Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیویورک – ایرنا –‏‎ ‎دستیار اجرایی وزیر دفاع اسبق آمریکا با تاکید بر نقش مهم ایران در مبارزه با افراط گرایی و داعش در ‏منطقه گفت با وجود اختلافاتی که درباره وهابیت داریم، همکاری نفتی باعث شده است در برابر عربستان سکوت کنیم.

ژنرال رابرت جی گارد روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: روابط آمریکا و عربستان سعودی به دوران روزولت باز می گردد و دو کشور سال ها در زمینه نفت همکاری داشته ‏اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: به نظر می رسد که این اعتقاد در دولت آمریکا وجود دارد که عربستان در حال اجرای سیاست های لیبرالی و متنوع کردن ‏اقتصاد خود است و از این رو از عربستان حمایت می شود. همچنین آمریکا نمی خواهد که بازار نفت، دچار تنش بشود.
عضو هیات رییسه 'مرکز تحقیقات کنترل تسلیحات و منع غنی سازی' در واشنگتن تاکید کرد: با وجود مسایلی که ما با عربستان بر سر وهابیت داریم، همکاری با آن کشور اولویت داشته است.‏
گارد ادامه داد: ما می دانیم که اکثر عوامل حملات 11 سپتامبر شهروند عربستان بودند و آنها از ‏افرادی در داخل عربستان کمک گرفته بودند. به نظر من باید با عربستان در زمینه اختلاف ها ‏گفت وگو شود و در زمینه های مشترک به همکاری ادامه دهیم.‏
وی با اذعان به نقش آمریکا در شکل گیری القاعده گفت: ما باید به خاطر داشته باشیم که وقتی ما در دوران جنگ سرد، از ‏مخالفان شوروی در افغانستان پشتیبانی تسلیحاتی کردیم، بعدا بهای آن را پرداختیم.
این مقام پیشین پنتاگون افزود: توجه ما به ضربه زدن به شوروی بود ‏و مسایل بعدی را که به قدرت یابی القاعده منجر شد، نادیده گرفتیم.
گارد با اشاره به بحران سوریه، نقش آمریکا در شکل گیری داعش را تایید نکرد و اضافه کرد: مساله سوریه بسیار پیچیده است، چراکه طرف های بسیاری در آنجا درگیر هستند و ‏کشورهای مختلفی تلاش دارند بر تحولات سوریه تاثیر بگذارند. ما با روسیه اختلاف نظر داریم اما دارای اشتراکاتی هم با آنها در ‏سوریه هستیم که این وضعیتی پیچیده در سوریه ایجاد کرده است.‏
وی همچنین با تاکید بر نفوذ و تاثیر گذاری ایران در منطقه، از رویکرد دولت ترامپ انتقاد کرد و گفت: دولت آمریکا ‏به ایران به عنوان یک خطر نگریسته و افزایش نفوذ منطقه ای آن را تهدید کننده می داند.
این ژنرال بازنشسته آمریکا افزود: البته وقتی ما عراق را اشغال کرده و ‏حکومت آن کشور را سرنگون کردیم، تعادل در منطقه را به نفع ایران بر هم زدیم اما درک نمی کنم چرا دولت آمریکا به این ‏نکته توجه نمی کند که نفوذ ایران بیش از گذشته است.‏
گارد درباره سخنان ضد ‏ایرانی 'جورف ووتل' رئیس فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا هم گفت: سخنان وی در جهتی بیان شد که برای اعضای ‏کنگره گوشنواز باشد! تردیدی نیست که اختلاف های سیاسی میان دو کشور وجود دارد اما کنگره همواره بر روی تفاوت ها و ‏اختلاف ها و نه بر نقاط مشترک همکاری با ایران انگشت گذاشته است.‏
وی به چرایی کوبیدن واشنگتن بر طبل خصومت با ایران هم اینگونه پاسخ داد: به باور من باید به دنبال راه های همکاری با ایران باشیم و ‏درباره اختلاف های خود گفت وگو کنیم. با این حال افرادی همچون جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا یا دیگر چهره های دولت، به دنبال ‏دیپلماسی برای حل مسائل با ایران نیستند.‏
اروپام*1429

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۸۸۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران

به گزارش قدس آنلاین، ایجاد اتحاد سه‌ضلعی میان آمریکا، عربستان و اسرائیل، از یک‌سو واکنشی دسته جمعی در برابر ایران به دنبال نمایش قدرت نظامی آن و از سوی دیگر منزوی ساختن کشورمان در مسیر حمایت از فلسطین و پیشبرد راهبرد عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.

از سوی دیگر هر یک از اضلاع این اتحاد درصددند اهداف و منافع فردی خود را از طریق توافق امنیتی و دفاعی پیش ببرند. در همین راستا، رسانه المانیتور در تحلیلی در این باره می‌نویسد: «اجزای لازم برای یک پیمان دفاعی تاریخی ایالات متحده با عربستان سعودی تقریباً فراهم شده است؛ توافقی که به عادی‌سازی روابط ریاض با دولت یهود کمک می‌کند و بنابراین، امکان جریان متقابل سرمایه و همکاری نظامی را فراهم می‌کند که می‌تواند ایران را بیشتر منزوی کند». اما سؤال اساسی درباره تأثیرات و نتایج توافق مذکور بر روابط ایران و عربستان سعودی است. 

در همین زمینه، محمدپارسا نجفی کارشناس مسائل عربستان در گفت‌وگو با قدس تصریح کرد: سعودی‌ها از زمان تأسیس حکومت تا دوران حاضر به عنوان متحد راهبردی غرب و آمریکا محسوب می‌شوند. همچنین عربستان از زمان شکل گرفتن رژیم صهیونیستی نیز همراستا با تل‌آویو حرکت کرده، گرچه این را رسماً اعلام نکرده، اما روابط سعودی‌ها با رژیم صهیونیستی غیر قابل انکار است. حتی درباره مصداق بارز پیمان مخفیانه میان عربستان با اسرائیل، انگلیس و آمریکا می‌توان گفت هر زمان حمله یا تهدیدی متوجه رژیم صهیونیستی است، عربستان نقش مدافع اسرائیل را بازی می‌کند. در چنین شرایطی، ایجاد پیمان نظامی و امنیتی عربستان با آمریکا و رژیم صهیونیستی امر جدیدی نیست، بلکه آنچه در گذشته مخفیانه بوده اکنون آشکار می‌شود. گرچه چین تلاش‌های فراوانی برای بهبود روابط ایران و عربستان انجام داد تا تنش‌های موجود در منطقه خلیج فارس به بازار انرژی سرایت نکند و روند صدور نفت و گاز مختل نشود، اما شرایط و تحولات نشان می‌دهند چینی‌ها نمی‌توانند مانع بروز تنش‌ها در منطقه شوند. دشمنی عربستان با ایران و تشیع امری ذاتی است؛ بنابراین ادعای بهبود روابط ایران و عربستان کاملاً سطحی، زود گذر و غیر قابل اعتماد است. 

احساس ضعف سعودی‌ها پس از عملیات وعده‌صادق
این کارشناس خاورمیانه بیان کرد: عربستان هیچ تلاشی برای بازگشایی سفارتخانه‌ها و بهبود روابط خود با ایران ندارد و حتی از نظر راهبردی نیز کاملاً بر ضد ایران عمل می‌کند. سعودی‌ها در مسائل منطقه‌ای همواره علیه ایران موضع‌گیری کرده‌اند، چنان‌که عربستان و حکومت‌های وابسته به غرب پس از عملیات وعده صادق دریافتند نمی‌توانند به تنهایی در برابر ایران فعالیت کنند و یا مدافع اسرائیل باشند. درنتیجه سعودی‌ها تلاش می‌کنند با ایجاد پیمان‌های نظامی و راه‌اندازی تبلیغات به‌نحوی قدرت خود را اثبات کنند؛ زیرا از نظر عملیاتی، راهبردی و نظامی ثابت شده اسرائیل توانایی پاسخ و واکنش به ایران را ندارد. از سوی دیگر نیز آمریکا با دولت‌هایی همانند اسرائیل، عربستان، امارات و... که توسط انگلیس ایجاد شده‌اند، اتحاد راهبردی دیرینه دارد، اما اکنون آن را به صورت آشکار و در قالب پیمان امنیتی بیان می‌کند. بخش عمده خرید نظامی عربستان از آمریکا و پس از آن اروپای غربی است. عربستان در جنگ هشت‌ساله با یمن از این کشور شکست خورد و از سوی دیگر قدرت آمریکا هم دچار افت قابل توجهی شده است. 

نجفی گفت: این درحالی است که طی دو سال اخیر برخی تحلیلگران در تحلیلی نادرست بیان کردند آشتی میان ایران و عربستان مانع برقراری و عادی‌سازی روابط سعودی‌ها با رژیم اسرائیل می‌شود که آن هم برداشتی ساده‌انگارانه بود. در حال حاضر عربستان به سمت گسترش روابط و یا به عبارتی آشکارسازی روابط مخفیانه‌اش با اسرائیل پیش می‌رود، چنان‌که سفر مقامات رژیم صهیونیستی به ریاض و دیدار با سعودی‌ها دلیلی بر اثبات این مدعاست. عربستان از همان سال ۱۹۴۸ روابط دوستانه با رژیم صهیونیستی داشته اما آن را پنهان کرده است. این درحالی است که پس از عملیات وعده صادق احساس ضعف می‌کند و به همین دلیل به توافقات علنی با آمریکا و اسرائیل روی می‌آورد. بنابراین این توافق در صحنه ژئوپلتیکی منطقه تأثیر واقعی و فیزیکی نخواهد داشت. از سوی دیگر، آمریکا به خوبی می‌داند توانایی درگیری با ایران را ندارد و هرگونه افزایش تنش در منطقه خلیج فارس به اقتصاد آن آسیب وارد می‌کند و به جایی نخواهند رسید. اما به هر صورت عربستان به عنوان رقیب سنتی ایران نمی‌تواند افزایش قدرت آن را تماشا کند و طبیعتاً با انجام چنین اتحادهایی درصدد ضربه زدن به جریان مقاومت است.

مینا افرازه

دیگر خبرها

  • رهاوردهای کنفرانس اصفهان برای ایران
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • سکوت در برابر جنایات صهیونیست‌ها محکوم است | به هیچ تهدیدی توجه نداریم
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • کرزی: قدردان همکاری‌های همیشگی ایران با افغانستان هستیم
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • دیدار رئیس حشد شعبی با بشار اسد
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران