Web Analytics Made Easy - Statcounter

اراک- رئیس فراکسیون توسعه صادرات مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به ظرفیت های استان مرکزی در حوزه صنعت، دپارتمان تخصصی صادرات خدمات فنی و مهندسی در این استان تشکیل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر کریمی روز شنبه در همایش توسعه صادرات استان مرکزی، چالش‌ها و الزامات در اراک، اظهار کرد: اصل مهم و ضروری صادرات، امروز ضامن تداوم حیات بنگاه های اقتصادی است و اگر بنگاه های اقتصادی نتوانند در عرصه رقابت های جهانی مشتریان خود را حفظ کنند قطعا حیات آن به پایان می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس فراکسیون توسعه صادرات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با پذیرفتن این اصل، رویکرد ما در تولید، بازاریابی، کیفیت، قیمت و... صادرات محور و برمبنای رقابت در بازار جهانی خواهد بود، چراکه پیوستگی اقتصاد جهانی، گسترش نامحدود ارتباطات در سطح جهان، این شرایط را ناخواسته به ما تحمیل کرده است.

وی با بیان اینکه طبق آمار گمرک در هشت ماهه سال جاری، ۳۲ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار واردات و ۲۸ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار صادرات غیر نفتی در کشور ثبت شده افزود: نسبت به سال گذشته چهار میلیارد دلار تراز تجاری منفی داشته ایم که این نشان دهنده چالش های غیر قابل انکار در امر صادرات است.

رئیس فراکسیون توسعه صادرات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بالاتر بودن حجم واردات نسبت به صادرات، در شرایط تنگناهای ارزی و فشاری که به طرف تقاضا در ارز به وجود آمده و باعث افزایش قیمت آن شده، پیام اقتصادی مطلوبی برای کشور نیست.

کریمی چالش مهم دیگر برای صادر کنندگان را تامین منابع مالی دانست و خاطرنشان کرد: چالش منابع مالی برای فعالیت های تولیدی که رویکرد صادرات محور دارند و نیز برای تامین سرمایه در گردش، نشان دهنده این است که نظام بانکی ما در خدمت تولید و صادرات نیست و هیچ صادر کننده ای با هزینه مالی بالای ۲۰ درصد توان رقابت در بازار جهانی را نخواهد داشت.

رئیس فراکسیون توسعه صادرات مجلس شورای اسلامی گفت: با فشاری که ازسوی مجلس و فعالان اقتصادی به نظام بانکی وارد آمد، ما شاهد استمرار روند کاهش سود بانکی تسهیلات بوده ایم، ولی با شوکی که به بازار ارز وارد شد و همچنین بحث اوراق سپرده با نرخ ۲۰ درصد، کاهش این سود نیز پیام مطلوبی برای اقتصاد کشور و صادر کنندگان نبود، چرا که تسهیلات بانکی به اندازه کافی در اختیار صادر کنندگان قرار نمی گیرد.

رئیس فراکسیون توسعه صادرات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگرچه مالیات برای صادرات وجود ندارد و صادرکنندگان معاف از پرداخت مالیات هستند، اما با توجه به مالیات بر عملکرد با نرخ ۲۵ درصد و ارزش افزوده با نرخ ۹ درصد، بخشی که به صادرات مربوط است باید جدا شود، در این زمینه نیز پیشنهاد شده که نرخ مالیات بر عملکرد از ۲۵ به ۲۰ درصد کاهش یابد، در شرایط رکودی کشور کاهش مالیات باعث تشویق فعالان حوزه اقتصادی خواهد شد.

کریمی عمل موثر دیگر در بحث صادرات را ثبات نظام ارزی کشور دانست و بیان کرد: در ادبیات اقتصادی کشور گفته می شود با کاهش ارزش پول ملی و گران شدن ارز، صادرات آن کشور  افزایش می یابد که به لحاظ منطقی درست است چرا که در این شرایط، افزایش صادرات مشوقی برای صادر کنندگان برای کسب درآمد بیشتر است، اما علیرغم جهش قیمت ارز در بلند مدت، تاثیر محسوس و ملموس در میزان صادرات کشور نداشته ایم.

کریمی عنوان کرد: طبق آمار و ارقام، در سال های ۹۱ و ۹۲ قیمت ارز بیش از ۳۰۰ درصد رشد داشته، ولی در همان مقطع میزان صادرات نه تنها رشد قابل توجهی نداشت، بلکه کاهش صادرات نیز داشتیم.

وی تصریح کرد: کاهش ارزش پول ملی زمانی می تواند باعث افزایش صادرات شود که زیر ساخت های موجود در صادرات فراهم باشد و صادر کننده بتواند واکنش سریع و مثبت به این شرایط تغییر و تحول در ارز نشان دهد.

رئیس فراکسیون توسعه صادرات مجلس شورای اسلامی عمده ترین کالاهای صادراتی کشور را کالاهای خام دانست و افزود: صادرات مواد خام معدنی، کشاورزی، پتروشیمی ارزش افزوده بالایی ندارد و علاوه بر آن صادرات کالای با کیفیت نداشته ایم.

کریمی ادامه داد: اگرچه گام های مطلوبی در حوزه صادرات برداشته شده، اما با توجه به وسعت، جمعیت، تولید، صنعت و... میزان صادرات رضایت بخش نیست.

وی بیان کرد: علی رغم تراز تجاری نامطلوب در کشور، در استان مرکزی نرخ رشد صادرات طبق آمار هشت ماهه با ۷۰۰میلیون دلار صادرات قابل توجه است که نشان می دهد ظرفیت های مطلوبی در استان برای صادرات وجود دارد و هدف گذاری یک میلیارد دلاری صادرات استان مرکزی دور از واقعیت نیست.

رئیس فراکسیون توسعه صادرات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در حوزه صادرات کشور ایجاد شرکت های تخصصی و بزرگ صادرات با ظرفیت های مالی و مدیریتی مطلوب که امکان ایجاد دفاتر بازاریابی در خارج از کشور و تعامل مالی، حقوقی و اقتصادی در داخل را داشته باشند ضروری است.

کریمی ادامه داد: در حوزه صنعت در استان مرکزی، ظرفیت های مطلوبی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی داریم که باید دپارتمان های این حوزه در استان راه اندازی و تقویت شود.

وی افزود: ظرفیت استان مرکزی در صنایعی است که پروژه محور است و مهندسان می توانند در خارج از کشور روی پروژه ها کار کنند، این مهم باعث رونق تولید، افزایش اشتغال و ارز آوری برای استان خواهد بود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۰۵۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی آفریقای مرکزی برای توسعه همکاری‌های معدنی با ایران

در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو ۲۰۲۴)، وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی از آمادگی این کشور در جهت همکاری‌های همه جانبه معدنی با ایران خبر داد.

به گزارش ایسنا، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۴)، به عنوان بزرگترین رویداد صادراتی کشور با حضور تاجران و بازرگانان خارجی از بیش از ۱۰۰ کشور جهان، از ابتدای هفته جاری در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرده و تا امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه) دایر است.

در حاشیه این نمایشگاه، اسکات روباد-وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط آفریقای مرکزی- در گفت‌وگویی تصویری، نسبت به همکاری‌های همه جانبه معدنی با ایران در زمینه‌های مختلف نظیر ساخت کارخانه‌های فرآوری مواد معدنی، انتقال دانش فنی و مهندسی و آموزش اعلام آمادگی کرده و گفت: در آفریقای مرکزی ۴۰۰ معدن از آهک تا فلزات مختلف (همچون الماس، کبالت و طلا) و مواد معدنی گوناگون شناسایی شده است که نیاز به انجام کار و فعالیت دارد.

وی افزود: ما برای بهره‌مندی از این معادن، نیاز به شرکای تجاری داریم که هم دانش فنی و تجهیزات داشته باشد تا بتوانیم در همکاری باهم به لحاظ صنعتی از این معادن بهره‌برداری کنیم. توانمندی علمی که ایران دارد، نیازمندی ماست.

وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی، خاطرنشان کرد: شاید شرکت‌های ایرانی، از کشور ما اطلاعات کاملی نداشته باشند اما با توجه به توانمندی‌های وسیعی که ایران دارد و از تجهیزات، دانش‌ فنی و تجربه‌ای که ایران دارد، می‌توان در بهره‌برداری از مواد معدنی که موجود ندارد اما در کشور ما قابل استخراج است، استفاده کرد. ایران به لحاظ وسعت، دو برابر کشور ماست.

روباد تاکید کرد: حضور شرکت‌های ایرانی و همکاری مشترک در حوزه‌های معدنی، می‌تواند تامین‌کننده بخش عمده‌ی نیاز ما به لحاظ علمی و فنی است. ما آمادگی داریم که دانشجویان خود را برای کسب دانش نیز به ایران بفرستیم تا آموزش دریافت کنند.

گفتنی است که اخیراً دومین اجلاس ایران و آفریقا با بررسی روابط صنعتی و تجاری بصورت برد-برد با آفریقا برگزار شد؛ ضمن اینکه آفریقا در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران حضوری پررنگ داشت و در بسیاری حوزه‌ها، زمینه همکاری‌های مشترک فراهم شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • ۳ درخواست عجیب روسیه از ایران
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • اعلام آمادگی آفریقای مرکزی برای توسعه همکاری‌های معدنی با ایران
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • شبکه‌های آزمایشگاهی حوزه بهداشت و درمان تشکیل می شود
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم