Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- رئيس کنفدراسيون صادرات ايران اعلام کرد: ارزش هر تن کالاي صادراتي در 10 ماه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته 5.5 درصد افزايش يافت و به 360 دلار رسيده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «محمد لاهوتي» امروز شنبه در نشستي خبري اضافه کرد: اين افزايش ارزش کالاهاي صادراتي مي تواند شروع يک روند رو به بهبود را نويد دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهار اميدواري کرد که اين روند ادامه داشته باشد و بتوانيم کالاهاي صادراتي با ارزش افزوده بالاتري را توليد و صادر کنيم که اين روند، ارز آوري را افزايش خواهد داد و ايجاد اشتغال در آن بخش خواهد افتاد.
رييس کنفدراسيون صادرات ايران با اشاره به افزايش 26 درصدي صادرات کشور در 10 ماهه نسبت به 9 ماهه امسال، گفت: پيش بيني مي شود با توجه به نوسان هاي نرخ ارز، کاهش رخ داده در آمار صادرات امسال نسبت به سال گذشته جبران شود و حتي اندکي نسبت به پارسال افزايش يابد.
وي با تاکيد بر اينکه دليل عمده افزايش صادرات در 10 ماهه نسبت به 9 ماهه، به تغييرات نرخ ارز بر مي گردد، گفت: البته اين روند نمي تواند پايدار باشد و با افزايش قيمت هاي مواد اوليه در داخل، اين رشد متوقف خواهد شد.
لاهوتي در بخش ديگري از سخنان خود از منتشر نشدن آمارهاي تجاري 11 ماهه انتقاد کرد و گفت: با اينکه در نيمه اسفندماه هستيم، هنوز آمارهاي مبادلات تجاري 11 ماهه منتشر نشده است.
رئيس کنفدراسيون صادرات ايران همچنين به تغيير کشورهاي هدف صادراتي اشاره کرد و گفت آمارهاي 10 ماهه نشان مي دهد که کشور افغانستان به جمع پنج کشور طرف صادراتي ايران بازگشته است.
وي افغانستان را يکي از بازارهاي هدف صادراتي بعد از عراق ذکر کرد و ادامه داد: در آمارهاي 10 ماهه، افغانستان جايگزين هند شده است.
لاهوتي تاکيد کرد: همزمان با تنوع بازار و به دست آوردن بازارهاي جديد، بايد به حفظ بازارهاي موجود نيز تکيه کرد.
** افزايش 5.5 درصدي تجارت با عراق
رئيس کنفدراسيون صادرات ايران، در پاسخ به پرسش ايرنا در مورد روابط تجاري ايران و عراق گفت: سازمان توسعه تجارت، امروز از رشد 5.5 درصدي مبادلات تجاري ايران در بازار عراق خبر داد که اين گزارش، نشانگر بهبود روابط تجاري دو کشور است.
وي با اشاره به فرصت هاي بازار عراق گفت: در شرايطي که محدوديت ها و موانعي براي استفاده از فرصت بازار عراق ايجاد مي شود، بايد بتوانيم با استفاده از ديپلماسي سياسي اين موانع را برطرف کنيم.
لاهوتي اضافه کرد: در وزارت امور خارجه معاونتي تحت عنوان معاونت اقتصادي شکل گرفته است که اميدواريم با ايجاد اين معاونت، ضعف هاي ديپلماسي اقتصادي دوره هاي گذشته برطرف شود.
رئيس کنفدراسيون صادرات با تاکيد بر اينکه روابط تجاري بايد دو سويه باشد، افزود: عراق مانند ايران به دنبال حمايت از واحدهاي داخلي خود است و تا زماني که تراز تجاري فقط به نفع يک طرف باشد، طرف ديگر محدوديت هايي را ايجاد خواهد کرد.
وي، بکارگيري ظرفيت هايي مانند رايزن بازرگاني و معاونت اقتصادي وزارت امور خارجه را تسهيل گر شرايط کنوني ذکر کرد و گفت: علاوه بر اين، اعمال تعرفه هاي ترجيحي مي تواند به تجارت دو کشور کمک کند.
وي افزود: همچنين در شرايطي که قيمت بعضي از کالاهاي ما نسبت به کالاهاي عراقي پايين تر است، به جاي اينکه عراق عوارض را وضع کند، ما بايد شرايطي ايجاد کنيم که صادرکنندگان به ميزان نياز آن کشور صادرات انجام دهند و بازار آنها را هم خيلي تحت تاثير قرار ندهند.
** سهم 80 درصدي کالاهاي واسطه اي و سرمايه اي در آمار واردات کشور
رئيس کنفدراسيون صادرات ايران در پاسخ به سوالي ديگر در مورد تراز تجاري ايران، گفت: تراز تجاري مثبت هدفي مورد تائيد است اما به اين شرط مطلوب نظر خواهد بود که حجم تجارت خارجه افزايش پيدا کند نه اينکه با کاهش واردات، تراز تجاري مثبت شود.
وي ادامه داد: محدود کردن واردات و سبقت صادرات به دليل محدود کردن واردات، از نظر اقتصادي دستاورد نيست.
لاهوتي در مورد سهم کالاهاي واسطه اي، سرمايه اي و واسطه اي در سبد واردات کشور گفت: بيش از 80 درصد واردات ما به کالاهاي واسطه اي و سرمايه اي و 15 درصد به کالاي مصرفي مربوط مي شود که بخشي از کالاهاي مصرفي شامل اقلام دارويي است.
وي اضافه کرد: نمي توان گفت تراز تجاري مثبت يا منفي الزاماً خوب يا بد است زيرا واردات کالاهاي واسطه اي و سرمايه اي مي تواند به افزايش توليد و حتي صادرات بيانجامد.
رئيس کنفدراسيون صادرات ايران افزود: جاده تجارت خارجي دو طرفه است و اگر بخواهيم فقط به بحث صادرات بپردازيم، مديريت تجارت خارجي ما با مشکل مواجه مي شود.
** توقف ثبت سفارش با دلار چه آثاري به دنبال دارد؟
رئيس کنفدراسيون صادرات ايران در پاسخ به پرسشي در مورد تاثير توقف ثبت سفارش با دلار، گفت: واحد خريد برخي از کالاها فقط دلار است و فروشندگان حاضر نيستند با واحد پولي ديگري کالاي خود را عرضه کنند.
وي ادامه داد: خريد و فروش در مورد اين کالاها به اين شرط انجام مي شود که خريدار هزينه تبديل ارز (از ساير ارزها به دلار) را پرداخت کند که اين امر، قيمت آن کالاي وارداتي را افزايش مي دهد.
لاهوتي با تاکيد بر اينکه حذف دلار از سيستم ثبت سفارش، تقاضا را در بخش يورو افزايش مي دهد، گفت: با اجراي اين طرح، تقاضاي ارز کاهش پيدا نمي کند بلکه از دلار به سمت يورو خواهد رفت و تاثير خود را در ارزهاي ديگر نشان خواهد داد.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*9189*2025
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۹۵۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید

صادرات محصولات کشاورزی ایران در پایان سال گذشته به ۶.۲ میلیارد دلار رسید که عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول واردات از ایران و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته افزایش ۸.۳ درصدی در وزن و رشد ۱۹.۴ درصدی در ارزش داشت‌، این در حالی است که واردات محصولات کشاورزی از لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۱.۱ و ۵.۶ درصد کاهش یافته است.

تراز وزنی تجارت بخش کشاورزی نیز ۵.۳ درصد بهتر شده و تراز تجاری ارزشی از منفی ۱۳.۲ میلیارد دلار به منفی ۱۱.۱ میلیارد دلار رسیده است. تراز تجاری وزنی در دوره مذکور از منفی ۱۷.۴ میلیون تن به منفی ۱۶.۵ میلیون تن رسیده است.

موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در گزارش خود اعلام کرده است که به طور میانگین ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی بخش کشاورزی با رشد ۱۰.۳ درصدی از ۶۷ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۴ سنت در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، در حالی که ارزش هر کیلوگرم کالای وارداتی بخش کشاورزی با کاهش ۴.۵ درصدی از ۷۳ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۰ سنت در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

هندوانه، سیب، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، سیر و پیاز ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ وزنی، و پسته، سیب، خرما، گوجه‌فرنگی و شیرخشک ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ ارزشی در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

همچنین ذرت دامی، دانه سویا، گندم، جو و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی از لحاظ وزنی و ذرت دامی، دانه سویا، روغن نباتی، برنج و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی به لحاظ ارزشی در این دوره هستند. نکته قابل توجه این گزارش، کاهش واردات وزنی و ارزشی گندم به میزان ۴۳.۳ و ۵۰.۲ درصد، برنج ۳۷.۲ و ۳۸.۲ درصد و شکر به میزان ۴۲.۶ و ۳۰.۳ درصد بوده است که حکایت از کاهش وابستگی به این اقلام اساسی است.

در این گزارش تاکید شده است که در سال ۱۴۰۲ عراق با سهم ۳۸.۶ درصدی، نخستین مقصد صادراتی کالاهای کشاورزی ایران بوده و امارات با سهم ۱۴.۵ درصدی در رتبه دوم و ۸ کشور باقیمانده هر کدام با سهم‌های کمتر از ۱۰ درصد در رتبه‌های بعدی ۱۰ کشور اول قرار داشتند. به عبارت دیگر از نظر مقداری بیش از ۸۸ درصد صادرات کالاهای کشاورزی به کشورهای عراق، امارات، روسیه، افغانستان، پاکستان، ترکیه، هند، ترکمنستان، عمان و آذربایجان انجام شده و سهم سایر کشورها تنها ۱۱.۹ درصد بوده است.

بر اساس این آمار، از نظر ارزشی نیز عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

همچنین کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، چین، ترکیه، ترکمنستان و آذربایجان در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند و در مجموع بیش از ۸۳ درصد کالاهای صادراتی ایران از نظر ارزشی به مقصد این ۱۰ کشور بوده است.

در سال ۱۴۰۲، از لحاظ وزنی امارات متحده عربی ۳۶.۷ درصد، ترکیه ۱۴.۳ درصد، روسیه ۱۱.۶ درصد، انگلستان ۷.۸ درصد و هلند ۵.۴ درصد در واردات بخش کشاورزی ایران سهم داشته‌اند.

همچنین از لحاظ ارزشی امارات ۳۲.۹ درصد واردات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است، پس از آن کشورهای ترکیه با ۱۴.۸ درصد، هند ۷.۴ درصد، روسیه ۷ درصد و انگلستان با ۵.۷ درصد سهم از واردات کشاورزی ایران در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار گرفتند.

کد خبر 749641

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد