Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@21:42:46 GMT

آزمونی برای فرانسه- علی آهنی*

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۸۸۴۴۶

آزمونی برای فرانسه- علی آهنی*

سفر دکتر روحانی رئیس جمهوری به فرانسه در بهمن سال 94، که با امضای 35 سند همکاری پایه و برخی قراردادها همراه بود، بستر جدیدی را برای تقویت همکاری‌ها در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، صنعتی، فرهنگی، علمی و گردشگری فراهم کرد.

والس نخست وزیر فرانسه در افتتاحیه نمایشی در محل مدف (شورای کارفرمایان فرانسه) در حضور دکتر روحانی و جمع کثیری از فعالان اقتصادی تأکید کرد که «ما به دنبال مشارکت در همکاری‌های اقتصادی با ایران هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» نقشه راه مناسبات بین دو کشور و یادداشت تفاهم تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی از جمله سندهای امضا شده بود که توانست ایجاد تحرک جدیدی در تعاملات و همکاری‌های بین دو کشور را رقم بزند. اولین دور کمیسیون مشترک اقتصادی در دی ماه سال گذشته در تهران به ریاست مشترک وزیران خارجه دو‌کشور برگزار شد.
با وجود اراده طرفین برای تقویت همکاری‌های اقتصادی، در همایش‌های اقتصادی که در اوایل سال 95 در پاریس تشکیل می‌شد سخنرانان فرانسوی از اینکه هنوز فرانسه نتوانسته جزو 10 کشور اول مبادلات خارجی ایران قرار بگیرد، اظهار ناخرسندی و انتقاد می‌کردند.
البته مهم‌ترین دلیل عقب ماندن فرانسه به دیگر رقبای خود، تحریم‌ها و تهدیدهای بانک‌های بزرگ فرانسوی از سوی امریکا بود که دولت فرانسه هم با آگاهی از این معضل، در تلاش برای یافتن راهکاری مناسب در این ارتباط بود. در پی سفر مدیر بانک عمومی سرمایه‌گذاری فرانسه (بی پی آی فرانس) به ایران، وی موظف شده بود که راهکاری برای رفع این مشکل که فریاد اکثر شرکت‌های فرانسوی علاقه‌مند به همکاری با ایران را در آورده است، پیدا کند که در نهایت اگر چه با تأخیر، تلاش‌های این بانک به این نتیجه رسید که با اعطای اعتبار خریدار به شرکت‌ها، راه را برای همکاری آنها با ایران هموار نماید.
آخرین آمارهای منتشر شده حاکی از این است که حجم مبادلات ایران و فرانسه در سال 2017 به 8/3 میلیارد یورو بالغ شده و فرانسه در بین کشورهای اروپایی به اولین شریک تجاری اقتصادی ایران تبدیل شده است که بدون تردید سیاست‌ها و نگاه مثبت مکرون رئیس جمهوری فرانسه به همکاری با ایران در این امر تأثیر خود را داشته است.
پس از پیروزی مکرون‌ در انتخابات ریاست جمهوری، مواضع او برای احیای هویت استقلال‌گرای فرانسه و نگاه اروپا محور او امید جدیدی را برای افراد فرهیخته و آزاداندیش فرانسه ایجاد کرد. از طرف دیگر نگاه مثبت مکرون به روابط ایران و فرانسه و توجه او به اهمیت نقش جمهوری اسلامی ایران در منطقه که می‌توانست فرانسه را در ایفای نقش جدید و سازنده در راستای حل بحران‌های منطقه خاورمیانه کمک نماید، چشم‌انداز نوینی را برای مناسبات ایران و فرانسه نوید می‌داد و در 6 ماه اول ریاست جمهوری او علائم خوبی را در این مسیر شاهد بوده‌ایم.
لیکن، 6 ماه دوم‌ ریاست جمهوری مکرون از یک طرف همراه شد با جان گرفتن مجدد نیروهای آتلانتیک گرایی که در 6 ماه اول قدرت مانور خود را از دست داده بودند و از طرف دیگر تقویت پیوند نامبارک منافقین و عربستان سعودی برای سمپاشی علیه جمهوری اسلامی ایران در افکار عمومی فرانسه با صرف هزینه‌های سنگین و نیز فعال‌تر شدن عوامل رژیم صهیونیستی که از لابی قوی در فرانسه برخوردارند، علیه ایران و تشدید تهدیدها و فشارهای ترامپ روی اروپا و فرانسه و باج خواهی او بر سر برجام را شاهد بودیم تا از این طریق و با هزینه اروپا، متحدان خود در منطقه را یاری دهد.
لذا، با کمال تأسف طی ماه‌های اخیر و تحت تأثیر مواردی که به آنها اشاره شد، دولت فرانسه با بازی در زمین ترامپ و اتخاذ برخی مواضع همسو با ترامپ در قبال جمهوری اسلامی ایران، امید ایجاد شده با آمدن مکرون تا حدودی کمرنگ شده و به فضای مثبت عمومی ایجاد شده در افکار عمومی ایران لطمه وارد کرده است.
اهمیت مناسبات دیرینه و همه‌جانبه دو ملت بزرگ ایران و فرانسه و ظرفیت‌های بالقوه عظیم همکاری بین دو کشور که تاکنون مورد بهره‌ برداری قرار نگرفته و نقش مهمی که رایزنی‌های سیاسی ایران و فرانسه می‌تواند در حل بحران‌های منطقه داشته باشد، ایجاب می‌کند که وضعیت کنونی سریعاً ترمیم شود و بدون تردید سفر لودریان وزیر امور خارجه فرانسه به تهران فرصت مغتنمی است که اشتباه ها و آسیب‌های ماه‌های اخیر جبران شود تا مناسبات فی‌مابین فارغ از دشمنی دشمنان مشترک، جایگاه شایسته خود را بازیابد.
*سفیر پیشین ایران در فرانسه
منبع: روزنامه ایران 12/12/1396
پژوهشم**1197**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۸۸۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه کشورمان در آیین گشایش مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) در اصفهان گفت: پیش بردن اهداف اقتصادی در جهان به‌تن‌هایی نتیجه‌بخش نیست و به همکاری همه‌جانبه نیاز دارد، زیرا رشد اقتصادی در گیتی نیازمند برقراری رفاه و صلح است تا بتوان امکان همکاری‌های بین‌المللی را از طریق مبادی ذی‌صلاح فراهم ساخت.


علی چگنی افزود: هدف ایران در این اجلاس، جلب همکاری‌های همه‌جانبه برای رسیدن به اهداف نشست حاضر است افزود: 

او  با تاکید بر اهمیت تکوین چنین مجامعی گفت: قابلیت‌های زیادی وجود دارد که در این مجمع می‌توان به آنها پرداخت و ‍‍ هر کشور بر اساس توانایی‌های خاص خود در نیل به اهداف مجمع دخیل باشد.

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه تصریح کرد: اجلاس اصفهان می‌تواند به الگو‌های بین بخش‌های خصوص و دولتی تبدیل شود.

چگنی ادامه داد: وزارت امور خارجه ایران آمادگی دارد تا از طریق پشتیبانی‌های دولتی و همکاری دیگر کشور‌های عضو مجمع، خود را به اهداف اقتصاد جهانی نزدیک کند، البته این رشد و پیشرفت سریع نخواهد بود و از طریق همکاری‌های متقابل بوجود می‌آید.

او گفت:ما باید بدانیم کشور‌های دیگر چه کمک‌هایی می‌توانند در این زمینه انجام دهند ضمن‌اینکه جلسات نشست بسیار مهم است و می‌تواند نقش مهمی را در ارتقای سطح ارتباطات فی‌مابین ایفا کند.

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه ایران افزود: کشور‌های عضو ACD را به نهایت همکاری دعوت می‌کنیم، زیرا حضور آنها در این مجمع نشان می‌دهد که می‌توانیم همکاری‌های فعالانه‌ای را با یکدیگر داشته باشیم.

مدیر روابط عمومی فدراسیون اتاق‌های بازرگانی امارات عربی متحده نیز در این اجلاس گفت: در سال‌های گذشته مجمع جهانی اتاق‌های بازرگانی در دُبی برگزار و در آنجا موضوع تغییر سرویس‌های اتاق‌های بازرگانی مطرح شد و بر همین اساس ما می‌خواهیم تغییرات جدیدی را در این زمینه بوجود آوریم.

عبدالله حسن محمد العامری افزود: بر همین اساس باید سرویس‌های جدیدی ایجاد شود و سپس ارتقاء یابد که در این راستا باید از هوش مصنوعی استفاده کنیم و بعنوان اتاق‌های بازرگانی این اطمینان را داشته باشیم که فعالیت‌ها بصورت پیوسته خواهد بود.


مدیر روابط عمومی فدراسیون اتاق‌های بازرگانی امارات متحده عربی با تاکید بر اینکه در مجمع اصفهان باید توانایی کشور‌ها را در نظر بگیریم، تصریح کرد: ما در اتاق بازرگانی کشورمان آمادگی کامل داریم تا تجارب دیگران را بیاموزیم و تجارب خود را به اشتراک بگذاریم و تاکنون نیز روابط خوبی را با اتاق بازرگانی ایران داشته‌ایم، اما اکنون نیازمندیم که بدانیم چه قدم‌هایی باید برداشته شود تا بتوانیم مسیر را برای فعالی بخش‌های خصوصی نیز هموار سازیم.

مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (Asia Cooperation Dialogue) با هدف ارتقاء همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در «چاآم» تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند.

ایران نیز در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ بعنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده کشورمان است.

کشور‌های بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات عربی متحده، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین، عضو مجمع گفت وگوی همکاری آسیا ACD هستند.

این اجلاس به مدت ۲ روز در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان ادامه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • ◄ وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد
  • وزیر آفریقای مرکزی: ما به دنبال دانش ایرانی در حوزه معدن هستیم
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»
  • باید به کارگران به عنوان سنگرداران جنگ اقتصادی توجه شود