Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@19:31:07 GMT

بیکاری وکلا به طرز چشمگیری در حال رشد است

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۹۰۲۶۶

عضو هیات مدیره کانون وکلای مرکز گفت: موضوع اشتغال و بیکاری قسمت زیادی از جامعه وکالت در این سال‌های گذشته به طرز چشمگیری در حال رشد است که بایستی به طرقی تدبیری اندیشید. آفتاب‌‌نیوز : حسین طالع با بیان اینکه علی‌رغم تلاش‌های فراوانی که در هر دوره نسبت به مرتفع کردن چالش‌ها ومشکلات صنفی و غیرصنفی کانون وکلای دادگستری صورت می‌پذیرد همچنان این مشکلات وجود دارند، گفت: مطمئنا هیات مدیره دوره سی‌ام نیز با این مشکلات مواجه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو هیات مدیره کانون وکلای مرکز گفت: می‌توان در یک تقسیم بندی کلی دو دسته موضوعاتی بیرونی وموضوعاتی داخلی را مورد توجه قرارداد. درحوزه مشکلات و مصائبی که دارای منشاء خارجی هستند، بنا به اطلاع می‌توان موضوعاتی همچون جمع آوری امضاء بیش از ۵۰ نفر از نمایندگان مجلس توسط برخی از فارغ التحصیلان حقوق جهت تهیه وت صویب قانون وکالت و طرح دغدغه استقلال وکیل و کانون وخدشه وارد کردن به صیانت آزادی دفاع در قانون مذکور و افزایش ظرفیت جذب وکیل توسط کانون‌ها که مطمئنا در ادامه سناریو تضعیف نهاد وکالت و انتقال مسئولیت اشتغال‌زایی فارغ التحصیلان حقوق از دولت به نهاد وکالت که هدفی جزء پایان دادن به حیات شغل وکالت نخواهد داشت، اشاره کرد.
این وکیل دادگستری افزود: دراین زمینه هیات مدیره سی‌ام و همه کسانى که توانایى در پیگیرى آن دارند بایستی با هوشیاری کامل و درک شرایط و بدون فوت وقت با انجام اقدامات موثر و شفاف‌سازی وتشریح اهمیت آن نزد نمایندگان از یک فاجعه که به راستی افراد جامعه را ازداشتن وکیل شایسته که توانسته مدارج و مراحل علمی لازم را با موفقیت پشت سربگذارد محروم خواهد ساخت، جلوگیری کند.
این حقوقدان یاد‌آور شد: دومین مشکل پیرامونی که هم دردوره بیست ونهم قسمتی از توان و وقت آن رامعطوف به خودساخت وهیات مدیره سی‌ام نیز یقینا با آن مواجه خواهد بود همانا مسئله شکایت فارغ التحصیلان حقوق در شورای رقابت در زمینه ادعاى نسخ تبصره ماده یک قانون کیفیت اخذپروانه است که خوشبختانه باپیگیری‌های صورت گرفته توسط هیات مدیره موضوع جهت استفساریه به مجلس احاله شد که در این خصوص نیز هیات مدیره سی‌ام بایستی موضوع را از طریق مجلس به طور ویژه پیگیری کند.
طالع در رابطه با مسئله خارجی که جامعه وکالت دردوره سی‌ام بایستی به استقبال آن برود گفت: طرح شکایت و دادخواست واهى یکى از اشخاص به دیوان عدالت ادارى دال بر ابطال بخشنامه مدیر کل ثبت شرکت‌ها که در  هیات تخصصی دیوان عدالت اداری مطرح و این مورد نیز علیرغم صدور رای اولیه مبنی بر اعتبار بخشنامه اداره ثبت شرکت‌ها در این هیات ،درخصوص تاسیس موسسه توسط افراد غیر وکیل با اعتراض به موقع هیات مدیره و تلاش تعدادى از دوستان  پرونده وارد مرحله مهم و تجدیدنظر شده است و این مهم یعنی پیگیری موضوع ازجمله وظایف مهم هیات مدیره آینده و دوستان خواهدبود.
این وکیل دادگستری ادامه داد: درحوزه مسائل داخلی نیز متاسفانه موضوع اشتغال و بیکاری قسمت زیادی از جامعه وکالت در این سال‌های گذشته به طرز چشمگیری در حال رشد است که بایستی به طرقی تدبیری اندیشید که ازطریق رایزنی با دستگاه‌های دولتی و بازگرداندن حق از دست رفته وکلا در دعاوی دولتی و یا اجباری کردن وکالت به شرط تهیه زیرساخت‌ها و بودجه لازم از طرف دستگاه‌های مجری و یا حداقل انجام برخی اصلاحات در بخش تعرفه تخصص و اطلاع رسانى وکلا و امکان مواجه مستقیم وکیل و موکل ومآلا حذف واسطه گری فراهم شود.
این عضو هیات مدیره کانون وکلای مرکز تشریح کرد: این امر مستلزم تعیین تکلیف بیش از ١٨٠٠ موسسه حقوقى که از سوى اداره ثبت شرکت‌ها مجوز گرفته‌ و اکثر آنها بدون وکیل ثبت شده‌اند و بسیارى از پرونده‌هاى مطروحه در محاکم را با تبلیغ و روش‌هاى دیگر جذب و از سوى دیگر وکلاى جوان را با وعده پرونده بعضا مورد استثمار قرار مى‌دهند که به واقع علاوه بر وکلای دادگستری سلامت دستگاه قضایی را نشانه گرفته با همکارى و استقاده از توانمندى همه کسانى که مى‌توانند در این مسیر کمک کنند، بر مشکل مزبور فائق آمد به هرحال در این فقره اخیر باید هوشیارانه وبا آینده‌نگری عمل کرد که مبادا وخامت اوضاع از زمان حاضرنیز نگران کننده‌تر شود.
این حقوقدان با اشاره به در پیش بودن انتخابات هیات مدیره کانون وکلا تصریح کرد: باید گفت به هرحال ١٧اسفندماه جامعه وکالت جهت تعیین سرنوشت صنفی خود می‌بایست تصمیم مهمی بگیرد. هر چقدر حضور وکلا در روز انتخابات بیشتر باشد به همان میزان امید به بهبود اوضاع فعلی نیز بیشتر خواهد شد. امیدوارم همکارانم، براى حفظ خانه صنفى‌شان و آینده‌اى درخشان براى کانون وکلا ، و با انتخاب کاندیدهاى مورد حمایت خود ،حضور پرشوری در پای صندوق آراء داشته باشند.
ایلنا 

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۹۰۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حداقل دستمزد به‌جای حق مسکن/ پیشنهادی بررسی می‌شود که کارگران پس از ۵ سال کار دائمی شوند

احمد غریوی گفت: با موافقت نمایندگان کارگری و کارفرما، قرار شد به جای افزایش حق مسکن، حداقل دستمزد و مزایای دیگر افزایش پیدا کند.

احمد غریوی مدیرکل روابط کار وزارت تعاون در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: یکی از دغدغه‌های رهبری در دیداری که در سال ۱۴۰۱ با جامعه کارگری داشتند، امنیت شغلی بود. در این راستا ما کارگروهی تشکیل دادیم تا در خصوص این موضوع ورود کنیم. اعضای این کارگروه شامل نمایندگان تشکل‌های عالی کارگری و کارفرمایی، قضات دیوان عدالت اداری، مرکز پژوهش‌های مجلس، مرکز بررسی استراتژیک ریاست جمهوری و اساتید دانشگاه هستند.

 

وی با بیان این موضوع که در نهایت پیش‌نویس پنج ماده مورد بازنگری قرار گرفت و در قالب لایحه به به دولت تحویل داده شد، گفت: از جمله این مواد، ماده هفت قانون کار در خصوص بحث فعالیت‌های مستمر و غیرمستمر بود. در حال حاضر افرادی که در فعالیت‌های غیرمستمر مشغول هستند، می‌توانند تا چهار سال به صورت قرارداد مدت موقت ادامه کار بدهند؛ سپس بر اساس مصوبه هیات وزیران، بعد از این مدت قرارداد‌های این افراد به صورت دائمی تنظیم خواهد شد.

 

غریوی افزود: تبصره بعدی در خصوص فعالیت‌های مستمر بود که هیچ محدوده‌ای برای آن‌ها پیش‌بینی نشده بود. پیشنهاد ما برای تسهیل هر دو تبصره این بود که کارگران پنج سال به صورت موقت و سپس به صورت دائمی قرارداد داشته باشند. این موضوع در صحن هیات وزیران مطرح خواهد شد و در صورت تایید و تصویب این هیأت، لایحه به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد شد.

 

مدیرکل روابط کار وزارت تعاون در رابطه با بیمه بیکاری کارگران اظهار کرد: در ماده پنج قانون بیمه بیکاری، برای کارگران سهمی پیش بینی شده است که سه درصد را کارفرما پرداخت می‌کند، ولی کارگران مبلغی پرداخت نمی‌کنند. البته یک پیشنهادی وجود داشت مبنی بر اینکه کارگران هم سهم داشته باشند که در جلسات برگزار شده مورد تأیید واقع نشد.

 

وی با اشاره با اینکه تفاهمنامه سه جانبه‌ای با حضور سازمان تامین اجتماعی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و معاونت روابط کار امضا شده است عنوان کرد: بنا داریم که به کارگرانی که از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کنند، آموزش مهارتی داده شود تا با توانمندی دوباره به چرخه بازار کار کشور برگردند. در نتیجه امکان استفاده طیف دیگری از این امتیاز وجود خواهد داشت.

 

وی افزود: در مورد مدت زمان استفاده از بیمه بیکاری تغییراتی صورت گرفته است، اما هنوز نهایی نشده و باید در هیات وزیران تصویب شود

غریوی در پایان درباره حق مسکن گفت: شورای عالی کار در خصوص حق مسکن تصمیی نگرفته است. با موافقت نمایندگان کارگری و کارفرما، قرار شد به جای افزایش حق مسکن، حداقل دستمزد و مزایای دیگر افزایش پیدا کند. پیشنهاد حق مسکن ابتدا باید توسط اعضای شورای عالی کار مطرح شود و در هیات وزیران به تصویب برسد.

دیگر خبرها

  • مدت مسئولیت اعضای هیات مدیره اتحادیه ها مغایر قانون نیست
  • اعضای هیات مدیره پدیده مشخص شدند
  • زمان برگزاری مجمع باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس
  • افزایش حداقل دستمزد به‌جای حق مسکن/ پیشنهادی بررسی می‌شود که کارگران پس از ۵ سال کار دائمی شوند
  • اقلام مورد نیاز معلولان خانواده یاسوجی تامین شد
  • معارفه مدیرعامل جدید پتروشیمی فن آوران
  • مراقبت از جایگاه وکلا و کارشناسان دادگستری ضروری است
  • اولین جلسه هیات مدیره استقلال با مالکان جدید
  • خداحافظی دکتر کورش پرویزیان با بانک پارسیان/ دکتر جواد شکرخواه مدیرعامل بانک پارسیان شد
  • انتقاد از برگزاری جلسات هیات مدیره باشگاه‌های خوزستانی در تهران