Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@03:46:23 GMT

کدام مصیبت‌دیدگان به مشاوره نیاز دارند؟

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۹۲۸۹۱

یک روانشناس گفت: افراد برای گذراندن دوره سوگواری و برگشت به حالت طبیعی زندگی معمولا به 2 تا 6 ماه زمان احتیاج دارند. آفتاب‌‌نیوز : جواد ربانی در خصوص کمک به افراد مصیبت‌دیده اظهار کرد: پس از هر اتفاق ناخوشایندی، اعمال ویژه سیستم بدن انسان به بازیابی و بهبود فرد کمک می‌کند به همین جهت پس از هر حادثه‌ای حتما نیاز نیست که افراد به روانشناس مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افراد برای گذراندن دوره سوگواری و برگشت به حالت طبیعی زندگی معمولا به دو تا شش ماه زمان احتیاج دارند.
وی افزود: اگر فرد داغ دیده بعد از شش ماه نتواند به روند طبیعی زندگی خود برگردد و در یکی از فعالیت‌های اجتماعی، اقتصادی یا میان‌فردی دچار اختلال شده‌باشد، نیاز به راهنمایی مشاور دارد. همچنین افرادی که بیشتر از دیگران آسیب‌پذیر و بسیار مضطرب هستند و نمی‌توانند به خوبی شرایط را مدیریت کنند، بهتر است از مشاور کمک بگیرند، زیرا این موارد می‌تواند زمینه افسردگی و دیگر اختلال‌ها را فراهم آورد.
این روانشناس در خصوص مشاوره تخصصی به افراد مصیبت‌دیده گفت: مشاوره تخصصی در زمینه سوگ به فرد کمک می‌کند تا بتواند بپذیرد که عزیز خود را ازدست داده واحساسات خود را درباره فرد از دست رفته و شرایط پیش آمده کاملا بیان کند. مشاور به صورت تخصصی و علمی رابطه بین مُراجعه کننده ها و فرد فوت شده را بررسی و به او کمک می‌کند تا بتواند با غم از دست دادن عزیزش کنار بیاید و چشم‌اندازی از آینده را بدون فرد فوت شده به مُراجع نشان می‌دهد.
ربانی تصریح کرد: از جمله تفاوت‌های فردی که مراحل سوگواری طبیعی را طی می‌کند، با فردی که به سبب فوت عزیزانش دچار افسردگی شده این است که او گاهی از برخی محرک‌ها و شرایط لذت می‌برد اما فرد افسرده از تمام خوشی‌ها و لذت‌ها فاصله گرفته است. دومین تفاوتی که می‌توان به آن اشاره کرد این است که فرد سوگوار در عزت نفس خود احساس ضعفی ندارد، اما فرد افسرده برای خود ارزشی قائل نمی‌شود، عزت نفس کمی دارد و خود را سرزنش می‌کند.
وی اشاره کرد: توصیه روانشناسان این است که در مدارس و آموزشگاه‌ها، آموزش عملی و کاربردی مهارت‌های زندگی نهادینه شود. این اقدام اگر به درستی انجام شود بسیار سودمند خواهد بود. از جمله مهارت‌های زندگی که می‌تواند به موضوع سوگ مربوط باشد می‌توان به مهارت‌های همدلی، ارتباط موثر بین‌فردی، کنترل اضظراب، حل مسئله و... اشاره کرد. اگر این مهارت‌ها از خردسالی و کودکی به افراد آموزش داده شود به آن‌ها کمک می‌کند شخصیت قوی‌تر و باثبات‌تری داشته باشند.
این روانشناس با تاکید بر اهمیت آموزش مهارت‌های زندگی در مدارس ادامه‌داد: آموزش‌ها می‌توانند درک واقع‌گرایانه‌ای از مرگ به دانش‌آموزان بدهند و از آن فاجعه‌زدایی کنند. هدف نهایی، پرورش تربیت افراد خودراهبر است. فردی که بتواند مسائل و مشکلات زندگی را مدیریت کند و در مسیر درستی گام بردارد.
ربانی افزود: پژوهش‌ها نشان می‌دهند هر فردی که در دوران کودکی خود تنش و فشارهای روانی بیشتری را تجربه کند، در بزرگسالی در برابر اضطراب آسیب‌پذیرتر خواهد بود. این امر می‌تواند رهنمودی باشد برای خانواده‌ها و نهادهایی که در پرورش کودکان نقش دارند. آن‌ها باید سعی کنند استرس‌های محیطی و ارتباطی خود را با کودکان کاهش دهند و در آن‌ها احساس امنیت ایجاد کنند.
وی بیان کرد: احساس امنیت در خردسالان و کودکان با سلامت‌روانی آن‌ها در بزرگسالی ارتباط مستقیم دارد. در آموزش مهارت‌های زندگی نهادهای حمایتی نیز نقش بخصوصی ایفا می‌کنند. گاهی فرد مصیبت‌دیده به علت فوت نزدیکانش دچار مشکلات مالی و اجتماعی می‌شود و اگر نهادهای مربوطه به شخص کمک نکنند سلامت روانی فرد بیشتر آسیب می‌بیند.ایسنا 

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۹۲۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بعد از رابطه جنسی غمگین می شوم و گریه می کنم؟

سواد زندگی، سواد عاطفی؛ مریم طرزی- برخی از افراد پس از برقراری رابطه جنسی با همسرشان احساس اندوه و افسردگی می کنند و به گریه می افتند، به این حالت  اندوه  پس از آمیزش یا  post-coital tristesse می گویند. اگر عمل آمیزش  به سرعت تمام شود و فرد به ارگاسم نرسد، این اندوه شاید کاملاً طبیعی به نظر برسد.بنا بر برخی از مطالعات انجام شده در حوزه سکسولوژی و روانکاوی ده  تا سی درصد از افراد پس از رابطه جنسی اندوهگین می شوند و گریه می کنند.

 این اندوه نوعی حالت عاطفی خاص و تا حدودی غیر قابل توضیح است که بلافاصله پس از برقراری رابطه جنسی ایجاد می شود.با این حال، در بسیاری موارد ممکن است ربطی به رابطه جنسی هم نداشته باشد و به رغم اینکه افراد تجربه جنسی خوشایند و رضایت بخشی دارند، باز هم گرفتار این نوع اندوه شوند.

در واقع، اندوه پس از مقاربت یک بیماری یا اختلال نیست. در بیشتر موارد، این نوعی  حالت عاطفی است که عواقب عمده ای هم در پی ندارد. با این حال، اگر این حالت برای مدت طولانی ادامه یابد، می تواند نشان دهنده یک مشکل عمیق تر باشد که باید پیگیری و درمان شود.

علم و دانش بشر تاکنون همه چیز را در مورد این وضعیت عاطفی روشن نکرده است. نظریه های مختلفی در این باره وجود دارد. باید بگوییم که هیچ یک از این نظریه ها نمی توانند شامل حال همه، به یکسان شوند. آنچه در مورد برخی صدق می کند در مورد دیگری صدق نمی کند.

متن کامل را در سواد زندگی بخوانید (اینجا)

_________

درس های دیگری در سواد زندگی
مدرسه آموزش‌های دانش پایه و کاربردی عصر ایران

*در باب عشق و آنچه که عشق نیست (تفاوت عشق با خوش‌آمدن و نیاز از منظر علم)

*معجزه نوازش و لمس عاطفی در زندگی زناشویی

*تداوم رابطه جنسی بعد از میانسالی چگونه سلامت جسمی و روحی را تضمین می کند؟

*در مورد مسائل جنسی چگونه با فرزند خود صحبت کنیم؟ نکته‌ها و پیشنهادهایی برای والدین

*"فابینگ" چیست و چگونه روابط اجتماعی، شخصی و زناشویی ما را تهدید می‌کند؟ (+توصیه‌های کاربردی)

*بحران میان‌سالی (40 سالگی): علائم، پیامدها و راهکارهای غلبه بر آن

*پروراندن عشق: بایدها و نبایدهای روابط عاشقانه (+10 توصیه برای زوج‌های عاشق)

*هرزه‌نگاری و تأثیرات آن بر روابط عاطفی+ توصیه‌های کاربردی

*چگونه "زندگی جنسی" مان را کیفی کنیم؟

*16 نکته کاربردی برای رابطه جنسی موفق

*مربع رابطه جنسی و فیلم های هرزه نگار

کانال تلگرامی سواد زندگی: savadzendegi@

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تداوم رابطه جنسی بعد از میانسالی چگونه سلامت جسمی و روحی را تضمین می کند؟ چرا به شریک زندگی ام کشش جنسی ندارم ؟ (راهکارهای عملی) آیا کاهش میل جنسی زنگ خطری برای پایان رابطه زناشویی است؟ 

دیگر خبرها

  • ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران برتر کشور شد
  • فرزندآوری باید ضرورت ملی و اولویت زندگی جوانان باشد
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران «برتر کشوری» شد
  • پول‌ های زیر فرش/ پردرآمدترین مشاغل خانگی کدام‌اند؟
  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • چرا بعد از رابطه جنسی غمگین می شوم و گریه می کنم؟
  • اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد