Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی با اشاره به اثرات شبکه‌های اجتماعی بر مغز گفت: خود را از ارتباطات با انسان‌ها محروم می‌کنند؛ زیرا این افراد با استفاده از نیمکره چپ به دور از احساسات و هیجانات انسانی قرار می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، دکتر کمال خرازی در اختتامیه هفته آگاهی از مغز که شب گذشته در باغ کتاب تهران برگزار شد، شبکه‌های اجتماعی را یکی از تحولاتی دانست که در سال‌های اخیر ارائه شد و بر مغز ما تأثیرگذار است، افزود: از زمانی که اینترنت پا به عرصه وجود گذاشت و بعد از آن موبایل، توسعه پیدا کرد با شبکه‌های اجتماعی سر و کار داریم و این موضوع تحولات بزرگی را در زندگی جوامع بشری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی شبکه‌های اجتماعی را یک فناوری با کاربردهای سودمند در حوزه‌های علمی توصیف کرد و یادآور شد: آخرین دستاوردهای هر موضوعی را می‌توان از همین شبکه‌های اجتماعی پیگیری کرد؛ اما علی‌رغم این کاربردهای سودمند، آسیب‌های اجتماعی نیز به مغز وارد می‌کنند.

خرازی با اشاره به تحقیقات انجام شده در دانشگاه UCLA خاطرنشان کرد: مغز یک ارگان اجتماعی است که از اجتماع عظیمی از نورون‌ها تشکیل شده است و بیش از ۸۶ بیلیون نورون به هم متصل هستند و هر نورون چند هزار اتصال با نورون‌های دیگر دارد، از این رو یک ارگان اجتماعی محسوب می‌شود.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی با بیان اینکه این امر باعث شده است که انسان‌ها با یکدیگر ارتباط برقرار کنند؛ زیرا پیوندهای بین مغز بر مغز تأثیر می‌گذارند.

وی با بیان اینکه هر یادگیری علاوه بر آنکه بر مغز تأثیر می‌گذارد، ساختار آن را تغییر می‌دهد، اظهار کرد: این اتفاقات در درون مغز می‌تواند با نقشه‌برداری از مغز کاملا نمایان شود. به عنوان مثال رانندگانی که مسیرهای زیادی را یاد گرفته‌اند، در نقشه‌برداری از مغزشان نشان می‌دهد که پیوندهای بیشتری در این ارگان بدن به وجود آمده است.

خرازی با تأکید بر اینکه یادگیری باعث تغییر مغز می‌شود، گفت: هرچه بیشتر یاد می‌گیریم، مغز تواناتر و پیچیده‌تر می‌شود.

وی با بیان اینکه ما در ارتباطات فرد به فرد سیگنال‌های زیادی دریافت می‌کنیم، ادامه داد: دانشمندان توانسته‌اند با استفاده از مغز خود، شبکه‌های اجتماعی را اختراع کنند ولی از سوی دیگر همین شبکه‌ها می‌توانند تأثیرات مثبت و منفی را بر مغز مخاطبان خود بر جای بگذارند.

خرازی با بیان اینکه مغز ما از دو نیمکره چپ و راست تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: نیمکره راست دریافت کننده سیگنال است و ارتباط با ارگان‌های تحتانی مغز را بر عهده دارد، ضمن آنکه مرکز احساسات هر فرد در این نیمکره قرار دارد. در نیمکره چپ نیز اطلاعات در آن ذخیره می‌شود و پیوند کمتری با مرکز احساسات فرد دارد؛ وقتی که با نیمکره چپ کار می‌کنیم، نسبت به احساسات بیگانه‌تر هستیم.

