Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست از اتاق بازرگانی ایران، اعضای هیات تجاری ایران که به سرپرستی مسعود خوانساری نایب رییس اتاق ایران، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه را در سفر به کشورهای صربستان، بلغارستان، کرواسی و بوسنی همراهی می‌کنند، در سومین کشور، با کارآفرینان و بازرگانان کرواسی دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار، خوانساری و ظریف بر لزوم توسعه مبادلات بانکی، تسهیل رفت‌ و آمد بین دو کشور تاکید کردند.
 
مسعود خوانساری؛ نایب رییس اتاق ایران در این دیدار تصریح کرد: اتاق ایران، تقویت ارکان فعالیت‌های اقتصادی با کرواسی را بر پایه ظرفیت‌های موجود بین دو کشور برنامه‌ریزی کرده و در این برنامه‌ریزی حوزه‌های خدمات فنی مهندسی، صنایع غذایی، تجهیزات پزشکی، انرژی، پتروشیمی، منسوجات، ساختمان و فناوری و مخابرات در اولویت قرار داده است.
 
خوانساری با تاکید بر اینکه تبادل هیات‌های تجاری، مهم‌ترین رکن تقویت مبادلات تجاری دو کشور است، ابراز امیدواری کرد با هماهنگی و برنامه‌ریزی اتاق‌های ایران و کرواسی، سالانه یک هیات تجاری بین دو کشور مبادله شود.
 
در ادامه رییس اتاق تهران اظهار کرد: تجارت جز با نقل‌ و انتقال پول انجام نمی‌شود و این مهم نیز جز با روابط منسجم بانکی و مقامات عالی‌رتبه دو کشور میسر نمی‌شود از اینرو باید توسعه روابط بانکی دو کشور در دستور کار قرار بگیرد.
 
به گفته خوانساری، با تلاش‌های ظریف، وزیر امور خارجه ایران، زمینه‌های برقراری ارتباط مستقیم بانک‌های مرکزی و خصوصی ایران و کرواسی مهیا شده و امید است این مسئله به همکاری منجر شود.
 
وی همچنین به تجار و کارآفرینان کروات پیشنهاد داد: برای تولید کالا با برند مشترک و صادرات آنها به کشورهای پیرامونی، شرکت‌هایی با سرمایه‌گذاری مشترک تاسیس کنند ضمن اینکه همکاری در زمینه حمل‌ و نقل نیز از جمله اولویت‌های اتاق ایران در همکاری با بخش خصوصی کرواسی است و طرف‌های کروات می‌توانند در این زمینه برای همکاری اقدام کنند.
 
خوانساری تاکید کرد: همکاری‌های بخش خصوصی دو کشور به ایجاد خط مستقیم پروازی بین دو کشور برای سهولت دسترسی تجار، تسهیل صدور روادید برای سرعت بخشی به روابط تجاری و همچنین توسعه همکاری‌های بانکی نیاز دارد و موافقت‌نامه تشکیل کمیته مشترک که اخیرا توسط روسای اتاق‌های دو کشور امضا شده، می‌تواند نقطه عطف ساماندهی مناسبات بخش خصوصی دو کشور و تسهیل همکاری‌های آنها باشد.
 
نایب رییس اتاق ایران در پایان تصریح کرد: ایران فرصت مغتنمی برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی بخش خصوصی کرواسی است و اتاق ایران پایگاه مهمی برای برقراری رابطه آنها با تجار ایرانی خواهد بود.
 
در ادامه دیدار هیات ایرانی با طرف کروات، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان گفت: این واقعیت که برای سومین بار در طول چند ماه گذشته جلسه مشترک کارآفرینان و بازرگانی ایران و کرواسی برگزار شده، نشان‌دهنده اهمیت ابتکاری است که در می ۲۰۱۶ توسط رییس‌جمهور کرواسی در سفر به ایران ارائه شد و آن حضور هیات بزرگ اقتصادی در این سفر بود.
 
به گفته ظریف، ابتکار رییس‌جمهور کرواسی در به همراه بردن هیات بزرگ اقتصادی به ایران به بار نشسته که اکنون شاهد برگزاری جلسات منظم و مشترک میان کارآفرینان دو کشور هستیم.
 
وزیر امور خارجه ایران با تأکید بر اینکه دوستی ایران و کرواسی تاریخی بوده و دو کشور همواره روابط اقتصادی خوبی داشته‌اند، افزود: حتی در دهه ۸۰ میلادی که ایران سالانه یک میلیارد دلار با یوگسلاوی سابق مبادله تجاری داشت، سهم قابل‌ توجهی از این مبادلات به شرکت‌های کروات مربوط می‌شد و به همین دلیل پس از استقلال کرواسی، بخش خصوصی دو کشور با شناخت قبلی از یکدیگر رابطه گرمی با هم دارند.
 
ظریف با اشاره به اینکه ایران در طول سال‌های تحریم‌های تحمیلی در حوزه‌های مختلف صنعتی و دانش‌بنیان پیشرفت قابل‌ ملاحظه داشته است، گفت: اکنون ایران توانسته در جایگاهی قرار بگیرد که بتواند همکار و شریک خوبی برای شرکت‌های بخش خصوصی کرواسی در حوزه‌های مختلف باشد.
 
وی ادامه داد: زمینه‌های مساعدی در حوزه‌های کشتی‌سازی، نفت و گاز و انرژی برای همکاری بین دو کشور وجود دارد که می‌تواند دور جدید از روابط اقتصادی بین دو کشور را کلید بزند. ظریف با ابراز خوشحالی نسبت به اینکه کرواسی که پس از سال‌ها خریدار نفت از ایران شده است، گفت: ما اطمینان می‌دهیم که می‌توانید روی ایران به‌ عنوان کشوری که بدون ملاحظات سیاسی، می‌تواند انرژی مورد نیاز کرواسی را به‌ صورت پایدار، مستمر و مطمئن تامین کند حساب کنید و این می‌تواند زمینه‌ساز همکاری‌های خوبی بین دو کشور باشد.
 
وزیر امور خارجه ادامه داد: همینطور در حوزه برق، پیشرفت‌های خوبی در همکاری دو کشور صورت گرفته و از آنجایی‌که هر دو کشور در حوزه تولید برق توانمندی‌های قابل‌ توجه دارند، می‌توانند علاوه بر همکاری دوجانبه، به‌ صورت مشترک در کشورهای دیگر نیز همکاری کنند.
 
ظریف همچنین حوزه توریسم حلال را مناسب برای همکاری‌های دوجانبه دانست و گفت: ایران نه‌ تنها می‌تواند اعزام کننده توریسم به این کشور باشد بلکه می‌تواند پذیرای توریست کرواسی نیز باشد ضمن اینکه شرکت‌های توریستی کرواسی می‌توانند برای تامین زیرساخت‌های ایران نقش فعالی داشته باشند.
 
وی حوزه حمل‌ و نقل و ترانزیت ایران و کرواسی را نیز مساعد همکاری‌های گسترده عنوان و تصریح کرد: موقعیت کرواسی در منطقه جنوب شرق اروپا می‌تواند یک فرصت ممتاز برای ورود ایران به بازارهای اروپایی باشد و در مقابل موقعیت ایران به‌عنوان سرزمین کریدورهای حمل‌ و نقل امن، نزدیک و مطمئن می‌تواند زمینه دسترسی بازرگانان کرواسی از مسیر دریای سیاه و خلیج‌فارس به آب‌های بین‌المللی و اقیانوس هند را فراهم کند.
 
ظریف افزود: با توجه به حضور کرواسی در افغانستان و عراق، ایران و کرواسی می‌توانند از طریق بخش خصوصی برای بازسازی این دو کشور همکاری داشته باشند و از مزیت‌های خوبی که به‌ واسطه دو دهه حضور در بازسازی عراق و افغانستان دارند استفاده کنند.
 
وزیر امور خارجه ایران در ادامه سخنان خود، توجه به دو مسئله برای توسعه روابط دو کشور الزامی برشمرد و گفت: تسریع مبادلات بانکی یکی از ضرورت‌های روابط بخش خصوصی دو کشور است و تسهیل رفت‌ و آمد شهروندان دو کشور نیز با تسهیل صدور ویزا و برقراری پروازهای دوجانبه نیز ضرورت دارد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۹۱۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه کشورمان در آیین گشایش مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) در اصفهان گفت: پیش بردن اهداف اقتصادی در جهان به‌تن‌هایی نتیجه‌بخش نیست و به همکاری همه‌جانبه نیاز دارد، زیرا رشد اقتصادی در گیتی نیازمند برقراری رفاه و صلح است تا بتوان امکان همکاری‌های بین‌المللی را از طریق مبادی ذی‌صلاح فراهم ساخت.


علی چگنی افزود: هدف ایران در این اجلاس، جلب همکاری‌های همه‌جانبه برای رسیدن به اهداف نشست حاضر است افزود: 

او  با تاکید بر اهمیت تکوین چنین مجامعی گفت: قابلیت‌های زیادی وجود دارد که در این مجمع می‌توان به آنها پرداخت و ‍‍ هر کشور بر اساس توانایی‌های خاص خود در نیل به اهداف مجمع دخیل باشد.

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه تصریح کرد: اجلاس اصفهان می‌تواند به الگو‌های بین بخش‌های خصوص و دولتی تبدیل شود.

چگنی ادامه داد: وزارت امور خارجه ایران آمادگی دارد تا از طریق پشتیبانی‌های دولتی و همکاری دیگر کشور‌های عضو مجمع، خود را به اهداف اقتصاد جهانی نزدیک کند، البته این رشد و پیشرفت سریع نخواهد بود و از طریق همکاری‌های متقابل بوجود می‌آید.

او گفت:ما باید بدانیم کشور‌های دیگر چه کمک‌هایی می‌توانند در این زمینه انجام دهند ضمن‌اینکه جلسات نشست بسیار مهم است و می‌تواند نقش مهمی را در ارتقای سطح ارتباطات فی‌مابین ایفا کند.

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه ایران افزود: کشور‌های عضو ACD را به نهایت همکاری دعوت می‌کنیم، زیرا حضور آنها در این مجمع نشان می‌دهد که می‌توانیم همکاری‌های فعالانه‌ای را با یکدیگر داشته باشیم.

مدیر روابط عمومی فدراسیون اتاق‌های بازرگانی امارات عربی متحده نیز در این اجلاس گفت: در سال‌های گذشته مجمع جهانی اتاق‌های بازرگانی در دُبی برگزار و در آنجا موضوع تغییر سرویس‌های اتاق‌های بازرگانی مطرح شد و بر همین اساس ما می‌خواهیم تغییرات جدیدی را در این زمینه بوجود آوریم.

عبدالله حسن محمد العامری افزود: بر همین اساس باید سرویس‌های جدیدی ایجاد شود و سپس ارتقاء یابد که در این راستا باید از هوش مصنوعی استفاده کنیم و بعنوان اتاق‌های بازرگانی این اطمینان را داشته باشیم که فعالیت‌ها بصورت پیوسته خواهد بود.


مدیر روابط عمومی فدراسیون اتاق‌های بازرگانی امارات متحده عربی با تاکید بر اینکه در مجمع اصفهان باید توانایی کشور‌ها را در نظر بگیریم، تصریح کرد: ما در اتاق بازرگانی کشورمان آمادگی کامل داریم تا تجارب دیگران را بیاموزیم و تجارب خود را به اشتراک بگذاریم و تاکنون نیز روابط خوبی را با اتاق بازرگانی ایران داشته‌ایم، اما اکنون نیازمندیم که بدانیم چه قدم‌هایی باید برداشته شود تا بتوانیم مسیر را برای فعالی بخش‌های خصوصی نیز هموار سازیم.

مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (Asia Cooperation Dialogue) با هدف ارتقاء همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در «چاآم» تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند.

ایران نیز در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ بعنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده کشورمان است.

کشور‌های بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات عربی متحده، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین، عضو مجمع گفت وگوی همکاری آسیا ACD هستند.

این اجلاس به مدت ۲ روز در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان ادامه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفت و گوی همکاری آسیا
  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد
  • ارتباط اتاق ها با هدف ارتقا شبکه سازی ارتقا یابد
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • بخش خصوصی به افزایش همکاری کشورهای آسیا کمک می‌کند