Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@11:30:18 GMT

ضرورت نوسازي ناوگان فرسوده هوايي

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۹۳۴۴۸

ضرورت نوسازي ناوگان فرسوده هوايي

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - با ورود 11 فروند هواپيماي جديد، متوسط سن ناوگان هوايي کشور به حدود 21 سال رسيده اما با وجود سوانح و چالش هاي فراروي اين صنعت، تداوم سياست وزارت راه وشهرسازي مبني بر نوسازي ناوگان هوايي کشور ضروري است.

به گزارش روز شنبه ايرنا، هر چند هواپيماي مناسب وارد ناوگان هوايي کشور شود، ايمني و امنيت پرواز را براي مسافران حمل و نقل هوايي کشور ملموس تر مي کند و مردم با اطمينان خاطر بيشتري سفرهاي هوايي خود را انجام مي دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از 270 هواپيماي موجود در کشور همواره 100 فروند آن به دلايلي زمين گير بوده است و اين مساله ارائه خدمات هوايي به مسافران را در اين بخش با مشکلات زيادي مواجه کرده و افزايش تاخير در پروازهاي هوايي از نتايج فرسوده بودن ناوگان هوايي در کشور است.
نايب رئيس اول کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي با بيان اين که متوسط سن ناوگان هوايي کشور حدود 23 سال است، گفت: با وجود ناوگان قديمي دست اندرکاران صنعت هوانوردي کشور همواره به دنبال ارائه خدمات مناسب به مردم هستند.
`عليم يار محمدي` روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: چالش هاي زيادي در صنعت حمل و نقل هوايي وجود دارد و اين بي انصافي است که هر بار و پس از هر اتفاقي عملکرد وزارت راه و شهرسازي زير سوال برود.
به گفته اين نماينده مردم در مجلس شوراي اسلامي، دستگاه هاي مختلف در کشور همواره در تلاشند که خدمات بهتري را به مردم بدهند، اما هر بار اتفاقي و يا سانحه هوايي در کشور روي مي دهد، عده اي تمام دستگاه هاي اجرايي را زير سوال مي برند.
وي با اشاره به اينکه همه مي دانيم که چه چالش ها و مشکلاتي بر سر راه صنعت حمل و نقل هوايي کشور وجود دارد، اظهارداشت: زماني که حادثه اي روي مي دهد همه از وزيري سخن مي گويند که بايد پاسخگو باشد، استيضاح و برکنار شود اما نکته اي که بايد به آن توجه کرد اين است که آيا با زير سوال بردن وزير حجم سوانح هوايي کمتر مي شود.
نماينده مردم زاهدان در مجلس شوراي اسلامي با بيان اين که همه مي دانيم که کشورهاي غربي با اتخاذ تحريم هاي ظالمانه مانع ورود هواپيماهاي جديد به ايران بودند، يادآورشد: در اين شرايط سخت حتي به برخي ديگر از کشورها نيز اجازه نداند هواپيما به ايران بفروشند.
يارمحمدي گفت: در شرايطي که عمر هواپيماهاي ما بالاست و در تامين قطعه شرايط سختي را داريم، تامين امنيت پروازها کار بسيار سختي است، اما شرکت هاي هواپيمايي ما اين کار را انجام مي دهند اما هيچکس اين سوال را پاسخ نمي دهد که چرا در کشورهاي که خود توليد کننده هواپيما هستند و از نظر تامين قطعه هيچ مشکلي ندارند چرا شاهد حوادث هوايي هستيم؟
يارمحمدي تاکيد کرد: وزارت راه و شهرسازي يک وزارتخانه بسيار بزرگي است و مديريت آن مشکلات زياد دارد و به نظرم وزير راه وشهرسازي در بسياري از بخش هاي اين وزارتخانه مديريت خوبي داشته است و نمي توان به دليل اين حوادث که بخش اعظمي از آن نيز به مشکلات تحريم هاي ظالمانه بر مي گردد کارکرد وي را زير سوال برد.
نايب رئيس اول کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي بيان کرد: ارزيابي عملکرد وزير راه وشهرسازي در مجلس بايد از سوي تمام نمايندگان محترم مجلس انجام شود هرچند که با وجود تمام تلاش دست اندرکاران اين بخش بايد به قديمي بودن ناوگان حمل ونقل هوايي کشور نيز توجه کرد.
بدون شک با افزايش ورود هواپيماهاي جديد به ناوگان هوايي، شرکتهاي ايراني نوسازي ناوگان فرسوده هوايي را با سرعت بيشتري انجام مي دهند و اين مي تواند علاوه بر صرفه جويي در هزينه شرکت ها، مشکلات فرسوده بودن ناوگان صنعت هوايي ايران را برطرف کند.
