Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیرعامل ستاد دیه کشور با اشاره به وجود ٨٨١٠ زندانی چک در زندان های کشور گفت: اطلاعات مردم نسبت به قوانین کم یا پر از اشکال است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی ستاد دیه کشور، سید اسدالله جولایی با بیان وجود 12 هزار زندانی غیرعمد، آزادی این افراد را برای نظام مهم دانست و افزود: اما در کنترل جمعیت کیفری باید نگاه زندان‌زدا داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی بیش از آنکه برای آزادی کسی چاره کنیم باید مانع حبس او شویم.
مدیرعامل ستاد دیه با تاکید بر اطلاع رسانی عمومی مردم از شهروندی اظهار کرد: علاوه بر افزایش آگاهی مردم از حقوق مدنی خود، بسیاری از دانسته‌های قانونی ناقص و بعضا اشتباه مردم، باید از تولید برنامه‌های فرهنگی و آثار معتبر سینمایی اصلاح شود؛ امری که تا پیش از عواقب آن ملموس نبود اما امروز با مراجعه‌ای به دادگاه‌ها و زندان‌ها متوجه می‌شویم فهم غلط از برخی مقررات به ظاهر ساده و قوانین کلی عامل بسیاری از مشکلاتی است که به قیمت سلب آزادی از یک سرپرست خانواده یا در افتادن در یک ورطه فرسایشی تمام می‌شود.
وی یاد آور شد: در حال حاضر با بالا رفتن هزینه نگهداری از یک زندانی بسیاری از نهادهای متولی موضوع حبس‌زدایی را با دقت بیشتری مد نظر داشته و برنامه های بلند مدتی را در این حوزه تدوین داشته‌اند اما با توجه به ظرفیت‌های موجود فعلی و بویژه امکانات ارزان و پر مخاطبی که شبکه‌های اجتماعی دارند، می‌توان افزون بر حبس زدایی و کاهش حداکثری جمعیت زندان‌ها امر مهم زندان‌زدایی را اولویت اصلی خود قرار داد.
جولایی خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر بجای برنامه‌ریزی برای کم کردن زندانی درصدد باشیم با آگاهی بخشی و در قالب انواع برنامه‌های پیشگیرانه مانع از ورود افراد به بند شویم.
مدیرعامل ستاد دیه کشور ادامه داد: البته نباید معضلات موجود در ندامتگاه‌های کشور را تنها به کم کاری مجموعه‌های ذیربط محدود کرد چون این امر یک واقعیت غیرقابل انکار است که بسیار از مردم تمایلی برای دانستن بیشتر ندارند.
وی اضافه کرد: شاید یک مستند خوب هم تهیه شده باشد و از قضا در ساعتی هم پخش شود که یک مخاطب ایرانی وقت کافی برای دیدن آن را داشته باشد اما بعضی‌ها با وجود اینکه در معرض تهدیدات قید شده در این اثر تلویزیونی هم قرار دارند اما ترجیح می‌دهند به تکرار قسمت چهل و پنجم یک سریال خارجی بپردازند که بعد از سال‌ها پخش مجدد دارد.
مدیرعامل ستاد دی تاکید کرد: این یک اظهار نظر شخصی نیست باید قبول کرد در مواردی دچار فقر فرهنگی هستیم و اطلاعات ما در مورد قوانین و جرائم کم یا پر اشکال است. امری که صدمات ملی فراوانی را هم برایمان بدنبال داشته و آسیب‌ های بعضا جبران‌ ناپذیر را بر تک‌ تک اعضای خانواده‌ تحمیل کرده است.
مدیرعامل ستاد دیه کشور افزود: اینکه مردم بواسطه پخش محصولات کارشناسی شده و مطابق با معیارهای روز از قوانین و احکام قضایی مطلع باشند به مراتب جرائم و گرفتاری‌های کمتری را شاهد خواهیم بود.
وی اظهار کرد: به دلیل عرضه روز افزون خودروهای داخلی و خارجی دغدغه آموزش قوانین راهنمایی و رانندگی به مردم باید یک ضرورت باشد. به دلیل وجود قراردادهای متعدد کارگری و کارفرمایی یاد دادن قوانین مربوط به حوادث کارگاهی باید بصورت دستوری مورد توجه مسئولین قرار گیرد.
مدیرعامل ستاددیه با اشاره به آمار 8810 نفری بدهکاران چک در زندان یادآور شد: درباره قانون این اوراق تجاری و نحوه اعطای دسته چک به مشتریان بانکی و همچنین بالا بردن اطلاعات در حوزه پشتوانه مالی این اسناد اقتصادی باید در اولویت‌های ما باشد چرا که نگاه ما به این جمعیت تقریبا 9 هزار نفری معادل نه هزار خانواده ایرانی است که عضوی از اعضای آن‌ها نه بابت سوء نیت مجرمانه و اهداف کلاهبردارانه بلکه بر حسب ندانم‌کاری یا اطلاع ناقص از عواقب برخی کارها منجمله ضمانت‌های نابجا از افراد راهی زندان‌ شده‎اند.
وی با اشاره به تلاش‌های ستاد دیه در کاهش زندانیان مهریه گفت: به دلیل اینکه تعیین مهریه بین زوجین یک قرارداد خصوصی است که کسی امکان دخالت در آن را ندارد، برای همین منظور فارغ از اهرم‌های محدود کننده قانونی که به دلیل نقض آزادی افراد امکان ظهور ندارد، تلاش شده با اتکا به ظرفیت آموزش و پرورش و درج غیرمستقیم برخی مفاهیم در کتب درسی، یا با بهره‌گیری از امکانات مساجد و تریبون‌های نمازجمعه و البته برپایی برنامه‌هایی در برخی دانشگاه‌ها و حضور مستمر نمایندگان این نهاد مردمی در شبکه‌های استانی مردم را از آثار تلخ برخی از چشم‌و همچشمی‌ها و غفلت‌ها مطلع کنیم.
جولایی ادامه داد: البته نگاه ما در این مورد تنها معطوف به زندانیان مهریه نبوده و نیست. مهریه بابت این مطرح شد که به دلیل ماهیت این دست از محکومیت‌ها انجام کارهای هنری و فرهنگی در اولویت ما قرار دارد، حال اینکه برای نمونه این نهاد حمایتی طبق ماده 5 قانون چک ، تبلیغات زیادی را شروع کرده تا تبیین نماید که برای نمونه دسته چک و حواله بانکی به کسی تعلق می‌گیرد که حساب او پشتوانه مالی داشته باشد و نحوه مطالبه حقوق از طریق چک‌های بانکی حتی اگر صاحب چک از مالیت حداقلی برخوردار بود، به چه نحو است.
وی ادامه داد: اکنون در کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی حدود 30 نفر از کارشناسان خبره با محوریت قوانین چک با یکدیگر جلسات تخصصی برگزار می‌کنند تا در عالی‌ترین تصمیم معین کنند برگه‌های چک به چه کسانی می‌تواند تعلق گیرد و بانک‌ها حق ندارند حتی با داشتن برخی شرایط به متقاضیان خاصی دسته‌ های چک بدهند.
اجتمام**٧٣٢٩ ** 1418

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۹۶۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عفو بیش از ۱۴۵۰۰۰ زندانی در سال گذشته

اعطای ارفاقات قانونی به زندانیان در کاهش جمعیت کیفری نقش به سزایی دارد، بر همین اساس ۱۴۵ هزارو ۸۰۷ مددجو در سال ۱۴۰۲ در کل کشور عفو شده یا از نهادهای ارفاقی بهره‌مند شدند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کاهش جمعیت کیفری همواره مورد تاکید قوه قضاییه بوده و بهره‌مندی مددجویان از نهادهای ارفاقی و عفو نیز اعمال شده است. با استفاده از ارفاقات قانونی در موارد لزوم، علاوه بر حذف مشکلات و آسیب‌های ناشی از زندان و حفظ کرامت انسانی، هزینه‌های اجرای عدالت کیفری کاهش پیدا می‌کند.

موضوع استفاده از تأسیسات ارفاقی یا ارفاق‌های قانونی در مورد متهمان و محکومان است یکی از مواردی که در قوانین جدید کیفری به آن توجه شده و اجرای آن مورد تأکید رئیس دستگاه قضا است به همین منظور اعطای ارفاقات قانونی به زندانیان در کاهش جمعیت کیفری نقش بسزایی دارد.

نهادهای ارفاقی در قالب مرخصی، اعطای آزادی مشروط، بررسی درخواست‌های عفو و تخفیف مجازات، تعلیق مجازات و تحت نظارت‌های الکترونیکی (پابند) قرار دادن زندانی، از جمله مواردی است که می‌تواند توسط عدلیه برای فرد زندانی در فرآیند اجرای حکم اعمال شود، اما نکته در خور توجه این است که ارفاقات شامل حال محکومان جرایم خشن و سارقین سابقه‌دار و تهدیدکنندگان امنیت فیزیکی و روانی مردم نمی‌شود.

در همین راستا، رئیس قوه قضاییه، همزمان با ایام جشن پیروزی انقلاب اسلامی در 23 بهمن 1402، ضمن سرکشی از زندان مرکزی اصفهان، با اشاره به عواملی که در اعطای ارفاقات قانونی به محکومان واجد شرایط مؤثر است، گفت: زندانیان و محکومانی که واجدِ شرایطِ بهره‌مندی از ارفاقات قانونی هستند، برای اینکه در شمول این قبیل ارفاقات قرار بگیرند باید چند نکته را مدنظر داشته باشند؛ نخست آنکه در ظواهر امر به اثبات برسانند که از کرده خود پشیمان و نادم هستند و قصد جبران دارند؛ دوم آنکه، ضوابط زندان را رعایت کنند و در داخل زندان منضبط باشند و با سایر زندانیان و زندانبانان و مراجعان به زندان، رفتار صحیحی داشته باشند؛ سوم آنکه، در هنگام عزیمت به مرخصی، از مبادرت به هرگونه تخلف و جرم پرهیز کنند و در موعد مقرر از مرخصی به زندان بازگردند و در در طول دوران مرخصی، در اجتماع و خانواده رفتار خوب و پسندیده‌ای داشته باشند.

قاضی‌القضات ادامه داد که ما در طول سال به مناسبت‌های مختلف، چند نوبت عفو زندانیان واجد شرایط را داریم؛ از سویی دیگر سایر ارفاقات قانونی نظیر آزادی مشروط و تعلیق مجازات را نیز داریم؛ بنابراین شما زندانیانِ واجد شرایط از این فرصت‌ها استفاده کنید و این امر همانطور که تاکید کردم، به نوع رفتار شما در داخل زندان بستگی دارد. البته مجدداً تاکید می‌کنم که محکومان جرایم خشن و سارقین سابقه‌دار و تهدیدکنندگان امنیت فیزیکی و روانی مردم از ارفاقات قانونی بهره‌مند نمی‌شوند.

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای شنبه 8 اردیبهشت 1403 طی سخنانی در در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد شهید مطهری گفت که نمی‌خواهم بگویم همه موارد، اما برخی موارد که برای جامعه مضر هستند را تاکید داریم که مرتکبین آن‌ها در زندان بمانند و به تناسب جرم‌شان و وفق قانون، مجازات سنگین‌تر شوند. البته افرادی نیز ممکن است فریب خورده باشند و اظهار ندامت کنند و حتی اگر به زندان بروند و یا در زندان بمانند نیز تبعات بدتری متوجه آن‌ها باشد، تاکید ما در اینگونه موارد اِعمال ارفاقات قانونی است؛ اما تاکید مؤکد داریم عناصر اصلی که برای جامعه مضر هستند نباید مشمول ارفاق شوند.

بر همین اساس 145 هزارو 807 مددجو در سال 1402 در کل کشور عفو شده یا از نهادهای ارفاقی بهره‌مند شدند به طوری که در استان ایلام 155 نفر و در استان آذربایجان شرقی هزار و 801 نفر عفو و یا از نهادهای قانونی استفاده کردند.

با اقدامات و بررسی پرونده‌ها توسط مسوولان قضایی، 3 هزار و 138 مددجو در استان آذربایجان غربی، 394 مددجو در استان اردبیل و 8 هزار و 511 مددجو در استان اصفهان از عفو و ارفاقات قانونی استفاده کردند.

2 هزار و 856 مددجو در استان البرز، 17 هزارو 681 مددجو در استان تهران و 1 هزار و927 مددجو در استان بوشهر واجد شرایط بهره مندی از ارفاقات قانونی بودند.

نهادهای ارفاقی و عفو برای 512 مددجو در استان چهارمحال و بختیاری، هزارو 593 مددجو در استان خراسان جنوبی ،11 هزارو 645 مددجو در استان خراسان رضوی و هزارو 184 مددجو در استان خراسان شمالی اعمال شده است.

به منظور کاهش جمعیت کیفری برای 25 هزارو 741 مددجو در استان خوزستان، 106 مددجو در استان زنجان، هزارو 322 مددجو در استان سمنان ،867 مددجو در استان سیستان و بلوچستان ارفاقات قانونی اعطا شده است.

بنا به تاکیدات رئیس قوه قضاییه ارفاق‌های قانونی برای 20 هزار و 498 مددجو در استان فارس ،6 هزار و 738 مددجو در استان قزوین، هزارو 611 مددجو در استان قم و 1 هزارو 92 مددجو در استان کردستان اعمال شده است.

هزار و 20 مددجو در استان کرمان، 7 هزارو 557 مددجو در استان کرمانشاه، 716 مددجو در استان کهگیلویه و بویراحمد، 888 مددجو در استان گلستان و 291 مددجو در استان گیلان از فرصت ارفاقات قانونی بهره‌مند شدند.

در این راستا در سال 1402 در استان لرستان 60 مددجو، 2 هزار و 207 مددجو در استان مازندران ،1 هزارو 619 مددجو در استان مرکزی، 9 هزارو 425 مددجو در استان هرمزگان ،1 هزارو 935 مددجو در استان همدان و 10 هزارو 724 مددجو در استان یزد با بهره‌گیری از ارفاقات قانونی آزاد شدند.

دیگر خبرها

  • آزادی ۱۵۵ زندانی از زندان های هرمزگان
  • آزادی ۱۵۵ زندانی در هرمزگان
  • شرایط تحصیل زندانیان البرزی مهیا شد
  • ادامه تحصیل زندانیان البرزی در تمام مقاطع تحصیلی
  • آزادی ۱۲ زندانی جرائم غیر عمد در سال جاری
  • آزادی معلم زندانی با همت نیکوکاران شاهرودی در روز معلم
  • خیران برای آزادی ۲۴۷ زندانی جرائم غیر عمد در کرمان پیش قدم شوند
  • عفو بیش از ۱۴۵۰۰۰ زندانی در سال گذشته
  • نور محبوسی که خاموش نشد
  • عفو ۱۴۵ هزارو ۸۰۷ زندانی در سال گذشته