خرازی با بیان اینکه زمانی که با شبکه‌های اجتماعی ارتباط داریم، با نیمکره چپ مغز کار می‌کنیم، گفت: کسانی که زمان بیشتری را برای شبکه‌های اجتماعی صرف می‌کنند، خود را از ارتباطات با انسان‌ها محروم می کنند؛ زیرا این افراد با استفاده از نیمکره چپ به دور از احساسات و هیجانات انسانی قرار می‌گیرند.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی با تاکید بر اینکه اگر جوانان زمان بیشتری را در شبکه‌های اجتماعی بگذرانند از هیجانات انسانی به دور هستند از این رو دچار آسیب‌هایی می‌شوند؛ در این صورت بر طبق مطالعات اگر استفاده از این شبکه‌ها زیاد شود، سلامت هیجانی هر فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از این رو جوانان باید مغز خود را با یادگیری تقویت کنند تا هیجاناتشان دچار آسیب نشود.

وی با بیان اینکه اعتیاد زیاد به یک نوع رفتار هر فرد را از جامعه ایزوله می‌کند، گفت: فیس بوک هم یکی از این شبکه‌های اجتماعی است که خود صاحبان آن به افراد در برابر خطرات این شبکه‌های اجتماعی هشدار می‌دهند. 

به گفته وی کسانی که بیش از حد از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، از دنیا منزوی می‌شوند و یک جدایی از دنیای واقعی دارند، یادآور شد: شبکه‌های اجتماعی اکنون حساسیت‌های زیادی به وجود آورده‌اند، زیرا می‌توانند تأثیر گذار در رفتارهای فردی و اجتماعی شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۹۰۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای مثبت سنای آمریکا به ممنوعیت تیک تاک

بسته مصوب سنای آمریکا مالک تیک تاک را موظف کرد که بخش آمریکایی این شبکه اجتماعی را تا یک سال آینده واگذار کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سنای آمریکا به اتفاق آرا با 79 رای موافق در برابر 18 رای مخالف، به ممنوعیت فعالیت شبکه اجتماعی تیک تاک در خاک آمریکا در صورتی که مالک چینی آن از واگذاری این شبکه طی 9 ماه تا یک سال آینده خودداری کند، رای داد.

استفاده از شبکه اجتماعی تیک تاک باعث نگرانی زیادی در بین قانونگذاران آمریکایی شده و بیم آن می رود که شرکت چینی بایت دنس که مالک تیک تاک است، به اطلاعات میلیون ها کاربر آمریکایی دسترسی داشته باشد.

براساس این گزارش، این لایحه 4 روز پیش در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شده بود که در صورت عدم فروش تیک‌تاک به شرکت‌های غربی، این پلتفرم در ایالات متحده ممنوع می شود، و با تصویب در سنا نیز، جو بایدن اعلام کرده که امروز این لایحه را امضا خواهد کرد تا روند اجرایی شدن آن آغاز شود.

براساس این لایحه، وجود این نرم افزار چینی در فروشگاه‌های اپلیکیشن ایالات متحده ممنوع می‌شود، مگر اینکه پلتفرم این رسانه اجتماعی که توسط تقریباً 170 میلیون آمریکایی استفاده می‌شود، طی 9 ماه تا یک سال آینده از شرکت مادر خود بایت‌دنس (ByteDance) منفک شود.

قانونگذاران حامی این لایحه مدعی هستند که تیک‌تاک یک تهدید امنیت ملی است چرا که دولت چین می‌تواند از قوانین اطلاعاتی علیه بایت‌دنس استفاده کرده و آن را مجبور کند تا اطلاعات کاربران آمریکایی را در اختیار پکن قرار دهد.

درگیری بین شرکت تیک‌تاک و دولت آمریکا به یک زمینه بین‌المللی گسترده تبدیل شده است. این درگیری، به دلیل موارد مختلف از جمله حفظ حریم خصوصی، امنیت ملی و رقابت اقتصادی به وجود آمده است.

به علاوه، درگیری‌های اقتصادی بین آمریکا و چین نیز نقش مهمی در این تنش‌ها ایفا می‌کند. این درگیری‌ها باعث شده تا اقدامات دولت آمریکا علیه شرکت‌های چینی، از جمله تیک‌تاک، افزایش یابد.

در پاسخ به این تنش‌ها، تیک‌تاک تلاش می‌کند تا با ارائه تضمینات در مورد حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها، از جمله ایجاد مراکز داده مستقل در خارج از چین، اعتماد دولت آمریکا را جلب کند.

با این حال، این درگیری‌ها احتمالاً همچنان ادامه دارد و تأثیراتی بر روابط بین‌المللی، اقتصاد، و حقوق شهروندان دارد. برای کنترل این تنش‌ها و رسیدن به راه‌حل‌های مناسب، نیاز به همکاری بین دولت‌ها، شرکت‌ها، و سازمان‌های بین‌المللی است.

در همین حال اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا در این باره گفت: ممنوع کردن و یا الزام به واگذاری تیک تاک، یک پیشینه جهانی هشداردهنده برای کنترل فزاینده دولت ها بر پلتفرم های شبکه های اجتماعی است. اگر ایالات متحده یک پلتفرم خارجی را ممنوع کند، باعث ایجاد قوانین مشابهی از سوی دیگر کشورها می شود.

چندی قبل نیز کنگره آمریکا لایحه واگذاری تیک تاک را تصویب کرده بود. براساس این لایحه، شرکت بایت دنس غول بزرگ تکنولوژی چین و مالک تیک تاک، 165 روز یعنی حدود 6 ماه فرصت خواهد داشت تا تیک تاک را واگذار کند. اگر بایت دنس از انجام این کار خودداری کند، فروشگاه های عرضه اپلیکیشن که توسط گوگل، اپل و دیگر شرکت های فناوری راه اندازی شده اند، دیگر نمی توانند به صورت قانونی تیک تاک را به کاربران معرفی کرده و یا از سرویس های میزبانی وب برای اپلیکیشن های ساخت بایت دنس، پشتیبانی کند.

در همین حال کمپین انتخاباتی جو بایدن در تاریخ 11 فوریه برای تشویق و جلب آرای رأی‌دهندگان جوان، به شبکه اجتماعی تیک‌تاک پیوست.یکی از مقامات کمپین بایدن اظهار کرد این کمپین اقدامات احتیاطی پیشرفته امنیتی را برای ابزارهای الکترونیکی خود که به‌روی آنها تیک‌تاک نصب می‌شود، اتخاذ می‌کند و موضوع پیوستن آنها به تیک‌تاک جدا از بررسی‌های امنیتی در حال انجام به‌روی این اپلیکیشن است.

گروهی از جمهوری خواهان مجلس نمایندگان آمریکا از جو بایدن خواستند تا حساب کاربری کمپین خود در شبکه اجتماعی تیک تاک را به دلیل نگرانی های امنیتی غیرفعال کند.

آنها در نامه‌ای اظهار کردند بایدن خطرات امنیت ملی شبکه اجتماعی تیک تاک را نادیده گرفته است. حال دولت چگونه می تواند به مردم آمریکا درباره خطرات این اپلیکیشن هشدار بدهد در حالی که رئیس جمهور از آن استفاده می کند.

در همین حال سال گذشته دولت بایدن نهادهای این کشور را ملزم به حذف اپلیکیشن تیک‌تاک از تلفن‌های همراه و دیگر ابزار الکترونیکی کارمندان دولتی و فدرال کرده بود.

کنگره آمریکا درباره ممنوعیت تیک تاک رای گیری می‌کندترامپ: تیک تاک تهدیدکننده امنیت ملی آمریکا است

انتهای پیام/  

دیگر خبرها

  • شبکه‌سازی اولویت نهضت اجتماعی در کرمانشاه است
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • اعتیاد به کافئین را بی دردسر ترک کنید
  • ماجرای شبکه اجتماعی تیک تاک و ممنوعیت در آمریکا به کجا رسید؟
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
  • خالق تیک‌تاک شایعه‌ها را تکذیب کرد: برنامه‌ای برای فروش این شبکه اجتماعی نداریم
  • سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
  • راه اندازی سایت شبکه‌های تخصصی سمن‌های جوانان
  • معاون وزیر ارتباطات : شبکه اپراتور مدعی نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم بومی قابل بررسی است
  • رای مثبت سنای آمریکا به ممنوعیت تیک تاک