رئيس اتحاديه صنايع هوايي و فضايي گفت: در حالي که ميانگين سن ناوگان هوايي در منطقه پنج سال برآورد مي شود، ميانگين سني هواپيماها در ايران 23 سال است.
«مسعود قاسمي» بر ضرورت نوسازي ناوگان هوايي کشور تاکيد کرد و اظهارداشت: طبق سند چشم انداز بيست ساله کشور، ايران بايد رتبه نخست جابه جايي بار و رتبه دوم حمل و نقل مسافر را در صنعت هوايي منطقه کسب کند، اما با داشتن 150 تا 160 هواپيماي فرسوده اين امکان وجود ندارد.
وي افزود: با توجه به علاقه مسافران به استفاده از پروازهاي خارجي، نمي توان به هدف تعيين شده در سند چشم انداز در زمينه توسعه صنعت هوايي ايران دست يافت.
بعد از برجام نوسازي ناوگان هوايي و تجهيزات فرودگاهي بلافاصله از طرف دولت پيگيري شد و با سفر رئيس‌جمهوري به فرانسه و ايتاليا قرارداد خريد 100 فروند هواپيماي ايرباس، 80 هواپيماي بويينگ و 20 هواپيماي اِي.تي.آر (ATR) با هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران بسته شد و تاکنون 11 فروند از اين هواپيماها تحويل ايران اير شده است و بقيه به مرور به ناوگان هوايي کشور ملحق خواهد شد.
نائب رئيس دوم کميسيون عمران و نماينده مردم اروميه نيز گفت: سانحه هوايي ياسوج نشان داد که سياست وزير راه در نوسازي ناوگان هوايي سياست درستي بوده است.
سيد هادي بهادري افزود: با وجود انتقاداتي که وجود داشت، سياست نوسازي ناوگان هوايي يکي از سياست هاي بود که در چند سال اخير وزير راه دنبال مي کرد و اين حادثه نيز نشان داد که سياست وزير در نوسازي ناوگان سياست درستي بوده است.
وي اظهارداشت: نوسازي ناوگان هوايي موجب شد که مردم در استفاده از ناوگان هوايي قوت قلب بيشتري پيدا کنند.
وي با تاکيد به اينکه تحريم ها عامل اصلي عدم نوسازي ناوگان هوايي کشور بوده است، خاطرنشان کرد: توجه داشته باشيد که هواپيما در دنيا توسط کشورهاي محدودي ساخته مي شود و برندهاي معتبر ساخت هواپيما چون ايرباس، در سايه تحريم ها قرار دارند.
نائب رئيس دوم کميسيون عمران گفت: از سوي ديگر هواپيماهايي که ساخت کشورهاي ديگر چون چين و روسيه هستند مقبوليت چنداني ندارند و ما در کشور به دنبال تهيه بهترين امکانات براي مردم هستيم.
آمارها نشان مي دهد که به طور متوسط حدود 50 درصد پروازهاي هوايي در مسيرهاي داخلي در پرترددترين فرودگاه کشور(مهرآباد) با تاخير انجام مي شود و اين مساله تاکنون ضرر و زيان هاي زيادي را به مردم و شرکت هاي هوايي در ايران تحميل کرده است.
بيش از 35 سال است که شرکت هاي هوايي در ايران به علت تحريم هاي ظالمانه نتوانستند قطعات يدکي مورد نياز خود را از شرکت هاي سازنده آن خريداري کنند، اما با اجرايي شدن برجام و لغو تحريم ها شرکت هاي ايراني تاحدودي تونسته اند مشکل تامين قطعات هواپيماهاي خود را از شرکت هاي سازنده برطرف کنند.
پيش از اين شرکت هاي هوايي براي خريد قطعات هواپيما حتي تا سه برابر قيمت واقعي آن در بازار به شرکت هاي واسطه پرداخت مي کردند، اما با لغو تحريم ها شرکت هاي ايراني موفق شده اند که به صورت مستقيم با شرکت هاي سازنده قطعات هواپيما وارد مذاکره شده و خريد هاي خود را انجام دهند.
با بيش از 50 هزار صندلي هواپيما هم اکنون به طور متوسط ساليانه 35 ميليون مسافر با استفاده از ناوگان حمل ونقل هوايي جابجا مي شوند و هرچه هواپيماهاي جديدي در ناوگان هوايي استفاده شود روند توسعه صنعت هوانوردي کشور با سرعت بيشتري دنبال مي شود.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**1108**6075
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۹۳۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴۰۰ اتوبوس در ۳۲ ماه به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زاکانی شهردار تهران امشب- سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳- در برنامه صف اول شبکه خبر در خصوص قرارداد با چین برای توسعه حمل و نقل عمومی، اظهار کرد: باید ببینیم تهران چه وضعیتی در حوزه حمل و نقل دارد. تردد در تهران به صورت ۶۶ درصد استفاده از وسایل شخصی و ۴۴ درصد استفاده از وسایل نقلیه عمومی است و علت آن هم عقب افتادگی تاریخی در نوسازی زیرساخت هاست.

افزایش حدود ۱۴۰۰ تایی اتوبوس‌های پایتخت در ۳۲ ماه اخیر

وی با بیان اینکه در کشور هر ظرفیتی داشتیم دنبال کردیم تا خریدها از داخل صورت بگیرد، به طوری که قرارداد سه هزار دستگاه اتوبوس منعقد شد، تصریح کرد: طبق مستندات تهران ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد. ۳۲ ماه پیش روز معرفی بنده به عنوان شهردار هزار و ۸۸۰ اتوبوس تحویل گرفتیم که ۸۸۰ دستگاه آن فعال بود. امروز سه هزار و ۲۰۰ اتوبوس داریم که دو هزار و ۱۰۰ دستگاه اتوبوس در خطوط فعال هستند و تا چند روز آینده به سه هزار و ۴۰۰ دستگاه می رسد.

زاکانی با بیان اینکه ۶ هزار ون تهران مربوط به ۱۷ سال قبل بود و ۷۲ هزار تاکسی در تهران نیز وجود داشت که بخش قابل توجهی از آن با فرسودگی روبه رو بودند، تصریح کرد: پیش از سفر به چین برای اجلاس «یک کمربند یک جاده» قرارداد سه هزار دستگاه اتوبوس شامل دو هزار دستگاه دیزلی و هزار دستگاه برقی منعقد شد. پس از حضور در اجلاس پیگیری هایی برای انعقاد قرارداد مترو داشتیم.

وی افزود: در سال ۱۳۹۶ قراردادی برای ۶۹۱ دستگاه واگن مطرح شده بود و تا سال گذشته این طرح باقی مانده بود. پیش از سفر ما وزارت کشور در سفری این قرارداد را عملیاتی کرد. پس از ۶ سال عقب افتادگی که مقصر آن دولت قبلی بود، دولت انقلابی و جهادی اقدام کرد.

وی در ادامه یادآور شد: هشت رام قطار مترو به صورت کامل، ۱۰ رام قطعات و مابقی به صورت انتقال تکنولوژی وارد می شود. ما در چین با شرکت مربوطه اقدام به مذاکره کردیم و با پشتیبان مالی طرح نیز هماهنگی ها را انجام دادیم و قرارداد ۲۴ تا ۲۷ ماهه به ۱۲ تا ۱۴ ماه کاهش یافت و یک سال به نفع ایران شد.

زاکانی همچنین تصریح کرد: سهم اولیه ما دریافت شده بود و به همین دلیل یک سال به نفع ایران تمام شد. با مذاکره با چینی ها ۷.۵ میلیون یورو تکنولوژی ساخت بوژی را به ما دادند و مکلف شدند توسعه واگن سازی را برای ما انجام دهند.

در قراداد چین ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران عمل کردیم

شهردار تهران با بیان اینکه این اقدام یک جهش برای داخل است، یادآور شد: میزان ساخت بوژی را برای کشور جلو انداختیم و ۲۵ میلیون یورو به نفع ایران تمام شد و فضای جدیدی برای خدمت در کشور فراهم شد. ۶۳۰ دستگاه نیز به ۷۹۱ دستگاه واگن رسید. نمونه کامل یک به یک خردادماه ساخته و در اواخر سال واگن ها وارد کشور خواهد شد. ما به دنبال داخلی سازی بهترین قطعات هستیم و به سمت تزئینات نرفته ایم. بنده آمده ام که مردم را خوشحال کنم و با وجود صداهایی که شنیده می شود، ما توجهی به آن نداریم و مردم باید بدانند چه اتفاقات بزرگی در کشور رخ می دهد.

وی با اعلام اینکه اولین رام داخلی با همکاری مپنا، جهاد دانشگاهی و شرکت واگن سازی به صورت ۸۵ درصد داخلی سازی در حال تکمیل و یک افتخار برای کشور است، خاطرنشان کرد: ما خطوط را راه اندازی کرده ایم. مردم سالها در مترو با زحمت رو به رو بودند چون کسی به فکر آنها نبود.

ما به ازای ۲۵ سال گذشته در ۳ سال آینده، واگن وارد کشور خواهد شد

زاکانی با بیان اینکه ساخت خط ۸ و ۱۰ سال قبل آغاز شد و خط ۹ هفته آینده آغاز خواهد شد، گفت: تمام خطوط مترو غیر از خطوط ۹ و ۱۰ فعال هستند و یک انقلاب در مترو به عنوان زیرساخت ایجاد خواهد شد. ما به ازای ۲۵ سال قبل در سه تا چهار سال آینده، واگن وارد کشور خواهد شد. اورهال واگن ها نیز قابل مقایسه با گذشته نیست.

قیمت‌های طرف چینی ارزان‌تر و کیفیت بالاتر بود

شهردار تهران با اشاره به حضور خود در چین به دعوت شهردار پکن، تصریح کرد: موضوع حمل و نقل، هوشمندسازی، زیست محیطی و پسماند از موضوعات بحث ما در چین بودند. امروز انقلابی در چین در این بخش ها صورت گرفته و این مباحث برای آنها دیگر موضوعیت ندارد. ما سعی کردیم هدف‌گذاری مالی در این سفر داشته باشیم. قیمت هایی که در ایران به ما داده شده بود با چین قابل مقایسه نبود. قیمت های چین ارزان تر و کیفیت بالاتر بود.

وی افزود: سه هزار دستگاه اتوبوس داخلی خریداری شده بود و طرف داخلی به ما گفتند یک تا دو سال زمان می برد که اتوبوس ها را به ما تحویل دهند. ما گفتیم تولیدکنندگان با ما شریک شوند و در تکنولوژی و شراکت و ایجاد زمینه جدید وارد عمل شوند. هویت شهرداری و پول و امکانات قدرت آن است و آنها این شراکت را قبول کردند. قیمت داخل ایران ۳۴۷ هزار یورو اعلام شده بود و صورت جلسه ۳۲۲ هزار یورو و در نهایت ۳۱۶ هزار یورو بوده است. برای ۵۰۰ دستگاه با قیمت ۳۱۶ هزار یورو قرارداد بستیم و در چین دیدیم قیمت ها این چنین نیست.

زاکانی یادآور شد: چین حاضر شد با عددی کمتر از توافق با دولت ها با شهرداری تهران یوزانس کند. رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که این اتفاق برای اولین بار صورت گرفت. در داخل کشور ۲۵ درصد نقد، ۲۵ درصد ملک و ۵۰ درصد تسهیلات می پردازیم. ما وقتی وارد مذاکره شدیم این گام را برداشتیم که با ما تفاهم یوزانس داشته باشند و یک میلیارد و ۴۰ میلیون یورو یوزانس برای اتوبوس، ون و تاکسی برقی یوزانس انجام شد. در آن زمان ما برای مجاب کردن چینی ها جهت یوزانس مذاکره می کردیم.

یوزانس یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورویی با چین

شهردار تهران با اعلام اینکه بانک شهر عامل ما بود و مسائل را دنبال می کرد، گفت: چینی ها با سفر به ایران قیمت های خود را اعلام کردند و یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورو به تعداد ۲ هزار دستگاه اتوبوس، ۱۰ هزار دستگاه ون، ۲۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی و ۱۵۰ هزار دستگاه موتور برقی یوزانس شد. به دنبال آن تیم کارشناسی ما به چین اعزام شدند تا ببینند کدام شرکت کیفیت بهتری دارد و کیفیت بالا در چین متعلق به ۶ یا ۷ شرکت است.

شرکت‌های سازنده اتوبوس‌های مطابق با استانداردهای ایران معرفی شدند

وی افزود: تیم ما مباحث را به صورت کارشناسی بررسی کرد و شرکت های سازنده اتوبوس های مطابق با استانداردهای ما در ایران را معرفی کردند. برای مثال قابلیت باتری و دیگر بخش ها مورد بررسی قرار گرفت. ما با دستاوردهایی که از بررسی کسب کرده بودیم خود به چین سفر کردیم و بنده با تک تک کارخانه ها صحبت کردم و در رقابت، بهترین کیفیت و کمترین قیمت را توافق کردیم.

شرکتی که مطرح شده تأمین کننده مالی است

زاکانی با بیان اینکه شرکتی که مطرح شده تأمین کننده مالی است و تأمین کننده خطوط مترو یک شرکت نظامی چینی است، یادآور شد: شرکت هایی که قرارداد بستیم از شرکتهای معتبر به شمار می روند و بانک مرکزی به ما گفت امکان ندارد یکی از همین شرکت ها به ما خودرو بدهد. قرار شد چینی ها در ایران کارخانه بسازند، انتقال تکنولوژی انجام دهند، با شهرداری شریک شوند و یوزانس سه ساله بگیرند که این موضوع یک شیرینی و حلاوت دارد.

ضمانت‌نامه‌های پایدار شدن قرارداد اتوبوس‌ها آمده است

شهردار تهران گفت: اگر این قرارداد پایدار شود (که ضمانت نامه های آن برای پایدار شدن آمده است) تمام خودروهایی که قرارداد آن منعقد شده وارد شهر خواهد شد. ما تنها عامل پیگیری هستیم و دیگر دستگاه ها نیز دخیل هستند. ما اتوبوس را به قیمت ۲۲۰ هزار یورو خریداری کردیم و با احتساب ورود آن به شهر ۲۴۵ هزار یورو خواهد بود و باید ببینیم چه میزان اختلاف با رقم داخلی وجود دارد.

همه بخش های مرتبط در جریان قرارداد با چین هستند

وی افزود: ما قرارداد را به آقای چمران به آقای تشکری و خانم سلیمانی تحویل دادیم که البته آقای تشکری در صحن شورا گفتند که تحویل نگرفتند و در تماسی که با ایشان گرفته شد گفتند که شاید به دستشان رسیده و یادشان نبوده است و سند آن موجود است. قرارداد را به وزارت اقتصاد، وزارت امور خارجه و بانک مرکزی دادیم. ما به ازای آن را دولت به ما می دهد. امکان ندارد این قرارداد منتشر شود و به صلاح کشور نیست. همه بخش ها در جریان قرارداد هستند.

زاکانی تأکید کرد: قرارداد آن چیزی نیست که بتوان آن را جار زد. ایران هزار و یک دشمن دارد. یک عده نمی خواهند اتفاقی بیفتد. مردم بدانند این افتخار برای این دولت و شهرداری است که دست به دست هم دادند تا گره از مشکلات مردم باز کنند.

شهردار تهران با بیان اینکه عده ای همت کردند که اجازه ندهند، کار انجام شود، گفت: این کارها بر ضد امنیت کشور است و می خواهند این قرارداد را منحل کنند اما خوشبختانه نمی توانند. این را به مردم نوید می دهیم.

وی تاکید کرد: تمام این وسایل حمل و نقل عمومی ضمانت نامه رسمی بانکی دارند.

کد خبر 6093662

دیگر خبرها

  • نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • ۱۴۰۰ اتوبوس در ۳۲ ماه به ناوگان حمل و نقل تهران اضافه شده است
  • اضافه شدن ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور
  • ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد
  • نوسازی ۷۲ هزار دستگاه ناوگان حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • تاکید وزیر راه و شهرسازی به توسعه ناوگان هوایی ایران
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی