Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات رئیسه مجلس گفت: چرا باید فردی بتواند با جعل انواع تضامین بانکی ۲ هزار میلیارد تومان برداشت کند و این بانک از آن بانک بی اطلاع باشد.قانون «از کجا آورده اید؟» باید محور گفتمان ملی باشد اما در مقابل ما باید به گردش آزاد اطلاعات پایبند باشیم. ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۳ اقتصادی اقتصاد کلان و بودجه نظرات

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدعلی وکیلی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان گفت: ایده مبارزه با فساد قابل تحسین و یکی از مهمترین دغدغه های ما در مجلس بوده و هست اما نباید صورت مسئله را اشتباه بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: در 40 سال گذشته ایده های قابل تحسین بسیاری داشته ایم اما چرا همچنان ابهام و اشکال این چنین مشاهده می شود، ما به جای مبارزه با فساد، مبارزه با فاسد را اصل قرار داده ایم بنابراین همیشه به دنبال راه میانبر هستیم.

وکیلی تصریح کرد: مبارزه و رسیدگی به اموال نامشروع مسئولان آغاز نمی شود زیرا متولی این امر یعنی قوه قضائیه می گوید برای اجرای این طرح نیازمند سازمانی هم عرض و شعاع قوه قضائیه هستیم.

وی ادامه داد : قانون از کجا آورده اید؟ باید محور گفتمان ملی باشد اما در مقابل ما باید به گردش آزاد اطلاعات پایبند باشیم. معمولا شعارهای پوپولیستی می دهیم به همین دلیل مسیر را اشتباه می رویم، اگر می خواهیم سیستم تولید فساد نکند، باید راه های فساد را در سیستم مسدود کنیم.

عضو هیات رئیسه مجلس افزود : زمانی اطلاعات، رانت ایجاد می کند که اطلاعات طبقه بندی شده به دست عده ای خاص برسد و برای دیگران مسدود باشد. یک خبرنگار باید از چنان مصونیتی برخوردار باشد که اگر روزی کشف فساد کرد احساس خطر نکند. مشکل ما طرح و قانون نیست، مشکل ما عزم برای شفافیت و عدم آمادگی پرداخت هزینه شفافیت در جامعه است.

وکیلی گفت: باید ببینیم چرا غربی ها در مناسبات سیاسی شان از سلامت قابل تحسین برخوردارند و ما با همه ادعایی که داریم از عدم این سلامتی رنج می بریم، زیرا ما کار سیستمی انجام نمی دهیم.

وی گفت: در کشوری مانند کره جنوبی مصونیت وجود دارد، رسانه های آزاد وجود دارد، اگر خبرنگاری کشف فساد کرد به زندان و پستو نمی افتد.

وکیلی افزود: چرا باید فردی بتواند با جعل انواع تضامین بانکی حدود 2 هزار میلیارد تومان برداشت کند و این بانک از آن بانک و این شعبه از شعبه دیگر بی اطلاع باشد. اسم این فساد است و با یک شعبه و 10 شورا هم نمی توان مدیریت کرد. چرا ما به یک نظام جامع تمکین نمی کنیم؟ چرا دولت الکترونیک را تسریع نمی کنیم؟ چرا اطلاعات قوه قضائیه جزیره ای است؟ ما باید صدایی واحد داشته باشیم در بالا بردن گردش اطلاعات مالی رسالت تاریخی ما این است که نظام مالی کشور را به سمتی ببریم تا فساد در آن رشد نکند و اصلا ایجاد نشود.

عضو هیات رئیسه مجلس گفت: ما برای برخورد با فساد مالی در شرکتهای خصولتی هم قانون داریم اما اراده برخورد با آن و اجرای قانون وجود ندارد. برای اینکه چشم فساد را از کاسه درآوریم باید تن بدهیم به شفافیت و گردش آزاد اطلاعات، تن دهیم به مطبوعات آزاد، تن دهیم به صندوق رای و نظارت عامه مردم.

انتهای پیام/

R1010113/P1010113/S7,77/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۷۶۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گور‌های جمعی، مکان‌هایی که ابعاد نقض حقوق شهدای غزه را افشا می‌کند

مسئولان بهداشتی غزه به تازگی به ویژه در مجتمع پزشکی الشفا شهر غزه و مجتمع پزشکی ناصر در شهر خان‌یونس گور‌های دسته جمعی ایجاد شده توسط رژیم اشغالگر را کشف کردند.

در این گور‌ها اجساد متلاشی شده برخی از شهدا در کنار باقی مانده اجساد و نیز پیکر‌های بدون عضو یافته شدند و به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی عامدانه اعضای این پیکر‌ها را به سرقت برده است.

از سوی دیگر پس از بررسی برخی از پیکر‌ها مشخص شد که رژیم صهیونیستی تعدادی از آنها را در حالی که زنده بودند، دفن کرده است، علاوه بر این خانواده‌هایی که فرزندانشان به شهادت رسیدند با مشکل بزرگی در شناسایی اجساد آنها مواجه هستند چرا که به دلیل طولانی شدن دوره عملیات نظامی، چهره‌ها و پیکر‌های آنها از بین رفته است.

مسوولان پزشکی دولت غزه با همکاری برخی نهاد‌های بین‌المللی در حال بیرون آوردن اجساد هستند تا از هویت آنها مطمئن شده و از نظر ظاهری آنها را بررسی کنند سپس آنهایی را که شناسایی می‌شوند در گورستان‌های رسمی دفن کرده و یا علامت‌های مشخصی روی آنها قرار می‌دهند تا خانواده‌ها بعدا بتوانند آنها را شناسایی کنند. در مواردی که پیکر‌ها قابل شناسایی نبودند برخی افراد داوطلب را بر بالای قبر‌های آنها همراه با مشخصاتشان قرار دادند.

«احمد الخطیب» جوان فلسطینی که همراه با ده‌ها جوان دیگر به صورت داوطلبانه در حال بیرون آوردن پیکر‌های شهدا و دفن آنها است، در گفتگو با سایت «العربی الجدید» درباره شرایط بد این پیکر‌ها و از بین رفتن تعدادی از آنها گفت: برخی از اجساد دستانشان بسته بود و به نظر می‌رسید که آنها توسط سربازان رژیم صهیونیستی اعدام شده‌اند، برخی دیگر از آنها نیز کاملا تحلیل رفته و تنها استخوان‌هایی از آنها باقی مانده بود و دیگر قابل شناسایی نبودند.

الخطیب افزود: برخی اجساد روی یکدیگر انباشته شده بودند و رژیم اشغالگر آنها را بدون توجه به خانواده‌هایشان و بدون هیچ نظمی دفع کرده بود.

«رامی عبده» رئیس دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در این رابطه، اقدامی بین‌المللی و فوری برای تحقیق درباره جنایات مربوط به صد‌ها گور جمعی کشف شده در نوار غزه با پیکر‌های هزاران فلسطینی را خواستار شد که از ابتدای حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.

عبده گفت: با توجه به اینکه نشانه‌هایی دال بر قتل عامدانه و اعدام‌های ظالمانه و فراقانونی این افراد وجود دارد، حجم گور‌ها و تعداد اجسادی که از آنها بیرون می‌آورده می‌شوند و پیکر‌هایی که هنوز بیرون آورده نشده‌اند، هولناک بوده و مستلزم اقدامی بین‌المللی و فوری شامل تشکیل کمیته بین‌المللی و مستقلی جهت تحقیق درباره این گور‌ها و چگونگی قتل این افراد است، شواهد حاکی از این است که آنها در حالی که بازداشت بوده و دستانشان بسته بوده، به قتل رسیده‌اند.

رئیس دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در ادامه گفت: شرایط دفن این افراد مستلزم تشکیل کمیته فنی از کارشناسان برای بررسی و معاینه پیکر‌هایی است که بیرون آورده شدند و باید درباره علت قتل آنها تحقیقات انجام شود و سیستمی ایجاد شود که امکان شناسایی آنها در حال حاضر و آینده را فراهم کند.

پیش از این پیکر‌های صد‌ها تن از شهدا در مجتمع پزشکی الشفا کشف شد و این گور‌های جمعی صفحه سیاهی در کارنامه اقدامات متجاوزانه سربازان رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین اشغالی هستند.

به گفته عبده، تیم‌های رصد گزارش دادند پیکر‌های ده‌ها قربانی از گور‌های جمعی موجود در بیمارستان الشفا بیرون آورده شده و همچنین پیکر‌هایی دست بسته و زخمی‌هایی که به آنها رسیدگی نشده بود و با وجود شرایط جسمی‌شان اعدام شده بودند، از این گروه‌ها بیرون آورده شدند.

