Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@21:51:39 GMT

نشانه های هشدار دهنده سمی بودن «کبد»

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۷۰۸۶۶

نشانه های هشدار دهنده سمی بودن «کبد»

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  بزرگ‌ترین غده بدن، سموم را به دام می‌اندازد و با تصفیه آن‌ها و تبدیل کردنشان به مواد بی ضرر سلامت فرد را تضمین می‌کند. به همین خاطر، بسیار مهم است که در راستای سلامت آن بکوشیم. در این رابطه، برای آگاهی از نشانه‌های عملکرد بد کبد از شما دعوت می‌کنیم تا ادامه این مطلب را از نظر بگذرانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درد در ناحیه کبد

احساس درد داشتن در بالای سمت راست شکم می‌تواند نشانه وجود مشکلی در کبد باشد. این درد اغلب خفیف و گذراست و بعضا شدید هم می‌شود. این را به یاد داشته باشید که وظیفه کبد، سم‌زدایی‌ست و به بدن در فیلتر کردن مواد اضافی کمک می‌کند. همچنین در گوارش غذا نیز نقش موثری دارد. هنگامی که کبد مریض می‌شود، نمی‌تواند به طور صحیح و کامل وظایف خود را به انجام برساند. در چنین حالتی، ملتهب و دردناک می‌شود و نشانه‌های سمی شدن بدن، به طرق مختلف پدیدار می‌شوند.

تورم قوزک پا و ساق پا

وقتی فرد متوجه مشکلات کبدی خود نمی‌شود، این غده به قیمت ایجاد زخم سعی در ترمیم خودش دارد. اما وقتی تعداد این زخم‌ها زیاد می‌شود، کبد توان درست عمل کردن را از دست می‌دهد و در نتیجه‌ی آن، فرد دچار فشار خون بالا می‌شود. این بیماری سبب انباشته شدن آب در پاها می‌شود و پاها ورم می‌کنند. خوشبختانه این تورم درد ندارد اما ممکن است هر دو پا، ران، ساق یا قوزک را تحت‌تاثیر قرار دهد.

نیروی جاذبه زمین باعث می‌شود تا بیشترین تورم در قوزک پا ایجاد شود.

افزایش وزن

هر سال بر شمار افرادی که اهمیت تغذیه سالم و کاهش وزن را درک می‌کنند بیشتر می‌شود، اما همچنان مردم با معضل اضافه‌وزن دست و پنجه نرم می‌کنند. اگر جزو کسانی هستید که اخیرا دچار اضافه وزن شده و مطمئن هستید که این چاقی در نتیجه پرخوری یا مشکلات هورمونی نیست، توصیه می‌کنیم حتما به پزشک مراجعه کنید تا کبدتان را موردآزمایش قرار دهد.

بیشتربخوانید : چه عواملى سلامت كبد را به خطر می‌اندازد؟

این مشکل زمانی پدیدار می‌شود که کبد قادر نیست با مواد سمی که وارد بدن می‌شوند – از الکل گرفته تا شیرین‌کننده‌های مصنوعی، چربی و برخی از داروها – مقابله کند. تنها کاری که از دست کبد برمی‌آید، حبس کردن مواد سمی در سلول‌های چربی است. این مشکل هم تا زمانی که شما بدن را سم‌زدایی نکنید، برطرف نمی‌شود و در نتیجه، نمی‌توانید به تناسب اندام موردنظرتان دست پیدا کنید.

حساسیت

بسیاری از حساسیت‌ها در نتیجه عملکرد کند کبد در نتیجه فشارکاری زیاد است. وقتی مواد زیادی وارد جریان خون می‌شود، مغز آنها را به عنوان ماده حساسیت‌زا تشخیص می‌دهد و در نتیجه مواد شیمیایی (همچون هیستامین) یا آنتی‌بادی ترشح می‌کند. در نتیجه احساس خارش به فرد دست می‌دهد.

اما اگر کبد سالم باشد، می‌تواند خون را از همه مواد سمی و اضافی پاک کند و در نتیجه فرد دچار حساسیت نخواهد شد.

پوست زرد و چشم زرد

هنگامی که پوست یا چشم فرد زرد می‌شود، اصطلاحا می‌گویند که یرقان گرفته است. زردی یک بیماری نیست اما نشانه نقص در عملکرد بدن است. این مشکل زمانی پدیدار می‌شود که کبد بیمار باعث می‌شود تا مقدار زیادی سرخ‌زهره (رنگدانه ی سرخ مایل به زرد c33h36h4o6 – موجود در زهره که در خون و پیشاب وجود دارد و زیادی آن موجب یرقان می گردد) انباشت شود. وقتی کبد نتواند این ماده را از جریان خون بیرون کند، پوست و چشم، زرد خواهند شد.

خستگی مفرط

سندروم خستگی مفرط شبیه سرماخوردگی طولانی است. احتمالا باید از ۶ ماه قبل نشانه‌های این بیماری را مشاهده کنید. دلیلش هم مسمومیت شدید کبد است.

کبد وظیفه انتقال انرژی به همه بدن را دارد. این غده بزرگ، گلوکز را به گلیکوژن تبدیل کرده و برای استفاده‌های بعدی ذخیره می‌کند. کبد سالم، گلوکز را در هر جایی که به تغذیه و انرژی نیاز دارد، می‌رساند. اما کبد ناسالم توان انجام این فرایند را نخواهد داشت زیرا گنجایش کافی برای ذخیره مواد را ندارد.

در آخر باید اشاره کنیم که نشانه‌های خفیف نقص عملکرد کبد را می‌توان با کارهای نه‌چندان سخت برطرف کرد. زیرا کبد توانایی خودترمیمی هم دارد. اما راهکارهایی همچون نوشیدن چای سبز، زدرچوبه، ترکیب آب و لیموترش تازه، سبزیجات و میوه‌های تازه هم می‌توانند به پاکسازی کبد کمک کنند.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

۸ نشانه هشداردهنده که از سمی بودن «کبد» حکایت دارند

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۷۰۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندرم ناخن زرد چیست؟

سندرم ناخن زرد (Yellow Nail Syndrome) یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست‌ و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.

به گزارش ایسنا، این بیماری در پی تجمع مایع لنفی زیر ناخن که باعث می‌شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می‌شود و می‌تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه ممکن است به مرور زمان به بیماری‌های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) دچار شوند.

متاسفانه علت این عارضه معمولا ناشناخته است با این حال برخی از دلایل هم مطرح شده‌اند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

ژنتیک - اگر در خانواده شما کسی ناخن‌ زرد دارد، احتمال ابتلا به آن در شما هم بیشتر است.

انوع خاصی از سرطان - این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان‌های دیگر همراه بوده است.

سندرم‌های نقص ایمنی - سندرم ناخن زرد در مواردی به دلیل کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی‌بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی‌کند و همچنین نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت‌های مکرر مشخص می‌شود) ایجاد می‌شود.

بیماری‌های غده تروئید -  سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ‌شده و آسیب‌دیده)، کم‌کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه است.

سندرم نفروتیک - سندرم ناخن زرد خیلی به‌ندرت ممکن است همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند) نیز ظاهر شود.

به نوشته ایندیپندنت،‌ اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می‌تواند زرد شدن ناخن‌ها را به دنبال داشته باشند.

نشانه‌های سندرم ناخن زرد

اگرچه زرد شدن ناخن‌ها از نشانه‌های اولیه این سندرم است، علائم دیگری هم هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم.

برخی از این علائم عبارتند از ناخن‌های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن‌هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن‌هایی که از بستر زیرینشان جدا شده‌اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).

درمان سندرم ناخن زرد

سندرم ناخن زرد معمولا به ‌عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان‌ها را بر اساس آنچه برای بیمار مشکل ایجاد کرده است، ارایه می‌کند.

برخی از این روش‌های درمانی شامل مصرف آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های تنفسی،‌ ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید)‌ برای التهاب و جراحی، زمانی که پوشش ریه‌ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می‌شود، هستند.

به گزارش وری‌ول‌هلت، در مجموع می‌توان گفت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن‌ها است و می‌تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر ‌کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری‌های مزمن است و در صورت ابتلا به سندرم ناخن زرد، می‌توان از طریق روش‌های درمانی متمرکز بر رفع نشانه‌های این عارضه، آن را کنترل کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • بورل: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • ۷ نشانه که می گوید باید کسی که دوستش دارید را ترک کنید
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • هرگز تحریم‌ها در ایران به نتیجه نخواهد رسید
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • سندرم ناخن زرد چیست؟