) استفاده می‌کنند، صاحب بچه می‌شوند.

وی تاکید کرد: تا سال‌ها پیش اگر زوجی مراجعه می‌کردند که به قول معروف مرد دچار مشکل بود و اسپرم نداشت، به او گفته می شد قابل درمان نیست، اما حالا درمان برای همه افراد نابارور انجام می‌شود، اما این به معنای موفقیت در همه این عمل‌ها نیست.

بیست و سومین کنگره انجمن باروری و ناباروری ایران، ۱۹ الی ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1229025 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • خودروهای عضلانی جذابی که ناشناخته ماندند، از فورد فالکون کبرا تا کرایسلر والیانت (+عکس)
  • استفاده از تلفن همراه با ۴۶ درصد بالاترین علت بروز تصادف است
  • لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • بررسی میزان موفقیت درمان ناباروری با IVF در ایران
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • خراسان جنوبی گنجینه ناشناخته سرمایه گذاری /اکسپو سکوی پرتاب توسعه
  • حدود ۱۰۰ درصد مطالبات کارگران در مهاباد بروز است
  • ۵ درصد جرایم رانندگی اشتباه ارسال می‌شود/ دو علت بروز خطا