رئیس دیده‌بان اروپا-مدیترانه تایید کرد، شواهد و مدارک نشان می‌دهد برخی از این پیکر‌ها متعلق به بیماران هستند چراکه آنها در حالی بیرون آورده شدند که هنوز سرم و تجهیزات پزشکی به آنها وصل بود.

همچنین «جمیل سرحان» معاون مدیر کل هیئت مستقل حقوق بشر به العربی الجدید گفت: با گذشت زمان جنایات زننده رژیم صهیونیستی برای جهانیان نمایان شد و گور‌های جمعی با پیکر‌هایی از تمام گروه‌های سنی در بیمارستان ناصر کشف شدند.

سرحان افزود: به گفته شاهدان عینی بسیاری از این پیکر‌ها برهنه و یا دستانشان از پشت بسته بود و یا سر نداشتند و یا جسد‌های بدون پوست بودند، تردید‌هایی در مورد سرقت اعضای پیکر این شهدا و نیز پیکر‌هایی که به شکلی غیر عادی متلاشی شدند، وجود دارد و این مسئله نیازمند انجام تحقیقاتی درباره کشف چگونگی از بین رفتن این اجساد است.

بیش از ۲۸۳ پیکر از گروه‌های سنی مختلف از سه گور جمعی بیرون آورده شدند و هنوز حدود ۵۰۰ تن دیگر در زمره مفقودی‌ها هستند و این نگرانی وجود دارد که سرنوشت آنها هم گور‌های دسته جمعی است.

در کل تعداد افراد ربوده شده فلسطینی حدود ۲۰۰۰ شهروند است، نزدیک به ۱۰ هزار تن در نوار غزه در زمره مفقودی‌ها هستند و هیچکس اطلاعی از سرنوشت آنها ندارد و با توجه به حجم گسترده حملات هوایی و زمینی و ویرانی ساختمان‌ها و مسیر‌ها نیرو‌های دفاع مدنی نیز نتوانستند بسیاری از پیکر‌ها را از زیر آوار‌ها بیرون بیاورند.

«اسماعیل الثوابته» مدیرکل دفتر اطلاع‌رسانی دولت فلسطین در گفتگو با العربی الجدید اظهار کرد: از زمان عقب‌نشینی نیرو‌های ارتش رژیم صهیونیستی از مجتمع پزشکی ناصر در شهر خان‌یونس بیش از ۷۰۰ تن مفقود هستند.

الثوابته افزود: سه گور جمعی در بیمارستان ناصر کشف و ۳۹۲ پیکر از آن بیرون آورده شد و مابقی پیکر‌ها در دو گور دیگر هستند که به زودی بیرون آورده می‌شوند.

این مسوول فلسطینی با اشاره به اینکه برخی از پیکر‌هایی که از این گور‌های دسته جمعی بیرون آورده شدند، پیکر‌های کودکان فلسطینی هستند، گفت: اجسادی در این گور‌ها دیده شدند که دست‌ها و پاهایشان بسته شده بود و این باور وجود دارد که آنها در حالی که زنده بودند، دفن شدند، همچنین برخی از این پیکر‌ها با شلیک مستقیم به سرشان به شهادت رسیدند.

او افزود: اجساد در عمق ۲ تا ۳ متری زمین دفن شدند و این نشان می‌دهد که رژیم اشغالگر سعی داشته ابعاد این جنایت را از نگاه جهانیان مخفی نگه داشته و در سطح بین‌المللی و جهانی از این مسئله فرار کند.

به گفته الثوابته، تعدادی از اجساد در کیسه‌های پلاستیکی پیدا شدند که روی آنها به زبان عبری کلماتی نوشته شده بود و این نشان‌دهنده طرفی است که آنها را دفن کرده است، علاوه بر این پیکر‌های بدون سر، دست و پوست کشف شدند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • گور‌های جمعی، مکان‌هایی که ابعاد نقض حقوق شهدای غزه را افشا می‌کند
  • افزایش مدت زمان آورده متقاضیان پروژه‌های نهضت ملی مسکن
  • بیمه شخص ثالث راننده‌محور، بند قانونی که چشم‌انتظار اجراست
  • واکنش‌ها به نجات بابک زنجانی از اعدام؛ درس بابک زنجانی به متهم فساد «چای دبش»
  • اقدام کمیسیون اروپا علیه فیس بوک و اینستاگرام
  • پاسخگویی به پرسش ‎های مشترکین در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
  • عبرت‌های بابک برای اکبرها
  • اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است
  • بابک زنجانی از زندان آزاد می‌شود؟/ توضیحات قوه قضائیه